Noordeuropareizen

Rondreis Ontdek Noord Schotland 2022

Een 10-daagse autorondreis
met flydrive incl. vlucht Amsterdam-Inverness en huurauto.

 • Verblijf in een mix van Inns en kleinschalige hotels
 • incl. flydive in het noorden van Schotland
 • U volgt de dramatische kustroute langs de Noord Coast 500
 • U kunt dolfijnen en zeehonden spotten
 • U vliegt met KLM rechtstreeks naar Inverness

Uitstekende rondreis door het hoge noorden van Schotland. U vliegt rechtstreeks naar de highlands, waar uw huurauto klaar staat. In het noordelijke deel van de Schotse Hooglanden vind u hoge bergruggen afgewisseld met diepe dalen waarin langgerekte meren (lochs) liggen. U volgt in het noorden en westen van Schotland grote delen van de grillige kustlijn langs de Atlantische Oceaan. Langs de kustlijn vind u diepe inhammen en talloze eilanden. U volgt de toeristische North Coast 500 route met na iedere bocht een ander prachtig en afwisselend uitzicht. U vindt hier prachtige meren, beboste heuvels en kale bergpieken, zeehonden en leuke kustplaatsjes met vissershaventjes.In het begin van de reis kunt u uiteraard ook een bezoek brengen aan het prachtige Dunrobin Castle en aan het einde is nog een bezoek aan Lochness mogelijk.

U bezoekt/Excursie mogelijkheden (optioneel)
- Inverness
- Black Isle (dolfijnen spotten)
- Dunrobbin Castle
- Bezoek aan de Orkney eilanden
- U volgt de Atlantic Coast route
-_Mogelijkheid Wildlive boottocht Gairloch

Reisschema:

 • Dag 1 en 2: overnachting in Muir of Ord
 • Dag 3 en 4: overnachting Thurso of Tongue
 • Dag 5: overnachting in Lochinver
 • Dag 6 en 7: overnachting in Gairloch
 • Dag 8 en 9: overnachting in Inverness
 • Dag 10: Einde rondreis na ontbijt terugvlucht Nederland

Routebeschrijving

Dag 1 en 2: Vlucht Amsterdam-Inverness met KLM.
Verblijf in Muir of Ord, Ord House Hotel of gelijkwaardig. Ca. 35 km, 2 overnachting.

Na aankomst in Inverness, de belangrijkste stad van de Schotse Hooglanden aan de oever van Loch Ness, haalt u uw huurauto op en rijdt u in een half uur naar Muir of Ord. U verblijf in het Ord House Hoteleen kleinschalig hotel met 10 kamers. In de omgeving ligt het mooie schiereiland Black Isle, waar vaak zeehonden en dolfijnen worden gespot..

Dag 3 t/m 4: Thurso, Pentland Hotel. Ca. 175 km, of Tongue Hotel , Tongue, 2 overnachtingen.

Vanuit Muir of Ord volgt u de Great North Road naar Thurso of Tongue aan de noordkust van Schotland. Onderweg passeert u het imposante Dunrobin Castle dat pal aan de Noordzee staat en al 800 jaar in het bezit is van de Hertog van Sutherland. Neem de tijd voor een bezoek aan dit mooie kasteel. Of maak een omweg via de Falls of Shinn, waar te zien is hoe zalmen tegen de stroom opspringen vanaf het wandelpad langs de waterval. Vanuit Thurso kunt u Castle of Mey bezoeken, dat prins Charles erfde van zijn grootmoeder. Het is een 16e-eeuwse ‘torenburcht’ met prachtige ommuurde tuin, gelegen direct aan de kust en uitkijkt over zee. Een bezoek is de moeite waard. Er wordt veel vertreld over hoe de koningmoeder haar tijd rondbracht in dit leuke buitenverblijf.

Het Tongue Hotel, oorspronkelijk een jachthut van de Duke of Sutherland, ligt niet ver van de kust waar kliffen en zandstranden elkaar afwisselen. De baai Kyle of Tongue en de bergen die eromheen liggen vormen een natuurreservaat met als hoogste bergtoppen Ben Hope (927 m) en Ben Loyal (764 m). Volg de weg naar het meer Loch Loyal voor een prachtig uitzicht op Kyle of Tongue.

Excursie mogelijkheden: Vaar naar de Orkney eilanden.
(Makkelijker bereikbaar bij verblijf Pentland Hotel in Turso)
Vertrek: dagelijks vanaf 01/05 t/m 30/09 vanuit John O´Groats om 08.45 uur
en vanaf 01/06 t/m 31/08 vanuit Inverness om 07.15 uur.

 

Dag 5: Lochinver: Inver lodge******. Ca 200 km, 1 overnachting.
U volgt de schitterende kustweg die langs de vele inhammen kronkelte en geniet in de avond van uw fijne 5* hotel.

 

Dag 6 t/m 7: Gairloch, Old Inn. Ca. 325 km, 2 overnachtingen.

U volgt de schitterende kustweg die langs de vele inhammen kronkelt. Vlak voor Gairloch passeert u de baai Loch Ewe waaraan de Inverewe Gardens liggen, bekend bij vele tuinliefhebbers. Door de warme golfstroom heerst er een mild klimaat, zodat veel subtropische planten er kunnen gedijen. In Gairloch is een klein streekmuseum en een mooi, beschut zandstrand. Voorbij Gairloch ligt het wonderschone Loch Maree met zijn oude naaldbossen. Hier zijn mooie wandelroutes uitgezet.

Excursie: Wildlife in Gairloch. Walvissen  en dolfijnen volgen de boot terwijl zij luchtsprongen maken. Tijdens deze boottocht vanuit Gairloch is de kans groot dat u ook zeehonden, bruinvissen, otters en zeevogels zoals papegaaiduikers en steenarenden ziet.
Prijs : € 25 p.p. (volw.) en € 19 p.p. (kind t/m 17 jaar).
Ter plaatse te reserveren in de Old Inn of door Scan Britain vooraf te reserveren.

Duur: 2 uur.

Vertrek: dagelijks om 10.00 uur, 12.30 uur en 15.00 uur in de periode 01/06 t/m 31/08.

Dag 8 en 9: Inverness, The Waterside Hotel. Ca. 110 km, 2 overnachtingen.

Vandaag reist u langs Loch Maree richting Inverness. REiost u rechtstreeks, dan hebt in de middag nog het tijd om Inverness te bekijken. In het hart van de stad ligt het kasteel, hoog gelegen boven de rivier de Ness, vlak bij de gezellige, autovrije winkelstraten en de Victoriaanse markthal uit 1870, waarin nu allerlei winkeltjes zijn gevestigd. U kunt ook een route kiezen via Eilean Donan Castle bij Dornie. Wel wat meer kilometers, maar een prachtige route.
De dag voor u huiswaards vliegt maakt u nog een mooie dagtocht naar Lochness.

Dag 10: Terugvlucht Inverness-Amsterdam met KLM. Ca. 15 km.

 

Accommodatie omschrijving

Gedurende de reis verblijft u in leuke traditionele Inns en kleinschalige hotels. De accommodaties liggen in of in de omgeving van de genoemde plaatsen. U verblijft in een 2-persoonskamer op basis van logies en ontbijt. In het begin van het seizoen is er nog veel keuze en zullen de meest centrale (gangbare) accommodaties worden geboekt. Naarmate het seizoen vordert, raken accommodaties volgeboekt en zijn we genoodzaakt uit te wijken waarbij afstanden tot 60/70 km mogelijk zijn. Wij raden u dan ook aan om vroeg te boeken.

Overnachtingen
2x Muir of Ord
2x Turso of Tongue

1x Lochinver
2x Gairloch
2x Inverness

Hotels & Inns

U verblijft in kleinschalige Inns of hotels. De vrije vertaling van een 'Inn' is 'herberg'. De accommodaties zijn soms ondergebracht in oude gebouwen en hebben daardoor hun authentieke sfeer behouden. Bij de meeste Hotels & Inns is een pub of restaurant faciliteit, echter dit is niet altijd het geval. De categorie aanduiding staat niet gelijk aan het aantal sterren. Ook locatie en ligging telt mee.

De commodaties liggen zowel in het centrum als erbuiten. Restaurants en winkels zijn derhalve niet altijd op loopafstand. Het verschil tussen de drie soorten accommodaties is soms erg klein. Zo kan het voorkomen dat u een rondreis boekt op basis van Inns, maar dat er een enkele keer een Bed & Breakfast of hotel wordt gereserveerd. Dit kan in alle categorieën voorkomen.

Vervoer

Flydrive (vlucht met huurauto).

U vliegt met de KLM vanaf Amsterdam naar rechtstreeks naar Inverness, waar uw huurauto klaar staat.

 

Prijzen 2022

Prijzen per persoon
Schotlandrondreis
Ontdek Noord Schotland North 500 incl. flydrive naar Schotland
Mix  Inns en Hotels
2-pers.kamer lo
01/04-31/10-2022  prijs op aanvraag
Met verlenging DFDS Seaway, hotel en eigen auto prijs op aanvraag

Reserveringskosten: € 27,00

SGR-bijdrage per persoon: € 5,00

Calamiteitenfonds: € 2,50


Inbegrepen
- Vlucht KLM Amsterdam-Inverness v.v. (voordeligste prijsklasse, indien beschikbaar)
- Autohuur Economy category (Vauxhall Corsa of gelijkwaardig)
- 8 overnachtingen in een 2-pk met bad of douche en toilet o.b.v. logies en ontbijt
- Eenvoudige reisbeschrijving
- ANWB Reisgids en wegenkaart

 

Niet inbegrepen
- Optionele excursies
- Bagagekosten KLM vlucht
- Entree- en parkeergelden

Vertrekmogelijkheden: dagelijks

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis: 9-daagse Rondreis Ontdek Noord Schotland incl. flydrive. Wilt u ook excursies boeken, laat dit dan weten via het tekstvak in het boekings/offerte formulier. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.