Noordeuropareizen

Classic Great Britain 2018

Een 10-daagse rondreis door Noord Wales, Midden Engeland en Zuid Schotland
Inclusief ferryovertochten heen met P&O-Ferries en terug met DFDS Seaways IJmuiden-Newcastle.
Indien DFDS Seaways is volgeboekt, reserveren wij de terugreis met P&O-Ferries en verlengen wij de reis met een extra nacht hotel of B&B omgeving Hadrian Wall.

 • Keuze tussen hotels of B&B's

De rondreis door Midden Engeland, Noord Wales en Zuid Schotland Culturele hoogtepunten en veel natuurschoon, als York, Chester, Hadrian's Wall, Lake district en Robert Burns Country.

Deze reis biedt de mooiste bezienswaardigheden van Midden Engeland, Noord Wales en Zuid Schotland. Na een verblijf in of nabij York met zijn 1000 jaar oude kathedraal ontdekt u Chester, gevolgd door Noord Wales en de hoge bergen, meren en watervallen van het Lake District. Vervolgens reist u door Dumfries & Gallowvay en kunt u Glasgow en Edinburgh bezoeken, voor u terugreist naar Newcastle voor uw terugreis naar Nederland. U verblijft naar eigen keuze in goede middenklasse hotels of gemoedelijke B&B's binnen een straal van 50 km van de vermelde plaatsen.

kaartje

Reisschema:

 • Dag 1: Vertrek Rotterdam met P&O Ferries
 • Dag 2: Aankomst Hull met overnachting omgeving York
 • Dag 3: omgeving York
 • Dag 4: omgeving Chester
 • Dag 5: omgeving Llangollen/Llandudno
 • Dag 6: omgeving Lake district/Kendal
 • Dag 7: omgeving Glasgow
 • Dag 8: omgeving Edinburgh
 • Dag 9: Vertrek Newcastle
 • Dag 10: Aankomst IJmuiden
 • Of (prijs op aanvraag, afhankelijk van de extra accommodatie)
 • Dag 9:  verlenging extra nacht
 • Dag 10: terugreis vanuit Hull
 • Dag 11: Aankomst Rotterdam Europoort

Routebeschrijving

Dag 1: Overtocht Rotterdam-Hull met P&O Ferries.Afvaart om 21.00 uur.
Aan boord verblijft u in een 2-pers.buitenhut met benedenbedden en douche en toilet en uw auto vaart mee.

Dag 2 t/m 3: York of omgeving. Ca. 77 km, U overnacht 2 overnachtingen in een hotel of B&B in de omgeving van York.
Nadat u bent aangekomen in Hull rijdt u door het landelijke Yorkshire naar de stad York met zijn middeleeuwse stadsmuren en magnifieke kathedraal waarvan de bouw in 1079 begon en tot 1450 voortduurde. Ook andere gebouwen, zoals St. Williams College en de Treasurer’s House en de stadsmuren van York stammen uit de welvarende Middeleeuwen. Bij Clifford’s Tower kunt u aan een wandeling over de stadsmuren beginnen. Helemaal in de stemming kom je tijdens een Ghost Trail bij avond... Er is veel te zien en te doen in York, maar maak ook een rondrit over de Yorkshire Moors naar het leuke vissersplaatsje Robin Hood's Bay aan de kliffenkust. In de winkeletalages liggen fraaie fossielen die aan de voet van de kliffen worden gevonden. Of bezoek Castle Howard, het weelderige paleis waar de familie Howard al eeuwenlang woont, en de idyllisch gelegen ruïnes van het 12e-eeuwse Rievaulx Abbey. Door de romantische ligging geldt het als een van de grootste bezienswaardigheden van Yorkshire.

Dag 4: Chester of omgeving. Ca. 177 km. U overnacht 1 nacht in een hotel of B&B in de omgeving van Chester.
Chester is van oorsprong een Romijnse stad. Sommige delen van de stadsmuren dateren uit de 1e eeuw na christus.In de middeleeuwen was Chester zeer welvarend. Het stratenplan is zo compact, dat u alle bezienswaardigheden in de stad te voet kunt afleggen. Maak een wandeling over de romijnse uur, met zijn historische torens, poorten, of bezoek het amphitheater. De Victoriaanse Eastgate Clock is één van de meest gefotografeerde klokken in Engeland na de Big Ben.

Dag 5: Llangollen of Llandudno of omgeving. Ca 40 of 128 km. U overnacht 1 nacht in een hotel of B&B in de omgeving van Llangollen of Llandudno.
Vanaf Chester neemt u de scenic route over de dramatische Horseshoe Pass naar het pitoreske stadje Llangollen, gelegen in de mooie Dee Valley in het Noord Oosten van Wales.
In Llangollen zijn in de zomer een keur aan festivals o.a. Ballon festrival en food festivals. Vergeet ook de Llangollen Stoomtrein niet en er zijn veel mogelijkheden voor het varen met Narrowboats op het Llangollen Kanaal.

Dag 6: Lake distrcit/Kendal of omgeving. Ca 220. U overnacht 1 nacht in een hotel of B&B in het Lake district.
Resi vandaag noordwaardt naar het mooie Lake district en geniet van de bergen en meren.Bezoek het museum van van de Lakelanden in Kendal, waar u kennis maakt met dd wijze van wereken en leven in Cumbia in de laatste 200 jaar of maak een boottocht op Lake Windermere Of bezoek de Beatrix Potter attractie.

Dag 7: Dumfries & Galloway en Glasgow. Ca 355 km (via omweg door Dumfries & Galloway). U overnacht 1 nacht in Glagow in een hotel of B&B of omgeving.
Begin vandaag met een bezoek aan het middeleeuwse Sizergh Castle (National Trust) vlak bij Kendal. Als u verder reist en het Lake districr achter u laat, kruist u Gretna Green.Stop hier voor het bezoeken van de oude smidse of alleen voor een kof koffie, voor u verder rijd richting Robert Burns Country. U heeft de mogelijkheid verschillende kastelen te bezoeken zoals Caerlaverock Castle of Culzean Castle.Bezoek de geboorteplaats van Robert Burns of het Robert Burns museum, voordat u naar Glasgow rijdt voor uw overnachting.

Dag 8: Edinburgh;of omgeving. Ca.76 km, U overnacht 1 nacht in een hotel if B&B in Edinburgh of omgeving.
Glasgow is één van de levendigste steden van Europa. De laatse jaren is deze stad herboren en bezit veel fameuze art collecties en een uitstekend shopping centrum. En vergeet het buitengewone uitgaanscentrum niet. Maar reis vandaar toch oostwaards naar Edinburgh, de hoofdstad van Schotland. Wandel over de Royal Mile richt Edinburgh Castle, welke de skyeline beheerst. Of ga winkelen in Princes street. Wandel laat in de middag naar Holyrood Palace, de officiele residentie van de koning, wanneer zij in Schotland is. en bezoek in de avond één van de vele pubs.

Dag 9: Newcastle: Ca 182 km, inschepen aan boord van DFDS Seaways voor terugreis.,1 overnachting.
U verblijft in een 2-pers.buitenhut met benedenbedden en douche met toilet en uw auto vaart mee.
U reist vandaag weer terug richting Newcastle door de Scotttisch Borders en het uitgestrekte Northumberland National Park, de ideale plek om uw reis af te sluiten. Wandel langs Hadrian's Wall, de muur die de Romeinse keizer Hadrianus in het jaar 122 aanlegde, huur een fiets bij Kielder Water of bezoek Alnwick Castle.

Dag 10: Aankomst IJmuiden.in de vroege ochten en einde van uw onvergetelijke reis.

 

Of verlenging extra nacht en terugreis via P&OFerries Hull-Rotterdam Europoort.

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Informatie overtocht

P&O-Ferries Rotterdam Europoort -Hull.

Op de heenreis maakt u gebruik van deze goede route. U slaapt aan boord en geniet van alles wat P&O-Ferries te bieden heeft. Zodra u aan boord stapt, begint het vakantiegevoel.

DFDS Seaways (terugreis)

Zodra u aan boord stapt van de Princess of Norway of de King of Scandinavia, geniet u van deze overtocht. Maak een wandeling over het dek en dineer in een van onze restaurants. Er is een uitgebreid diner buffet in het 7 Seas restaurant. Met keuze uit vis, vlees, vegetarische gerechten en vele desserts. Of dineer á la carte in Blue Riband of Explorers Steakhouse. Na de maaltijd is er genoeg te doen. Winkelen aan boord. Een drankje drinken in het café of in de bar met live muziek. Een gokje wagen in het casino. De nieuwste films bekijken. Of bingo met het hele gezin. Voor kinderen is er de Kidz Club met Jack de Piraat. Nog even dansen in de nachtclub met live entertainment? Na een heerlijke avond kunt u uitrusten in uw hut. De volgende dag komt het schip aan in IJmuiden.

 

Indien DFDS Seaways is volgeboekt:
Mogelijkheid voor een dag verlenging en terugreis via P&O-Ferries Hull-Rotterdam Europoort.

Accommodatie omschrijving

Voor deze rondreis kunt u kiezen tussen goede middenklasse hotels of B&B's

Vervoer

Eigen auto

Prijzen  2018

Prijzen per persoon: 10-daagse rondreis Classic Great Britain
. Hotels B&B's
. 2-pk l/o 2-pk l/o
01/04-31/05 € 987 € 654
01/06-31/08 € 973 € 843
01/09-31/10 € 787 € 654
Meerprijs afvaart heen of terug  DFDS Seaways op vrijdag of zaterdag per auto:
Laagseizoen € 63,00 per auto per enkele reis
Hoogseizoen  € 95,00 per auto per enkele reis
Optioneel mogelijk: Maaltijden aan boord DFDS Seaways.
Dinner en ontbijtbuffet op heen- en terugreis.  Prijs per persoon: € 91,80

Reserveringskosten: € 27,00

Inbegrepen:

 • Overtocht Newcastle-IJmuiden v.v. met DFDS Seaways voor 1 auto (max. 1,85 m hoog en 6 m lang) en 2 inzittenden
 • 2 x verblijf aan boord in een 2-pers. buitenhut met benedenbedden
 • 7 nachten verblijf in een kamer met bad en/of douche en toilet o.b.v. logies/ontbijt naar keuze in B&B's of in Hotels
 • reisgids
 • wegenkaart.

Niet inbegrepen:

 • toeslag 1-persoonsgebruik van auto en hut en 1-pers.kamers op aanvraag
 • maaltijden aan boord
 • evt. brandstoftoeslag.

Vertrekmogelijkheden: dagelijks

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis de 10-daagse rondreis Classic Great Britain. Indien u kiest voor de 11-daagse reis met de dag verlenging en terug via Hull-Rotterdam Europoort, vermeld dat bij het vak opmerkingen in het boekingsformulier. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.