Noordeuropareizen

image

Noordkaapreis langs Kampeerhutten door Noorwegen 2018

22-daagse autorondreis langs kampeerhutten Femundsmarka

 • Heen- en terugreis met eigen auto naar Noordkaap
 • Mogelijkheid voor Walvis-safari of Zeearand-safari.
 • Verblijf in kampeerhutten op veelal kleine campings
image

Een Noordkaapreis langs kampeerhutten is een jarenlange wens van velen. We hebben een mooie route samengesteld met niet té grote dagafstanden en overnachtingen op veelal kleinschalige campings. Op de Noordkaap, de Vesterålen en Lofoten hebben we extra nachten gepland zodat je de gelegenheid hebt de omgeving te verkennen en/of kunt deelnemen aan een walvis-safari of zeearend-safari in de Trollfjord. Op sommige campings is het ook mogelijk een hut te boeken met privé faciliteiten.

Reisschema:

 • Dag 1: Kiel-Oslo met Colorline Oslo–Lillehammer
 • Dag 2: Oslo–Røros, 438 km
 • Dag 3: Røros–Overhalla, 361 km
 • Dag 4: Overhalla–Mo i Rana, 302 km
 • Dag 5: Mo i Rana–Fauske, 184 km
 • Dag 6 en 7: Fauske-Laukvik, 230 km
 • Dag 8: Laukvik-Bø I Vesterålen, 116 km
 • Dag 9: Bø I Vesterålen-Ballangen, 282 km
 • Dag 10: Ballangen-Tromsø, 306 km
 • Dag 11: Tromsø-Alta, 301 km
 • Dag 12: en 13: Alta-Honningsvåg, 209 km
 • Dag 14: Honnin gsvåg-Karasjok, 238 km
 • Dag 15: Karasjok-Skiboth, 428 km
 • Dag 16: Skiboth-Ballangen, 275 km
 • Dag 17: Ballangen-Mo I Rana, 373 km
 • Dag 18: Mo i Rana–Steinkjer, 365 km
 • Dag 19: Steinkjer–Oppdal, 259 km
 • Dag 20: Oppdal–Fagernes, 178 km
 • Dag 21: Fagernes–Oslo, vertrek Colorline 14.00 uur, 191 km
 • Dag 22: Aankomst Kiel, 10 uur en terugreis naar Nederland

Terug naar alle rondreizen in Noorwegen

Routebeschrijving

23 dagen - 5227 km

Een Noordkaapreis langs kampeerhutten is een jarenlange wens van velen. We hebben een mooie route samengesteld met niet té grote dagafstanden en overnachtingen op veelal kleinschalige campings. Op de Noordkaap, de Vesterålen en Lofoten hebben we extra nachten gepland zodat je de gelegenheid hebt de omgeving te verkennen en/of kunt deelnemen aan een walvis-safari of zeearend-safari in de Trollfjord. Op sommige campings is het ook mogelijk een hut te boeken met privé faciliteiten. Ook een rondreis inclusief een bootreis per Hurtigruten is mogelijk.

1e dag: Kiel–Oslo

Vertrek om 14.00 uur vanuit Kiel per Color Line.

2e dag: Oslo–Røros, 438 km

Aankomst Oslo om 10.00 uur. Route langs het Mjøsameer via Lillehammer naar het oude mijnstadje Røros en Håneset Camping

3e dag: Røros–Overhalla, 361 km

De toeristische route gaat via weg 705 langs Selbu naar Trondheim. Na een bezoek aan Trondheim via Steinkjer naar Overhalla, Bjøra Camping

4e dag: Overhalla–Mo i Rana, 302 km

Door het Namdal, langs het mooie Majavatn, via Mosjøen Mo i Rana en Yttervik Camping

5e dag Mo i Rana–Fauske, 184 km

We passeren de poolcirkel en bevinden ons nu in Noord-Noorwegen. Mooie route langs de Svartisen gletsjer en Saltfjellet Nationaal Park naar Fauske. Overnachting op Fauske Camping.

6e dag: Fauske-Lauvik, 230 km

Via weg 80 naar Bodo voor de oversteek naarMoskenes op de Lofoten. Verblijf van 2 nachten

op Sandsletta Camping  in Laukvik.
De hoofdstad van de Lofoten is Svolvar. Bezoek de karakteristieke vissersdorpjes als Kabelvagen Henningsvar, met de rode huizen op palen, ‘rorbuer’ genaamd. Of maak een zee-arendsafariop de Trollfjord.

7e dag: Bezoek Lofoten

Of maak een zeearend safari op de Trollfjord.

8e dag: Laukvik-Bø I Vesterålen, 116 km

Vandaag gaat uw reis verder naar de Vesteralen. U bereikt deze eilandengroep door de oversteek te maken van Fiskebol naar Melbu. De Vesteralen staat bekend om zijn contrasten van de witte stranden en idyllische landerijen tot de steile bergtoppen die oprijzen uit de zee. Bezoek de kustplaatsjes Myre en Nyksund voor een mooie zonsondergang of Sto voor een walvissafari. 1 Overnachting op Fjordcamp Bø I Vesterålen, Krakberget.

9e dag: Bø I Vesterålen-Ballangen, 282 km

Via Sortland en alngs de prachtige Ofotfjorden naar Ballangen.Één overnachting op Ballangen Camping.

10e dag: Ballangen-Tromsø, 306 km

De reis gaat noordwaarts richting het 38 km verderop gelegen Narvik. U vervolgt de route via Nordkjosbotn naar uw overnachtingsadres in Tromso. Deze stad wordt ook wel ‘Parijs van het Noorden’ genoemd. Hier in ‘het land van de middernachtzon’ is het in de zomer 24 uur licht en een en al levendigheid in de gezellige binnenstad met cafeetjes en restaurants, een kabelbaan met mooi uitzicht op de stad. Overnachting op Skittenelv Camping, Krokelvdalen

11e dag: Tromsø-Alta, 301 km

Omringd door indrukwekkende fjorden met grijsblauwe bergen rijden we bocht na bocht langs de Lyngenfjord en Kvænanngen naar Alta. U maakt tijdens dit trajet 2 x een oversteek per ferry. Van Breivikeidet-Svensby en van Lyngseidet-Olderdalen. Bezienswaardigheden: Alta Museum o.a. rotstekeningen die meer dan 7000 jaar oud zijn.De rotstekeningen staan op de ENESCO Werelderfgoedlijst. Overnachting op Camp Alta.

12e en 13e dag: Alta Honningsvåg, 209 km

Door het ruige berglandschap naar Olderfjord en langs de Porsangerfjord naar Honningsvag. Van hieruit is het niet ver meer naar de Noordkaap, het 307m hoge rotsplateau dat oprijst uit de Noordelijke IJszee. Bij een heldere hemel kunt u hier vanavond en anders misschien morgen de middernachtzon zien. Er wordt een mooie film over de Noordkaap en de provincie Finnmark getoond op een 180° panorama scherm. Bezoek ook Kirkeporten en de kleine vissersdorpenGjesvar en Skardsvag. Twee overnachtingen op de Nordkapp Camping

14e dag: Honningvåg-Karasjok, 238 km

Afscheid van de Noordkaap en naar Noors Lapland, een provincie met een rijke Sami cultuur. Overnachting op Karasjok Camping.

15e dag: Karasjok-Skioboth, 428 km

Geniet van het spectaculaire landschap van de Finnmaksvidda richting Kautokeino. Nu noordwaards richting Alta en daarna zuidwaards langs de prachtige fjordenkust in vele bochten naar Kåfjord en Skiboth Camp.

16e dag: Skiboth-Ballangen, 275 km

Verder zuidwaarts naar Nordsjosbotn en langs Narvik naar Ballangen, 38 km onder Narvik. Overnachting op Ballangen Camping.

17e dag: Ballangen- Mo I Rana, 373 km

U begint de dag met een oversteek over de Tysfjord per ferry van Skarberget naar Bognes. De reis gaat verder zuidwaards richting Fauske. Vanaf Fauske is het voor u een bekende route naar Mo I Rana. Overnachting op Yttervik Camping, Mo I Rana.

18e dag: Mo i Rana–Steinkjer, 365 km

We passeren de poolcirkel en zijn terug in Trøndelag. Bij Grong vind je de langste zalmtrap van Noord Europa en het zalmmuseum. Overnachting op Føllingstua Camping, Steinkjer

19e dag: Steinkjer–Oppdal, 239 km

Via Trondheim en over de indrukwekkende Dovrefjellpas naar Oppdal. Overnachting op Granmo Camping.

20e dag: Oppdal–Fagernes, 259 km

Bij Dombås en Lesja over de tolweg Slådalsvegen naar Vågå en langs het Jotunheimen berggebied met zijn hoge bergtoppen, over de Valdresflya naar Fagernes. Overnachting op de gezellige Fagernes Camping
Bezienswaardig: openluchtmuseum.

21e dag: Fagernes–Oslo, 191 km

Via Hønefoss naar Oslo. Vertrek vanuit Oslo om 14.00 uur per Color Line.

22e dag:

Aankomst Kiel om 10.00 uur

 

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Informatie overtocht (inbegrepen in de reis)

Color Line Kiel/Oslo v.v.

De schepen ms Color Fantasy en ms Color Magic vertrekken dagelijks vanuit Kiel en Oslo. Reistijd: 20 uur, inclusief overnachting. De supermoderne schepen hebben comfortabele hutten in diverse prijsklassen, sfeervolle lounges, bars, entertainment, zwemparadijs, spa en taxfree shop. Er zijn verschillende restaurants o.a. met Scandinavisch buffet en een à la carte restaurant. Er wordt gedineerd in twee zittingen. Indien je graag aan het buffet wilt deelnemen raden we aan bij boeking hiervoor een reservering te maken voor de 1e of 2e zitting. Een overtocht met deze schepen is beslist een geslaagd begin of afsluiting van de vakantie.

Accommodatie omschrijving

Bekijk de Kampeerhutten op kleinscahlige campings.

 

Vervoer

Eigen auto

Prijzen 2018

22-daagse kampeerhuttenrondreis naar Noordkaap Femundsmarka prijs pp
Vertrek dagelijks van 1/5-30/9-2018 2 pers 4 pers
mei t/m september v.a. € 1136 v.a. € 611
De prijs is de prijs van de voordeligste reisdatum. Door de felxibele prijzen van de overtochten is de prijs in het hoogseizoen hoger.
Vraag de juiste prijs op via het offerte/boekingsformulier op de door u gewenste reisdatum.

 

Reserveringskosten: € 27,00
Calamiteitenfonds: €2,50

Inbegrepen:

 • Verblijf in de kampeerhutten,
 • Bootovertocht Colorline Kiel-Oslo v.v.
 • Ferry Moskenes-Bodø

Niet inbegrepen:

 • Overige binnenlandse ferry's

Vertrekmogelijkheden: Dagelijks

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis: 22-daagse kampeerhuttenrondreis naar de Noordkaap Femundsmarka. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.