Noordeuropareizen

image

Kampeerhutten rondreis Setesdal 2018

11-daagse rondreis strtend in Oslo en langs mooie plekken in Zuidwest Noorwegen.

  • Bezoek aan Oslo
  • Veel natuurschoon op de route
  • Mogelijkheid bezoek Preikestølen
  • Inbegrepen: overtochten Hirtshals-Langesund en Kristiansand-Hirtshals
image

De steden Oslo, Bergen en Stavanger vormen een mooie driehoek tijdens deze huttentocht, met onderweg mooie en vooral afwisselende landschappen. De reis start met een verblijf in Oslo. Via een indrukwekkende bergroute verkent u het binnenland van Noorwegen en eindigt de reis langs de prachtige westkust met vele fjorden.

Routebeschrijving

11 dagen - 1156 km

 

1e dag: Hirtshals–Langesund–Oslo, 177 km

Vertrek uit Hirtshals om 09.00 uur per Fjord Line. Na aankomst om 13.30 uur gaat de reis richting Larvik. Een aanrader is om een stop te maken in Kragerø, een charmant stadje met houten huizen en een hele mooie haven. De komende 2 nachten verblijft u op Bogstad Camping, Oslo.

De hoofdstad van Noorwegen biedt u vele interessante bezienswaardigheden zoals talrijke musea, het Vigeland Park en natuurlijk de sfeervolle winkelstraat Karl Johann.

3e dag: Oslo–Hovet, 247 km

Via Hønefoss rijdt u over weg 7 via Gol en Ål naar Hovet. U verblijft twee nachten op Birkelund Camping, Hovet. Morgen heeft u een dag ter vrije besteding. Bezoek het gezellige dorpje Geilo of rijd naar Flåm voor een ritje op de adembenemende Flåm spoorbaan. Een boottochtje over de Nærøyfjord (UNESCO werelderfgoedlijst) maakt dit een onvergetelijke dag.

5e dag: Hovet–Haukeland, 248 km

De reis gaat verder over de Hardangervidda. Boven op deze hoogvlakte zijn redelijk veel stuwmeren en aan het eind van de hoogvlakte komt u bij de waterval Vøringfossen. De route gaat naar en langs de fantastische Hardangerfjord, met wijdse en adembenemende uitzichten. U rijdt over de Hardangerbrug en weg 7/13 naar uw eindbestemming Haukeland. U verblijft 3 nachten op Lone Camping, Haukeland. Tijdens uw verblijf in de omgeving van Bergen is het volop genieten van het bijzondere Noorse kustleven. Een stadsbezoek aan de Hanzestad Bergen maakt uw verblijf hier compleet.

8e dag: Haukeland–Tjørhom, 284 km

Vandaag is een prachtige reisdag langs de Noorse fjordenkust. De kustroute door de archipel tussen Stavanger en Bergen is zeer mooi! De route gaat zuidwaarts en u passeert vele fjorden, bruggen, tunnels en eilanden. Met de ferry Halhjem–Sandvikvåg bereikt u het grote eiland Stord. Met een tweede ferry vaart u over van Arsvågen naar Mortavika. Vanaf Stavanger volgt u weg 45 naar Tjørhom voor een verblijf van 3 nachten in Sageneset Feriesenter, Sirdal. De regio Stavanger staat bekend om vele mooie attracties, waaronder de Lysefjord, het strand van Sola en uiteraard de wereldberoemde rotsformatie Preikestølen.

11e dag: Tjørhom–Kristiansand, 200 km en Kristiansand–Hirtshals

Tijdens deze laatste reisdag in Noorwegen bereikt u via weg 42 en 43 het zuidelijkste plaatsje Mandal en vervolgt u de route naar Kristiansand. Om 16.30 vertrek per Color Line uit Kristiansand naar het Deense Hirtshals. Aankomst om 19.45 uur. Wij kunnen u tevens van dienst zijn met een overnachtingadres in Denemarken op zowel heen- als terugreis.

 

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Informatie overtocht

Fjordline: Hirtshals-Langesund en Kristiansand-Hirtshals:

Vertrek uit Hirtshals naar Langesund om 09.00 uur per Fjord Line. Na aankomst om 13.30
Vertrek uit Kristiansand om 16.30 vertrek per Fjordline of Color Line uit Kristiansand naar Hirtshals. Aankomst om 19.45 uur.

Accommodatie omschrijving

Voor informatie over de kampeerhutten klik op deze link

Vervoer

Eigen auto

Prijzen 2018

11-daagse kampeerhuttenrondreis Setesdal 2018 prijs pp
Vertrek dagelijks van 1/5-30/9-2018 2 pers 4 pers
mei t/m september 488 263
Vanafprijs is de laagste prijs. Door flexibele prijzen overtochten kan de prijs hoger zijn. Vraag de prijs op via het offerte/boekingsformulier. Indien u uw gewenste vertrekdatum opgeeft, zenden wij u spoedig en vrijblijvend een prijsopgave.

 

Reserveringskosten: € 27,00
Calamiteitenfonds: €2,50

Inbegrepen:

  • Verblijf in genoemde kampeerhutten (10 nachten)
    De bootovertocht Hirtshals–Langesund met Fjordline en vervoer personenauto
  • De bootovertocht Kristiansand-Hirtshals met Fjordline of Colorline en vervoer personenauto

 

Niet inbegrepen:

binnenlangsde ferryovertochten in Noorwegen.

Vertrekmogelijkheden: dagelijks

Bijzonderheden:

Extra overnachting in Denemarken op verzoek mogelijk

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies Rondreis: 11-daagse kampeerhuttenrondreis Setesdal Noorwegen. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.