Noordeuropareizen

Wintersport Finland

Winterreis Finland 8-daags Sneeuwavonturenweek
Saija Lodge 2016/2017

  • Verblijf in Saija Lodge op 18 km vanaf Taivalkoski
  • incl. Rooksauna
  • Actieve reis
  • Incl. vluchten naar Kuusamo met Transavia
  • Veel excursies inbegrepen

Een sneeuwavonturenweek in de besneeuwde bossen nabij Taivalkoski. U heeft hier een afwisselend programma met winterse activiteiten. Geniet van de gastvrijheid in de sfeervolle woonboerderij Saija Lodge. 'Saija' betekent 'rustplaats' in de Samische taal, dus na een dag vol activiteiten is het heerlijk thuiskomen. In de wijde omgeving staat de lodge bekend vanwege de uitstekende keuken en het vriendelijke personeel.

Reisbeschrijving

Dag 1: Amsterdam - Kuusamo

U vliegt rechtstreeks met Transavia vanaf Amsterdam Schiphol naar de luchthaven van Kuusamo, waarna een transfer van ca. 45 minuten plaatsvindt naar het Saija Lodge.
Na aankomst zult u zich direct thuisvoelen in de gezellige huiskamer. Na de lunch krijgt u tijdens de informatiebijeenkomst uitleg over het programma dat u te wachten staat. Alle genoemde excursies en activiteiten worden ter plaatse definitief medegedeeld. De volgorde kan wijzigen.

Dag 2: Husky's van Asko met Huskytocht

Na een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet met zelfgebakken brood, havermout en vis uit het meer, is het tijd om wat verderop op het grondgebied kennis te maken met de husky's op Saija. Ze begroeten u vast met een oorverdovend geblaf en gejank want ze houden van actie. U kunt ze naar hartelust aaien en aanhalen en de verzorgers vertellen u graag meer over hun grootste hobby: het houden van sledehonden. U krijgt duidelijke instructies over hoe de slee te besturen en krijgt uw eigen hondenteam (1 persoon per slee). Dan zoeft u weg, door het Lapse landschap. U maakt een schitterende en lange tocht van ongeveer 30 km en onderweg wordt er gestopt voor een outdoor lunch bij het kampvuur. Totaal bent u 4-6 uur onderweg. Het diner is in de Saija Lodge

Dag 3: Langlaufen

Een actieve dag waarop u kennis maakt met dé sport van Finland en Lapland: het langlaufen. U krijgt een korte instructie en na het oefenen van de techniek gaat u samen met een ervaren gids een tocht lopen. Het is misschien even wennen maar u zult ontdekken dat het lopen op deze lange latten helemaal niet zo moeilijk is dan u dacht en dat u prima uw evenwicht kunt bewaren. Het is dé manier om optimaal van de natuur te genieten. Het programma vandaag neemt ongeveer 2 uur in beslag, maar als u wilt, kunt u het materiaal nog vaker gebruiken deze week. De lunch en het diner vinden plaats in de Saija Lodge. Er wordt gebruik gemaakt van lokale producten en de keuken staat in de wijde omgeving bekend.

Dag 4: Rendierboerderij & Rooksauna

Na het ontbijt volgt de transfer naar de lokale rendierboerderij. De rendierhouder vertelt u alles over het werk en het leven met zijn rendieren en over de geschiedenis van zijn boerderij. Nadat u kennis heeft gemaakt met zijn rendieren, wordt u in zijn woonkamer uitgenodigd voor een kopje Finse koffie en een sandwich. Terug in de Saija Lodge heeft u nog even vrije tijd voordat de sauna warm is. Voor de Finnen is de rooksauna een echte sensatie en het is met recht iets dat u een keer meegemaakt moet hebben. Het duurt wel 6 tot 8 uur voordat de sauna op temperatuur is. Reken maar dat er heel wat hout op het vuur gaat. De rook die ontstaat, blijft in de sauna omdat deze hermetisch wordt afgesloten. Pas als de sauna op temperatuur is, opent men een luik en gaat de rook er uit. Het aroma is heel bijzonder en de warmte is minder scherp en extra zacht voor de huid. Na de sauna is het heerlijk om buiten af te koelen en wie durft kan het ijswak in. Het diner zal u extra goed smaken, want de sauna maakt hongerig!

Dag 5: Sneeuwschoenwandeling

De beste manier om lekker te wandelen in de sneeuw is op sneeuwschoenen en die heeft Saija Lodge voor u ter beschikking. Misschien dat u ze al even geprobeerd heeft, maar vandaag gaat u op pad met een ervaren gids die u meeneemt op een mooie wandeling van ongeveer 3 uur. Onderweg komt u veel meer te weten over de Lapse wildernis en de dieren die hier leven aan de hand van sporen in de sneeuw. Uiteraard wordt er onderweg gestopt voor een pauze en warme koffie/thee uit de 'blackpot' boven het vuur. Terug in de lodge is er vrije tijd. Lunch en diner vinden plaats in de Saija Lodge.

Dag 6: Sensatie op de sneeuwscooter

Tijd om de paardenkrachten van stal te halen en de adrenaline te laten stromen. U maakt een geweldige sneeuwscootertocht door de heuvels en bossen rondom Saija. Het mooie is, dat de sneeuwscooter u veel verder kan brengen en zo ontdekt u nog meer van de Lapse omgeving. De één rijdt, de ander zit achterop. Uiteraard wordt regelmatig gestopt om foto's te maken en te wisselen van bestuurder. U hebt een geldig autorijbewijs nodig om de sneeuwscooter te mogen besturen. De lunch is onderweg, bij het kampvuur. Als de motoren zijn afgezet, volgt een 'oorverdovende' stilte. Geniet daarvan en van het uitzicht. Het totale programma duurt 4-6 uur. Het diner is in de Saija Lodge

Dag 7: Ter vrije besteding

Vandaag is er geen vast programma en kunt u helemaal zelf bepalen wat u gaat doen. Dat zal geen probleem zijn, aangezien u al een aantal leuke activiteiten heeft gedaan. De lunch en het afscheidsdiner krijgt u in de Saija Lodge.

 

Dag 8: Kuusamo - Amsterdam

Na het laatste ontbijt wordt u teruggebracht naar de luchthaven van Kuusamo. U vliegt rechtstreeks van Kuusamo naar Amsterdam met Transavia.

Accommodatie

Saija Lodge

Ligging: Op ca. 18 km vanaf Taivalkoski, temidden van de bossen en aan de rand van het bevroren meer. 

Faciliteiten: Receptie, gemeenschappelijke zit- en eetkamer met open haard en een open keuken. Gratis wifi in het gehele complex. 

Kamers: De kamers zijn ondergebracht in de diverse gebouwen die op loopafstand van het hoofdgebouw liggen. De meeste kamers hebben 2 verdiepingen. Woon-/slaapkamer op de begane grond met een 2-persoonsslaapbank, een kleine eettafel en tv. Op de tweede etage is het slaapgedeelte met twee 1-persoonsbedden. Badkamer met douche en toilet. Privé sauna. Er zijn gelijkvloerse kamers in het nieuwste gebouw.


Extra informatie

Bij transavia.com begint de vakantie helemaal goed. Aan boord kunt u genieten van een breed assortiment dranken, broodjes en snacks tegen betaling. Op alle vluchten een uitgebreid audioprogramma en afhankelijk van de vluchtduur vertoning van een recente speelfilm. Hoofdtelefoons zijn aan boord te koop.

Bagageregeling transavia.com:
· 20 kg per persoon ruimbagage
· 1 stuk handbagage per persoon van maximaal 5 kg, kinderen tot 2 jaar geen handbagage

Wintersportuitrusting/ski's-schoenen-stokken/snowboards
Een ski-uitrusting mag gratis mee aan boord, mits deze niet meer dan 15 kg weegt. Deze regeling wijkt iets af van de overige wintersportbestemmingen in Europa. Indien de uitrusting meer dan 15 kg weegt, geldt het overbagagetarief.

Onder een wintersportuitrusting verstaat transavia.com:
· 1 paar ski's, 1 paar schoenen, 1 paar stokken en een skihelm
· 1 snowboard met 1 paar schoenen en een skihelm
· 1 slee van maximaal 120 x 50 x 40 cm

Bagage overgewicht
Indien u meer bagage meeneemt dan de bagagevrijdom toestaat, worden de kosten voor deze overbagage aan u doorberekend. De kosten bedragen € 10,00 per kilo per enkele reis. U betaalt deze kosten op Schiphol.

Bovendien geldt bij vertrek vanaf Amsterdam Airport Schiphol dat bagagestukken niet zwaarder dan 32 kilo per stuk mogen wegen.

- U mag per persoon maximaal 20 kg ruimbagage meenemen, die verdeeld mag worden over maximaal 5 bagagestukken. Bovendien mag u 1 stuks handbagage per persoon meenemen van maximaal 10 kg en afmetingen 55 x 35 x 25 cm.

- U mag gratis ski's meenemen aan boord, maar deze moeten wel van te voren worden aangemeld.

Bekijk hier uw vluchtgegevens voor uw winterreis naar Finland met Transavia.

- Alle tijden en data van excursies worden ter plaatse definitief vastgesteld. Wellicht dient u bij boeking een datum op te geven, maar dat is een systeemvereiste en derhalve niet bindend.

- De duur en lengte van excursies is altijd afhankelijk van de weerstomstandigheden, de grootte van de groep en de mate van ervaring/bekwaamheid van de personen.Indien erdieren bij betrokken zijn,kunnenzij ook vooreen andere invulling van het programma zorgen. Het Noorderlicht is een natuurfenomeen en derhalve kan er geen garantie worden gegeven dat u het Noorderlicht ookdaadwerkelijk ziet.

- De thermokleding is in alle maten aanwezig, van zeer klein tot zeer groot. Vrijwel direct na aankomst kunt u beschikken over de thermokleding. Deze bestaat uit een overall, winterlaarzen, sokken en handschoenen. Indien u de kleding niet draag, is het verstandig om u in 3 lagen te kledenwaarbij de onderlaag het vocht moet afvoeren, de tussenlaag het vocht moet doorvoeren en tegelijkertijd de warmte moet vasthouden en de bovenlaag ademend, water- en winddicht moet zijn. Bij de betere outdoor- en wintersportzaken kan men u van goed advies voorzien. 50% van de lichaamswarmte gaat verloren via het hoofd, dus een goede muts is noodzakelijk. Ook zijn wanten in het algemeen beter dan vingerhandschoenen. Een goede zonnebril tenslotte beschermt uw ogen tegen de UV-straling die weerkaatst wordt in de sneeuw.

- De winters in Lapland zijn lang, koud en met veel sneeuw. De temperaturen lopen uiteen van –2º tot –20ºC en een enkele keer daalt het kwik nog verder onder nul. Toch voelt het minder koud aan dan de thermometer aangeeft. Lapland heeft een landklimaat en dat zorgt voor een'droge' kou, waardoor degevoelstemperatuurveel aangenamer is dan in Nederland.Er is een grote kans op droog, helder weer en er is in het algemeen weinig wind.

Prijzen

Prijs per persoon 8-daagse Sneeuwavonturenweek Saija op basis van volpension,
incl vliegreis naar Kuusamo Finland en excursies 2016/2017
Prijs afhankelijk van reisdatum en aantal personen in woning vanaf tot
Type amerk kamer
Bezetting Bij 2 personen Bij 4 personen
zondag 15 jan 2017 € 1945 € 1824
zondag 22 jan 2017 € 1945 € 1824
zondag 29 jan 2017 € 1945 € 1824
zondag  05 feb 2017 € 1945 € 1824
zondag 12 feb 2017 € 1994 € 1871

\vrasag de prijs op met 3 personen op de kamer of als u met meerdere personen reist.

Calamiteitenfonds € 2,50
Reserverings- en verzendkosten per boeking € 27,00

Inbegrepen:
- Vlucht Amsterdam - Kuusamo v.v. met Transavia
- Luchthavenbelasting en brandstofheffing
- Transfer luchthaven - accommodatie v.v.
- 7 overnachtingen volgens beschrijving op basis van volpension
- Gebruik thermokleding, handschoenen en sneeuwlaarzen gedurende het hele verblijf
- Informatiebijeenkomst
- Gratis ski's en 20 kg ruimbagage mee aan boord (per persoon)|(moe3t vooraf worden aangemeld).
- Alle activiteiten volgens programma o.l.v. een Engelssprekende gids
- Reisinformatie

Aankomstmogelijkheden: zondag

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij winterreis, 8-dg Sneeuwavonturenweek Saija Lodge, incl vlucht. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.