Noordeuropareizen

image

Mystiek Wales 2018

Een 9-daagse rondreis naar keuze langs B&B's of hotelletje/Inns

 

Overtochten zijn niet inbegrepen, maar kunnen op verzoek worden geboekt. Prijs op aanvraag.
Er ontstaat dan een 11-daagse reis indien de nachtvaarten met Stena Line of P&O-Ferries wordt geboekt.

 • Rondreis door Zuid, Midden en Noord Wales
 • U hebt de keuze uit een combi van hotelletjes/Inns of B&B's.
image

Wales heeft een onweerstaanbare aantrekkingskracht. Het is het land van kastelen, ongerepte natuur en legenden, waar de liefhebber met volle teugen zal genieten. Koning Arthur en zijn Ridders van de Ronde Tafel hadden Wales als thuisbasis en vele inwoners geloven dat hun geesten nog steeds door het landschap waren. U verblijft steeds twee nachten op de bestemming, zodat u in een rustig tempo kunt rondreizen.

Hoogtepunten
- Caerphilly Castle
- Tintern Abbey
- Brecon Beacons National Park
- Pembrokeshire Coast National Park
- Snowdonia National Park
- Conwy Castle

Reisschema:

 • Dag 1 t/m 2:Vanaf ferryhaven naar omgeving Wye Valley. (vanaf Dover, Harwich of Hull)
 • Dag 3 t/m 4 : omgeving Pembrokeshire
 • Dag 5 t/m 6: omgeving Aberystwyth
 • Dag 7 t/m 8: omgeving Snowdonia N.P.
 • Dag 9: Einde rondreis en terug naar ferryhaven naar keuze. (Harwich of Hull)

Routebeschrijving

Dag 1 en 2: Wye Valley

U start de rondreis in de Wye Valley in het zuiden van Wales. Vanaf Dover is dit ca 380 km en vanaf Harwich is dit ca. 360 km. U verblijft hier twee nachten. Wales is rijk aan romantische, middeleeuwse kastelen, zoals Caerphilly Castle met zijn beroemde scheve toren, het Normandische Cardiff Castle en de romantisch gelegen Tintern Abbey. Het marktstadje Chepstow, de toegangspoort van Wales, is een bezoek waard. In dit gebied ligt ook het Brecon Beacons National Park waar vier bergketens, kalkrotsen, bossen en watervallen elkaar afwisselen.

Dag 3 en 4: Wye Valley - Pembrokeshire, ca. 200 km

Vandaag volgt u de zuidkust van Wales naar het uiterste westelijke puntje, Pembrokeshire, voor uw volgende twee overnachtingen. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan Swansea, de tweede stad van Wales. Gelegen aan een ruime baai heerst er, ondanks de moderne gebouwen, nog steeds een authentieke Welshe sfeer. In het Pembrokeshire Coast National Park vindt u kilometers lange zandstranden, talrijke kleine baaien en spectaculaire kliffen.

Dag 5 en 6: Pembrokeshire - Aberystwyth, ca. 125 km

U vervolgt uw route richting het noorden van Wales, voor twee overnachtingen in de omgeving van Aberystwyth. U kunt met een kleine omweg eerst het Victoriaanse stadje Llandrindod Wells bezoeken. Aan de westkust ligt de universiteitsstad Aberystwyth met een levendige promenade met allerlei attracties en veel bedrijvigheid bij het havengebied.

Dag 7 en 8: Aberystwyth - Snowdonia N.P., ca. 145 km

Het Snowdonia National Park is onovertroffen met haar wilde landschap, waarin oude middeleeuwse kastelen her en der verspreid liggen. U kunt hier vele uitstapjes maken. Richting de kust ligt Harlech met mooie stranden en het Harlech Castle. Een absolute aanrader is een rit per stoomtrein van de Ffestiniog Railway. Of een bezoek aan het kasteel van Caernarfon, een van de bekendste kastelen van Wales. Aan de noordkust ligt Conwy, een middeleeuws stadje met stadsmuren die nog bijzonder mooi in tact gebleven zijn. Het badplaatsje Llandudno heeft een sierlijk gevormde baai, een pier, 's zomers allerlei activiteiten en een kabelbaan naar Great Ormes Head.

Dag 9: Einde rondreis

Uw rondreis eindig na het ontbijt. De afstand naar ferryhaven Hull is ca. 350 km en naar Harwich ca. 500 km. (De overtochten boeken wij op uw verzoek voor u in.)

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Accommodatie omschrijving

Uw overnachtingen
U verblijft naar keuze in Bed & Breakfasts of in een combinatie van Inns en hotelletjes (cat. 2/3) in of in de omgeving van de genoemde plaatsen. In het begin van het seizoen is er nog veel keuze en zullen de meest centrale (gangbare) accommodaties worden geboekt. Naarmate het seizoen vordert, raken accommodaties volgeboekt en zijn we genoodzaakt uit te wijken waarbij afstanden tot 60/70 km mogelijk zijn. Wij raden u dan ook aan om vroeg te boeken.

Overnachtingen
- 2 nachten omgeving Wye Valley
- 2 nachten omgeving Pembrokeshire
- 2 nachten omgeving Aberystwyth
- 2 nachten omgeving Snowdonia N.P.

Bed & Breakfasts
U overnacht bij de mensen thuis. Uw gastfamilie heeft 1 tot enkele kamers beschikbaar. Uw kamer heeft een eigen badkamer met bad of douche en toilet. Deze is niet altijd direct aangrenzend aan uw kamer. Indien u met meer dan 2 personen boekt en/of 2 of meer kamers nodig heeft, kan het voorkomen dat u de badkamer wel moet delen met elkaar of dat we uitwijken naar een Inn of Hotel (tegen een toeslag). Dit, aangezien het aantal kamers in een Bed & Breakfast beperkt is.

Hotels & Inns
U verblijft in kleinschalige Inns of hotels. De vrije vertaling van een 'Inn' is 'herberg'. De accommodaties zijn soms ondergebracht in oude gebouwen en hebben daardoor hun authentieke sfeer behouden. Bij de meeste Hotels & Inns is een pub of restaurant faciliteit, echter dit is niet altijd het geval. De categorie aanduiding staat niet gelijk aan het aantal sterren. Ook locatie en ligging telt mee.

De accommodaties liggen zowel in het centrum als erbuiten. Restaurants en winkels zijn derhalve niet altijd op loopafstand. Het verschil tussen de drie soorten accommodaties is soms erg klein. Zo kan het voorkomen dat u een rondreis boekt op basis van Inns, maar dat er een enkele keer een Bed & Breakfast of hotel wordt gereserveerd. Dit kan in alle categorieën voorkomen

Prijzen

 

Mistiek Wales 2018
9-Daagse rondreis prijs per persoon in 2-pers.kamer incl. bad.douche/toilet Hotels/
Inns
B&B's
. 2-pk l/o 2-pk l/o
01/01-31/03 € 569 € 465
01/04-30/06 € 569 € 465
01/07-31/08 € 569 € 465
01/09-31/10 € 569 € 465
01/11-23/12 € 569 € 465
Overige soorten kamers prijs op aanvraag
11-Daagse rondreis prijs per persoon in 2-pers.kamer incl. bad.douche/toilet
Incl. ferryovertocht naar uw eigen keuze, prijs op aanvraag
Hotels/
Inns
B&B's
. 2-pk l/o 2-pk l/o
01/01-22/12

Reserveringskosten: € 27,00

Calamiteitenfonds:  € 2,50

Inbegrepen:

 • 8 nachten verblijf in een 2-pk met bad en/of douche en toilet o.b.v. logies/ontbijt naar keuze in hotels of in B&B's
 • Reisbeschrijving en ANWB wegenkaart en reisgids
 • Vervoer van en naar Groot-Brittannië vanafprijs bij 11-daagse reis.

Niet inbegrepen:

 • Bij 9-daagse reis:  Vervoer van en naar Groot-Brittannië
 • Entree-, tol en parkeergelden

Vertrekmogelijkheden: dagelijks

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis de 9-daagse rondreis Mistiek Wales, welke type accomodatie en eventueel gewenste ferryovertochten. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.