Noordeuropareizen

Winterexcursies Finland

Excursiemogelijkheden winterreis Pan Village Oulanka Finland 2016

Progamma voor 2017 is nog niet bekend.
Onderstaand programma geldt als voorbeeld.

  • Uitstekende bungalows
  • Mooi skigebied met veel outdoormopgelijkheden

Salla ligt in het zuidoostelijke deel van Lapland en is inmiddels een begrip geworden voor veel Nederlanders. De gemoedelijke sfeer en het persoonlijke contact alsmede de rust, ruimte en stilte maken dit arrangement uniek en overgetelijk.

Ligging
In een natuurlijke omgeving op ca. 3 km vanaf het skicentrum Sallatunturi en op korte loopafstand van het Rendierpark, waar de excursies starten. Er is een goed wandelpad naar Sallatunturi. Ca. 3x per week vertrekt een gratis pendelbusje vanaf de accommodatie naar het skicentrum. Buiten deze tijden kunt u een taxi nemen. De transfertijd vanaf de luchthaven is ca. 2 uur.

Excursies

Huskyrsafari

Volwassenen € 230
Kinderen t/m 13 jaar € 136

Zodra u de honden ontmoet, ziet u direct wat ze willen: rennen! Met veel enthousiasme trekken ze de slee waarbij één persoon in de slee zit terwijl de ander deze bestuurt. Onderweg uiteraard tijd om te wisselen, een lunch en een koffiestop. Een fantastische ervaring! Deze safari is niet zo geschikt voor jonge kinderen aangezien ze enige uren in de slee moeten zitten. Ter plaatse wordt het definitieve tijdstip van alle winteractiviteiten bekend gemaakt. Duur: ca. 5-6 uur


Noorderlicht op de Tunturi

Volwassene € 70
Kinderen t/m 11 jaar € 43

In de avond rijdt u per slee achter de sneeuwscooter de Ruuhitunturi heuvel op. Vanaf de top van de tunturi is het uitzicht fenomenaal: de nachtelijke wildernis aan uw voeten en miljoenen sterren aan de hemel. Als u dan ook nog het noorderlicht kunt zien, dan wordt dit een onvergetelijke avond. Onderweg wordt er gestopt voor een warm drankje en een 'makkara' (worstje) op het houtvuur. De excursie duurt ca. 2 uur en is onder leiding van een Engelssprekende gids.

Noorderlicht safari per rendier
Volwassenen € 90
Kinderen t/m 13 jaar € 58

Het noorderlicht is één van de natuurverschijnselen die Lapland uniek maken. Als het donker én helder is, maakt u kans om dit kleurige schouwspel te mogen aanschouwen. In een rendierslee (1 persoon per slee) glijdt u door het stille winterwonderland naar een open plek waar u de grootste kans heeft om het lichtspektakel te zien. Koffie en cake bij het uitzichtspunt zijn inclusief. De excursie duurt ca. 2-3 uur en is onder leiding van een Engelssprekende gids. Ter plaatse wordt het definitieve tijdstip van alle winteractiviteiten bekend gemaakt.
Het noorderlicht is een natuurfenomeen en kan dus niet gegarandeerd worden.

Rendierracen
Prijs per persoon € 95

De Finnen houden van bijzondere sporten zoals vrouwendragen of een race op lange latten, waarbij u getrokken wordt door een... rendier. Een beetje lef is nodig, maar dit wordt een wedstrijd die niet snel wordt vergeten. Noch door deelnemer, noch door het publiek. Deze gehele excursie duurt ca. 3 uur en is onder leiding van een Engelssprekende gids. Onderweg een koffiestop. Ter plaatse wordt het definitieve tijdstipvan alle winteractiviteiten bekend gemaakt.

Sneeuwscootersafari naar de Russische grens
Prijs per persoon € 155

Vanuit Salla per sneeuwscooter naar de Russische grens. Spannend, avontuurlijk, maar vooral prachtig, want u krijgt uw eigen sneeuwscooter waarmee u door een adembenemend landschap glijdt. Bij helder weer heeft u trouwens een fantastisch uitzicht over de machtige buurman van Finland. Onderweg lunch en koffiepauze. Deze excursie is niet geschikt voor kinderen. Ter plaatse wordt het definitieve tijdstip van alle winteractiviteiten bekend gemaakt. De safari duurt ca. 5 uur en is onder leiding van een Engelssprekende gids.

Voordeelpakket (3 x excursies in 1 pakket)
Volwassene € 230
Kinderen t/m 13 jaar € 131

Het voordeelpakket bestaat uit een huskysafari van ca. 2 uur (2 personen per slee), een rendiersafari van ca. 3 uur en een sneeuwschoenwandeling inclusief ijsvissen van ca. 3-4 uur. Ter plaatse wordt bekeken op welke dagen de activiteiten plaatsvinden. Samen met de korte sneeuwscootersafari die reeds in het arrangement is inbegrepen, heeft u met dit pakket een zeer complete invulling van uw verblijf. Ter plaatse wordt het definitieve tijdstip van alle winteractiviteiten bekend gemaakt

Skipakket 3 dagen uit 7 dagen
Volwassene € 165
Kinderen t/m 13 jaar € 117
Kinderen t/m 7 jaar gratis

3-daags pakket, te gebruiken in 7 dagen, bestaande uit complete uitrusting en een liftpas.
 Huur van een snowboard is niet mogelijk

 

Boeken

Wilt u excursies boeken, doe dat dan gelijktijdig bij het boeken van uw reis naar Iso Syote en geef de gewenste excursies aan in het tekstvak.  Wij nemen de gewenste excursies op in de prijsopgave.