Noordeuropareizen

Leuke familie rondreis langs vakantiewoningen 2018

15-daagse rondreis Beleef Noorwegen

U kiest zelf op welke wijze u naar Noorwegen reist. Uiteraard verzorgen wij voor u op uw verzoek de ferry naar Noorwegen. Ons advies is een retourovertocht met Color Line Kiel-Oslo v.v.

Niets is leuker om samen of met uw kinderen te genieten van al het moois dat Noorwegen te bieden heeft. De reis is leuk, leerzaam en afwisselend. Zo maakt u kennis met de Noorse trollen, geniet van overweldigende natuur tijdens een cruise door de fjorden, maakt u een ritje per trein in Flåm en kunt u sportieve activiteiten ondernemen in het bergdorp Geilo. Uiteraard is er tijd genoeg voor fun & plezier, bijvoorbeeld in het Hunderfossen familiepark. Deze vakantie is een belevenis voor de hele familie!

 

 • Actieve vakantie/veel outdoor mogelijkheden
 • Flåm met Flåmbaan
 • Bezoek Maihaugen, openluchtmuseum in Lillehammer
 • Bezoek Geirangerfjord
 • Geniet in Voss
 • Mogelijkheid dagtocht "Norway in a Nutshell"

Reisschema: vertrek dagelijks mogelijk.
U reist op de door u gekozen wijze naar Noorwegen.

 • Dag 1 t/m 3:Verblijf Skeikampen.
 • Dag 4 t/m 6:Verblijf Stryn, Strynvatn Camping
 • Dag 7 t/m 10: Verblijf nabij Voss, Myrkdalen Mountain Resort
 • Dag 11 t/m 14: Verblijf Geilo, Havsdalsgrenda Apparte=menten
 • Dag 15: Einde rondreis.
  U reist terug naar Nederland op de door u gekozen wijze.

Hoogtepunten
- Maihaugen openluchtmuseum
- Skeikampen outdoor activiteiten
- Trollstigveien
- Geirangerfjord
- Voss
- 'Norway in a Nutshell'
- Geilo

U verblijft 14 nachten in vakantiewoningen of appartementen die in de tekst zijn genoemd. Indien een accommodatie is volgeboekt, reserveren we een alternatief

Verblijf in vakantiewoningen

3 x Skeikampen, Skei Senter Appartementen
3 x Stryn, Strynsvatn Camping
4 x Voss, Myrkdalen Mountain Resort
4 x Geilo, Havsdalsgrenda Appartementen

Routebeschrijving:

Dag 1 t/m 3: Skeikampen, ca 200 km vanaf Oslo

De rondreis start in het bergdorpje Skeikampen, dat ongeveer 200 km noordelijk van Oslo ligt. U reist met uw eigen auto naar de accommodatie. In de daarop volgende dagen kunt in de omgeving verkennen en veel zien en beleven. In Lillehammer raden we het Maihaugen openluchtmuseum aan met meer dan honderd historische gebouwen en acteurs die het leven in vroegere tijden naspelen. Actieve families komen aan hun trekken in Skeikampen waar veel outdoor-mogelijkheden zijn: huur van fietsen, bootjes en kano's maar er zijn ook schitterende gemarkeerde wandelroutes uitgezet. Bezoek het Hunderfossen familiepark met meer dan 50 attracties en bezienswaardigheden voor jong en oud, zoals bijvoorbeeld glijbanen, goudzoeken, raften, een kinderboerderij, trampolines, midgetgolf, films, een energiecentrum en een Avonturenkasteel. Het park wordt 'bewaakt' door een 14 meter hoge trol bij de ingang.

 

Dag 4 t/m 6: Skeikampen - Stryn, ca. 265 km

U rijdt vandaag via een prachtige route  naar het gebied rondom de Geirangerfjord. De Geirangerfjord staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO vanwege haar uitzonderlijke schoonheid. De cruiseboten vertrekken in het hoogseizoen dagelijks voor een ca. anderhalf uur durende tocht door de fjord. Hier ziet u de oude fjordboerderijen en de beroemde watervallen Syv Søstre (Zeven Zusters) en Brudesløret (Bruidssluier). De andere dagen kunt u naar de Jostedalsbreen en de Briksdalsbreen, twee gletsjers waar gletsjerwandelingen mogelijk zijn. In Fjaerland ligt het bezoekerscentrum waar een prachtige film wordt vertoond. Bij helder weer kunt u even ten zuiden van Geiranger nog naar het Dalsnibba uitzichtpunt met een schitterende panoramaview over het Geiranger gebied. Vanuit Stryn bezoekt u de Kjenndalsbreen of de Briksdalsbreen, prachtige gletsjers, welke zeker een bezoek waard zijn. Tenslotte is de spectaculaire bergweg Trollstigveien  als dagtocht met maar liefst elf haarspeldbochten een prachtige route om te rijden.


Dag 7 t/m 10: Stryn - Voss, ca. 250 km

U gaat in zuidelijke richting naar de Sognefjord, met 200 kilometer lengte de langste en diepste fjord van Noorwegen. Vanuit Voss kunt u de optionele dagexcursie "Norway in a Nutshell" maken waarbij u het ritje met de beroemde Flåmsbanen maakt. Dit is één van 's werelds steilste spoortrajekten van Flåm naar het bergstation Myrdal. Slechts 20 km lang maar met een hoogteverschil van 863 meter. Onderweg stopt de trein regelmatig en heeft u prachtige vergezichten. Ook de kinderen zullen dit fantastisch vinden. Vanuit Flåm maakt u dan een cruise door de prachtige fjord naar Gudvangen, waar u wederom met de bus richting Voss vertrekt. De auto heeft u vandaag niet nodig. Maar u kunt vanuit Voss ook de stad Bergen bezoeken. U verblijft in Myrkdalen, op ca. 25 km ten noorden van Voss gelegen


Dag 11 t/m 14: Voss - Geilo, ca. 145 km

U rijdt het binnenland in voor de laatste bestemming van de rondreis. Geilo is een gezellig plaatsje ten noorden van de Hardangervidda, een woeste hoogvlakte met unieke flora en fauna. Onderweg bezoekt u de Vøringfossen waterval. Vanuit Geilo kunt u deze hoogvlakte bezoeken, naar het Valdres openluchtmuseum, de staafkerk van Borgund en . In en om Geilo zijn vele outdoormogelijkheden zoals wandelen, mountainbiken, een elandsafari of een gletsjertocht voor de avonturiers.

Dag 15: Einde rondreis

Uw rondreis eindigt vandaag. U kunt uw reis verlengen of u reist terug naar Nederland.

Uiteraard kunnen wij alle ferryovertochten voor u reserveren.

 

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Informatie overtocht (optioneel bij de rondreis)

Color Line Kiel/Oslo

De schepen ms Color Fantasy en ms Color Magic vertrekken dagelijks vanuit Kiel en Oslo. Reistijd: 20 uur, inclusief overnachting. De supermoderne schepen hebben comfortabele hutten in diverse prijsklassen, sfeervolle lounges, bars, entertainment, zwemparadijs, spa en taxfree shop. Er zijn verschillende restaurants o.a. met Scandinavisch buffet en een à la carte restaurant. Er wordt gedineerd in twee zittingen. Indien je graag aan het buffet wilt deelnemen raden we aan bij boeking hiervoor een reservering te maken voor de 1e of 2e zitting. Een overtocht met deze schepen is beslist een geslaagd begin of afsluiting van de vakantie.

Accommodatie omschrijving

Verblijf in goede bungalows.

Vervoer

Eigen auto

Prijzen 2018

(prijs per aankomstdatum kan afwijken. Vraag altijd eerst een offerte aan).

15-daagse  familie rondreis in vakantiewoningen 2018
Beleef Noorwegen
Start van de rondreis dagelijks mogelijk
Prijs per persoon bij 5 personen bij 4 personen bij 3 personen bij 2 personen
01/05-31/05 € 302 € 339 € 450 € 75
01/06-23/06 € 322 € 363 € 486 € 723
24/06-18/08 € 335 € 376 € 502 € 748
19/08-20/09 € 298 € 335 € 450 € 675

Reserveringskosten: € 27,00
Calamiteitenfonds: €2,50

 

Inbegrepen
- 14 overnachtingen in vakantiewoningen op basis van logies
- Reisbeschrijving en ANWB wegenkaart

Niet inbegrepen
- Vervoer van en naar Noorwegen (wij kunnen vluchten en overtochten per Color Line voor u verzorgen. Vraag  naar de mogelijkheden.)
- Parkeer-, entree- en tolgelden en lokale veerdiensten

Ter plaatse te betalen (wel opgeven bij boeken, indien u eindschoonmaak en bed/badlinnen  wilt reserveren:

Skeikampen : Eindschoonmaak NOK 560 (ca. € 62) (verplicht), bed- en badlinnen: NOK 150 (ca. € 17) per set, of zelf meenemen
Stryn : Eindschoonmaak NOK 400 (ca. € 45) (of zelf doen), bed- en badlinnen: NOK 120 (ca. € 13) per set, of zelf meenemen
Voss : Eindschoonmaak NOK 650 (ca. € 72) (of zelf doen), bed- en badlinnen: NOK 100 (ca. € 11) per set, of zelf meenemen
Geilo : Eindschoonmaak NOK 500 (ca. € 56) (of zelf doen), bed- en badlinnen: NOK 60 (ca. € 7) per set, of zelf meenemen)

 

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis: 15-daagse familierondreis langs vakantiewoningen Beleef Noorwegen. Vermeld in het tekstvak in het offerte/boekingsformulier de door u gewenste wijze van reizen naar Noorwegen. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.

 

.