Noordeuropareizen

Rondreis door het Hart van de Beren door midden van Zweden 2017

9-daagse avontuurlijke autorondreis langs verschillende soorten van accommodaties met veel natuurbeleving. U slaapt in verschillen soorten van accommodatie.

NIEUW IN HET PROGRAMMA

 • Reis is inclusief excursies
 • Wandelen, Fietsen, beersafari en kanotocht
 • U kunt zelf kiezen op welke wijze u naar Zweden reist, maar wij helpen u graag bij het boeken daarvan

Deze reis gaat door het midden van Zweden en laat u het echte Zweden beleven. U verblijft 2 nachten in een traditionele Zweedse Tipi, 2 nachten in een lodge of 2-pers.kamer in het noorden van Zweden, 2 nachten in een leuk Zweeds B&B hotel en aan het einde van de reis 2 nachten in en echt Zweeds hotel om na te genieten van alles wat u hebt beleefd.. Veel natuurbelevingen zijn onderdeel van deze reis, zoals een kano avontuur, een begeleide wildlifetour en safari, een mounbike en wandeling.

Uw avonturen
- Slapen in een Tipi
- Kanotocht
- Wandeling
- Begeleide Wildlife Safari
- Kans op zien bruine beren, elanden, bevers en wolverine(veelvraat)

Reisschema:

 • Dag 1 en 2: Charlotteberg, Tipi tent
 • Dag 3 en 4: Kårbole, in lodge of kamer
 • Dag 5 en 6: Bergby, Hedenstugan B&B
 • Dag 7 en 8: Askersund, Hotel PerOlofGården
 • Dag 9: Einde rondreis.Naar eigen keuze terugreis, vervolgen van uw reis.

 • Uiteraard kunnen wij de heen- en terugreis op uw verzoek en naar uw keuze voor u boeken.

Routebeschrijving

Dag 1 t/m 2: Charlotteberg, EdaOutdoor (2 nachten), vanaf Oslo 119 km

Uw rondreis start in Charlottenberg. U slaapt 2nachten in een traditionele Zweedes Tipi ten. In de omgeving gaat u genieten van een uw kanotocht of kayaktocht. De stad Charlottenberg is gelegen dicht bij de Noorse grens  in de provincie Värmland. U vind hier veel natuur, ruimte en meren. De provincie Värmland heeft wel meer dan 10.00 meren, waarvan er tientallen binnen een half uur rijden van Charlottenberg liggen. U kunt dan ook prachtige kanotochten vanuit verschillen plaatsen van satrt gaan. In de reis is een kano avontuur opgenomen.

Het is ook mogelijk een uitstapje te maken naar het Kongsvingerford, gelegen ten noordoosten van Oslo in Noorwegen nabij de Zweedse grens.De burcht, één van de meest karaktiristieke forten van Noorwegen,  toornt hoog boven de stad uit en de rivier de Glomma.

 

Dag 3 en 4: Kårbole, WildlifeSweden (2 nachten), vanaf Charlotteberg 364 km

Ervaar het geluid van de stilte als u dat wilt. U kunt hier de wildernis beleven. Ga wild spotten, geniet van natuurfotofrafie, vissen en alles wat outdoor u te bieden heeft. Geniet van een begeleide wildlifetour en safari, waar de gids u de echte Zweedse wildernis laat zien.U bent in de natuurlijke habitat van de  bruine beer, elanden, bevers en wolverine(veelvraat). Ook korhoen, grouse en vele andere vogels leven hier en kunnen gezien worden in Ängra.

U verblijft in een lodge of 2-pers.kamer, afhankelijk van uw reisgezelschap.

 

Dag 5 en 6: Bergby, Hedenstugan B&B Hotel (2 nachten), vanaf Kårbole 202 km

U reist door naar de Baltische kust en verblijft dich tbij de bossen in de buurt van de kust, waar u kunt genieten van echte zeevruchten in restaurant "Trolllharens Fisk"of "Axmarbrygga".

U verblijft in een totaal in 2013 gerenoveerd voormalig ziekenhuis, dat werd omgetoverd tot het landelijke B&B hotel Hedenstugan gelegen in een grote tuin op 20 minuten rijden ten noorden van Gävle. Het is een genot het mooie landschap te ontdekken tijdens een mountainbike tour of wandelend met vrienden en familie.Bezoek het elandpark in Ockelbo en leer alles over deze prachtige dieren, terwijl zij in hun natuurlijke habitat te zien zijn.

.

Dag 7 en 8: Askkersund, Hotel Per Olof Gården (2 nachten), v.a. Bergby 316 km

U reis naar uw laatse accommodatie van de rondreis, Hotel Per Olof Gården, Per Olof Gården is uitgerust met veel moderne voorzieningen en creëren een gevoel van evenwicht tussen rust en moderne gemakken.

De zomer wordt gedomineerd door de lokale buiten ontspanningsmogelijkheden. De tuin heeft een labyrint, bestaande uit gravelpaden, gescheiden door hoge heggen. Deze labyrinten waren populair in kasteeltuinen en grote landgoederen tussen de jaren 1700 en 1800.

Naast het labyrint is een amfitheater. Het ontwerp heeft zitplaatsen verspreid in de heuvels. Zowel het publiek als de musici genieten van de goede akoestiek. In deozmer zijn er regelmatig voorstellingen en concerten.

Dag 9: Einde rondreis

De rondreis eindigt na het ontbijt. U kunt uw arrangement op verzoek nog verlengen of u keert terug naar Nederland. Wij helpen u graag bij het boeken van uw ferryovertocht en eventueel een verlenging van uw reis in Zweden.

Er zijn verschillende mogelijkheden.

Heenvaren met Colorline Kiel-Oslo is een goede mogelijkheid en sluit goed aan bij de satrt van de reis.
Terugreizen kan op verschillende manierenn, sterk afhankelijk van op welke wijze uw reis wilt afsluiten.

 

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Prijzen 2017

 

prijzen per persoon 2017
9-daagse reis door het Hart van de Beren door midden van Zweden excl. reis naar Zweden per persoon bij 2 personen
01/05-30/09   prijs op aanvraag
Indien u interesse in deze reis hebt, moeten wij de beschikbaarheid voor u opvragen, evenals de prijs.
De prijs is afhankelijk van op dat moment nog aanwezige accommodaties.

Reserveringskosten: € 27,00

Inbegrepen:

 • 8 Overnachtingen als genoemd in rondreisbeschrijving
 •  ANWB-wegenkaart

Niet inbegrepen:

 • Vervoer naar Zweden (op uw verzoek kunnen wij de ferryovertochten boeken)

Vertrekmogelijkheden: Dagelijks (beschikbaarheid is op aanvraag)

Boeken

Wilt u offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in in en kies bij Rondreis de 9-daagse reis door het Hart van de Beren door midden van Zweden. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.