Noordeuropareizen

image

Exclusief naar Noordkaap en Fins Laplandreis 2017

Een 15-daagse flydrive langs verschillende soorten accommodaties

Wij (Scan Britain en Voigt) durven te stellen dat dit de meest intieme reis is door Lapland, Finnmark en langs de Noordkaap. Een opeenvolging van kleinschalige locaties, die gerund worden door hele trotse Finnen en Noren. Zij stoppen hun ziel en zaligheid in hun verblijf en nemen u gedurende uw vakantie mee naar het indrukwekkende verleden en inspirerende heden. Op de Noordkaap heeft u alle tijd om het randje van Europa te ontdekken. En vliegt u in juni of juli? Dan vliegt Voigt Travel u rechtstreeks naar de poolcirkel!

 

 • In Ruka: gratis gebruik van SUP-board of kano
 • Op de Noordkaap: entree, certificaat én feestelijk drankje
 • In Gargia: gratis eenmaal gebruik hottub en bezoek huskyfarm
 • Uitgebreide reisinformatie met persoonlijke tips van Voigt Travel
 • Persoonlijke wandeltips en -routes geschreven door Henk Filippo

 

Hoogtepunten

 • Verblijf in Papin Talo in de ruige wildernis van Ruka
 • Oulanka National Park
 • Romantische bungalow in Luosto
 • Verblijf bij Marjatta & Raimo op de toendra van Nuorgam
 • Bezoek aan de Noordkaap
 • Verblijf in Gargia Fjellstue


Reis vanuit Rovaniemi naar de Russische grens waar u 3 nachten verblijft in het priesterhuis Papin Talo. Spot hier rond middernacht de beren, maak schitterende wandelingen in het Oulanka National Park of geniet van saunayoga. In Luosto verblijft u 2 nachten in de romantische Silver Pine Cabins en op het randje van Finland heten Marjatta en Raimo u van harte welkom voor een 3 nachten verblijf op de toendra in Nuorgam. Een indrukwekkende tocht over de Finnmark hoogvlakte brengt u bij de Noordkaap. Voigt Travel heeft een fles bubbels met glazen alvast voor u op de Noordkaap klaar gezet! Na 2 nachten reist u door naar het volgende indrukwekkende hoofdstuk: Gargia Fjellstue. U bent hier te gast bij Sølvi en Arnt, de hottub is opgewarmd, en in het oude Sami handelshuis geniet u van 'wat de pot schaft'. Via de rendierfarm van Torassieppi in West-Lapland komt u weer aan in Rovaniemi. Vlieg in juni en juli rechtstreeks terug naar huis met de speciale Middernachtzonvluchten.

Rechtstreekse Middernachtzon vluchten

Voigt Travel vliegt u in de zomer van 2017 rechtstreeks naar de Middernachtzon. Op de zaterdagen tussen 3 juni en 15 juli en de dinsdagen op 13 juni en 25 juli bent u binnen 3 uur boven de poolcirkel. Na 25 juli vliegt u met Finnair naar Rovaniemi, met een tussenstop in Helsinki.

 

Reisschema:

 • Dag 1: Vlucht naar Rovaniemi en rijden naar Ruka, ca 195 km,
  overnachting in Ruka.
 • Dag 2: Beleef de historie van Iisakki Village, overnachting in Ruka.
 • Dag 3: Oulanka National Park
 • Dag 4: Rijden naar Luosta, ca 195 km, overnachting in Luosto
 • Dag 5: Wandeling naar de top van de Lampivaara,
  overnachting in Luosto
 • Dag 6 : Rijden naar Nuorgam, ca 410 km, overnachting in Nuorgam
 • Dag 7: Eerste volle dag op de toendra, overnachting in Nuorgam
 • Dag 8: Naar de Barentszee en Pasvik valei,  overnachting in Honningsvåg
 • Dag 9:  Het letterlijke hoogtepunt: de Noordkaap, ca 400 km,
  overnachting in Honningsvåg
 • Dag 10: Noordkaap en Gjesvær,
  overnachting in Honningsvåg
 • Dag 11: Naar de bergen van Alta, ca 235 km
  overnachting in Gargia.
 • Dag 12: Het hoogteplateau en Sautso canyon, overnachting in Gargia.
 • Dag 13: Via het centrum van Finnmark terug naar Finland, ca 310 km,
  overnachting in Torassieppi
 • Dag 14: Door West-Lapland  naar Rovaniemi, ca 215 km,
  overnachting in centrum van Rovaniemi
 • Dag 15: Terugreis naar Nederland

Terug naar rondreizen Finland

Terug naar rondreizen Noorwegen

Routebeschrijving (Rondreis van dag tot dag)

Dag 1 - Vliegen naar het Pure Noorden*

Met een rechtstreekse vlucht arriveert u na ca. 3 uur aan het einde van de ochtend op de luchthaven van Rovaniemi.* Na het ophalen van uw huurauto bij de luchthaven rijdt u naar het kleine plaatsje Ruka, in het oosten van Lapland nabij de Russische grens. Let op de overstekende rendieren! U verblijft 3 nachten in een kamer in de Papin Talo Lodge. Wat een gevoel van thuiskomen! U kunt zich heerlijk laten zakken in een comfortabele bank. Geniet in de serre van de Middernachtzon die maar boven de Rukajärvi blijft hangen. Overnachting in Ruka.
Rijafstand luchthaven Rovaniemi – Ruka: ca. 195 km | ca. 2,5 uur

* Vanaf 26 juli verblijft u i.v.m. de late aankomsten van de Finnair lijndienstvluchten de 1e nacht in een bungalow bij Santa Claus Village, nabij luchthaven Rovaniemi.

Dag 2 - Beleef de historie van Iisakki Village

Huomenta – goedemorgen! Wat is het lekker wakker worden in deze zuivere lucht en oorverdovende stilte. Het ontbijt staat klaar in de keuken. Loop eens rustig rond in Iisakki Village en vraag Hanna naar de bijzondere verhalen die achter elk gebouw schuil gaat. Iisakki Village is een reproductie van het centrum van het oude dorpje Rajala, aan de Russische kant van de grens. De prachtige reconstrueerde gebouwen en overweldigende natuurschoon fluisteren u de geheimen uit het verleden toe. Want ooit was Finland ca. 20% groter in oppervlakte, totdat de Russen een groot gedeelte van de Oostgrens annexeerden. Op diverse plekken in Lapland en Karelie vindt u replica's van dorpjes of gebouwen die een paar kilometer verder in Rusland compleet verlaten zijn. Wat een contrast! Zo veel ruimte, zo veel natuur, zo weinig mensen, maar toch een ongelooflijk rijke historie! Pak gerust gratis een SUP board of een kano die voor de deur liggen.

Staat het zien van beren op uw bucketlist? Boek dan de excursie berenspotten en ga met een wildernisgids vanuit een schuilhut de bruine beer aanschouwen. En wie weet zelfs nog de golden eagle. Overnachting in Ruka.

Dag 3 - Oulanka National Park?

Het Oulanka National Park is meerdere malen verkozen tot mooiste park van Europa. Bij het lopen van de Kiutaköngäs route (2km) geniet u langs de oevers van de Oulankajoki rivier van het landschap, de Kiutaköngäs stroomversnellingen en de rode kliffen. Of volg de langere Könkään Keino dagroute (8km) door de bossen langs de Merenoja rivier. Een heerlijke dag in een wonderlijke wereld. Overnachting in Ruka.

Dag 4 - Luosto

Na het ontbijt is het helaas tijd om afscheid te nemen van Papin Talo. Maar niet getreurd; de romantiek van uw eigen ‘kelo bungalow’ staat op het programma. Twee nachten verblijft u in de Silver Pine Cabin, opgetrokken uit hele boomstammen en de luxe van een privé sauna, gelegen bij het National Park Pyhä-Luosto. Overnachting in Luosto.
Rijafstand Ruka - Luosto: ca. 195 km | ca. 2,5 uur

Dag 5 - Wandeling naar de top van de Lampivaara?

Het ontbijt staat voor u klaar in Hotel Luostotunturi. Wij raden u aan om zeker een wandeling te maken naar de top van de Lampivaara. Neem een kop koffie op de flanken van de heuvel en bezoek op de top de enige in Europa operationele amethistmijn. Vind hier uw mooie paarse geluksteen.  Maar alleen voor het uitzicht is deze wandeling al de moeite waard. Overnachting in Luosto

Dag 6 - Steeds leger en stiller, maar nóg intenser!

Zeg vaarwel tegen de heerlijke bedden in de Silver Pine cabin en start uw reis naar het meest noordelijke plaatsje van Finland en de EU: Nuorgam. Langzaam ziet u het landschap en haar vegetatie veranderen. De Taiga bossen worden verruild voor de struiken, mossen en heel veel rendieren. Een mooie tocht, met onderweg veel mogelijkheden om te picknicken of het Sami Siida museum in Inari te bezoeken. In Nuorgam wordt u welkom geheten door Marjatta en Raimo. De sauna is al voorverwarmd en uit de keuken komen verrukkelijke geuren u tegemoet. Welkom in Nuorgam! U kunt ter plaatse een diner reserveren.
Rijafstand Luosto - Nuorgam: ca. 410 km | ca. 5 uur

Dag 7 - Eerste volle dag op de toendra

Lekker wakker worden aan de oever van de Teno zalmrivier. Na het ontbijt kunt u de toendra verkennen door een mooie wandeling te maken. Geniet van de pure arctische wildernis, hoor de vogels zingen en inhaleer de schoonste lucht van Europa. Neem een lege waterfles mee, want deze kunt u gerust vullen bij de vele heuvelriviertjes. U kunt ervoor kiezen om met een gids op pad te gaan, die voor u boven open vuur een wildernis lunch bereidt en prachtige verhalen vertelt over de Lapse natuur en de rijke historie van dit gebied.
Kan u er geen genoeg van krijgen? Ga dan na het avondeten met een traditionele rivierboot de Teno rivier op en raak in vervoering van de Alaköngäs waterval onder de Middernachtzon.
Overnachting in Nuorgam.

Dag 8 - Naar de Barentszee en Pasvik valei?

Pak na het ontbijt de auto en volg de Teno rivier naar de Barentszzee. Bezoek het traditionele visdorpje Nesseby in de Varangerfjord in Noord-Noorwegen. Of rij door naar het magische Kirkenes en het Pasvik valei, waar u zelfs beren kunt spotten! Ook kunt u vanuit Nuorgam gaan zalmvissen in de Teno rivier.
Overnachting in Nuorgam.

Dag 9 - Het letterlijke hoogtepunt: de Noordkaap!

Vandaag is een dag met twee emoties; het afscheid nemen van Marjatta en Raimo valt zwaar, maar de adrenaline van de Noordkaap neemt het snel over. U kunt kiezen voor een rit langs de noordelijke fjorden of de iets snellere zuidelijke route langs Karasjok. Beide routes zijn prachtig. Laat u zich vooral informeren door Marjatta of Raimo.
U kunt ervoor kiezen om direct door te rijden naar de Noordkaap. Belt u even dat u eraan komt? Dan zetten ze een flesje bubbels met glazen alvast voor u klaar! Twee nachten verblijft u in deze wonderlijke lege wereld, vol met rendieren en reizigers uit de hele wereld. In de buurt van het plaatsje Honningvåg is een kamer voor u gereserveerd.
Overnachting in Honningsvåg.
Rijafstand Nuorgam - Noordkaap: ca. 400 km | ca. 5,5 uur

Dag 10 - Noordkaap en Gjesvær

Is het gisteravond niet gelukt om de Middernachtzon te zien bij de Noordkaap? Vandaag poging 2. U heeft 48 uur toegang, dus u kunt de dag indelen zoals u zelf wenst. Het bezoek aan het nabijgelegen Gjesvær is een absolute aanrader; dit is letterlijk het einde van de wereld! Beleef hier een vogelsafari of drink een kop koffie in een caféetje. De locals zullen u de meest prachtige verhalen vertellen!
Overnachting in Honningsvåg.

Dag 11 - Naar de bergen van Alta

Na het laatste ontbijt in uw ‘Noordkaap hotel’ is het tijd om het volgende pareltje op te zoeken: Gargia Fjellstue bij Alta. Een comfortabele reis door het Finnmark binnenland, tot u bij de Altafjord aankomt. Hier is het niet ver meer tot u in de bergen bij de grote trots van Sølvi en Arnt aankomt. Dit guesthouse ademt de rijke historie die dit oude handelshuis voor Noren en Sami ooit had. Het kleine museum herinnert de gasten er nog aan. In het bijgebouw is een kamer voor u gereserveerd. Wilt u mee eten? Geniet van de simpele maar bijzonder lekkere gerechten; het is hier eten wat de pot schaft. Halverwege de avond, terwijl het zonnetje nog lekker schijnt, krijgt u een speciale introductie over Gargia. U wordt meegenomen naar de huskykennel, waar één van de beste ‘racehonden’ van Noorwegen zitten. Sølvi doet jaarlijks mee met de beroemde Finnmarkslopet, een huskyrace van vele honderden kilometers. In 2016 is zij als 11e geëindigd. Ook krijgt u informatie over de mooie wandelroutes die u kunt volgen.
Overnachting in Gargia.
Rijafstand Noordkaap - Gargia: ca. 235 km | ca. 3,5 uur

Dag 12 - Het hoogteplateau en Sautso canyon

Een must-do wanneer u in Gargia Fjelstue verblijft. Volg de weg tot u het hoogteplateau bereikt. U bevindt zich aan het begin van de beroemde Finnmark toendra plateau, die zich helemaal uitstrekt tot aan de Russische grens. Vervolg de wandeling tot u bij de prachtige Sautso canyon aankomt.
’s Avonds lekker onder de Middernachtzon ontspannen in een hot-tub, terwijl u het riviertje hoort stromen? De twee hot-tubs worden elke avond opgewarmd en u mag er gratis samen met de andere reizigers gebruik van maken.
Overnachting in Gargia.

Dag 13 - Via het centrum van Finnmark terug naar Finland

Na het ontbijt en het afscheid van Sølvi staat er een landschappelijk en cultureel gezien erg diverse reis op het programma. U reist door de schitterende canyons nabij Alta, met spannende rotsen en stroomversnellingen, totdat u de outback van Lapland bereikt. Ruige natuur, onderbroken door Sami nederzettingen. Geniet van een lunch in Kautokeino en bezoek het bijzondere Juhls. Slapen doet u vanavond in Torassieppi, in een kamer in de natuur nabij de rendierfarm.
Overnachting in Torassieppi.
Rijafstand Gargia – Torassieppi: ca. 310 km | ca. 4 uur

Dag 14 - Door West-Lapland naar Rovaniemi

In het hoofdgebouw van Torassieppi staat het ontbijt voor u klaar. Alle tijd vandaag om terug te reizen naar Rovaniemi. Heeft u nog de energie om te raften op de rivier bij Harriniva? Het zou een geweldig afscheid zijn van Finland. Ruim ook zeker wat tijd in om bij Rovaniemi het Arktikum museum te bezoeken, en misschien de Kerstman? Er is een kamer gereserveerd in een hotel in het centrum van Rovaniemi.
Rijafstand Torassieppi - Rovaniemi: ca. 215 km | ca. 3 uur

Dag 15 - Terug naar huis

Na het laatste uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet levert u de huurauto weer in op luchthaven Rovaniemi. In juni en juli vliegt u met een rechtstreekse vlucht aan het einde van de ochtend terug naar huis. Eind juli t/m september vliegt u met een lijndienstvlucht via Helsinki terug naar huis.
Rijafstand Rovaniemi – luchthaven Rovaniemi: ca. 8 km | ca. 10 min.

 

* Rechtstreekse Middernachtzon vluchten

Voigt Travel vliegt u in de zomer van 2017 rechtstreeks naar de Middernachtzon. Op de zaterdagen tussen 3 juni en 15 juli en de dinsdagen op 13 juni en 25 juli bent u binnen 3 uur boven de poolcirkel. Na 25 juli vliegt u met Finnair naar Rovaniemi, met een tussenstop in Helsinki.

 

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Accommodatie omschrijving

Uw accommodatie

Tijdens uw rondreis hoeft u zich geen zorgen te maken over uw verblijf onderweg want het is allemaal voor u geregeld. Dat betekent dat u uw dag optimaal kunt indelen. Lekker genieten van een mooie wandeling onderweg of een picknick aan het water. U zult merken dat met een zon die 24 uur per dag schijnt, de tijd al snel vergeten is! Fijn toch, dat u dan niet meer hoeft te zoeken naar een goede accommodatie? Dat hebben wij al voor u gedaan!

Overnachtingen

 • 3 nachten in een lodge in Ruka op basis van van logies & ontbijt*
 • 2 nachten in een bungalow in Luosto op basis van logies & ontbijt
 • 3 nachten in een guesthouse in Nuorgam op basis van logies & ontbijt
 • 2 nachten in een hotel nabij de Noordkaap op basis van logies & ontbijt
 • 2 nachten in een guesthouse in Gargia op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in een lodge in Torassieppi op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in een hotel in Rovaniemi op basis van logies & ontbijt


* Vanaf 26 juli verblijft u 1 nacht in een bungalow bij Santa Claus Village en 2 nachten in een lodge in Ruka op basis van logies & ontbijt, i.v.m. de late Finnair lijndienstvlucht aankomsten.

 

Papin Talo Lodge in Ruka

Sfeer

Geniet van de heerlijke huiselijke sfeer van Papin Talo. Een plek waar u gegarandeerd helemaal tot rust komt.

Ligging

Papin Talo Lodge bevindt zich in het prachtige Iisakki Village gebied aan de oevers van het Rukajärvi meer, niet ver van de Russische grens. Papin Talo ligt op ca. 10 minuten rijden van Ruka, met verschillende nationaal parken op rijafstand.

Faciliteiten

Het priesterhuis Papin Talo is een typisch Fins, groot houten huis van 3 etages, modern ingericht op z'n Fins met mooie Lapse details. Er is een gezamenlijke woonkamer met heerlijke zitjes en een grote keuken. Het ontbijt gebruikt u gezamenlijk met de andere gasten. De elektrische sauna staat naast het huis en u kunt hier als gast ook gebruik van maken. U verblijft hier op een kleine locatie waar af en toe mensen komen om lekker te eten of activiteiten te ondernemen. Het is echter meestal erg rustig en u kunt er heerlijk wandelen. Ook kunt u gratis gebruik maken van de kano’s en SUP (standup paddling)-boards.

Lapland Silver Pine Cabins in Luosto

Sfeer

Een eigen bungalow in Lapland, midden in de natuur, opgetrokken uit dikke boomstammen. Een nog betere manier om uw reis af te sluiten konden wij niet bedenken. Deze plek nodigt uit om heerlijke wandelingen of mountainbike tochten te maken, naar bijvoorbeeld de Amethistmijn of de Isokuru Canyon.

Ligging

U bevindt zich in het kleine plaatsje Luosto, midden in het Nationaal Park Pyha - Luosto.

Faciliteiten

De bungalows zijn 38m2 groot en hebben een gecombineerde woon- en slaapkamer met open haard, tv, telefoon, draadloze internetverbinding en een minikeuken met magnetron, koffiezetapparaat, vaatwasser, koelkast, 2 kookpitten en een oven. De 4 slaapplaatsen bestaan uit 2 onder- en 2 bovenbedden, waarbij het onderbed extra breed is. De badkamer heeft een douche, toilet en sauna. In het nabijgelegen Hotel Luostotunturi kunt u in de ochtend gebruik maken van een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet.

Nuorgam Lodge in Nuorgam

Sfeer

U bent thuis bij Marjatta en Raímo en hun zoon Santerí, die u graag alles willen vertellen over de schitterende natuur, de Sami cultuur en de mogelijkheden voor onvergetelijke uitstapjes. In het hoofdgebouw bevindt zich de receptie, een kleine souvenirwinkel en het restaurant waar door Marjatta overheerlijke lokale gerechten met zorg voor u worden bereid. Aan de oever van de rivier is een zogenaamde Laavu, een kampvuurplek waar u worstjes kunt grillen of een drankje kunt drinken bij knisperende haardvuur. Kijkende over de uitgestrekte heuvels van het nabijgelegen Noorwegen met de almaar schijnende Middernachtzon.

Ligging

U bevindt zich in het kleine plaatsje Nuorgam, het meest noordelijke plaatsje in Finland en daarmee ook de Europese Unie! Nuorgam ligt aan de oevers van de Teno zalmrivier die u kunt volgen tot aan de Barentszee.

Faciliteiten

De kamers zijn recent gerenoveerd en alle verschillend in grootte en indeling. Wel zijn de faciliteiten in alle kamers identiek en zijn ze allemaal met zeer veel zorg en smaak ingericht. De 2-persoonskamers bevinden zich in aparte, deels vrijstaande, houten gebouwen. Ze beschikken over een kleine zithoek met een radio en televisie. Keukenhoek met een kookplaat, een koelkast en een magnetron. Koffie/thee faciliteiten (koffie, thee, honing en koekjes inbegrepen). Verder is er een aparte slaapkamer met twee aparte bedden of verblijft u in een studio en een badkamer met douche, toilet, föhn en sauna.

Scandic Hotel bij de Noordkaap

Sfeer

Het hotel ademt de Noordkaap in deze surrealistische omgeving. Reizigers uit alle windstreken komen hier samen om de laatste etappe naar de Noordkaap te volbrengen óf zijn weer onderweg richting het zuiden. In de hal brand het vuurtje.

Ligging

Op ca. 30 minuten rijden vóór de Noordkaap, bevindt zich het plaatsje Honningsvåg. Dit is het belangrijkste laatste vertrekpunt voor reizigers die de Noordkaap willen bezoeken. Uw hotel bevindt op ca. 10 minuten rijden buiten het centrum van Honningsvåg, al in de richting van de Noordkaap. Het is het ideale rustpunt tijdens uw reis naar de Noordkaap.

Faciliteiten

Alle kamers zijn comfortabel ingericht en voorzien van een badkamer met douche en toilet. Het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet gebruikt u in het restaurant van het hotel. Het hotel heeft gratis WiFi. U kunt uw auto gratis parkeren.

Gargia Fjellstue

Sfeer

U zult gegarandeerd genieten van de huiselijke, ongedwongen sfeer van Gargia Fjellstue! Het belangrijkste doel van de enthousiaste eigenaren is u zo goed mogelijk bij de natuur te betrekken. De lange historie van de fjellstue komt terug in het interieur van het hoofdgebouw.

Ligging

De fjellstue is mooi gelegen aan een beek, omringd door bergen, ca. 25 km buiten Alta. Direct vanaf de fjellstue is een wandeling van ca. 3 km naar Gabofossen te maken, uit te breiden met 2 km extra naar het bergmeertje. Het is een ideale locatie voor wandelaars, natuurliefhebbers en rustzoekers!

Faciliteiten

In de fjellstue heeft u gratis internet, koffie en thee. De hot-tub is voor Voigt Travel reizigers gratis toegankelijk. Tijdens de speciale introductie ontvangt u tips over mooie routes in de prachtige natuur. De kamers zijn schoon, ruim en sfeervol.

Torassieppi Lodge

Sfeer

Hier proeft u nog heel veel van de oorspronkelijke Sami cultuur en de traditie van de rendierhouderij. De rendierfarm Torassieppi was eeuwenlang in het bezit van een en dezelfde familie. De rendieren waren hun voornaamste bron van inkomsten. Tegenwoordig zijn de rendieren op en rondom het uitgestrekte gebied rond de farm er vooral voor het plezier van de gasten.

Ligging

De rendierboerderij ligt aan de rand van het Pallas-Yllästunturi Nationaal Park, aan de oever van het Torasjärvi meer. U kunt heerlijk zwemmen in het meer. Wandelt u direct vanuit uw kamer langs de rendieren in de richting van het Nationaal Park of neemt u een kano om van de rust en het natuurschoon vanaf het water te genieten?

Faciliteiten

De 2-persoonskamers zijn verdeeld over twee gebouwen en zijn voorzien van een eigen ingang en een badkamer met douche en toilet. In de kamer heeft u de mogelijkheid om koffie of thee te zetten. U kunt gebruik maken van tal van recreatieve faciliteiten zoals de gratis sauna aan het meer, kano’s, roeiboten, fietsen en bijvoorbeeld een nordic walking uitrusting. Het staat kosteloos tot uw beschikking tijdens uw verblijf. De voormalige rendierboerderij doet vandaag de dag dienst als museum over de rendierhouderij. In het intieme restaurant wordt elke morgen voor u het ontbijt geserveerd. In de keuken van Torassieppi wordt veel gebruik gemaakt van lokale producten, zoals uiteraard rendiervlees, vis, bessen, paddenstoelen, groente, fruit en Fins graan.

Scandic Hotel in Rovaniemi

Sfeer

De superior kamers van het Scandic Hotel in Rovaniemi bieden u een uiterst comfortabel einde van uw reis, midden op de poolcirkel. Geniet van het ruime aanbod aan restaurantjes, bezoek het Arktikum museum of het Kerstmansdorp.

Ligging

Het hotel bevindt zich midden in Rovaniemi, het centrum van de ‘hoofdstad van Fins Lapland’.

Faciliteiten

Alle kamers zijn comfortabel ingericht en voorzien van tv, telefoon en een badkamer met douche en toilet. Het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet gebruikt u in het restaurant van het hotel. De kamers hebben gratis Wifi. Meestal is er een minibar op de kamer en soms zijn er ook thee- en koffiefaciliteiten aanwezig. U kunt nabij het hotel uw auto tegen betaling parkeren. Kosten: ca. € 9 per dag.


Vervoer ter plaatse

Huurauto

Prijzen 2017

 

15-daagse flydrive Exclusief Noordkaap 2017 prijs pp
Vertrek tussen 03/06-2017 en 27/08-2017  
Vertrekdata per
rechtstreekse vluchten
Bij 2 personen
Zaterdag 3 juni 2017 € 1795
Zaterdag 10 juni 2017 € 1885
Dinsdag 13 juni 2017 € 1965
Zaterdag 17 juni 2017 € 1925
Dinsdag 20 juni 2017 € 1885
Zaterdag 24 juni 2017 € 1925
Dinsdag 27 juni 2017 € 1885
Zaterdag 1 juli 2017 € 1925
Dinsdag 4 juli 2017 € 1865
Dinsdag 11 juli 2017 € 1865
Vertrekdata per
rechtstreekse vlucht heen +
lijndienst Finnair thuiskomend
Bij 2 personen
Zaterdag 15 juli 2017 € 2065
Dinsdag 18 juli 2017 € 2145
Dinsdag 25 juli 2017 € 2145
Dagelijkse vertrekdata per
lijndienstvluchten Finnair
Bij 2 personen
26 juli t/m 6 aug 2017 € 2145
7 aug t/m 26 aug 2017 € 2065
27 aug t/m 16 sept 2017 € 2025

 Reserveringskosten: € 27,00
Calamiteitenfonds: €2,50

Inbegrepen: wegenkaart, routebeschrijving en uitgebreiden reisinformatie

**Vluchten

U vliegt op de zaterdagen en dinsdagen tussen 3 juni en 25 juli rechtstreeks met Transavia zonder toeslag naar Rovaniemi.
De reizen per Finnair lijndienstvluchten zijn op basis van de laagst geprijsde vluchtklasse. Finnair hanteert verschillende vervoersklassen. Vaak is er uitsluitend sprake van een prijsverschil tussen verschillende klassen en is er geen verschil in beenruimte en/of verzorging. Na ontvangst van uw reserveringsopdracht controleren wij de beschikbaarheid van de vluchtklasse bij Finnair. Mocht de gewenste vluchtklasse niet meer beschikbaar zijn, dan nemen wij direct contact met u op voor overleg. Tegen een toeslag kunt u dan eventueel een hogere vluchtklasse boeken of we kijken naar een andere vertrekdatum.

Huurauto

Inbegrepen

 • Bij boeking van 2 personen: Cat. EDMR (Volkswagen Polo of gelijkwaardig)
 • Bij boeking van 3 personen: Cat. CDMR (Volkswagen Golf of gelijkwaardig)
 • Bij boeking van 4 personen: Cat. CWMR (Volkswagen Golf Stationwagon of gelijkwaardig)
 • Onbeperkt aantal kilometers
 • CDW (schadeverzekering) met een eigen risico van € 950 per schadegeval
 • THW (diefstalverzekering) met een eigen risico van € 950 per schadegeval
 • Plaatselijke belastingen
 • Afkoop tolgelden tot 60NOK per tolstation in Noorwegen

Niet inbegrepen

 • Brandstof
 • Extra bestuurder (eenmalig ca. € 20 per extra bestuurder)
 • Afkoop eigen risico voor zowel CDW als THW (ca. € 15 per dag)
 • Extra's als kinderzitjes (ca. € 25 per zitje) of navigatiesysteem (ca. € 12 per dag)
 • Toeslag bestuurders 19 t/m 24 jaar (eenmalig ca. € 20)
 • Eventuele tolgelden boven 60 NOK per tolstation in Noorwegen

Extra's bij autohuur

Ter plaatse kunt u extra's aangeven als kinderzitjes, afkoop gehele eigen risico, GPS etc. Deze dient u ter plaatse af te rekenen.
 

Toeslag andere categorie huurauto

Tegen een toeslag kunt u kiezen voor een upgrade naar de volgende auto’s:

 • Volkswagen Golf of gelijkwaardig
 • Volkswagen Golf Stationwagon of gelijkwaardig
 • Volkswagen Touran stationwagon of gelijkwaardig
 • Volkswagen Minibus of gelijkwaardig

U kunt bij ScanBritain per e-mail een prijsopgave vragen.
 

Belangrijk bij huren auto

Minimum leeftijd is 19 jaar en minimaal 1 jaar in bezit van een geldig rijbewijs en een creditcard voor de borg. Het is niet mogelijk om de borg op een andere manier te voldoen.

 

Kinderkorting

Kinderen van 0 t/m 1 jaar betalen enkel een vaste reissom van € 50 per kind (wanneer geen extra bed is gewenst). In het algemeen geldt dat kinderen van 2 jaar en ouder voor een gereduceerd tarief kunnen reizen maar dit is helemaal afhankelijk van de samenstelling van de reis, om hoeveel kinderen het gaat en of er bijplaatsing van een extra bed mogelijk is. U kunt bij ScanBritain per e-mail om een exacte prijsopgave vragen.

 

Niet inbegrepen:

 • Parkeer- tol en entreegelden
 • Reis-en annuleringsverzekering

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis: 15-daagse reis Exclusief naar Noordkaap en Fins Lapland. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.