Noordeuropareizen

image

Hotelrondreis Gunnhild Noorwegen 2018

21-daagse ontdekkingsrondreis tot aan de Lofoten

 • Echte ontdekkingsreis
 • U reis land de Kystriksveien 17
 • Bezoek aan de Lofoten
image

Een echte ontdekkingsreis, ‘off the beaten track’, aantrekkelijk voor degenen die een beetje avontuurlijk zijn aangelegd, houden van autorijden door de ruige natuur, boottochten over de fjord en overnachten in kleinschalige, typisch Noorse hotels. Rijksweg 17 langs de kust van Steinkjer naar Bodø is inmiddels een begrip. Dan wacht een verblijf op de Lofoten, waarbij u de gelegenheid heeft deze fascinerende eilanden te verkennen. Vindt u het tempo te hoog? Verlenging is mogelijk in elke plaats naar keuze.

Reisschema: (bij vertrek op dinsdag)

 • Dag 1: Kiel–Oslo (optioneel)
 • Dag 2: Oslo–Venabygd, 255 km
 • Dag 3: Venabygd–Røros, 183 km
 • Dag 4: Røros–Verdal, 237 km
 • Dag 5: Verdal–Brønnøysund, 299 km
 • Dag 6: Brønnøysund–Sandnessjøen, 82 km
 • Dag 7: Sandnessjøen–Ørnes, 209 km
 • Dag 8: Verblijf Ørnes–Svartisen
 • Dag 9: Ørnes–Bodø, 119 km
 • Dag 10: Bodø–Moskenes–Svolvær, 130 km
 • Dag 11 en 12: Verblijf Svolvær–Lofoten
 • Dag 13: Svolvær–Fauske, 271 km
 • Dag 14: Fauske–Mosjøen, 269 km
 • Dag 15: Mosjøen–Namsos, 243 km
 • Dag 16: Namsos–Trondheim, 194 km
 • Dag 17: Trondheim–Hindsæter, 291 km
 • Dag 18: Verblijf Hindsæter
 • Dag 19: Hindsæter–Klækken, 225 km
 • Dag 20: Klækken–Oslo, 63 km en inschepen Colorline (optioneel)
 • Dag 21: Aankomst Kiel en terugreis Nederland

Routebeschrijving

21 dagen - 3070 km

1e dag: Kiel–Oslo

Vertrek om 14.00 uur met een van de luxe schepen van de Color Line vanuit Kiel. U vaart in 19  uur naar de Noorse hoofdstad Oslo.

2e dag: Oslo–Venabygd, 255 km

Aankomst Oslo om 10.00 uur. Van Oslo via Eidsvoll en Hamar langs het Mjøsa meer naar Lille­hammer en bij Ringebu over op de bergweg naar Venabu Fjellhotell, Venabygd.

3e dag: Venabygd–Røros, 183 km

Over de ‘Nasjonal Turistveg Rondane’ met prachtig uitzicht op het Rondane berggebied naar Foll­dal. Langs de Glåma rivier naar het kopermijnstadje Røros. Overnachting in Røros Hotel.

4e dag: Røros–Verdal, 237 km

Via de toeristische weg 705 ook wel ‘rendierroute’ genoemd via Selbu naar Stjørdal en door naar Verdal. Overnachting in het Stiklestad Hotel, Verdal.

5e dag: Verdal–Brønnøysund, 299 km

Nu begint het ‘avontuur’ op de 'Kystriksveien 17' langs de kust. Via Namsos naar Holm. Oversteek per ferry naar Vennesund en langs de kust naar Brønnøysund. Overnachting in Thon Hotel Brønnøysund.

6e dag: Brønnøysund–Sandnessjøen, 82 km

U kunt starten met een uitstapje naar de bekende hoedvormige berg Torghatten voordat u weg 17 vervolgt. Ferryoversteek van Horn naar Anndalsvågen en Forvik–Tjøtta. Mooie tocht langs de kust van Helgeland met talrijke kleine eilanden, vruchtbaar akkerland en steile granietwanden. Een gebied rijk aan sagen en legenden over de fascinerende bergketen ‘de Zeven Zusters’, en over de berg Torghatten: het gat in de berg zou veroorzaakt zijn door een pijl van de boog van ‘Hestmannen’, de paardenman. Bezienswaardig: Alstahaug en Peter Dass museum en de Vega archipel, behorende tot Unesco werelderfgoed. Overnachting in Scandic Syv Søstre, Sandnessjøen.

7e dag: Sandnessjøen–Ørnes, 209 km

We passeren de poolcirkel en bevinden ons in Noord Noorwegen, het land van de middernachtzon. De kustroute voert ons langs het noordelijke deel van Helgeland, via ferry Levang–Nesna, Kilboghamn–Jektvik en Ågskardet–Forøy naar Glomfjord en Ørnes, in de gemeente Meløy, bekend om o.a. de Svartisen gletsjer. Overnachting in Ørnes Hotel.

8e dag: Verblijf Ørnes–Svartisen

Mogelijkheid voor excursie naar de Svartisen gletsjer, de grootste gletsjer van Noord Europa. De boot naar Svartisen vertrekt uit Holand, op de kade kun je een fiets huren voor het traject naar de gletsjer. Tocht met gids uiterlijk 1 dag tevoren reserveren.

9e dag: Ørnes–Bodø, 119 km

Het laatste traject van kustweg 17 gaat door de provincie Salten langs Saltstraumen, ’s werelds sterkste getijdenstroom. Een timetable is beschikbaar op www.visitbodo.com. Overnachting in Thon Hotel Nordlys, Bodø.

10e dag: Bodø–Moskenes–Svolvær, 130 km

's Morgens oversteek naar de Lofoten. Aankomst Moskenes. Misschien is een bezoek aan het museum in Å een leuke start! Route langs kleine vissersdorpjes naar Svolvær. Overnachting in Thon Hotel Lofoten, Lofoten/Svolvær.

11e en 12e dag: Verblijf Svolvær–Lofoten

De Lofoten eilanden zijn heel speciaal qua natuur en cultuur. Bezoek de kleine vissersdorpen als Reine, Mortsund, Henningsvær met traditionele rode huizen op palen, ‘rorbu’ genaamd. Aan de kant van de oceaan vindt u mooie zandstrandjes - mooi voor de middernachtzon! Excursies: boottocht op de Trollfjord is een aanrader!

13e dag: Svolvær–Fauske, 271 km

Over de nieuwe vastelandverbinding via Hinnøya naar Lødingen en per ferry naar Bognes. We volgen de kustweg in zuidelijke richting via Innhavet naar Fauske Hotel.

14e dag: Fauske–Mosjøen, 269 km

Mooie route door Saltdalen, we passeren de poolcirkel en rijden langs Saltfjellet Nasjonalpark en Mo i Rana naar Mosjøen. Overnachting in Fru Haugans Hotel, Mosjøen.

15e dag: Mosjøen–Namsos, 243 km

Verder zuidwaarts passeren we het mooie Majavatn naar Grong. We rijden langs de langste zalmtrap van Noord Europa. Iets voor Grong kun je een kijkje nemen in het zalmmuseum. Overnachting in het Scandic Rock City, Namsos, ook bekend om het jaarlijkse rockfestival.

16e dag: Namsos–Trondheim, 194 km

Via Steinkjer naar de ‘kroningsstad’ Trondheim. In de imposante Nidarosdom worden volgens traditie de Noorse koningen gekroond. Bijzonder is ook de oude stadsbrug, de koopmanshuizen langs de rivier en het muziekmuseum. Overnachting in Thon Hotel Gildevangen, Trondheim.

17e dag: Trondheim–Hindsæter, 291 km

Naar Oppdal en over de Dovrefjell pas naar Dombås. Via Lesja over de toeristische route Sladalsveien (tolweg) naar Vågå. Langs het meer tot Randen en over weg 51 naar Hindsæter. Overnachting in het sfeervolle Hindsæter.

18e dag: Verblijf Hindsæter

Een extra dag te midden van een aantrekkelijk bergwereld van Jotunheimen. Een mooie bergwandeling voert naar een uniek uitzichtpunt met rondom de hoogste bergen van Jotunheimen berggebied. Ook een bezoek aan Gjendes­heim, Bygdin en boottocht op het Gjendemeer behoort tot de mogelijkheden.

19e dag: Hindsæter–Klækken, 225 km

Over de indrukwekkende Valdresflya hoogvlakte via Beitostølen naar Fagernes en door naar Klækken Hotel, Hønefoss.

20e dag: Klækken–Oslo, 63 km

Langs de Tyrifjord via Sundvolden naar Oslo. Misschien is er nog gelegenheid om iets van Oslo te gaan zien. Een wandeling door het prachtige Vigelandpark met meer dan tweehonderd beelden, vervaardigd door de kunstenaar Gustav Vigeland. Of een bezoek aan het schiereiland Bygdøy met onder andere het Fram, Kon Tiki en Vikingschepen museum met een en al historie. Bij mooi weer is het hier een gezellige drukte aan het water. Om 14.00 uur vertrekt de Color Line naar Kiel.

21e dag:

Aankomst Kiel om 10.00 uur en terugreis naar Nederland

 

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Informatie overtocht

Color Line Kiel/Oslo

De schepen ms Color Fantasy en ms Color Magic vertrekken dagelijks vanuit Kiel en Oslo. Reistijd: 20 uur, inclusief overnachting. De supermoderne schepen hebben comfortabele hutten in diverse prijsklassen, sfeervolle lounges, bars, entertainment, zwemparadijs, spa en taxfree shop. Er zijn verschillende restaurants o.a. met Scandinavisch buffet en een à la carte restaurant. Er wordt gedineerd in twee zittingen. Indien je graag aan het buffet wilt deelnemen raden we aan bij boeking hiervoor een reservering te maken voor de 1e of 2e zitting. Een overtocht met deze schepen is beslist een geslaagd begin of afsluiting van de vakantie.

Fjordline Bergen/Hirtshals

De 2 nieuwe, milieuvriendelijke schepen ms Stavangerfjord en ms Bergenfjord vertrekken dagelijks vanuit Hirtshals via Stavanger naar Bergen voor een oversteek van 16¼ uur. Voor overnachting is er een ruime keuze, variërend van economy- tot luxe Fjordclass hutten. Een heerlijk Scandinavisch ontbijt en dinerbuffet. De auto, caravan, camper of motor kan gewoon mee aan boord.

Accommodatie omschrijving

U verblijf in goede, soms kleinschalige echte Noorse Hotels.

Vervoer

Eigen auto

Prijzen 2018

 Hotelrondries Gunhild, met eigen auto 2018
vanaf Oslo via kustweg 17 naar Lofoten
prijs per persoon 1/5-30/9
2-pers,kamer d/t € 1682
Toeslag halfpensioen* behalve in Verdal,
Brønnøysund, Sandnessjøen en Trondheim
€ 478
Toeslag Superieur kamer € 230

Reserveringskosten: € 27,00
Calamiteitenfonds: €2,50

Inbegrepen:

 • verblijf in hotels incl. logies met ontbijt, behalve in Venabu Hotel, Venabyd: diner, logies en ontbijt (halfpension), ferry Bodø-Moskenes (1 auto + 2 personen)
 • Bootovertocht Kiel-Oslo
 •  routebeschrijving

Niet inbegrepen:

 • Overige binnenlandse ferry's
 • *Halfpenion Scandic Hotel Rock City niet mogelijk op zondag

Vertrekmogelijkheden: dagelijks

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis: 21-daagse hotelrondreis Gunnhild naar Lofoten Noorwegen. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.