Noordeuropareizen

Kampeerhuttenrondreis Hardangervidda 2017

15-daagse rondreis langs kampeerhutten

 • Highlights
 • Flåm met Flåmbaan
 • Bezoek Briksdal- en Kjendalgletsjer
 • Route langs Geiranger en Trolstigen
image

Reisschema:

 • Dag 1: Ferry naar Kristiansand
 • Dag 1 en 2: naar Byglandsfjord 2 nachten, ca 72 km
 • Dag 3 en 4: Byglandsfjord–Lofthus 2 nachten, 295 km
 • Dag 5 t/m 7: Lofthus–Flåm 3 nachten, 133 km
 • Dag 8 en 9: Flåm–Loen 2 nachten, 215 km
 • Dag 10 en 11: Loen–Gjerdset 2 nachten, 192 km
 • Dag 12 en 13: Gjerset–Fagernes 2 nachten, 270 km
 • Dag 14: Fagernes–Oslo en om 14.00 uur vertrek Colorline, 191 km
 • Dag 15: Bij overtocht Colorline, aankomst in Kiel rond 10.00 uur

Kampeerhutten

Kampeerhutten zijn eenvoudige accomodaties die meestal op camping staan. De hutten zijn voorzien van 2-4 bedden (stapelbedden), tafel, stoelen of bank, een elektrische kooktoestel met 1-2 platen, elektrische verwarming, koelkast. Wil je alle dagen zelf koken dan kun je beter een extra kooktoestel meenemen. Op de camping is een sanitairgebouw met stromend water, douche en toilet en wasmachine. Vrijwel overal zijn muntmeters voor warm water.

Wat neemt u mee?
De normale kampeerspullen, slaapzak, onderlaken en eventueel kussen + kussensloop.

Waar verblijft U?

Mooie afwisselende huttentocht met verblijf in gezellige plaatsjes langs de fjorden, in de bergen of in uniek natuurgebied. Prachtige routes langs rivieren of over passen met haarspeldbochten en zomers sneeuwplezier. Vele mogelijkheden voor excursies zoals gletsjertochten, stedenbezoek, wandelingen of de beroemde Flåmbaan.

1e dag: Kristiansand–Byglandsfjord, 72 km

Vertrek per Fjord Line van Hirtshals naar Kristiansand. We verlaten de gezellige havenstad en rijden door een glooiend vriendelijk landschap naar Neset Camping, Byglandsfjord  voor verblijf van 2 nachten.
Activiteiten: Kristiansand, Grimstad, Lillesand en Arendal. Elandsafari, Mineraalpark in Evje, raften, klimmen, Hovden Aqualand.

3e dag: Byglandsfjord–Lofthus, 295 km

Vandaag rijdt u een mooie route over de pas naar Haukeligrend. Kies de oude zomerweg Hordabrekkene naar Seljestad, een weg met 16 haarspeldbochten over een afstand van 7,2 km met prachtig uitzicht over het Rølsdalsmeer. U vervolgt uw weg langs de Sørfjorden via Odda naar Lofthus. Verblijf van 2 nachten op Lofthus Camping
Activiteiten: Bergen, Hardangervidda, Hardangertun Family Park.

5e dag: Lofthus–Flåm, 133 km

Over de Hardangerbrug via Voss en Gudvangen naar Flåm Camping voor verblijf van 3  nachten.
Activiteiten: Dagtocht naar Bergen. Wandelen, kajakken, mountainbiken, bierbrouwerij Flåmsbrygga, treinrit Flåmsbanen, excursie 'Noorwegen in een notendop', Nærøyfjord, originele boerderijen: Otternes Bygdetun of Undredal.

8e dag: Flåm–Loen, 215 km

Over de mooie Aurlandsveien 'zomerweg' met prachtige uitzichten via Aurland naar Lærdal. Oversteek ferry Fodnes–Mannheller en langs de Sognefjord en de gletsjers via Skei en Olden naar Loen. Verblijf 2 nachten op Tjugen Camping, Loen met uitzicht op de gletsjer.
Activiteiten: Briksdal- en Kjenndalgletsjer. Gletsjerhiking, Via Ferrata, dagtocht naar Geiranger, vissen, kanoën en talrijke wandelmogelijkheden.

10e dag: Loen–Gjerdset, 192 km

Een spectaculaire route door een uniek fjordenlandschap via de mooie dorpjes Olden en Loen, langs de zalmrijke Strynrivier naar Hjelledalen. Over de Strynefjell pas - de oude zomerweg - naar Grotli en Djupvasshytta. Geniet van het uitzicht tijdens de afdaling naar Geiranger. Dan via Ørneveien - de Adelaarsweg - langs de fjord; ferry Eidsdal–Linge en opnieuw de bergen in. De afdaling gaat via de Trollstigenpas. Verblijf 2 nachten in Gjerdset Camping, Åndalsnes.
Activiteiten: Atlanterhavsweg, Ålesund, Geiranger of Molde. Vissen, wandeltochten, kanoën, zwemmen in het Gjerdsetmeer.

12e dag: Gjerset–Fagernes, 270 km

Door Romsdalen langs de indrukwekkende steile bergwand Trolltindene, naar Lesja. Over de 'zomerweg' naar Vågåmo. Het plaatsje Lom is bezienswaardig. Langs het mooie Jotunheimengebied en Valdresflya naar Fagernes. Verblijf 2 nachten op Fagernes Camping.
Activiteiten: Goede wandel- en fietsmogelijkheden in het Valdresgebied. Een dagtocht over de zomerweg naar het gezellige stadje Lillehammer of een bezoek aan Fagernes en het openluchtmuseum is zeer de moeite waard. Openluchtmuseum Maihaugen of Hunderfossen familiepark.

14e dag: Fagernes–Oslo, 191 km

Via Hønefoss naar Oslo. Misschien heeft u nog tijd om in Jevnaker 'Hadeland Glasfabriek' te bezoeken. Vertrek om 14.00 uur per Color Line.

15e dag:

Aankomst Kiel om 10.00 uur.

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Informatie overtocht (optioneel bij de rondreis)

 Fjord Line Hirsthals-Kristiansand

Bijde maatschappijen vertrekken dagelijks vanuit Hirtshals naar Kristiansand.
Comfortabele stoelen, een heerlijk buffet en een taxfree winkel.

Color Line Kiel/Oslo

De schepen ms Color Fantasy en ms Color Magic vertrekken dagelijks vanuit Kiel en Oslo. Reistijd: 20 uur, inclusief overnachting. De supermoderne schepen hebben comfortabele hutten in diverse prijsklassen, sfeervolle lounges, bars, entertainment, zwemparadijs, spa en taxfree shop. Er zijn verschillende restaurants o.a. met Scandinavisch buffet en een à la carte restaurant. Er wordt gedineerd in twee zittingen. Indien je graag aan het buffet wilt deelnemen raden we aan bij boeking hiervoor een reservering te maken voor de 1e of 2e zitting. Een overtocht met deze schepen is beslist een geslaagd begin of afsluiting van de vakantie.

Accommodatie omschrijving

Bekijk de kampeerhutten

Kampeerhutten zijn eenvoudige accomodaties die meestal op camping staan. De hutten zijn voorzien van 2-4 bedden (stapelbedden), tafel, stoelen of bank, een elektrische kooktoestel met 1-2 platen, elektrische verwarming, koelkast. Wil je alle dagen zelf koken dan kun je beter een extra kooktoestel meenemen. Op de camping is een sanitairgebouw met stromend water, douche en toilet en wasmachine. Vrijwel overal zijn muntmeters voor warm water.

Wat neemt u mee?
De normale kampeerspullen, slaapzak, onderlaken en eventueel kussen + kussensloop.

Vervoer

Eigen auto

Prijzen 2017

15-daagse huttentocht Hardangervidda Noorwegen  2017 prijs pp
Vertrek dagelijks van 15/5-15/9 2 pers 4 pers
mei/september v.a. € 641 v.a. € 333
De prijs is de prijs van de voordeligste reisdatum. Door de felxibele prijzen van de overtochten is de prijs in het hoogseizoen hoger.
Vraag de juiste prijs op via het offerte/boekingsformulier op de door u gewenste reisdatum.

Reserveringskosten: € 27,00
Calamiteitenfonds: €2,50

Inbegrepen:

 • Verblijf in genoemde kampeerhutten
 • Bootovertocht Fjordline Hirtshals-Kristiansand
 • Bootovertocht Colorline Oslo-Kiel
 • Uitgebreide routebeschrijving 

Niet inbegrepen:

 • Binnenlandse ferry's

Vertrekmogelijkheden: dagelijks

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies Rondreis: 15-daagse kampeerhuttenrondreis Hardangervidda Noorwegen. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.

 

.