Noordeuropareizen

Wintersport Finland

Winterreis Finland 8-daags Husky- en Sneeuwavontuur
Salla 2017

  • Verblijf in Sallatunturin Tuvat, in het bos rondom Salla
  • Incl. vluchten naar Fins Lapland met Transavia
  • Veel excursies inbegrepen, waaronder 2 daagse huskysafari
  • Niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar

In Salla kunt u rekenen op een schitterende en afwisselende vakantie vol actie en avontuur en met extra veel huskyplezier. De gezelligheid is hier spreekwoordelijk en alles gaat heerlijk relaxed. U verblijft in een authentieke Finse bungalow aan de bosrand. Vrijwel iedere dag gaat u van hieruit op pad. Heeft u nog tijd over, dan is de skipiste op loopafstand.

Excursies
- 2 dagen huskysafari
- Bezoek rendierboerderij
- Sneeuwscootersafari
- Sneeuwschoenwandeling
- IJsvissen

Reisbeschrijving

Dag 1: Amsterdam - Lapland

U vliegt comfortabel en rechtstreeks met Transavia vanaf de luchthaven Schiphol naar Fins Lapland. Na aankomst op de luchthaven wordt u naar uw bungalow in Salla gebracht. De transfer duurt ca. 2 uur. U neemt uw thermokleding, bestaande uit overall, handschoenen, extra sokken, een muts en sneeuwlaarzen in ontvangst en er is een informatiebijeenkomst. De lunch en het diner zijn deze dag inbegrepen.

Dag 2 & 3: Huskysafari

Na het ontbijt, dat alleen deze dag is inbegrepen, volgen twee enerverende dagen die in het teken van de husky staan. U ontmoet de gids die u veel informatie geeft over de husky's en hun training. De honden zijn enthousiast en hun geblaf en gehuil is tot in de verre omtrek te horen. Het enige wat ze willen is rennen. Nadat u vertrouwd bent geraakt met de honden wordt het startsein gegeven. U maakt beide dagen een tocht van ca. 5-6 uur door het winterwonderland (2 personen per slede). Zodra de honden in beweging zijn, hoort u alleen nog het gehijg en de knisperende sneeuw. U zult versteld staan van de kracht die de honden hebben en hoe hard de slede gaat op vlakke stukken. Met de voetrem houdt u de slee in bedwang en door uw gewicht te verplaatsen op de glijders kunt u meegeven in de bochten. Onderweg wordt gestopt voor foto's, koffie en kunt u ruilen van plek in en op de slee. Op beide dagen is een uitgebreide lunch bij het houtvuur inbegrepen. De honden worden intussen verzorgd om optimaal aan de terugreis te beginnen.

Dag 4: Bezoek Rendierboerderij

U brengt een bezoek aan het Rendierpark van Salla waar uitgebreid wordt verteld over de rendierhouderij in Lapland. Hoe het was in vroeger tijden toen de Sami nog rondtrokken met hun kudde en tegenwoordig, met alle moderne middelen. Het is nog steeds een belangrijk middel van bestaan in dit deel van Finland. U gaat zelf de rendieren opzoeken in het bos waar ze bijgevoerd worden en de gids leert u hoe u het beste met de rendieren kunt omgaan. En dan is het uw beurt! U krijgt een authentieke rendierslee en uw eigen rendier. U leert hoe u de dieren moet inspannen en dan gaat u op weg. Rendieren zijn statige dieren en u zult versteld staan van hun kracht: met een eigenwijze, wat koddige draf trekken ze de slee langzaam maar gestaag vooruit. Als de slee eenmaal vooruit glijdt en u het gevoel heeft de controle over de slee te hebben, kunt u genieten van het landschap dat aan u voorbijtrekt. Natuurlijk luncht u in de buitenlucht bij een houtvuur.

Dag 5: Sneeuwscootersafari

Een ander noodzakelijk vervoermiddel in de diepe sneeuw is de sneeuwscooter. U maakt een tocht van ca. 2 uur door het winterwonderlandschap. De één rijdt en de ander geniet achterop. De gids verzorgt de koffiestop waarna u kunt wisselen van bestuurder. U heeft een geldig autorijbewijs nodig en alles is inbegrepen, maar u behoudt wel een niet afkoopbaar eigen risico van ca. € 500 per gebeurtenis.

Dag 6: Sneeuwschoenwandeling en ijsvissen

Na de paardenkrachten van gisteren, doet u het vandaag iets rustiger aan: u maakt eerst een sneeuwschoenwandeling. Het lijkt moeilijk van die 'tennisrackets' onder uw schoenen maar dat valt erg mee. De sneeuwschoenen zorgen ervoor dat u niet wegzakt in de diepe sneeuw. De tocht gaat door de bossen. Als er veel sneeuw ligt, vraagt de wandeling wel wat van uw conditie. Gelukkig is er ook tijd om foto's te maken en te genieten van de stilte! U wandelt naar een dik bevroren meer, waar u kunt uitrusten en uw geluk kunt beproeven met het ijsvissen. Vermoeid, maar zeer voldaan keert u na ca. 4 uur terug bij uw bungalow.

Dag 7: Ter vrije besteding

Vandaag heeft u een dag ter vrije besteding. Indien u nog een activiteit wilt reserveren, kunt u dat verderop in het boekingsproces aangeven bij de extra's

Dag 8: Lapland - Amsterdam

Einde van een bijzondere vakantie. U wordt in ca. 2 uur terug naar de luchthaven van Kuusamo of Rovaniemi gebracht voor uw rechtstreekse vlucht per Transavia naar Schiphol, Amsterdam.

Accommodatie

Sallatunturin Tuvat

Ligging: in het bos rondom Salla.
Faciliteiten: Receptie, bar, restaurant, souvenirwinkel en receptie/vertrekpunt van de safari's.
Bungalow: Woonkamer met open haard, tv, radio en gratis Wifi. Keuken met koelkast, minimaal 2 kookpitten, magnetron en koffiezetapparaat. Droogkast. Badkamer met douche, wc en sauna. Minimaal 1 slaapkamer (bij 1-2 personen) en een extra slaapkamer of een vide (bij 3-4 personen).
Inbegrepen: Haardhout, bed- en badlinnen, energiekosten en eindschoonmaak zijn inbegrepen.
Bijzonderheden: De inrichting is eenvoudig maar gezellig. U verblijft op basis van logies maar lunch, diner en 1x ontbijt is inbegrepen..

Extra informatie

Bij transavia.com begint de vakantie helemaal goed. Aan boord kunt u genieten van een breed assortiment dranken, broodjes en snacks tegen betaling. Op alle vluchten een uitgebreid audioprogramma en afhankelijk van de vluchtduur vertoning van een recente speelfilm. Hoofdtelefoons zijn aan boord te koop.

Bagageregeling transavia.com:
· 20 kg per persoon ruimbagage
· 1 stuk handbagage per persoon van maximaal 5 kg, kinderen tot 2 jaar geen handbagage

Wintersportuitrusting/ski's-schoenen-stokken/snowboards
Een ski-uitrusting mag gratis mee aan boord, mits deze niet meer dan 15 kg weegt. Deze regeling wijkt iets af van de overige wintersportbestemmingen in Europa. Indien de uitrusting meer dan 15 kg weegt, geldt het overbagagetarief.

Onder een wintersportuitrusting verstaat transavia.com:
· 1 paar ski's, 1 paar schoenen, 1 paar stokken en een skihelm
· 1 snowboard met 1 paar schoenen en een skihelm
· 1 slee van maximaal 120 x 50 x 40 cm

Bagage overgewicht
Indien u meer bagage meeneemt dan de bagagevrijdom toestaat, worden de kosten voor deze overbagage aan u doorberekend. De kosten bedragen € 10,00 per kilo per enkele reis. U betaalt deze kosten op Schiphol.

Bovendien geldt bij vertrek vanaf Amsterdam Airport Schiphol dat bagagestukken niet zwaarder dan 32 kilo per stuk mogen wegen.

- U mag per persoon maximaal 20 kg ruimbagage meenemen, die verdeeld mag worden over maximaal 5 bagagestukken. Bovendien mag u 1 stuks handbagage per persoon meenemen van maximaal 10 kg en afmetingen 55 x 35 x 25 cm.

- U mag gratis ski's meenemen aan boord, maar deze moeten wel van te voren worden aangemeld.

Bekijk hier uw vluchtgegevens voor uw winterreis naar Finland met Transavia.

- Alle tijden en data van excursies worden ter plaatse definitief vastgesteld. Wellicht dient u bij boeking een datum op te geven, maar dat is een systeemvereiste en derhalve niet bindend.

- De duur en lengte van excursies is altijd afhankelijk van de weerstomstandigheden, de grootte van de groep en de mate van ervaring/bekwaamheid van de personen.Indien erdieren bij betrokken zijn,kunnenzij ook vooreen andere invulling van het programma zorgen. Het Noorderlicht is een natuurfenomeen en derhalve kan er geen garantie worden gegeven dat u het Noorderlicht ookdaadwerkelijk ziet.

- De thermokleding is in alle maten aanwezig, van zeer klein tot zeer groot. Vrijwel direct na aankomst kunt u beschikken over de thermokleding. Deze bestaat uit een overall, winterlaarzen, sokken en handschoenen. Indien u de kleding niet draag, is het verstandig om u in 3 lagen te kledenwaarbij de onderlaag het vocht moet afvoeren, de tussenlaag het vocht moet doorvoeren en tegelijkertijd de warmte moet vasthouden en de bovenlaag ademend, water- en winddicht moet zijn. Bij de betere outdoor- en wintersportzaken kan men u van goed advies voorzien. 50% van de lichaamswarmte gaat verloren via het hoofd, dus een goede muts is noodzakelijk. Ook zijn wanten in het algemeen beter dan vingerhandschoenen. Een goede zonnebril tenslotte beschermt uw ogen tegen de UV-straling die weerkaatst wordt in de sneeuw.

- De winters in Lapland zijn lang, koud en met veel sneeuw. De temperaturen lopen uiteen van –2º tot –20ºC en een enkele keer daalt het kwik nog verder onder nul. Toch voelt het minder koud aan dan de thermometer aangeeft. Lapland heeft een landklimaat en dat zorgt voor een'droge' kou, waardoor degevoelstemperatuurveel aangenamer is dan in Nederland.Er is een grote kans op droog, helder weer en er is in het algemeen weinig wind.

Prijzen

Prijs per persoon 8-daagse Husky- en Sneeuwavontuur Salla 
incl vliegreis naar Finland en excursies 2017
Prijs afhankelijk van reisdatum en aantal personen in woning
Bezetting Bij 2 personen Bij 3 personen Bij 4 personen
zondag 8 jan 2017 € 1455 € 1412 € 1369
zondag 5 jan 2017 € 1455 € 1412 € 1369
zondag 22 jan 2017 € 1455 € 1412 € 1369
zondag 29 jan 2017 € 1545 € 1499 € 1454
zondag 5 feb 2017 € 1545 € 1499 € 1454
zondag12 feb 2017 € 1625 € 1577 € 1505
zondag 19 feb 2017 € 1775 € 1723 € 1644
zondag 26 feb 2017 € 1775 € 1723 € 1644
zondag 5 mrt 2017 € 1625 € 1577 € 1505
zondag 12 mrt 2017 € 1625 € 1581 € 1515

 

Calamiteitenfonds € 2,50
Reserverings- en verzendkosten per boeking € 27,00

Inbegrepen:
- Vlucht Amsterdam - Lapland v.v. met Transavia
- Luchthavenbelasting en brandstofheffing
- Transfer luchthaven - accommodatie v.v.
- 7 overnachtingen in een bungalow op basis van logies

- Lunch en diner op de dag van aankomst en ontbijt op dag 2
- Gebruik thermokleding en sneeuwlaarzen gedurende het hele verblijf
- Informatiebijeenkomst
- Gratis ski's en 20 kg ruimbagage mee aan boord (per persoon). De sli's moeten van te voren aangemeld zijn.
- Sneeuwscootersafari
- 2 dagen Huskysafari
- Bezoek rendierpark
- Sneeuwschoenwandeling
- IJsvissen
- Reisinformatie

 

Het minimum aantal deelnemers voor de reis is: 4. Vanwege de 2 lange huskysafari's is deze reis niet echt geschikt voor jongere kinderen t/m 12 jaar.

 

Niet inbegrepen:
- Optionele excursies

-Overige maaltijden

- Eigen risico bij de sneeuwscootersafari van ca €  500 per gebeurtenis.

Aankomstmogelijkheden: zondag

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij winterreis, 8-dg Husky- en Sneeuwavontuur Salla, incl vlucht. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.