Noordeuropareizen

Winterreis schaatsen in Finland

Kom schaatsen in Järvisydän winter.
Vraag naar de mogelijkheden voor 2022

Schaatsen in Finland vanaf Hotel & Spa Resort Järvisydän

Geschikt voor een kleine groep of als gezin.
Prijs op aanvraag voor deze schaatsreis met keuze uit verschillende vakantiewoningen
Voor een kleine groep zijn luxe vakantiewoningen met 5 slaapkamers met faciliteiten beschikbaar
Vroegboeken is aan te raden.
Beste schaatsperiode van begin februari tot eind maart. Totale lengte van de schaatsbaan, retour naar Oravi door het natinale park 36 kilometer.
Kortere route vanaf 8 km behoort ook tot de moeglijkheden.

  • Reis met eigen auto en Finnlines
  • Vraag naar de mogelijkheden voor de winter van 2022
  • Geniet van de 36 km lange schaatsbaan naar Oravi voor een fijne tocht door het nationalpark
  • Leuke schaatstocht op Lake Saimaa
  • Kies voor het hotel of voor een luxe lodge
  • Geniet na een dag schaatsen van een fijn diner in het goede restaurant
  • Huur een dag een sneeuwscooter of ga ijsvissen

Al in 1658 zijn de eerste leden van de familie Heiskanen begonnen reizigers op te vangen in de omgeving van Porosalmi en het merengebied Saimaa. In die tijd had de Tsaar van Rusland en de koning van Zweden een afspraak over een ijsweg tussen Finland en Rusland. Verder werd er afgesproken, dat er elke 30 km een voederplaats voor paarden moest zijn en een overnachtingsmogelijkheid. Porosalmi was één van die plaatsen. Hotel & Spa Resort Järvisydän is gelegen in the oosten van Finland, bij Lake Saimaa op ongeveer gelijke afstand van de steden Savonlinna en Varkaus. Het gehele jaar door worden er allerlei activiteiten vanuit het park georganiseerd. Van boottochtjes, vistripjes in de zomer tot sneeuwscootertochten, ijsvissen en schaatstochten in de winter.

Hotel Järvisydän

Het nieuwe hotel is geopend in juni 2015. Het hotel is gebouwd in natuurlijke oude (middeleeuwse) stijl, die de oude historie verteld. De focus ligt wel op hoge kwaliteit. De kamers hebben een apart toilet en douche, evenals een balkon en een aantal een jacuzzi. Er zijn verschillende soorten kamers, ieder met zijn eigen inrichting. De kamers zijn uitstekend geschikt voor de reiziger, die van da natuur houden.Het ,in de bouw gebruikte hout zijn voor een groot deel boomstammen, welke meer dan 500 jaar in de meren hebben gelegen en welke 5 jaar te drogen hebben gelegen voor ze verwerkt konden worden. Al de gebruikte materialen geven de aparte sfeer aan dit uitstekende hotel. In het restaurant zijn er ruim voldoende faciliteiten voor verschillende groepen of individuele reizigers.

Indien plaats beschikbaar is, bestaat uw kamer uit een suite met en jaguzzi eninbegrepen bij de slaapkamer ook een huiskamer en kleine keuken. Zijn dez suites volgeboekt dan wordt u een de zeer ruime standaard slaapkamer ondergebracht.

Lodges en Villa's:

Indien u daarvoor kiest, kunt u ook in één van de verschillende lodges verblijven of met een groepje in de ruime lodges met 5 slaapkamers met eigen douche en toilet, huiskamer en keuken.

De Hillside Villa’s van Hotel & Spa Resort Järvisydän zijn gebouwd in de jaren 2008-2009. De Villa’s hebben een hoge standaard, zowel geschikt voor families als voor business. Elke 8 villa’s hebben 5 2-pers.kamers met eigen douche en toilet. Je kunt de gehele villa boeken (voor meerdere families of een kleine groep of een alleen een losse kamer.

De Hillside Villa's hebben 2 slaapkamers boven met 2 bedden en 3 slaapkamers beneden met 2 bedden. In het openbare gedeelte van de valla's is een huiskamer en keuken, sauna, badkamer, toilet en terras.
De Villa's hebben keukengerei voor 10 personen en andere keukenspullen als een electra oven, stove, magnetron, koffiezetapparaat, toaster, vaatwasser en wasmachine koelkast en vriekast. Er zijn 2 sofa's in de huiskamer, evenals een koffietafel, TV, karaoke-, CD- en DVD-speler, radio, openhaard en haardhout. Bed linnen and handdoeken zijn inclusief.
Honden: Niet toegestaan.
Roken: Niet roken in de villa’s.

Log Villa, gebouwd van hout, zijn naast elkaar gesitueerd , ongeveer 150 m vanaf het meer, het restaurant Piikatyttö, en de andere services van het holiday. Deze 3 Log Villas hebben twee slaapkamers en kunnen 6 mensen huisvesten. Elke log villa heeft een jacuzzi en 2 toilets. De Log Villa’s hebben een keuken, huiskamer, hal, 2 slaapkamers with 2 separate bedden, evenals een lounge area op de eerste verdieping met 2 bedden. Sauna, badkamer, 2 toiletten en een terras. De open keuken is volledig ingericht: keukengerei voor 6 personen, electra oven, magnetron, koffiezetapparaat, toaster, vriezer, vaatwasser. TV, radio, CD speler, open haard, haardhout. Douche, toilet, shampoo and zeep, haardroger. Separaat toilet met een wasmachine. Bed linnen and handdoeken zijn inclusief.
Honden: Niet toegestaan.
Roken: Niet roken in de villa’s.

De Lakeside Villa’s zijn gesitueerd aan de zelfde kant naast elkaar met een tussen ruimte van 50 meter. De afstand tot het restaurant Piikatyttö, de andere cottagesen verdere services van het Holiday Resort is ongeveer 300 meter. Lakeside Villa’s hebben hun eigen strand, kleine pier, jacuzzi en 2 sauna’s, één is electriesch binnen sauna en de ander is een buitensauna aan het meer gelegen met een houtkachel. De Lakeside Villa’s hebben 1 slaapkamer boven met 4 bedden, 2 slaapkamer beneden met een tweepersoonsbed. Villa’s heft ook een huiskamer, keuken, sauna, badkamer, 2 x toilet, terras, open haard en een houtgestookte sauna aan het meer. De Lakeside Villa’s hebben een keuken, huiskamer, hal, 2 slaapkamers with 2 separate bedden, evenals een lounge area op de eerste verdieping met 2 bedden. Sauna, badkamer, 2 toiletten en een terras. De open keuken is volledig ingericht: keukengerei voor 10 personen, electra oven, magnetron, koffiezetapparaat, toaster, vriezer, vaatwasser. TV, radio, CD speler, open haard, haardhout. Douche, toilet, shampoo and zeep, haardroger. Separaat toilet met een wasmachine. Bed linnen and handdoeken zijn inclusief. Er is a grote sofa in de huiskamer, evenals een koffietafel, TV, CD- and DVD-speler, radio, openhaard, hardhout, armleunstoel. Bed linnen en handdoeken zijn inclusief.
Honden: Niet toegestaan.
 Roken: Niet roken in de villa’s

 

Activiteiten: veel natuurbeleving en buitenactiviteiten.

In februari en maart zijn de Saimaa meren ijszeker en is er een schaatsbaan uitgezet naar Oravi aan de overkant van het meer. Houdt u van schaatstochten, dan is dit uw kans om een fijne tocht te schaatsen. Totale lengte van de schaatstocht retour 36 km door het national park.
Ter afwisseling kunt u onder begeleiding ijsvissen of en sneeuwscooter huren.

U zult geen spijt krijgen van deze fijne winterreis naar Finland.

Bekijk een impressie van het schaatsen op Lake Saimaa

 

Prijzen

Prijs per persoon per nacht incl. ontbijt  2021/2022
  Hotelkamer v.a. Hillside Villa Log Villa Lakeside Villa
01/01-31/12 op aanvraag op aanvraag op aanvraag op aanvraag

Reserverings- en verzendkosten per boeking € 27,00

SGR-bijdrage per persoon  € 5,00

Calamiteitenfonds € 2,50

 

Inbegrepen: elektriciteit, handdoeken en bedlinnen, eindschoonmaak.

Niet inbegrepen: theedoeken (zelf meenemen), babybedje gratis, hond gratis.

Aankomstmogelijkheden: dagelijks.

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij winterreis: Schaatsreis hotel of één van de villa's in Järvisydan en de gewenste datum. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.