Noordeuropareizen

image

Korte Noorwegen rondreis langs Bergen en Fjorden 2018

Een 8-daagse autorondreis langs hotels

 

 • Highlights als Flåmsbanen, fjorden en havenstad Bergen
 • Te boeken met ferryovertocht Fjordline of met een flydrive

Deze korte, maar zeer complete autorondreis laat u het meest fotogenieke deel van Noorwegen zien, het fjordengebied. U ziet de Hardangerfjord, de Sognefjord en de Aurlandsfjord, ieder even indrukwekkend. Andere highlights zijn de stad Bergen, met zijn vismarkt, het toeristenplaatsje Voss en het beroemde spoortraject van de Flåmsbanen.

Reisschema:

 • Dag 1: Aankomst in Voss, ca 100 km vanaf Bergen
 • Dag 2: Verblijf Voss
 • Dag 3: Voss - Flåm, ca 70 km
 • Dag 4 en 5: Flåm - Sognedal, ca 100 km
 • Dag 6 en 7: Sognedal - Bergen, ca 200 km
 • Dag 8: Einde rondreis en terugreis naar eigen keuze

Terug naar rondreizen Noorwegen

Routebeschrijving

Dag 1 en 2: Amsterdam - Bergen - Voss, ca. 100 km

U vliegt per KLM vanaf Amsterdam naar Bergen waar u op de luchthaven uw huurauto in ontvangst neemt of u komt van boord van de luxe ferryovertocht Hirtshals-Bergen van Fjordline en rijdt  richting het leuke toeristenplaatsje Voss waar u twee nachten verblijft. Vanuit Voss kunt u naar de woeste hoogvlakte Hardangervidda en de Hardangerfjord. In Eidfjord ligt het Hardangervidda Natursenter waar u een indrukwekkende film kunt zien en informatie krijgt over dit bijzondere natuurgebied.

Dag 3: Voss - Flåm, ca. 70 km

U verlaat Voss voor een ritje van ongeveer een uur naar Flåm. Onderweg geniet u bij het Stalheim Hotel van het onvergetelijke uitzicht. Vanaf Flåm neemt u natuurlijk de Flåmsbanen, het wereldberoemde steile spoortraject dat over een lengte van 20 km maar liefst 863 meter hoogteverschil moet overbruggen (niet inbegrepen). Het eindstation is Myrdal in de bergen. Onderweg worden een aantal stops gemaakt, waar u schitterende vergezichten heeft en van watervallen geniet. Weer terug in Flåm, kunt u genieten van de schoonheid van de Aurlandsfjord.

Dag 4 en 5: Flåm - Sognedal, ca. 100 km

Na het ontbijt steekt u de Sognefjord over en rijdt u naar Leikanger, prachtig aan de Sognefjord gelegen. Sommigen menen dat dit gebied tot een van de mooiste gebieden in Noorwegen behoort. Oordeelt u zelf. Vanuit Leikanger kunt u de Sognefjord ontdekken. Het is met 200 km de langste fjord in Noorwegen en op sommige plaatsen met 1300 meter ook de diepste. Het is vooral de natuur die hier overweldigend is. Bovendien liggen in dit gebied vijf van de oudste staafkerken van Noorwegen, waarvan die van Urnes de meest bekende is. Voldoende te zien en te beleven dus.

Dag 6 en 7: Sognedal - Bergen, ca. 200 km

U verlaat het gebied rond de Sognefjord en reist naar eindbestemming Bergen, waar u de komende 2 nachten verblijft. De stad is prachtig gelegen tussen zeven bergen en zeven fjorden. Bergen Bryggen, de levendige kade met de gekleurde oude koopmanshuizen, is zo goed bewaard gebleven dat dit op de werelderfgoedlijst van de Unesco staat. Daarnaast is de vismarkt natuurlijk beroemd en vanaf het uitzichtpunt Fløyen heeft u een schitterend uitzicht over de stad.

Dag 8: Bergen - Amsterdam

De rondreis eindigt na het ontbijt. U rijdt terug naar de luchthaven van Bergen, waar u de auto inlevert en incheckt op uw vlucht per KLM terug naar Amsterdam en u scheept in aan boord van Fjordline voor uw luxe terugvaart van Bergen naar Hirtshals (Denemarken), waarna u huiswaards reist.

 

 Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Informatie overtocht of flydrive

Fjord Line Hirsthals-Bergen v.v.

U kunt kiezen de luxe ferryovertocht te boeken van Hirtshals naar Beregn v.v. Een lange maar mooie vaart, waar u geen spijt van zult krijgen. U overnacht in uw hut en komt uitgerust aan.

KLM vlucht Amsterdam-Bergen met huurauto

U kunt ook kiezen voor een flydrive. U vliegt naar Bergen waar uw huurauto klaar staat.

Accommodatie omschrijving

Uw accommodatie
Gedurende deze reis verblijft u in middenklasse hotels op basis van logies en ontbijt. Tegen een toeslag kunt u halfpension reserveren. U ontvangt dan 5x een buffet of 2-/3-gangen(dag)menu. U ontvangt geen diner in Bergen. Het aanbod aan restaurants is daar zo groot, dat u zelf kunt kiezen. De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien een hotel is volgeboekt dan reserveren wij een gelijkwaardig alternatief in de omgeving.

Overnachtingen
2 x Voss, Park Hotel Vossevangen
1 x Flåm, Flåmsbrygga Hotel
2 x Sognedal, Quality Hotel Sognedal
2 x Bergen, Augustin Hotel

In de maanden april en september verblijft u in het Quality Hotel Sognefjord in Sogndal aangezien Sognefjord Hotel dan nog gesloten is

 

Vervoer

Eigen auto of huurauto

Prijzen 2018

8-daagse autorondreis Bergen en Fjorden 2018 prijs pp
Vertrek dagelijks van 20/4-30/9 in 2 pers kamer
01/05 t/m 23/6 en 1/9 t/m 30/9 € 729
24/6 t/m 31/8 € 716
Toeslag halfpension 5 x diner (geen diner in Bergen) € 163

Reserveringskosten: € 27,00
Calamiteitenfonds: €2,50

Inbegrepen:

 • 7 nachten hotel o.b.v. logie met ontbijt (Op verzoek incl. halfpension 5 avonden)
 • Reisbeschrijving,landkaart en ANWB Reisgids

Niet inbegrepen:

 • Bootovertocht Hirtshals-Bergen v.v. of flydrive met autohuur
 • Parkeer- tol en entreegelden
 • Binnenlandse ferry's

Vertrekmogelijkheden: dagelijks

Bijzonderheden:

De bootverbindingen en flydrive zijn optioneel bij te boeken.
Wij raden u de ferry overtocht Fjoirdline  Hirtshals-Berrgen v.v. aan.
Prijs voor de door u gewenste overtochten of flydrive op aanvraag,

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis: 8-daagse korte autorondreis Bergen & Fjorden Noorwegen. Geef ook in het tekstvak aan op welke wijze u naar Noorwegen wilt reizen. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.