Noordeuropareizen

Wintersport Finland

Winterreis Finland 8-daags Sneeuwavonturenweek
Saariselkä 2016/2017

  • Verblijf in Wildernishotel Muotkan Maja gelegen net buiten Saariselkä
  • Incl. vluchten naar Ivalo
  • Veel excursies inbegrepen

De weg naar het hotel is al veelbelovend, er lijkt geen eind aan te komen! Het wildernishotel uotkan Maja ligt diep verscholen in de besneeuwde taigabossen bij het wintersportplaatsje Saariselkä. U bent hier in goede handen want Jouko en Saana zorgen er persoonlijk voor dat u zich helemaal in uw element voelt. Omgeven door een serene winterse stilte geniet u van de mooiste excursies, de traditionele sauna, smakelijke gerechten en het noorderlicht! Het programma is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar.

Reisbeschrijving

Dag 1: Amsterdam - Ivalo

U vliegt rechtstreeks vanaf Amsterdam Schiphol naar de luchthaven van Ivalo, waarna een transfer van ca. 40 minutenplaatsvindt naar het Wildernishotel Muotkan Maja, net buiten het wintersportplaatsje Saariselkä gelegen.
Tijdens de informatiebijeenkomst krijgt u uitleg over het programma dat u te wachten staat. Alle genoemde excursies en activiteiten worden ter plaatse definitief medegedeeld. De volgorde kan wijzigen. Het diner is inbegrepen.

Dag 2: Rendierboerderij & Noorderlicht

Na een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet gaat u per sneeuwscooter naar een rendierfarm. Twee personen per sneeuwscooter. Midden in de Lapse wildernis maakt u kennis met de rendierhouders. Zij zullen u laten zien hoe belangrijk de rendierhouderij voor dit gebied is. Een echte Sami vangt zijn rendier met een lasso: u mag het ook proberen! U krijgt een authentieke lunch geserveerd en uiteraard maakt u een kort ritje in de rendierslee. ' s Middags heeft u de tijd aan uzelf. Verken de omgeving te voet of geniet van de warme sauna. Na het diner is het tijd om naar Aurora Camp te gaan, een speciale plek die er helemaal op is ingericht om comfortabel het noorderlicht te spotten. Hopelijk heeft u geluk.

Dag 3: Huskysafari

Net als de rendieren horen husky's ook helemaal bij Lapland. U staat versteld van het lawaai van de luid blaffende honden, wanneer u de kennel nadert. Ze kunnen niet wachten om te gaan rennen. De huskyhouder geeft u instructie over hoe u de slee moet besturen en dan zoeft u weg. Het geluid van de honden verstomd direct: geconcentreerd trekken ze de slede door het witbesneeuwde landschap en u hoort alleen nog het gehijg. Onderweg wordt gestopt om te wisselen van plaats in en op de slede. De duur van het programma is ca. 4 uur. U keert terug voor diner en overnachting.

Dag 4: Sneeuwscootersafari

U heeft maandag al een voorproefje gehad voor het rijden op een sneeuwscooter, maar vandaag begint het echte werk. U gaat op weg (2 personen per sneeuwscooter) voor een sensationele sneeuwscootersafari in de omgeving van Muotkan Maja. In de bossen komt het op sturen aan, op de open plekken kan het gas wat verder open. De vergezichten zijn adembenemend. De tocht gaat naar de top van een heuvel. Halverwege de tocht wordt er boven het kampvuur een picknick lunch bereid. Na ca. 5 uur keert u terug naar het hotel voor diner en overnachting

Dag 5: Sneeuwschoenwandeling

Na het ontbijt staat er een sneeuwschoenwandelingop het programma. Het is helemaal niet moeilijk om met de schoenen te wandelen, maar bij diepe sneeuw vergt het wel iets van uw conditie. De schoenen zakken niet weg in de sneeuw en met behulp van de stokken duwt u zich als het ware verder. De lunch onderweg is inbegrepen en er is alle tijd om te genieten van het mooie landschapen het uitzicht vanaf de heuveltop. Het programma duurt ca. 3-4 uur. De middag is ter vrije besteding en het diner en overnachting is in het hotel

Dag 6: Langlaufen op taiga en toendra

Neemt u nog wat extra's van het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet want het wordt een sportieve dag. De Finnen hebben het langlaufen met de paplepel ingegoten gekregen en ze willen u graag laten zien waarom ze er zo dol op zijn. U krijgt een gedegen instructie van een ervaren langlaufer en zodra u de belangrijkste technieken onder de knie heeft, gaat u samen op pad voor een prachtige skitocht, dwars door de naaldwouden en veenmoerassen.U keert helemaalfit en warm terug voor de lunch in het hotel. Het ochtendprogramma duurt ca. 2-3 uur. In de middag is er vrije tijd. Lekker relaxen in de sauna. Diner en overnachting in het hotel.

Dag 7: Ter vrije besteding

Vandaag heeft u lekker een vrije dag. U kunt zeker nog eens op de lange latten stappen of een andere activiteit bij de receptie van het hotel reserveren. Maar wellicht blijft u in en om het hotel, in de sauna of met een boek bij de open haard. De lunch en diner zijn in het hotel.

Dag 8: Ivalo - Amsterdam

Na het laatste ontbijt wordt u teruggebracht naar de luchthaven van Ivalo. U vliegt rechtstreeks van Ivalo naar Amsterdam met transavia.com.

Accommodatie

Hotel Muotkan Maja
Ligging: Het hotel ligt diep verscholen in de besneeuwde taigabossen bij het wintersportplaatsje Saariselkä.

Faciliteiten: Receptie, restaurant en bar/lounge met gratis wifi in het hoofdgebouw. Er is tevens een sauna.

Kamers: in hoofd- en bijgebouw. De kamers zijn verschillend qua grootte, maar alle smaakvol ingericht met Lapse decoraties. In de meeste kamers is tv en/of een zitje. Badkamer met douche en toilet.

Bijzonderheden: u verblijft op basis van volpension. U bent hier in goede handen want Jouko en Saana zorgen er persoonlijk voor dat u zich helemaal in uw element voelt.

Extra informatie

Bij Transavia begint de vakantie helemaal goed. Aan boord kunt u genieten van een breed assortiment dranken, broodjes en snacks tegen betaling. Op alle vluchten een uitgebreid audioprogramma en afhankelijk van de vluchtduur vertoning van een recente speelfilm. Hoofdtelefoons zijn aan boord te koop.

Bagageregeling transavia.com:
· 20 kg per persoon ruimbagage
· 1 stuk handbagage per persoon van maximaal 5 kg, kinderen tot 2 jaar geen handbagage

Wintersportuitrusting/ski's-schoenen-stokken/snowboards
Een ski-uitrusting mag gratis mee aan boord, mits deze niet meer dan 15 kg weegt. Deze regeling wijkt iets af van de overige wintersportbestemmingen in Europa. Indien de uitrusting meer dan 15 kg weegt, geldt het overbagagetarief.

Onder een wintersportuitrusting verstaat transavia.com:
· 1 paar ski's, 1 paar schoenen, 1 paar stokken en een skihelm
· 1 snowboard met 1 paar schoenen en een skihelm
· 1 slee van maximaal 120 x 50 x 40 cm

Bagage overgewicht
Indien u meer bagage meeneemt dan de bagagevrijdom toestaat, worden de kosten voor deze overbagage aan u doorberekend. De kosten bedragen € 10,00 per kilo per enkele reis. U betaalt deze kosten op Schiphol.

Bovendien geldt bij vertrek vanaf Amsterdam Airport Schiphol dat bagagestukken niet zwaarder dan 32 kilo per stuk mogen wegen.

- U mag per persoon maximaal 20 kg ruimbagage meenemen, die verdeeld mag worden over maximaal 5 bagagestukken. Bovendien mag u 1 stuks handbagage per persoon meenemen van maximaal 10 kg en afmetingen 55 x 35 x 25 cm.

- U mag gratis ski's meenemen aan boord, maar deze moeten wel van te voren worden aangemeld.

Bekijk hier uw vluchtgegevens voor uw winterreis naar Finland met Transavia.

- Alle tijden en data van excursies worden ter plaatse definitief vastgesteld. Wellicht dient u bij boeking een datum op te geven, maar dat is een systeemvereiste en derhalve niet bindend.

- De duur en lengte van excursies is altijd afhankelijk van de weerstomstandigheden, de grootte van de groep en de mate van ervaring/bekwaamheid van de personen.Indien erdieren bij betrokken zijn,kunnenzij ook vooreen andere invulling van het programma zorgen. Het Noorderlicht is een natuurfenomeen en derhalve kan er geen garantie worden gegeven dat u het Noorderlicht ookdaadwerkelijk ziet.

- De thermokleding is in alle maten aanwezig, van zeer klein tot zeer groot. Vrijwel direct na aankomst kunt u beschikken over de thermokleding. Deze bestaat uit een overall, winterlaarzen, sokken en handschoenen. Indien u de kleding niet draag, is het verstandig om u in 3 lagen te kledenwaarbij de onderlaag het vocht moet afvoeren, de tussenlaag het vocht moet doorvoeren en tegelijkertijd de warmte moet vasthouden en de bovenlaag ademend, water- en winddicht moet zijn. Bij de betere outdoor- en wintersportzaken kan men u van goed advies voorzien. 50% van de lichaamswarmte gaat verloren via het hoofd, dus een goede muts is noodzakelijk. Ook zijn wanten in het algemeen beter dan vingerhandschoenen. Een goede zonnebril tenslotte beschermt uw ogen tegen de UV-straling die weerkaatst wordt in de sneeuw.

- De winters in Lapland zijn lang, koud en met veel sneeuw. De temperaturen lopen uiteen van –2º tot –20ºC en een enkele keer daalt het kwik nog verder onder nul. Toch voelt het minder koud aan dan de thermometer aangeeft. Lapland heeft een landklimaat en dat zorgt voor een'droge' kou, waardoor degevoelstemperatuurveel aangenamer is dan in Nederland.Er is een grote kans op droog, helder weer en er is in het algemeen weinig wind.

Prijzen

Prijs per persoon 8-daagse Sneeuwavonturenweek op basis van volpension,
incl vliegreis naar Ivalo Finland en excursies 2016/2017
Prijs afhankelijk van reisdatum en aantal personen in woning vanaf tot
Type Kamer Log Suite
Bezetting Bij 2 personen Bij 2 personen
vrijdag 23 dec 2016 € 2075 € 2560
vrijdag 30 dec 2016 € 2165 € 2711
zaterdag 7 jan 2017 € 1885 € 2179
zaterdag 14 jan 2017 € 1885 € 2179
zaterdag 21 jan 2017 € 1885 € 2179
zaterdag 28 jan 2017 € 1885 € 2179
zaterdag 4 feb 2017 € 1885 € 2179
zaterdag 11 feb 2017 € 1965 € 2271
zaterdag 18 feb 2017 € 2045 € 2523
zaterdag 25 feb 2017 € 2045 € 2523
zaterdag 4 mrt 2017 € 1965 € 2271
zaterdag 11 mrt 2017 € 1965 € 2271

 

Calamiteitenfonds € 2,50
Reserverings- en verzendkosten per boeking € 27,00

Inbegrepen:
- Vlucht Amsterdam - Ivalo v.v. met Transavia
- Luchthavenbelasting en brandstofheffing
- Transfer luchthaven - hotel v.v.
- 7 overnachtingen in een 2-persoonskamer mret douche/toilet op basis van volpension
- Gebruik thermokleding en sneeuwlaarzen gedurende het hele verblijf
- Informatiebijeenkomst
- Gratis ski's en 20 kg ruimbagage mee aan boord (per persoon)
- Alle activiteiten volgens programma o.l.v. een Engelssprekende gids
- Reisinformatie

Niet inbegrepen:
- Optionele excursies

Minimum aantal deelnemers voor deze reis is 6.

Aankomstmogelijkheden: zaterdag

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij winterreis, 8-dg Sneeuwavonturenweek Saariselka, incl vlucht. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.