Noordeuropareizen

Beara Way Wandelvakantie, 8-daagse reis 2017.

Boek voor 31/12-2016 met  €40,00 vroegboekkorting per persoon.

 • Wandelgebied bij uitstek
 • Bagagevervoer inbegrepen

U vliegt met Aer Lingus naar Cork of reist met eigen auto en boekt een ferry naar keuze.(prijs is exclusief reis naar Ierland, maar kan op uw verzoek worden bijgeboekt).

In het zuidwesten van Ierland vinden we het best bewaarde geheim. Het smaragdgroene, nog relatief onbekende schiereiland Beara. Het gebied is wilder dan Dingle en ruiger dan Kerry. Een wandelgebied bij uitstek! De totale route is 200 km maar wij hebben een gedeelte uit de route geselekteerd, waarbij u ca. 12-24 km per dag wandelt. Indien u fit bent en van wandelen houdt, is dit een prachtige uitdaging.

Op enkele dagen heeft u de keuze uit twee wandelroutes, vaak van verschillend niveau. In de beschrijving zijn we steeds uitgegaan van de minst zware wandelroute. U vindt beide routes (engelstalig) in het informatiepakket, dat u ter plaatse ontvangt.

verblijft in Ierse guesthouses of B&B's. Uw kamer heeft een badkamer met bad of douche en toilet. Indien deze niet meer beschikbaar zijn, bestaat er een mogelijkheid dat u een kamer met gedeelde faciliteiten toegewezen krijgt.

Terug naar andere wandelvakanties.

image

Overnachtingen:

 • 1 x omgeving Glengariff
 • 1 x omgeving Adrigole
 • 2 x omgeving Castletownbere
 • 1 x omgeving Eyeries
 • 1 x omgeving Lauragh
 • 1 x omgeving Kenmare

Routebeschrijving

(beschreven met vlucht naar Dublin)

Dag 1: Amsterdam - Cork - Glengarriff
U vliegt per rechtstreekse vlucht van Aer Lingus vanaf Amsterdam naar Cork (optioneel of u reist via ferryovertochten met eigen auto of op eigen gelegenheid) en reist vervolgens op eigen gelegenheid met de bus naar Glengarriff aan de prachtige Bantry Bay. U dient een ochtendvlucht te reserveren. In Glengarriff kunt u, afhankelijk van uw aankomsttijd, nog wat relaxen en u voorbereiden op een aantal mooie wandeltrajecten.

Dag 2: Glengarriff - Adrigole, ca. 16 km
Door de bossen van Glengarriff en de bergen van Glenloughwandelt u naar Adrigole. De Beara Way volgt o.a. sporen en wegen langs de Coomarkane rivier. Dit is een perfecte introductie voor de rest van de week. De hoogteverschillen vandaag zijn tot maximaal 540 meter en de gemiddelde tijdsduur is ca. vijf tot zeven uur.

Dag 3: Adrigole - Castletown Beerhaven, ca. 19/23 km
Vandaagwandelt u van Adrigole naar Castletownbere. Eenprachtige route met spectaculair uitzicht over Bantry Bay. Door het vele klimmen en dalen is het een redelijk zware route maar ook een uitdaging. Boven Adrigole heeft u een geweldig uitzicht over Sheep’s Head. De hoogteverschillen vandaag zijn tot maximaal 550 meter en de gemiddelde tijdsduur is ca. vijf tot zeven uur.

Dag 4: Castletown Beerhaven
U heeft een dag ter vrije besteding. U kunt per boot naar Bere Island (niet inbegrepen). Hier zijn prachtige wandelroutes uitgezet. Indien u op het vaste land blijft, heeft u de mogelijkheid om een fiets te huren om zo de omgeving te verkennen.

Dag 5: Castletown Beerhaven - Eyeries, ca. 21 km
Door de bergen van Slieve Miskish en via de kust van Coulagh Baywandelt u vandaag naar Eyeries. Uwandelt door naaldboombossen en over open heuvelterrein met uitzicht over Allihied en Ballydonegan Bay. De hoogteverschillen vandaag zijn tot maximaal 260 meter en de gemiddelde tijdsduur is ca. zes uur.

Dag 6: Eyeries - Lauragh, ca. 22 km
Via Gortbrack Hill gaat u naar Ardgroom. Hier is een steencirkel uit het jaar 1000 voor Christus. Vervolgens wandelt u door naar Lauragh. Dereen House en Gardens zijn zeker een bezoek waard! De hoogteverschillen vandaag zijn tot maximaal 300 meter en de gemiddelde tijdsduur is ca. zes uur.

Dag 7: Lauragh - Kenmare, ca. 24 km
Langs de voet van de Caha Mountains en door het natuurschoon van Lough Inchiquin wandelt u naar uw eindbestemming Kenmare. Gezellige restaurantjes, winkeltjes en het bijzondere driehoeks dorpsplein zijn de kenmerken van ditleuke dorp. U zult zich hier zeker thuis voelen na een week prachtige indrukken opgedaan te hebben. De hoogteverschillen vandaag zijn tot maximaal 470 meter en de gemiddelde tijdsduur is ca. zes uur.

Dag 8: Kenmare - Cork - Amsterdam
(optioneel of op eigen gelegenheid). Vandaag eindigt uw reis. U reist op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Cork voor uw rechtstreekse terugvlucht naar Amsterdam. I.v.m de transfer dient u een late middagvlucht of avondvlucht te reserveren.

Prijzen

Prijzen per persoon in 2-pers.kamer 
8-daagse Beara Way Wandelvakantie Ierland 2017
 (prijs inclusief vlucht met Aer Lingus)
01/04 - 31/10 v.a. € 803,00
 (prijs excl. ferry, huurauto of vlucht met Aer Lingus)
01/04 - 31/10 v.a. € 599,00

Reserveringskosten: € 27,00
Calamiteitenfonds: € 2,50

Inbegrepen:

 • 7 Overnachtingen in een 2-persoonskamer o.b.v. logies en ontbijt
 • Informatiepakket: u ontvangt een engelstalige wandelroutebeschrijving en algemene informatie in het nederlands
 • Bagageservice tussen de accommodaties
 • Afhankelijk van uw keuze, wel niet vlucht naar Cark. Er zijn flexibele vluchttijden en prijzen, waardoor de prijs hoger kan uitvallen. Hoe vroeger u boekt, hoe voordeliger de vlucht.

Niet inbegrepen:

 • Reis naar Ierland indien u met eigen auto reist (prijs op aanvraag naar uw keuze van reizen met eigen auto en ferry naar Cork of op eigen gelegenheid)
 • Eventuele taxikosten onderweg
 • Overige maaltijden
 • Eventuele entreegelden

Vertrekmogelijkheden: dagelijks mogelijk.  Indien u met eigen auto reist en ferryovertochten wilt boeken, laat het weten in het tekstvak van het boekingsformulier.

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij outdoorreizen voor de Beara Way Wandelvakantie. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.

image image
image image