Noordeuropareizen

Bungalowrondreis Hordaland 2018

17-daagse rondreis langs vakantiewoningen in Noorwegen

 • Highlights
 • Flåm met Flåmbaan
 • Bezoek mooi Peer Gyntgebied
 • Verblijf Geiranger
 • Bezoek gletsjers
 • Mogelijkheid dagtocht "Norway in a Nutshell"
image

Reisschema bij vertrek op dinsdag:

 • Dag 1: Overtocht Kiel-Oslo met Colorline
 • Dag 2 t/m 4:van Oslo naar Gålå 3 nachten, ca 276 km
 • Dag 5 t/m 8: Gålå–Geiranger 4 nachten, 272 km, 295 km
 • Dag 9 t/m 11: Geiranger–Marifjøra 3 nachten, 207 km
 • Dag 12 t/m en 15: Marifjøra–Voss 4 nachten, 139 km
 • Dag 16: Voss–Bergen, 157 km. Vertrek Fjordline 13.30 uur.
 • Dag 17:Aankomst Hirtshals 07.30 uur en op eigen gelegenheid naar Nederland.

Verblijf in vakantiewoningen bij vertrek op vijdag

4 overnachtingen in Gålå, Gålå
3 overnachtingen in Hole, Geiranger
4 overnachtingen in Marifjøra, Skjolden
3 overnachtingen in Bavallstunet, Voss


Routebeschrijving:

17 dagen - 1051 km

Rondreis van twee weken met verblijf in het Peer Gynt gebied aan de rand van Jotunheimen, vervolgens aan de Geirangerfjord, de Sognefjord en in Voss. De dagtrajecten zijn mooie routes door het ruige fjord- en berglandschap over de Trollstigen en de Sognefjellpas.

 

Hordaland bij vertrek op dinsdag

1e dag: Kiel–Oslo

Vertrek vanuit Kiel om 14.00 uur per Color Line.

2e dag: Oslo–Gålå, 276 km

Aankomst Oslo om 10.00 uur. Van Oslo via Eidsvoll en Hamar langs het Mjøsameer naar Lille­hammer en Vinstra. 3 Overnachtingen in Gålå in het mooie Peer Gyntgebied. Bezienswaardigheden en activiteiten: Mooie dagtocht over de beroemde Peer Gyntvegen, Hunderfossen familiepark, Openluchtmuseum Maihaugen in Lillehammer. Volop wandel- en vismogelijkheden.

5e dag: Gålå–Geiranger, 272 km

Vandaag rijdt u de prachtige 'Gouden Route', nl. de Trollstigen en de Adelaarsweg. 4 Overnachtingen in Hole, deze accommodatie is tegen de berg gebouwd met schitterend uitzicht op de Geirangerfjord. Activiteiten: Kajakken of maak een cruise door de Geirangerfjord en ontdek de watervallen: 'De  Zeven Zusters', 'De Bruidssluier' en 'De Vrijer'. Uitzichtpunt Dalsnibba, Mooie wandeltochten.

9e dag: Geiranger–Marifjøra, 207 km

Vandaag staat één van de mooiste routes op het programma, over de hoogst berijdbare bergpas in Noorwegen, de Sognefjell naar Gaupne en door naar Skjolden.Van hieruit is het nog een klein stukje naar  uw overnachtingsadres Marifjøra met een rustige ligging aan het Gaupnefjord. Verblijf  3 nachten.

Activiteiten: Jostedalgletsjer, gletsjertocht op de Nigardsbreen, het Breheimencentrum, Urnes Stavkerk, vissen en kajakken.

12e dag: Marifjøra–Voss, 139 km

Via Sogndal, over de Sognefjord naar Voss. 4 Overnachtingen in Bavallstunet. Mooie accommodatie gebouwd op een berghelling net buiten het plaatsje Voss. Activiteiten: Dagtocht naar Bergen (1,5 uur rijden), ­dagtocht 'Norway in a Nutshell', Flåm, cruise op de Sogne­fjord, raften, kajakken.

16e dag: Voss–Bergen, 157 km

Via Granvin over de 'National Tourist Route Hardanger' langs de Hardangerfjorden naar Bergen. Vertrek vanuit Bergen om 13.30 uur per Fjord Line.

17e dag:

Aankomst Hirtshals om 7.30 uur en op eigen gelegenheid terugreis naar Nederland.

 

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Informatie overtocht (inbegrepen bij de rondreis)

Color Line Kiel/Oslo

De schepen ms Color Fantasy en ms Color Magic vertrekken dagelijks vanuit Kiel en Oslo. Reistijd: 20 uur, inclusief overnachting. De supermoderne schepen hebben comfortabele hutten in diverse prijsklassen, sfeervolle lounges, bars, entertainment, zwemparadijs, spa en taxfree shop. Er zijn verschillende restaurants o.a. met Scandinavisch buffet en een à la carte restaurant. Er wordt gedineerd in twee zittingen. Indien je graag aan het buffet wilt deelnemen raden we aan bij boeking hiervoor een reservering te maken voor de 1e of 2e zitting. Een overtocht met deze schepen is beslist een geslaagd begin of afsluiting van de vakantie.

Fjordline Bergen-Hirtshals:
ms Stavangerfjord en ms Bergenfjord vertrekken dagelijks vanuit Hirtshals via Stavanger naar Bergen v.v.  Duur van de oversteek is 16¼ uur. Voor overnachting is er een ruime keuze, variërend van economy- tot luxe Fjordclass hutten. Een heerlijk Scandinavisch ontbijt en dinerbuffet. In de prijs voor het diner zijn de consumpties voor bier en wijn inbegrepen.

Accommodatie omschrijving

Verblijf in goede bungalows.

Vervoer

Eigen auto

Prijzen: 2018

17-daagse Bungalwrondreis Hordaland Noorwegen prijs pp
Vertrek op dinsdag of vrijdag van 1/5-30/9-2018 2 pers 4 pers
op dinsdag tussen 1/5-30/9-2018 v.a. € 1110 v.a. € 568
op vrijdag tussen 1/5 en 30/9-2018  v.a. € 1235 v.a. € 638
Vanafprijs is de laagste prijs. Door flexibele prijzen overtochten kan de prijs hoger zijn. Vraag de prijs op via het offerte/boekingsformulier. Indien u uw gewenste vertrekdatum opgeeft, zenden wij u spoedig en vrijblijvend een prijsopgave.

Reserveringskosten: € 27,00
Calamiteitenfonds: €2,50

Inbegrepen:

 • Verblijf in genoemdeBungalows
 • Bootovertocht Colorline Oslo-Kiel
 • Bootovertocht Fjordline Bergen-Hirtshals
 • Routebeschrijving 

Niet inbegrepen:

 • Binnenlandse ferry's
  Eventueel te betalen toeslagen

Vertrekmogelijkheden: Dinsdag of vrijdag

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis: 17-daagse bungalowrondreis Hordaland Noorwegen. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.