Noordeuropareizen

Hotelrondreis Het mooiste van Zweden

12-daagse autorondreis langs goede middenklasse hotels 2018

Ontdek het Mooiste van Zweden en geniet van de natuur en leuke steden als Malmö, Göteborg en Stockholm.

 • Verblijf in goede middenklasse hotels
 • Vrijheid keuze ferry of via de bruggen
 • Bezoek aan leuke steden, o.a. Stockholm
image

Een rondreis die de Zweden liefhebber niet snel zal vergeten. Met mooie steden, kunst en cultuur, de hoofdstad Stockholm, bossen en meren en Zweeds glasdesign in het 'Glasriket' zijn alle ingrediënten voor een heerlijke vakantie aanwezig. U verblijft in een aantal plaatsen regelmatig twee nachten, waardoor u een goede impressie van de stad of de streek krijgt.
Hoogtepunten: Malmö - Göteborg - Karlstad - Falun - Stockholm - Glasriket - Karlskrona.

Reisschema:

 • Dag 1 en 2: Start in Karlstad
 • Dag 3: Karlstad - Falun (ca 250 km)
 • Dag 4 en 5: Falun - Stockholm (ca 280 km)
 • Dag 6 en 7: Stockholm -Jönköping (ca 330 km)
 • Dag 8: Jönköping - Karlskrona (ca 250 km)
 • Dag 9 en 10: Karskrona - Malmö (ca 200 km)
 • Dag 11:Malmö - Trohättan (ca 345 km)
 • Dag 12: Einde rondreis. Terugreis naar uw keuze.

Routebeschrijving

Dag 1 en 2: Karlstad

U rijdt u op eigen gelegenheid naar Karlstad. Karlstad ligt aan het Vänernmeer en is een van de steden met het grootste aantal uren zon per jaar. Boottochtjes op het meer, het Mariebergsskogen park en prima winkelmogelijkheden behoren hier tot de activiteiten.

Dag 3: Karlstad - Falun, ca. 250 km

U rijdt verder in noordelijke richting naar de koperstad Falun. U bevindt zich in een gebied met diverse koper- en ijzermijnen. Tijdens een bezoek aan een van de mijnen krijgt u een goede indruk van het leven in de tijd waarin mijnbouw de belangrijkste bron van inkomsten was.

Dag 4 en 5: Falun - Stockholm, ca. 280 km

Stockholm, de hoofdstad van Zweden is gebouwd op 14 eilandjes en wordt het 'Venetië van het Noorden' genoemd. Centrum is Gamla Stan, het oudste gedeelte van de stad. Prachtige monumenten zoals het Koninklijk Paleis, de vele musea, het eiland Djurgården met het openluchtmuseum Skansen en het Drottingholm paleis behoren tot de trekpleisters in Stockholm.

Dag 6 en 7: Stockholm - Jönköping, ca. 330 km

Vanaf Stockholm rijdt u richting Linköping, waar u een stop kunt maken bij de sluizen van het Götakanaal. Gränna is bekend om de 'polkagris'. Overal in het stadje worden (rood-witte) zuurstokken gemaakt en verkocht. Een leuke stop voor iedereen.

Dag 8: Jönköping - Karlskrona, ca. 250 km

U rijdt naar Växjö in Småland. Het 'Glasriket' is het centrum van de glasindustrie en hier zijn vele glasfabrieken waar het schitterende Zweedse (design) glas geblazen wordt. Vergeet geen souvenir mee te nemen! Het eindpunt is de havenstad Karlskrona met de Vlootbasis, een monument dat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat.

Dag 9 en 10: Karlskrona - Malmö, ca. 200 km

U rijdt naar Malmö, de derde stad van Zweden. Het is een dynamische stad waar oud en nieuw moeiteloos hand in hand gaan. De 190 meter hoge Turning Torso, het havengebied en de marktplaats Lilla Torg zijn enkele blikvangers. Ook kunt u het zuidelijke deel van Skåne bezoeken, de leuke vissersdorpjes of de Ales Stenar, 58 prehistorische stenen in de vorm van een vikingschip.

Dag 11: Malmö - Trollhättan, ca. 345 km

Na een lekker ontbijt in Malmö, rijdt u in noordelijke richting naar Trollhättan. Hier vindt u het historische sluizencomplex van Trollhätten. Ieder jaar bezoeken duizenden toeristen het gebied om te bewonderen hoe boten door deze sluizen worden geleid, maar ook om te zien hoe meer dan 300.000 liter water per seconde in de rivier bij de watervallen wordt gestuwd. Een enorm spektakel. Vanuit Trollhätten kunt u ook een bezoek brengen aan Vänersborg, gelegen aan de zuidelijke oever van het Vänern-meer. Dit meer is het grootste van Zweden en speelt een belangrijke rol voor handel door haar verbinding met het Gota Kanaal tussen het Kattegat en de Oostzee. De aanleg van dit kanaal heeft een grote invloed gehad op de ontwikkeling van de stad. De oorsprong van de stad ligt echter in de Middeleeuwen. Bezoek aan de oever van het Vänern-meer het prachtige park ”Skräcklan”, met het bekende beeldhouwwerk ”Frida” van Axel Wallenberg. Een andere aanrader is het stadshistorisch museum.

Dag 12: Einde rondreis

Na het ontbijt eindigt uw rondreis.U bepaalt zelf op welke wijze u terugreist naat Nederland. Uiteraard kunnen wij u helpen bij het boeken van een door u gekozen ferryovertocht

 

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Accommodatie omschrijving

U verblijft in goede middenklasse hotels. De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien een hotel is volgeboekt, dan reserveren wij een gelijkwaardig alternatief in de omgeving.

Overnachtingen

 • 2 x Karlstad, Clarion Hotel Plaza
 • 1 x Falun, First Hotel Grand
 • 2 x omgeving Stockholm, Scandic Talk Hotel*
 • 2 x Jönköping, Comfort Hotel
 • 1 x Kalskrona, First Hotel Ja
 • 2 x Malmö, Comfort Hotel Malmö
 • 1 x Trollhättan, Scandic Swania

*U kunt tegen een toeslag kiezen voor een hotel in het centrum van Stockholm. Het betreft totaal 2 nachten. De toeslag bedraagt € 59 euro p.p. (opgeven in het tekstvak van het offerte/boekingformulier)
Houdt u rekening met extra parkeerkosten indien u in het centrum parkeert.
Ook hotels vragen parkeerkosten. Richtlijn: (omgerekend) ca. € 35 per 24 uur.

Vervoer

De rondreis wordt aangeboden zonder ferryovertochten. Op uw verzoek kunnen wij ferryovertochten voor u reserveren. Wij kunnen u uiteraard daarover op uw verzoek advieseren.

Prijzen 2018

prijzen per persoon 2018
12-daagse reis Het mooiste van Zweden in goede miiddenklasse hotels 2-pk l/o
01/05-31/05 € 769
01/06-18/06 € 725
19/06-11/08 € 649
12/08-31/08 € 725
01/09-30/09 € 769
1-pers. of 3-pers.kamer op aanvraag

Reserveringskosten: € 27,00
Calamiteitenfonds: €2,50

Inbegrepen:

 • 11 Overnachtingen in een standaard 2-persoonskamer met bad of douche en toilet op basis van logies en ontbijt
 • Reisbeschrijving en ANWB-wegenkaart

Niet inbegrepen:

 • Vervoer naar en van Zweden (vraag de prijs op voor de door u gewenste ferryovertocht)
 • Entree, tol-- en parkeergelden.
  Indicatie parkeerkosten bij de hotels voor deze reis: ca. € 185
 • Optioneel: hotel in centrum Stockholm (2 nachten) € 82 p.p.

Vertrekmogelijkheden: Dagelijks.

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis de 12-daagse rondreis Het mooiste van Zweden hotelrondreis. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.