Noordeuropareizen

image

Rondreis, Dagmar,kleurrijke levendige kustroute 2018

17-daagse hotelrondreis langs de Noorse fjordenkust

 • Hightlights, veel natuurschoon
 • Goede hotels
image

Mooie afwisselende rondreis langs de fjordenkust met bezoek aan culturele hoofdsteden als Stavanger en Bergen. Noordwaarts langs de kust naar Ulsteinvik, Kristiansund en Brekstad, aan de Atlantische Oceaan. Een bezoek aan het oude koperstadje Røros en het Olympische Lillehammer. Goede middenklasse en 1e klasse hotels.

Reisschema:

 • Dag 1:Overtocht vanaf Hirtshals, verblijf in Kristiansand
 • Dag 2: Kristiansand–Stavanger
 • Dag 3: Verblijf Stavanger
 • Dag 4: Stavanger–Bergen/Os,
 • Dag 5: Verblijf Os bij Bergen
 • Dag 6: Os–Skei
 • Dag 7: Verblijf Skei
 • Dag 8: Skei–Ålesund
 • Dag 9: Verblijf Ålesund
 • Dag 10: Ålesund–Kristiansund
 • Dag 11: Kristiansund–Brekstad
 • Dag 12: Verblijf Brekstad
 • Dag 13: Brekstad–Røros
 • Dag 14: Verblijf Røros
 • Dag 15: Røros–Lillehammer
 • Dag 16: Lillehammer–Oslo, Afvaart naar Kiel
 • Dag 17: Aankomst Kiel en terugreis Nederland

Routebeschrijving

1e dag: Kristiansand
Na de overtocht Hirtshals-Kristiansand met Fjordline komt u aan in deze gezellige havenstad aan de zuidkust.
Overnachting in Best Western Norge Hotel.

2e dag: Kristiansand–Stavanger, 239 km
Mooie kustroute via diverse kleine stadjes aan de rotsachtige kust. Lindenes is het zuidelijkste punt.
Overnachting in Best Western Victoria Hotel in
Stavanger.

3e dag: Verblijf Stavanger
Een moderne stad met een gezellig oud centrum met kleurrijke smalle straten, goed bewaard gebleven witte huizen met rode daken en leuke winkels. Een bezoek aan deze stad is een ontdekking!

4e dag: Stavanger–Bergen/Os, 149 km
De route gaat langs de kust via de ferry's Mortavika– Årsnes en Sandvikvåg–Hjalheim naar Os en het Solstrand Fjordhotel voor overnachting.

5e dag: Verblijf Os bij Bergen
Een heerlijk hotel in een prachtige omgeving. Bergen, de hoofdstad van het fjordengebied is van hier ook bereikbaar per boot. Bezoek de vismarkt, Bryggen, maak een tochtje met de Fløienbaan, of boek een stadstour dan ziet u alles! Iets buiten Bergen ligt Troldhaugen, huis van de beroemde Noorse componist Edvard Grieg en de Fantoft Stavkerk en Lyse klooster.

6e dag: Os–Skei, 247 km
De kustroute gaat door afwisselend fjordenlandschap naar Oppedal. Oversteek naar Lavik en langs de fjord naar Vadheim. Opnieuw landinwaarts via Førde naar Skei. Overnachting in het Thon Hotel  Jølster aan het Jølstermeer.

7e dag: Verblijf Skei Hotel
Vandaag mogelijkheid voor bezoek aan het Jostedalgletsjergebied, bij Briksdal of Nigardsbreen. Bezoek gletsjermuseum, bezienswaardig: route weg 5 langs de gletsjers.

8e dag: Skei–Ålesund, 161 km

Door het Nordfjord gebied, ferry Anda–Lote, Folkestad–Volda en Festøya-Solevågen naar Ålesund. Overnachting in Hotel Brosundet, Ålesund.
9e dag: Verblijf Ålesund
Vandaag heeft u de tijd om de Jugendstil stad te verkennen of een bezoek aan het vogeleiland Runde bekend om de papagaaiduikers, is misschien een interessante optie voor vandaag. Verrekijker niet vergeten!

10e dag: Ålesund–Kristiansund, 161 km
Noordwaarts langs de kust, ferry Hareid–Sulasundet naar jugendstil-stad Ålesund. Dan via ferry Vestnes–Molde naar de rozenstad aan de Romsdalfjord. De weg naar Kristiansund gaat via de Atlanterhavsveien. Een mooie afsteker via Bud en Farstad. Overnachting in Thon Hotel Kristiansund.

11e dag: Kristiansund–Brekstad, 223 km
Ferry Seivika–Tømmervågen en via de toeristische route naar Kyrkseterøra. Vanaf Orkanger langs de kust naar Valset. Ferry naar Brekstad, en het Ørland Kysthotell met mooie ligging aan zee.

12e dag: Verblijf Brekstad
Een bijzondere ervaring hier aan de Atlantische Oceaan. Maak een wandeling over het strand en bezoek enkele historische bezienswaardigheden o.a. de achtkantige vuurtoren bij Uthaug.

13e dag: Brekstad–Røros, 225 km
Per autoferry terug naar Valset. Van Orkanger via Heimbu naar Støren en langs de Gaula rivier naar Røros, een voormalig koperstadje. Overnachting in het Erzscheider Gården Hotel Røros.

14e dag: Verblijf Røros
Volop gelegenheid om Røros te verkennen. Stadswandeling met gids mogelijk, bezoek oude kopermijn, museum etc.

15e dag: Røros–Lillehammer, 267 km
Zuidwaarts naar Tynset en Folldal. Mooie route via weg 27 langs het Rondane Nationaalpark met prachtige bergtoppen via Ringebu naar Lillehammer, aan het bekende Mjøsa meer. Overnachting in  Lillehammer Hotel.

16e dag: Lillehammer–Oslo, 174 km
Misschien heeft u nog even tijd om iets van Lillehammer te zien voor u vertrekt naar Oslo. Einde van de rondreis. Colorline vertrek om 14.00 uur vanuit Oslo naar Kiel.

 

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Informatie overtochten (inbegrepen in de rondreis)

Color Line Oslo-Kiel

De schepen ms Color Fantasy en ms Color Magic vertrekken dagelijks vanuit Kiel en Oslo. Reistijd: 20 uur, inclusief overnachting. De supermoderne schepen hebben comfortabele hutten (verplicht een hut te boeken voor de nacht) in diverse prijsklassen, sfeervolle lounges, bars, entertainment, zwemparadijs, spa en taxfree shop. Er zijn verschillende restaurants o.a. met Scandinavisch buffet en een à la carte restaurant. Er wordt gedineerd in twee zittingen. Indien je graag aan het buffet wilt deelnemen raden we aan bij boeking hiervoor een reservering te maken voor de 1e of 2e zitting. Een overtocht met deze schepen is beslist een geslaagd begin of afsluiting van de vakantie.

Fjord Line Hirtshals/Kristiansand

Ms Fjord Line Express vertrekt dagelijks vanuit Hirtshals en Kristiansand. Duur van de oversteek is 2¼ uur. Comfortabele stoelen, een heerlijk buffet en een taxfree winkel.

Accommodatie omschrijving

Voor informatie over de hotels klik op deze link

Vervoer

Eigen auto

Prijzen 2018

Rondreis Dagmar,  levendige kustroute
01/05-30/09 2018
prijs p.p. in euro
17 dagen 1/5 - 30/9
2 persoonskamer douche/toilet v.a. € 1255
Toeslag halfpension (behalve in Kristiansand, Stavanger, Ålesund en Røros) € 190
Toeslag Superieur kamer € 265
 De prijs is de prijs van de voordeligste reisdatum. Door de flexibele prijzen van de overtochten is de prijs in het hoogseizoen hoger.
Vraag de juiste prijs op via het offerte/boekingsformulier op de door u gewenste reisdatum.

Reserveringskosten: € 27,00
Calamiteitenfonds: €2,50

Inbegrepen:

 • hotelverblijf inclusief logies en ontbijt
 • De bootovertocht Hirtshals–Kristiansand
 • De bootovertocht Oslo–Kiel

Niet inbegrepen:

 • De binnenlandse ferry's.

 

Vertrekmogelijkheden: dagelijks

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis: 17-daagse rondreis Dagmar, kleurrijke en levendige Kustroute. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.