Noordeuropareizen

image

Korte Noorwegen rondreis Noors Panorama Noorwegen 2018

Een 8-daagse autorondreis langs hotels

 

 • Bezoek oud mijnwerkersstadje Røros
 • Bezoek Rozenstad Molde en geirangerfjord
 • Bezoek hoofdstad Oslo
 • Te boeken op verzoek met ferryovertocht Colorline of met een flydrive

De rondreis Noors Panorama laat centraal en oost Noorwegen zien. Het mooie binnenland, de jazz- en rozenstad Molde, de diepe fjorden, de steden Oslo en Trondheim, het oude mijnwerkersstadje Røros en de Geirangerfjord zijn enkele hoogtepunten. Prachtige autoroutes voeren langs de Atlantic Road en de oude Trollstigveieen.

Bezienswaadig
- Lillehammer
- Røros, oud mijnwerkesdorp
- Trondheim
- Molde, rozenstad
- Atlantic Road
- Geiranger en gelijknamig fjord
- Dalsnibba uitzichtpunt
- Beitostølen
- Oslo

Reisschema:

 • Dag 1: Aankomst in Lillehammer,  vanaf Oslo ca 185 km
 • Dag 2: Lillehammer - Røros, ca 270 km
 • Dag 3 en 4: Røros - Trondheim, ca 160 km
 • Dag 5: Trondheim - Molde, ca 300 km
 • Dag 6: Molde - Beitostølen, ca 400 km
 • Dag 7: Beitostølen - Oslo, ca 210 km
 • Dag 8: Einde rondreis en terugreis naar eigen keuze

Terug naar rondreizen Noorwegen

Routebeschrijving

Dag 1: Amsterdam - Oslo - Lillehammer, afstand Oslo - Lillehammer ca. 185 km

Uw reis naar Lillehammer is niet inbegrepen in de reis. U kunt zelf kiezen op welke wijze u naar Lillehammer reist, per vliegtuig en huurauto of met uw eigen auto en een ferry overtocht met Colorline. Misschien wilt u de gehele reis wel rijden via de bruggen naar Zweden.  Uiteraard kunnen wij de ferry overtochten of de flydrive voor u verzorgen.

Dag 1: Lillehammer

De rondreis start in Lillehammer. De stad was in 1994 het decor van de Olympische Winterspelen en het Olympisch Museum herinnert hier nog aan. Hier vind u ook de Vikingskipet schaatshal, waar elke winter nog regelmatig grote schaatswedstrijden worden gehouden. Brengt u ook zeker een bezoek aan Maihaugen, het openluchtmuseum dat 300 jaar geschiedenis in het Gudbrandsdal vertelt.

Dag 2: Lillehammer - Røros, ca. 270 km

Door het Gudbrandsdal rijdt u in noordelijke richting naar Ringebu voor een korte stop bij de staafkerk. Daarna door het mooie Rondane National Park verder naar Røros. Het oude mijnwerkersstadje heeft een centrum dat in zijn geheel op de werelderfgoedlijst van de Unesco is opgenomen. De oude arbeidershuisjes en winkels zijn hier goed bewaard gebleven.

Dag 3 en 4: Røros - Trondheim, ca 160 km

Na het ontbijt steekt u de Sognefjord over en rijdt u naar Leikanger, prachtig aan de Sognefjord gelegen. Sommigen menen dat dit gebied tot een van de mooiste gebieden in Noorwegen behoort. Oordeelt u zelf. Vanuit Leikanger kunt u de Sognefjord ontdekken. Het is met 200 km de langste fjord in Noorwegen en op sommige plaatsen met 1300 meter ook de diepste. Het is vooral de natuur die hier overweldigend is. Bovendien liggen in dit gebied vijf van de oudste staafkerken van Noorwegen, waarvan die van Urnes de meest bekende is. Voldoende te zien en te beleven dus.

Dag 5: Trondheim - Molde, ca 300 km

Na het ontbijt rijdt u naar de derde stad van Noorwegen, Trondheim, waar u de komende twee nachten verblijft. Bezienswaardig zijn de Nidaros kathedraal, waar de Noorse koningen gekroond werden en de oude houten pakhuizen langs de rivier de Nidar waar nu restaurants en leuke winkeltjes in gevestigd zijn.

Dag 6: Molde - Beitostølen, ca. 400 km

U rijdt naar Åndelsnes waar u de beroemde Trollstigveien neemt. De weg heeft 11 haarspeldbochten en biedt schitterende panorama's. Vervolgens rijdt u via de Eagle Road naar Geiranger. Het plaatsje zelf is toeristisch maar de fjord is prachtig en staat op de werelderfgoedlijst van de Unesco vanwege haar uitzonderlijke schoonheid. Na Geiranger brengt u nog een bezoek aan Dalsnibba het mooiste uitzichtpunt in het gehele fjordengebied. Het eindpunt van vandaag is het leuke bergdorpje Beitostølen met het Jotunheimen Nationaal Park in de 'achtertuin'.

Dag 7: Beitostølen - Oslo, ca 210 km

Na het ontbijt rijdt u in zuidelijke richting naar Oslo. De hoofdstad is prachtig gelegen aan de Oslofjord. Veel van de bezienswaardigheden liggen op loopafstand van elkaar: het Koninklijk Paleis, de lange winkelstraat Karl Johansgate, het nieuwe Operagebouw en het Vigeland beeldenpark zijn er enkele. Op het eilandje Bygdøy liggen een aantal interessante musea zoals het KonTiki Museum en het Vikingschip Museum.

Dag 8: Oslo - terugreis

De rondreis eindigt na het ontbijt. Afhankelijk van uw wijze van terugreizen, kunt u nog wat uurtjes in de stad doorbrengen.

 

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.


Informatie overtocht of flydrive (optioneel te boeken)

Color Line Kiel - Oslo v.v. of korte overtocht Hirtshals-Larvik v.v.

U kunt kiezen de luxe ferryovertocht te boeken van Kiel naar Oslo v.v. Een fijne mooie vaart, waar u geen spijt van zult krijgen. U overnacht in uw hut en komt uitgerust aan. Ook een korte overtocht is mogelijk vanuit Noord Denemarken.

KLM vlucht Amsterdam-Oslo met huurauto

U kunt ook kiezen voor een flydrive. U vliegt naar Oslo waar uw huurauto klaar staat.

Accommodatie omschrijving

Uw accommodatie
Gedurende deze reis verblijft u in middenklasse hotels op basis van logies en ontbijt. De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien een hotel is volgeboekt dan reserveren wij een gelijkwaardig alternatief in de omgeving.

Overnachtingen

1 x Lillehammer, Scandic Victoria Hotel
1 x Røros, Røros Hotel
2 x Trondheim, Quality Hotel Augustin
1 x Molde, Quality Hotel Alexandra
1 x Beitostølen, Radisson Blu Resort
1 x Oslo, Comfort Hotel Børsparken

 

Vervoer

Eigen auto of huurauto met vlucht naar Oslo

Prijzen 2018

8-daagse autorondreis Bergen en Fjorden 2018 prijs pp
Vertrek dagelijks van 1/5-30/9 in 2 pers kamer
01/05 t/m 23/6 en 1/9 t/m 30/9 € 539
24/6 t/m 31/8 € 526

Reserveringskosten: € 27,00
Calamiteitenfonds: € 2,50

Inbegrepen:

 • 7 nachten hotel o.b.v. logie met ontbijt
 • Reisbeschrijving,landkaart en ANWB Reisgids

Niet inbegrepen:

 • Bootovertocht Kiel-Oslo v.v. of Hirtshals-Larvik v.v. of flydrive met autohuur
 • Parkeer- tol en entreegelden
 • Binnenlandse ferry's (Richtprijs: ca € 100 tot ca € 150)

Vertrekmogelijkheden: dagelijks

Bijzonderheden:

De bootverbindingen en flydrive zijn optioneel bij te boeken.
Wij raden u de ferry overtocht Fjoirdline  Hirtshals-Berrgen v.v. aan.
Prijs voor de door u gewenste overtochten of flydrive op aanvraag,

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis: 8-daagse korte autorondreis Noors Panorama Noorwegen. Geef ook in het tekstvak aan op welke wijze u naar Noorwegen wilt reizen. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.