Noordeuropareizen

De Grote Keltische Rondreis 2022

Een 19-daagse rondreis door Engeland, Wales, Ierland en Schotland
Overtochten inbegrepen
Reisperiode: 01-04-2022 t/m 31-10-2022


 • Er is een mogelijkheid om in Ierland in B&B's te verblijven.
 • Rondreis door Engeland, Wales, Ierland en Schotland
 • Lieflijke heuvels en ruige bergen en vol keltische gebieden

Deze unieke Keltische rondreis met een korte overtocht richting Kent, gevolgd door het romantische Midden-Engeland met verblijf in Stratford-upon-Avon. De reis gaat vervolgens richting Noord Wales, de start langs de Keltische landen Wales, Ierland en Schotland. De Keltische taal en tradities zijn op veel plekken nog bewaard gebleven. In de te bezoeken gebieden vind u nog veel overblijfselen van Keltische koningen en druïden, maar ook nog ongerept natuurschoon, vooral langs de grillige kusten van het noordelijk deel van de Wild Atlantic Way. Hoge kliffen, zandstranden en beboste baaien wisselen elkaar af.

Reisschema:

 • Dag 1: overtocht Duinkerken -Dover (DFDS Seaways)
 • Dag 1: Tunbridge Wells
 • Dag 2 t/m 3: Stratford-upon-Avon
 • Dag 4 t/m 5: Llanberis
 • Dag 6: overtocht Holyhead-Dublin
 • Dag 6 t/m 7: Dublin
 • Dag 8 t/m 9: Ennis
 • Dag 10: Sligo
 • Dag 11 t/m 12:Donegal
 • Dag 13 t/m 14: Belfast
 • Dag 15: overtocht Belfast(Larne)-Cairnryan
 • Dag 15 t/m 16: Drymen
 • Dag 17: Durham
 • Dag 18: overtocht Newcastle-IJmuiden (DFDS Seaways)
 • Dag 19: aankomst IJmuiden

Terug rondreizen Ierland Terug naar rondreizen Wales  Terug naar rondreizen Engeland 

 

Routebeschrijving

Dag 1: U reist met uw eigen auto naar Duinkerken voor een korte oversteek naar Dover.
Vertrektijd kiest u zelf, maar we raden een overtocht rond 12.00 uur aan met DFDS Seaways. U overnacht in Ashford in Ashford International.

Dag 1: Ashford, ca. 1 uur rijden vanaf Dover), 1 overnachting.
Vanaf Dover rijdt u door Kent, ook vaak de tuin van Engeland genoemd naar Tunbridge Wells voor uw 1e overnachting.

Dag 2 t/m 3: Stratford-upon-Avon, (ca. 158 km), 2 overnachtingen.
Stratford-upon-Avon is een gezellig stadje in de Cotswolds en een ideaal uitgangspunt voor een bezoek aan o.a. Oxford. Stratford-upon-Avon zelf is uniek met de karakteristieke zwart-witte vakwerkhuizen uit Shakespeare’s tijd. Ga hier op zoek naar alles wat met Shakespear te maken heeft. Ga zo mogelijk naar een voorstelling in het Shakespear theater. Bezichtig de tweelingdorpen Lower en Upper Slaughter en Bourton-on-the-Water. Bezoek het prachtige Sudeley Castle, waar een rondleiding door de kamers u terugbrengt naar de tijd van Hendrik de VIIIste en zijn ongelukkige echtgenotes.

Dag 5 t/m 6: Llanberis, (ca. 311 km), 2 overnachtingen.
Het dorpje Llanberis is gelegen midden in het Snowdonia National Park. Van hieruit gaat de stoontrein naar de top van Mount Snowdon. In Betws-y-Coed is het bezoekerscentrum van het nationale park. In de omgeving kunt u prachtige wandelingen maken in de bossen en bergen, een ondergrondse rondleiding door een leisteenmijn bijwonen. Bezoek een romantische kasteelruïne van de oorspronkelijke Prinsen van Wales of wandel door de wereldberoemde Bodnant Garden die uitzicht heeft op Mount Snowdon.

Dag 6 t/m 7: Dublin. Van Llanberis naar Holyhead is ca 60 km, vanwaar u de ferry neemt naar Dublin. 2 overnachtingen.
U rijdt via het schiereiland Anglesey, het meest Keltische deel van Wales waarop het beroemde plaatsje Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch ligt. Daarna vaart u van Holyhead naar Dublin en zoekt u uw hotel op. De volgende dag kunt u de hoofdstad van Ierland verkennen. Natuurlijk eindigt u de dag in een een leuke pub met een pint Guinness en geniet u van de Ierse volksmuziek welke nog altijd in vele pubs in ere wordt gehouden.

Dag 8 t/m 9: Ennis, (ca. 240 km), 2 overnachtingen.
Ennis is gunstig gelegen en ideaal uitgangspunt voor een tocht in het natuurgebied The Burren, Cliff of Moher of een dagje Galway. Galway is een druk toeristenstadje aan de westkust van Ierland, waar de grote rivieren de Corrib en de Clare uitmonden in de Atlantische Oceaan. In de bij eb droogvallende delta worden de wereldberoemde oesters van Galway gekweekt. Rondom het marktplein van Galway zijn veel terrasjes, ijsverkopers en mooie winkels en er zijn goede pubs en restaurants. Eind september tijdens het internationale Oyster Festival nuttigt iedereen oesters met Guinness bier.

Dag 10: Sligo, Ca. 175 km, 1 overnachting.
U volgt een mooie route over de turfvelden van Connemara en langs Kylemore Abbey. Breng onderweg een bezoek aan Westport House of maak er een dagtocht van en volg de westkust langs Achill Island en Belmullet met hun rijkdom aan vogels, zeehonden en zeeotters voor u naar Sligo reist.

Dag 11 t/m 12: Donegal, (ca. 110 km), 2 overnachtingen.
Het graafschap Donegal heeft alles wat je van het traditionele Ierland verwacht: groen heuvelland met stenen muurtjes en cottages, afgewisseld met blauwe meren en paarse heidevelden en dat alles abrupt begrensd door de Atlantische Oceaan. In de veengebieden mag elke bewoner kosteloos zijn benodigde turf steken. Bezoek een Ierse tweed fabriek, ga naar het openluchtmuseum in het Keltische Glencolumbkille en bezoek de spectaculaire Slieve League Cliffs.

Dag 13 t/m 14: Belfast, (ca. 188 km), 2 overnachtingen.
U kiest voor een route dwars door de groene heuvels van Noord-Ierland of voor een omweg via de noordkust, langs de Giant's Causeway en de Glens of Antrim (ca. 260 km). Belfast ligt omgeven door heuvels aan het uiteinde van een zeearm. De rivier de Lagan stroomt door het centrum. De universiteitsgebouwen en winkelstraten liggen op de westelijke rivieroever, de mooie woonwijken aan de andere kant. Vergeet niet het moderne, interactieve Titanic Belfast museum.

Dag 15 t/m 16: Drymen, The Winnock Hotel (ca. 170 km vanaf Stranraer), 2 overnachtingen.
Vanuit Belfast of Larne vertrekt u met de ferry naar Cairnryan in het Zuidwest-Schotland. Door het mooie, rustige Dumfries and Galloway, het land van Robert Burns, rijdt u richting The Trossachs, een ruige streek van bossen en bergen ten westen van Stirling. Geniet van het mooie Loch Lomond of neem het pontje naar het eilandje in Lake Menteith, waarop de ruïnes staan van het klooster Ichmahome Priory waar in 1547 Mary Queen of Scots als vijfjarig meisje in veiligheid werd gebracht. Ook Stirling Castle of een bezoek aan één van de vele whiskydistilleerderijen is de moeite waard.

Dag 17: Chester-le-Street, Lumley Castle (ca. 319 km), 1 overnachting.
Uw laatste 2 nachten, voor u terugreis naar Nederland verblijft u in een kasteelhotel ter afsluiting van uw reis. Het is een mooie tocht van Drymen naar Chester-le-Street.U kunt uit verschillende routes kiezen. Onderweg stopt u in Otterburn waar aan het riviertje de Rede een oude wolfabriek staat, Otterburn Mill. Natuurlijk bezoekt u de Hadrian’s Wall. Deze Romeinse muur werd gebouwd in het jaar 122 in opdracht van keizer Hadrianus. De muur diende om deze uithoek van het Romeinse Rijk te beschermen tegen de invallen van de Kelten vanuit Schotland.

Dag 18: Vertrek naar Newcastle (ca. 33 km) en om 17.00 uur met DFDS Seaways naar IJmuiden.
U verblijft in een 2-pers. binnenhut d/t en uw auto vaart uiteraard mee terug. U kunt vandaag nog Newcaste bezoeken. Newcastle is een prachtige stad aan de monding van de rivier de Tyne. Voordat u naar de haven rijdt kunt u een wandeling maken langs de beroemde Seven Bridges. Ze variëren in leeftijd van 5 tot 150 jaar en steken binnen een afstand van anderhalve kilometer de Tyne over. De meest recente is de magnifieke Millennium Bridge.

Dag 19: Aankomst in IJmuiden om 09.30 uur
en einde van een fantastische reis.

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Informatie overtocht

Duinkerken-Dover met DFDS Seaways
dagboot

Holyhead-Dublin met Irish Ferries of Stena Line
dagboot

Larne-Cairnryan met P&O-Ferries of Belfast-Crairnryan met Stena Line.
dagboot

Newcastle-IJmuiden met DFDS Seaways
nachtboot in 2-pers.binnenhut douche/toilet

Accommodatie omschrijving

U verblijft in goede middenklasse hotels in een 2-persoonskamer. met bad en/of douche en toilet, incl. ontbijt. In Ierland heeft u de keuze om in plaats van hotels in B&B's te overnachten. De B&B's liggen binnen een straal van 50 km van de vermelde plaatsen.

Prijzen 2022

Grote Keltische rondreis Engeland, Ierland, Schotland 2022 langs goede hotels
Prijs per persoon 2022 (onder voorbehoud) 2-pk l/o in Hotels 2-pk l/o met 7 nachten in een B&B i.p.v. hotel
voor- en naseizoen 2022: 01-04-2022 t/m 30-04-2022 en 01-10-2022 t/m 31-10-2022 € 2153 € 1943
hoogseizoen: 01/05-30/09-2022 € 2464 € 2088
Meerprijs hoogseizoen DFDS Seaways Newcastle-IJmuiden terugreis op vrijdag of zaterdag per auto per enkele reis € 58 € 58
Meerprijs naseizoen DFDS Seaways Newcastle-IJmuiden terugreis op vrijdag of zaterdag per auto per enkele reis € 58 € 58
Indien u maaltijden wenst op nachtvaarten DFDS Seaways (Dinnerbuffet en ontbijtbuffet) € 41 € 41
Prijzen gewenste afwijkende hutaccommodaties aan boord DFDS Seaways op aanvraag.

 Reserveringskosten: € 27,00

SGR-bijdrage per persoon: € 5,00

Calamiteitenfonds €  2,50


Inbegrepen:

 • overtocht Duinkerken-Dover
 • overtocht Holyhead-Dublin
 • overtocht Larne-Cairrnryan of Belfast-Crainryan
 • overtocht Newcastle-IJmuiden
 • binnenhut aan boord van  DFDS Seaways Newcastle-IJmuiden)
 • 17 nachten verblijf in goede hotels in een 2-pk met bad en/of douche en toilet o.b.v. logies/ontbijt
 • reisgids keuze uit Groot-Brittannië of Ierland
 • wegenkaart

Bij de overtochten is 1 auto (max. 1.85 m hoog en 6 m lang) en 2 inzittenden inbegrepen.

Niet inbegrepen:

 • toeslag 1-pers. gebruik van auto en hut aan boord ferries
 • maaltijden aan boord
 • evt. toeslag bij ferryovertochten, welke niet vooraf bekend zijn
 • evt. brandstoftoeslag.

Vertrekmogelijkheden: dagelijks

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis: 19-dg Grote Keltische Rondreis en welke type accomodatie. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.