Noordeuropareizen

image

Noorwegen rondreis Ingunn, langs hotels, retour Colorline Kiel-Oslo
en deel van Hurtigruten 2018

Een 16-daagse hotelrondreis met een deel via Hurtigruten

 • U word verwend in leuke hotels
 • Met Hurtigruten bezoek aan Geirangerfjord en Lofoten
image

Aantrekkelijk rondreis vanuit Oslo via Geilo naar Bergen waar u inscheept voor een schitterende noordgaande bootreis per Hurtigruten richting de Lofoten. Onderweg worden 16 havens aangedaan en kunt u van boord om de omgeving te verkennen. Na een verblijf op de Lofoten doet u het zuidgaande traject per auto en verblijft u in gezellige comfortabele hotels. Een ontspannende reis, met heel veel indrukken zoals 's werelds sterkste maalstroom, het Saltfjellet Nasjonalpark, de Svartisen gletsjer, Dovrefjell, Rondane Nasjonalpark, Jotunheimen en Valdresflya.

Reisschema:

 • Dag 1: Ferryovertocht Kiel-Oslo Colorline
 • Dag 2: Oslo-Geilo, ca 247 km
 • Dag 3:Geilo-Bergen/Hurtigruten, ca 245 km
 • Dag 4: Ålesund-Geiranger-Molde met Hurtigruten
 • Dag 5: Trondheim-Rørvik, Hurtigruten
 • Dag 6: Poolcirkel en Lofoten/Svolvær
 • Dag 7 en 8: Verblijf Svolvær
 • Dag 9: Svolvær–Bodø, ca 336 km
 • Dag 10: Bodø–Mosjøen, ca 341 km
 • Dag 11: Mosjøen–Namsos, ca 243 km
 • Dag 12: Namsos–Røros,ca 341 km
 • Dag 13: Røros-Lillehammer,ca 267 km
 • Dag 14: Lillehammer-Oslo, ca 174 km
 • Dag 15: Oslo. Inschepen Colorline, vertrek:14.00 uur
 • Dag 16: Aankomst in Kiel. Terugreis naar Nederland

Routebeschrijving

1e dag: Kiel–Oslo

Vertrek vanuit Kiel om 14.00 uur per comfortabele ms Color Fantasy of ms Color Magic van Color Line.

2e dag: Oslo–Geilo, 247 km

Tijdens het ontbijt vaart u het Oslofjord in. Het schip legt om 10.00 uur middenin Oslo aan. Via Hønefoss en het Hallingdal via Gol naar Geilo. Overnachting in Ustedalen Hotel, Geilo.

3e dag: Geilo–Bergen/Hurtigruten, 245 km

Langs de noordkant van de Hardanger Hoogvlakte en via Måbødalen naar Eidfjord. Over de nieuwe Hardangerbrug en langs de fjord naar Bergen. 's Avonds inscheping en vertrek per Hurtigruten voor een 4  daagse reis naar de Lofoten. Overnachting aan boord.

4e dag: Ålesund–Geiranger–Molde

We varen langs de talrijke rotseilanden van de scherenkust en meren ’s morgens aan in Ålesund. Na een korte stop volgt een bezoek aan de schitterende Geirangerfjord (vanaf 1 juni) met steile rotswanden en prachtige watervallen. 's Middags terug naar Ålesund en 's avonds volgt nog een bezoek aan Molde en Kristiansund.

5e dag: Trondheim–Rørvik

's  Morgens vroeg wordt in Trondheim aangelegd. U heeft enkele uren de tijd om de sfeervolle stad te verkennen, met zijn imposante Nidarosdom, de oude stadsbrug en karakteristieke houten koopmanshuizen. Om 12 uur vertrekt het schip en vaart langs talrijke eilanden en rotsformaties, via de smalle doorgang Stokksund, naar Rørvik.

6e dag: Poolcirkel en Lofoten/Svolvær

's Morgens passeren we de Poolcirkel, gemarkeerd door een globe op een klein rotseiland. We bevinden ons nu in ‘het land van de middernachtzon’. Over de Vestfjord varen we naar de Lofoten eilanden. De eerste stop is in Stamsund, dan langs de imposante Lofotenrotswand naar de hoofdstad Svolvær. Nu volgt de ontscheping. Overnachting in Thon Hotel Lofoten, Lofoten/Svolvær.

7e en 8e dag: Verblijf Svolvær

Een mooie gelegenheid om schilderachtige vissersdorpjes als Å, Reine, Nusfjord en Henningsvær te verkennen. Of 's avonds richting het strand voor een mooie zonsondergang?

9e dag: Svolvær–Bodø, 336 km

Over de nieuwe vastelandverbinding naar Lødingen, oversteek per ferry naar Bognes en door een afwisselend fjordenlandschap via Fauske naar Bodø voor overnachting in Thom Hotel Nordlys, Bodø. voor een overnachting.

10e dag: Saltstraumen–Mosjøen, 324 km

Prachtige route langs Saltfjellet Nasjonalpark en Svartisen gletsjer naar het aan de fjord gelegen, sfeervolle Fru Haugans Hotel, Mosjøen voor overnachting.

11e dag: Mosjøen–Namsos, 243 km

Mooie route langs het Majavatn en door het Namdal, langs de rivier Namsen. Overnachting in Scandic Rock City, Namsos.

12e dag: Namsos–Røros, 341 km

Door de provincie Trøndelag rijden we via Steinkjer en Selbu over weg 705 naar Røros.  Overnachting in het Røros Hotel, Røros.

13e dag: Røros-Lillehammer, 267 km

Zuidwaarts via Tynset en Folldal. Mooie route via weg 27 langs het Rondane Nationaal Park met prachtige bergtoppen via Ringebu naar Lillehammer. Overnachting in Scandic Lillehammer Hotel, Lillehammer

14e dag: Lillehammer-Oslo, 174 km

Langs het grote, langgerekte Mjosameer via Hamar naar Eidsvoll, in 1814 werd hier de grondwet afgekondigd. Via Jessheim naar Oslo. Overnachting in Scandic Holmenkollen Park Hotel, Oslo.

15e dag: Vertrek uit Oslo

Vertrek om 14.00 uur per Color Line naar Kiel.

 

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Informatie overtocht

Color Line Kiel/Oslo/Kiel (inbegrepen in de reis)

De schepen ms Color Fantasy en ms Color Magic vertrekken dagelijks vanuit Kiel en Oslo. Reistijd: 20 uur, inclusief overnachting. De supermoderne schepen hebben comfortabele hutten in diverse prijsklassen, sfeervolle lounges, bars, entertainment, zwemparadijs, spa en taxfree shop. Er zijn verschillende restaurants o.a. met Scandinavisch buffet en een à la carte restaurant. Er wordt gedineerd in twee zittingen. Indien je graag aan het buffet wilt deelnemen raden we aan bij boeking hiervoor een reservering te maken voor de 1e of 2e zitting. Een overtocht met deze schepen is beslist een geslaagd begin of afsluiting van de vakantie.

Accommodatie omschrijving

U verblijft in goede middenklasse hotels en aan boord van de Hurtigruten in een 2-pers.binnenhut d/t.

Vervoer

Eigen auto

Prijzen 2018

16-daagse Noorwegen rondreis Ingunn incl. 10 hotelovernachtingen met ontbijt,
incl. Colorline Kiel-Oslo v.v., incl. deeltraject Hurtigruten 2018
  prijs pp
1/5-30/9
prijs rondreis in 2 persoonskamer douche/toilet logies en ontbijt v.a. € 1578
toeslag halfpension; behalve in Oslo v.a. 252
toeslag  Superieur kamer € 162 p.p.
toeslag  maaltijden Hurtigruten € 364 p.p.
De vanaf-prijs is de laagste prijs in de periode mei t/m september. Alle prijzen zijn op basis van verblijf in 2-persoons accommodaties. Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, waarbij de tarieven zijn onderverdeeld in verschillende prijsniveaus. Indien een bepaald prijsniveau niet meer beschikbaar is wordt de reissom voor die datum hoger. Op aanvraag kunnen wij per datum de actuele prijzen verstrekken. Ook voor andere hutcategorieen geldt: prijs op aanvraag.

Reserveringskosten: € 27,00
Calamiteitenfonds: €2,50

Inbegrepen:

 • Bootverbinding Colorline Kiel-Oslo v.v.in 2-pers.binnenhut en vervoer personenauto
 • Hotelverblijf inclusief logies en ontbijt
 • Hurtigruten traject Bergen-Svolær incl. 2 binnehut d/t en ontbijt. en vervoer personenauto
 • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, waarbij de tarieven. Indien een bepaald nivol niet meer beschikbaar is, wordt de reissom voor die datum hoger. In de prijsopgave vermelden wij de op dat monet geldende prijs voor de door u gewenste reisdatum.
 • Luxere hiutacategorieën zijn op uw verzoek ook mogelijk tegen meerprijs.

Niet inbegrepen:

 • de binnenlandse ferry's.

 

Vertrekmogelijkheden: dagelijks

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis: 16-daagse rondreis Ingunn incl. deeltraject Hurtigruten, en geef de door u gewenste ferryovertocht op. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.