Noordeuropareizen

Het Beste van Zweden

13-daagse rondreis langs vakantiewoningen 2018

We hebben het beste van Zweden, samengebracht in één nieuwe familierondreis met verblijf in vakantiewoningen. Ontspannen, genieten en lekker in de frisse en gezonde buitenlucht de batterij opladen in kindvriendelijk Zweden.

 • Verblijf in leuke vakantiewoningen
 • Afwisselende reis
image

Deze nieuwe rondreis in vakantiewoningen brengt u op drie verschillende Zweedse bestemmingen. Geniet van de rust, de ruimte en de frisse buitenlucht die overal te vinden is. Lekker ravotten in de bossen, op eland- of beversafari, maar ook cultureel stadsbezoek is mogelijk. Zo heeft deze rondreis alle ingrediënten in zich om u een heerlijke vakantie te bezorgen.

kaartje

Reisschema:

 • Dag 1: aankomst Degeberga
 • Dag 2 t/m 4: Degeberga & Skåne
 • Dag 5: Degeberga - Hestra
 • Dag 6 t/m 8: omgeving Hestra
 • Dag 9: Hestra - Frederiksberg
 • Dag 10 t/m 12: omgeving Fredriksberg
 • Dag 13: Einde rondreis

Routebeschrijving

Dag 1: aankomst Degeberga
De rondreis start in Degeberga. U gaat op eigen gelegenheid naar het Vakantiepark Degeberga Stugby in het zuiden van Zweden, in deprovincie Skåne. Het landschap wordt gekenmerkt door weidse gele koolzaadvelden, bossen en kilometers witte zandstranden aan de kust.

Dag 2 t/m 4: Degeberga & Skåne
In tegenstelling tot de rest van Zweden zijn de afstanden in Skåne niet zo groot. Bij mooi weer kunt u een dagje doorbrengen op één van de mooie zandstranden, die bijvoorbeeld bij Hanöbukten en Åhus te vinden zijn. Wilt u een stukje geschiedenis, dan zijn de Ales Stenar een leuke excursie:58 stenen uit de oudheid vormen een Vikingschip.

In het Foteviken Vikingendorp, nabij Malmö, krijgt u meer te weten over de woeste Noormannen: in het openluchtmuseum staan huizen, werkplaatsen en sporen acteurs de kinderen aan om een paar uur als een Viking te leven. Een leuk uitstapje voor het hele gezin.

Wilt u ook een leuke stedentrip maken naar een niet al te grote stad, dan is Malmö een goede bestemming. U kunt de stad zelfs op de fiets verkennen. Bijzonder is de architectuur van de190 meter hoge Turning Torso en u kunt lekker lunchen op het oude marktpleintje Lilla Torg.

Skåne staat vol met kastelen, die eveneens tot de verbeelding spreken van zowel kinderen als hun ouders. In Landskrona en Helsingborg zijn er twee te bezichtigen.

Dag 5: Degeberga - Hestra, ca. 225 km
U verlaat het uiterste zuiden van Zweden en rijdt in noordelijke richting naar Hestra in de provincie Småland.Dit gebied is vooral bekend vanwege het Zweedse design, de kunst en cultuur. Het hoofdkantoor van IKEA zit hier én in het Glasriket, wat meer oostelijk gelegen is, zijn vele glasblazerijen en fabrieken.U verblijft de komende nachten in het Isaberg Mountain Resort.

Dag 6 t/m 8: omgeving Hestra
Isaberg ligt aan een meertje en in de natuur dus er zijn veel mogelijkheden om te wandelen (bij de receptie zijn wandelroutes te verkrijgen), te zwemmen, te kanoën, vissen en lekker buiten te zijn. Er is een boomtoppen klim- en touwenparcours en aan de overkant ligt een klein elandenpark waartwee elanden leven.Soms is het even zoeken maar over het algemeen worden ze altijd gevonden.

High Chaparral is leuk voor een dagje Wilde Westen. In het themapark worden diverse shows gegeven (o.a. Zorro en Lucky Luke) en zijn diverse activiteiten en attracties zoals goudzoeken, paardrijden, zwemmen, een stoomtrein en oude stoomboot. Als echte cowboys en cowgirls kunnen de kinderen zich hier goed vermaken.

Op een langere dagtocht (ca. 100 km) kunt u naar het grootste meer van Zweden, het Vätternmeer. Neem een duik in het frisse water en bezoekhet stadje Gränna, waar de 'polkagris' vandaan komt. De rood-witte zuurstokken die iedereen kent. In sommige winkels ziet u hoe ze gemaakt worden en uiteraard zijn ze overal te koop.

Dag 9: Hestra - Frederiksberg, ca. 355 km
U gaat op weg naar de derde bestemming in het mooie Zweedse landschap. Tussen de twee meren rijdt u naar Fredriksberg. U verblijft de komende vier nachten in het populaire vakantiepark Säfsen.

Dag 10 t/m 12: omgeving Fredriksberg
Fredriksberg ligt in de provincie Dalarna vol cultuur en historie. Het landschap wordt gekenmerkt door veel bossen, heidevelden en meren.In en om het vakantiepark worden veel activiteiten georganiseerd. U kunt wandelen, zwemmen, bootjes huren, kanoën, fietsen, vlotten bouwen of gewoon lekker een goed boek lezen in uw vakantiewoning.

Wilt u er op uit trekken, dan kunt u een dagje naar Karlstad, aan het Vänernmeer. Op het meer zijn diverse rondvaarten mogelijk.

Ook Falun ligt iets verder weg, maar goed te doen. Falun is een oude mijnstad en dekopermijn en de omgeving staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Deafdaling naar de mijn en de rondleiding is leuk en interessant voor het hele gezin.

Als herinnering aan de vakantiein Dalarna is het gekleurde houten Dalarnapaardje een goed souvenir.

Dag 13: Einde rondreis
Uw rondreis eindigt nadat u bent uitgecheckt. U gaat op eigen gelegenheid naar uw volgende reisdoel.

 

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Accommodatie omschrijving

U verblijft in vakantiewoningen die in de tekst beschreven staan op basis van logies.

Overnachtingen

 • 4 x Degeberga, Degeberga Stugby
 • 4 x Hestra, Isaberg Vakantiepark
 • 4 x Fredriksberg, Säfsen Resort

Vervoer

De rondreis wordt aangeboden zonder ferryovertochten. Op uw verzoek kunnen wij ferryovertochten voor u reserveren. Vraag er na via het tekstvak in het offerte/boekingsformulier..

Prijzen

prijzen per persoon excl. ferry 2018
Rondreis Het Beste van Zweden
Aantal pers.
Vertrek zondag
4 3 2
07/04-06/06  € 238  € 318  € 477
07/06-01/07  € 322  € 430  € 644
02/06-31/07  € 353  € 471  € 706
01/08-24/08  € 345  € 460  € 690
25/08-30/09  € 208  € 278  € 416
01/10-23/10  € 193  € 257  € 386
Prijzen kunnen fluctueren. (hoger of lager zijn).
Juiste prijs van het moment en beschikbaarheid aanvragen via offerteformulier.

Reserveringskosten: € 27,00
Calamiteitenfonds: €2,50

Inbegrepen:

 • 12 Overnachtingen in een vakantiewoning met douche en toilet op basis van logies
 • Reisbeschrijving en ANWB-wegenkaart

Niet inbegrepen:

 • Vervoer naar en van Zweden
 • Alle maaltijden
 • Parkeer-, entree- en tolgelden en lokale veerdiensten

Ter plaatse te betalen:
Säfsen Resort : Eindschoonmaak 995 SEK (of zelf schoonmaken), bed- en badlinnen: 155 SEK per set (of zelf meenemen)
Isaberg Mountain Resort : Eindschoonmaak 800 SEK (of zelf schoonmaken), bed- en badlinnen: 150 SEK per set (of zelf meenemen)
Degeberga Stugby : Eindschoonmaak 600 SEK (verplicht), bed- en badlinnen: 100 SEK per set (of zelf meenemen)

Vertrekmogelijkheden: Dagelijks

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis de 13-daagse rondreis het Beste van Zweden. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.

image image
image image