Noordeuropareizen

image image image
 

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

image

Veel highlights van Noord-Scandinavië met uw eigen auto 2018

Uw 20-daagse Noordkaap, Lofoten en Lapland rondreis in het kort

Beleef alle highlights van Noord-Scandinavië tijdens deze vakantie met eigen auto. Op een heel comfortabele manier arriveert u op de poolcirkel waar uw route door Fins Lapland, langs de Noordkaap en naar de Lofoten eilanden begint. Ontdek de toendra en taiga van Fins, Noors en Zweeds Lapland en droom weg op de schilderachtige Lofoten.

 

 • Comfortabele ferryovertocht Travemünde-Helsinki met Finnlines
 • Comfortabele hut aan boord en gratis autovervoer
 • Op de Noordkaap: entree, certificaat én feestelijk drankje
 • In Salla: rondleiding in het Rendierpark
 • Saariselkä: gratis gebruik rooksauna
 • Tromsø: bezoek Sami familie met lokale "Bidos"soep diner
 • Uitgebreide reisinformatie met persoonlijke tips van Voigt Travel

 

Hoogtepunten

 • Middernachtzon
 • Kennismaking met de Sami cultuur
 • Bezoek aan de Noordkaap
 • Noorse fjordenlandschap
 • Tromsø, Parijs van het Noorden
 • De Lofoten eilanden
 • De ijzerertsmijnen in Kiruna
 • Bezoek aan de Kerstman
 • Arktikum museum

 

Met Finnlines van Travemunde naar Helsinki v.v.
en met autoslaaptrein van Helsinki naar Rovaniemi v.v.

Vanuit Travemünde maakt u een cruise over de Oostzee naar Helsinki. Vanuit Helsinki reist u met de autoslaaptrein linea recta door naar de poolcirkel. Vervolgens reist u naar het oosten van Fins Lapland, aan de Russische grens. Hier in Salla krijgt u een onvergetelijke eerste kennismaking met de gastvrijheid van de Finnen en de eerste ontmoeting met de rendieren. Uw route gaat via het prachtige Urho Kekkonen Nationaal Park naar het uiterste randje van Europa, de Noordkaap. Langs de indrukwekkende fjorden met mooie uitzichten. Heerlijk genieten van de prachtige natuur, genieten van een "Bidos" soep bij een Sami familie bij Tromsø, wakker worden op de Lofoten, luieren op parelwitte stranden of het maken van mooie wandeltochten. Via Zweeds Lapland keert u terug naar Rovaniemi waar u weer op de autoslaaptrein stapt naar Helsinki, de hoofdstad van Finland.

 

Reisschema:

 • Dag 1: Rijden naar Travemünde. Inschepen in de avond. ca 530 km, overnachting aan boord.
 • Dag 2: Volle dag op zee
 • Dag 3: Aankomst Helsinki in de ochtend.
  In de avond vertrek autoslaaptrein.
 • Dag 4: Aankomst autoslaaptrein Rovaniemi en rijden naar Salla
 • Dag 5: Verblijf in Salla
 • Dag 6 : Verblijf in Salla
 • Dag 7: Rijden naar Saalriselkä
 • Dag 8: Verblijf Saariselkä
 • Dag 9: Naar de de Noordkaap, overnachting in Honningsvåg
 • Dag 10: Naar Alta
 • Dag 11: Naar Tromsø
 • Dag 12: Overnachting in Tromsø.
 • Dag 13: Naar de Lofoten (Svolvær)
 • Dag 14: Overnachting in Svolvår
 • Dag 15: Overnachting in Svolvår
 • Dag 16: Rijden naar Kiruna
  Dag 17: Rijden naar Rovaniemi. In de avond met de slaaptrein richting Helsi nki
 • Dag 18: Na aankomst slaaptrein bekiijk Helsinki. In de avond inschepen Finnlines
 • Dag 19: Overdag op zee. In de avond aankomst en overnachting Travemünde
 • Dag 20: Terugreis naar Nederland

Terug naar rondreizen Finland

Terug naar rondreizen Noorwegen

Routebeschrijving (Rondreis van dag tot dag)

 

Dag 1 - Op weg naar de haven: Rijafstand Nederland - Travemünde: ca. 530 km | ca. 5,5 uur

Op uw gemak rijdt u naar Travemünde in Noord-Duitsland. U hoeft pas 's avonds in te schepen dus u heeft gedurende uw eerste vakantiedag nog alle tijd om een bezoek te brengen aan de interessante Hanzestad Lübeck. Met het vele water, de prachtig versierde herenhuizen en de vele pakhuizen krijgt u al helemaal het Scandinavië gevoel te pakken! Na een hapje en een drankje aan boord kunt u lekker gaan uitrusten: het schip van Finnlines doet het verdere werk voor u! U overnacht aan boord.

 

Dag 2 - Passage over de Oostzee: Vaarduur Travemünde - Helsinki: ca. 27 uur

Een volle dag om te genieten van de prachtige vergezichten over de Oostzee. Heerlijk ontspannen legt u ongemerkt een enorme afstand af naar het noorden van Europa. U overnacht weer aan boord.

 

Dag 3 - Welkom in Finland: Duur treinreis: ca. 12 uur

Vroeg in de ochtend komt u in Helsinki aan, waar uw rondreis Noordkaap, Lofoten en Lapland écht begint. Na ontscheping heeft u alle tijd om een kijkje te nemen in deze bruisende hoofdstad aan het water want u gaat pas 's avonds aan boord van de autoslaaptrein. Hier komen de culturen van oost en west tot een prachtig geheel: bezoek de statige witte Domkerk (Tuomiokirkko), de kleurige vismarkt Kaupatori, de Russisch-orthodoxe kerk Uspenski en het museum voor moderne kunst Kiasma. In de zomer geniet iedereen van de lange dagen en het flaneren langs de Esplanad, vol trendy restaurants, gezellige terrassen en heel veel straattheater! Vol nieuwe indrukken stapt u in de autoslaaptrein naar Rovaniemi. U overnacht in de autoslaaptrein.

 

Dag 4 - Op naar uw bungalow aan de Russische grens: Rijafstand treinstation Rovaniemi - Sallatunturi: ca. 165 km | ca. 2 uur. 

Halverwege de ochtend komt u met de trein aan in Rovaniemi, de 'hoofdstad' van Lapland, op de poolcirkel. In alle gemak rijdt u de auto van d wagon en kiest uw route naar Sallatunturi. Het kleine plaatsje, helemaal in het oosten van Lapland. U verblijft hier 3 nachten in een bungalow met privé sauna! Doe in Salla alvast de boodschappen, want in uw bungalow kunt u zelf de maaltijden bereiden. Of geniet u van het heerlijke eland stoofpotje van Mika in restaurant Kiela? Overnachting in Sallatunturi. 

 

Dag 5 - Ontmoet de rendieren van Salla: Duur programma: ca. 2 uur. 

Maak uw eigen Finse ontbijt of kijk naar de mogelijkheden in het Kiela restaurant. Aan het einde van de ochtend wordt u verwacht in het Salla Rendierpark. Een wildernisgids gaat u een inkijkje geven in het leven van de rendierhouderij. Met uw auto volgt u de gids naar een speciale plek in de natuur, waar hij de dieren met een lokroep bijeen haalt. Maakt u zich geen zorgen; de rendieren zijn gewend om met de mensen te leven en zijn slechts benieuwd wat voor lekkers u voor hen te eten heeft. Geniet bij het vuur eens van de werkelijk oorverdovende stilte, met een lekker warm drankje in uw hand. Overnachting in Sallatunturi. 

 

 

Dag 6 - Wandelen in de wildernis of kanoen?: Overnachting in Sallatunturi.

Raakt u al gewend aan het slapen onder de Middernachtzon? Een heerlijke vrije dag vandaag. Vraag aan Tarja bij de receptie naar de mogelijkheden om een fiets te huren of boek een excursie bij het rendierpark of B.Art Collection. Een avondexcursie met kano's of een heuse wildernisovernachting in de Tuohenlusikka cabin met wildernisdiner zijn mogelijk. En vergeet niet uw sauna te gebruiken!

 

Dag 7- Naar het noorden!: Rijafstand Sallatunturi – Saariselkä: ca. 305 km | ca. 4 uur

Helaas is het tijd om uw nieuwe vrienden in Salla gedag te zeggen. Zeker weten dat u met hen een afspraak in de toekomst maakt. Onderweg naar Kiilopää ziet u rendieren op de weg en u herkent de rood-blauw-geel-groene vlag van de Sami. Ook de bewegwijzering is tweetalig: in het Fins en Samisch. U kunt gouddelven in de rivier bij Tankavaara. In het Urho Kekkonen Nationaal Park is een authentieke Lapse bungalow voor u gereserveerd. Hier verblijft u de komende twee nachten. Uw bungalow ligt middenin de heuvels. Beklimt u de nabijgelegen heuvels Kiilopää en Kaunispää dan is de toendra voor uw gevoel opeens wel heel erg dichtbij. U raakt zeker niet uitgepraat over de adembenemende vergezichten van dit prachtige landschap! Overnachting in Saariselkä.

 

Dag 8 - De zuivere lucht van het Urho Kekkonen Nationaal Park: Overnachting in Fell Centre Kiilopää. 

Goedemorgen Kiilopää! Maak uw eigen ontbijt in uw bungalow of loop naar het hoofdgebouw om de ontbijtmogelijkheden te bekijken. Let u dan goed op? Grote kans dat u een vosje ziet lopen of een groep rendieren op de top van de Kiilopää heuvel. De zon schijnt natuurlijk al volop; een perfecte dag om de wandelschoenen aan te trekken en één van de vele routes te volgen. Vraag zeker ook naar de mogelijkheden om met een gids de natuur in te gaan. U zult ademloos luisteren naar zijn verhalen over de unieke flora en fauna van dit toendralandschap. Gaat u 's avonds de tradtionele rooksauna rooksauna met dip in het beekje uitproberen? Finser kan het niet worden!

 

Dag 9 - Naar de Noordkaap: Rijafstand Saariselkä - Honningsvåg: ca. 440 km | ca. 6,5 uur

Vandaag is het tijd voor de koninginnerit! Een volle, maar schitterende reisdag naar de Noordkaap. U passeert de twee 'hoofdsteden' van de Sami: Inari (in Finland) en Karasjok (in Noorwegen). In beide plaatsen kunt u exposities bekijken over de autochtone bevolking van Noord-Scandinavie. Een lange, maar schitterende reis naar de Noordkaap! Deze dag staat eerst in het teken van de twee hoofdsteden van de Sami: Inari (Finland) en Karasjok (Noorwegen). In beide plaatsen is een prachtige expositie over de oorspronkelijke inwoners van Lapland. En breng ook zeker een bezoek aan de zilversmid, tegenover het Siida museum in Inari. U ziet het taigalandschap veranderen in de desolate toendra van Noord-Noorwegen. De Finse heuvels met meren worden ingeruild voor de diepe fjorden. In Noorwegen zet u uw horloge een uur terug want het is hier net zo laat als in Nederland. Bent u al klaar voor vanavond? Hopelijk heeft u het geluk om de Middernachtzon op de Noordkaap te bewonderen. Voigt Travel heeft de entree al geregeld, evenals een flesje bubbels en een leuk aandenken. U overnacht in een hotel of nabij Honningsåg, de perfecte uitvalsbasis voor de Noordkaapreiziger!

 

Dag 10 - Papegaaiduikers, zeearenden en vergezichten: Rijafstand Honningsvag - Alta: ca. 210 km | ca. 3,5 uur

Als het gisteravond niet is gelukt, misschien doet u deze ochtend nog een poging om de Noordkaap te bezoeken in de zon? Als u van de Noordkaap terug reist, kies er dan zeker voor om ook de afslag naar Gjesvaer te pakken. Een schilderachtig vissersdorpje, vol markante persoonlijkheden. Ook dé plek om een vogelsafari te boeken. Reis verder door het schitterende berglandschap van Finnmark. Uw eindbestemming is de stad Alta. Mis in geen geval het Noorderlicht Observatorium Halddetoppen en de typische rotstekeningen even ten zuiden van deze stad, die tot het Werelderfgoed behoren. U overnacht in Alta.

 

Dag 11 - Naar Tromsø, het Parijs van het Noorden: Rijafstand Alta - Tromsø: ca. 310 km | ca. 5,5 uur

Slingerend door de fjorden van Noord-Noorwegen reist u vandaag naar het zuiden, naar Tromsø. U kunt dwars door de adembenemende Lyngen Alpen rijden als u bij Olderdalen de pont neemt over de Lyngenfjord naar Lyngseidet en nog een keer een oversteek maakt van Svensby naar Breivikeidet. Via de beroemde Tromsøbrua brug rijdt u deze bijzondere trendy stad binnen. U overnacht in Tromsø.

 

Dag 12 - Bruisend Tromsø en de rendieren: Overnachting in Tromsø.

Wat is het lekker om een dagje in een stad te verblijven, met een ruim aanbod aan faciliteiten. Goede restaurantjes, leuke arctische winkeltjes, en interessante musea. Bezoek zeker ook de Ishavskatedral en pak de kabelbaan naa de top van de 420 meter hoge rots met een fenomenaal uitzicht over het eiland waar Tromsø op gevestigd is. Aan het begin van de avond wordt u verwacht op een rendierfarm, even buiten de stad. Help de trotse rendierhouders met het voeren van de rendieren en geniet in van een traditionele Noorse "Bidos" soep.

 

Dag 13 - Oogverblindend Lofoten: Rijafstand Tromsø - Svolvær: ca. 430 km | ca. 6 uur

Na het uitgebreide Noorse ontbijtbuffet staat de volgende autorit in het teken van indrukwekkende tunnels, prachtige hangbruggen, pittoreske vissersdorpjes een oogverblindend mooie natuur. U reist naar de fotogenieke Lofoten eilanden, waar u 3 nachten in een hotel in het plaatsje Svolvær verblijft.

 

Dag 14 - Dagje Svolvær, stokvis en zeearenden?:  Overnachting in Svolvær.

U wordt wakker met het geluid van de meeuwen en het klotsen van het water tegen de houten palen. Tijdens het ontbijt kijkt u uit op de stokvisrekken en de bootjes die Svolvær in en uit varen. Wat een contrast weer met de overige locaties die u deze reis al heeft aangedaan. Slenter door Svolvær en boek een safari naar de zeearenden in de Trollfjord. Geniet simpelweg van het feit dat u op de Lofoten bent! Zoek 's avonds de gezelligheid op in restaurant Bacalao en proef de stokvis.

 

Dag 15 - Langs de vissershuisjes en stokvisrekken: U overnacht in Svolvaer.

De Lofoten zijn wereldberoemd door de steil uit zee oprijzende bergen met her en der de sneeuwresten van de winter, rode vissershuisjes op houten palen, stokvis op speciale rekken tussen de huizen om te drogen, kleine haventjes met kleurige vissersboten en houten steigers. Al eeuwen lang komen vele kunstenaars hier naartoe om dit op doek of schrift vast te leggen. Er zijn dan ook tal van kunstenaarsgaleries op de eilanden. Bezoek zeker de vissersplaatsjes Njusfjord, Henningsvær en Å, helemaal in het zuiden van de Lofoten, en het Lofotr Vikingmuseum in Borg om u voor heel even een echte Viking te voelen.

 

Dag 16 - Mijnen, magische bergen en de Middernachtzon bij Kiruna: Rijafstand Svolvær - Kiruna: ca. 380 km | ca. 5,5 uur

Na het laatste ontbijt op de Lofoten reist u via het smalste stukje Noorwegen richting de mijnstad Kiruna, in Zweeds Lapland. Een mooie diverse rit met de hoogvlakte tussen Noorwegen en Zweden met het letterlijke hoogtepunt van deze reis. Net over de grens bereikt u het Abisko Nationaal Park, een ware wandelwalhalla. De Lapporten, een hangend U-dal iets ten zuidoosten van Abisko, valt direct op. Het karakteristieke profiel is één van de bekendste symbolen voor Lapland. Vrij vertaald betekend Lapporten “de poort naar Lapland”. Vanaf de bergtop Njulla, te bereiken per kabelbaan, heeft u een geweldig uitzicht richting Lapporten. Een andere blikvanger is het meer Torneträsk, het grootste bergmeer van Scandinavië. Aan de rand van het mijnstadje Kiruna liggen de Giron cabins van Camp Ripan. U verblijft één nacht in deze bijzonder sfeervolle cabin. Overnachting in Kiruna.

 

Dag 17 - Via het wereldberoemde ijshotel terug naar Fins Lapland: Rijafstand Kiruna - Rovaniemi: ca. 340 km | ca. 4,5 uur

Helaas is de laatste dag boven de poolcirkel aangebroken. Maak onderweg naar Rovaniemi een kleine omweg naar Jukkasjärvi: hier kunt u een originele Sami kerk bezichtigen en een bezoek brengen aan het wereldbereomde ijshotel. Bij het plaatsje Ylitornio of Pello gaat u de grens naar Finland weer over. Let even goed op uw horloge: het is weer een uur later! Bezoekt u in Rovaniemi nog even de Kerstmand, in zijn dorpje midden op de poolcirkel? Misschien voor sommige reizigers iets te commercieel, maar sowieso leuk om vanaf deze plek alvast uw kerstkaarten te posten. De Kerstman en zijn elven zullen er persoonlijk voor zorgen dat de kaarten rond de kerstdagen worden bezorgd, mét het officiële poststempel! Veruit het interessantste musuem is het Arktikum, gebouwd door Alvar Aalto. Het vertelt de geschiedenis van Rovaniemi, de Sami cultuur en de natuur van Lapland en er is een prachtige expositie over het noorderlicht. In de avond stapt u weer op de autoslaaptrein terug naar Helsinki. U overnacht in een couchette in de trein.

 

Dag 18 - Genieten in Helsinki: Overnachting aan boord Finnlines

Zo'n 1.000 km later bereikt u weer de hoofstad van Finland: Helsinki. U heeft nog wat tijd om de stad te bekijken. Maak prachtige stadswandelingen en bezoek de vele musea, kunstgaleries, gezellige cafés en restaurants. Halverwege de middag gaat u aan boord voor uw Oostzeepassage naar Noord-Duitsland.

 

Dag 19 - Passage over de Oostzee: Vaarduur Helsinki - Travemünde: ca. 27 uur

Vandaag kunt u genieten van weer een ontspannen reis. Vanaf het dek kunt u eindeloos staren over de Oostzee en met een kopje koffie van de frisse zeelucht genieten. Nog even bijkomen van uw rondreis door Lapland naar de Noordkaap. Wat heeft u veel gezien en beleefd! Na aankomst in Noord-Duitsland is er voor u een hotel gereserveerd zodat u de volgende ochtend fris en uitgerust richting Nederland kunt rijden.

 

Dag 20 - Home sweet home: Rijafstand Noord-Duitsland - Nederland: ca. 550 km | ca. 5,5 uur

Na een uitgebreid ontbijtbuffet, ditmaal van Duitse makelij, keert u huiswaarts.

 

HeHet programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.


Accommodatie omschrijving

Uw accommodatie

Tijdens uw rondreis hoeft u zich geen zorgen te maken over uw verblijf onderweg want het is allemaal voor u geregeld. Dat betekent dat u uw dag optimaal kunt indelen. Lekker genieten van een mooie wandeling onderweg of een picknick aan het water. U zult merken dat met een zon die 24 uur per dag schijnt, de tijd al snel vergeten is! Fijn toch, dat u dan niet meer hoeft te zoeken naar een goede accommodatie? Dat hebben wij al voor u gedaan!

Overnachtingen

 • 2 nachten aan boord (heenreis) op basis van logies
 • 2 nachten in een couchette in de autoslaaptrein naar Rovaniemi op basis van logies
 • 3 nachten in een bungalow in Salla op basis van logies en privé sauna
 • 2 nachten in een wilderness cabin in Kiilopää op basis van logies en privé sauna
 • 1 nacht in een hotel nabij de Noordkaap op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in een hotel in Alta op basis van logies & ontbijt
 • 2 nachten in een hotel in Tromsø op basis van logies & ontbijt
 • 3 nachten in een hotel in Svolvær op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in een cabin hotel in Zweden op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht aan boord (terugreis) op basis van logies
 • 1 nacht in een stop-over-hotel in Noord-Duitsland op basis van logies & ontbijt

Ferry

U slaapt in een binnenhut boven het autodek met eigen douche en toilet, satelliet tv en telefoon. Bij deze reis zijn drie overnachtingen aan boord inbegrepen: twee op de heenreis en één op de terugreis. Op het schip zijn diverse faciliteiten aanwezig, zoals een buffetrestaurant, bar, winkel, sauna en fitness ruimte. Uw auto vaart mee.

 

Autoslaaptrein

U slaapt in een 2-persoonscouchette met eigen douche en toilet. Uw auto wordt in speciale wagons vervoerd. Tijdens de reis is er een restauratiewagon open waar u kleine snacks en drankjes kunt kopen.

 

Sallatunturin Tuvat bungalow in Salla

Sfeer

Adembenemende natuur, vriendelijke en gastvrije mensen en alle vrijheid om te genieten van de wildernis. Hier heeft niemand haast en geniet u van een warm en persoonlijk welkom.

Ligging

De gezellige Sallatunturin Tuvat bungalows bieden alles wat u nodig heeft en liggen mooi in de bossen rondom de Sallatunturi, de heuvel van Salla die hier het landschap domineert. Het dorp Salla ligt op nog geen 10 km afstand en het is ca. 3 km rijden naar het Rendierpark.

Faciliteiten

Wij bieden u een mooie geschakelde bungalow aan met 1 of 2 slaapkamers (afhankelijk van uw reisgezelschap). De bungalows zijn standaard voorzien van een open keuken met minimaal 2 kookpitten, koelkast, koffiezetapparaat, vaatwasser, magnetron en broodrooster. In de zit- en eetkamer heeft u een tv, radio en open haard. In de badkamer vindt u een toilet, douche én sauna. De inrichting is in het algemeen eenvoudig maar praktisch en gezellig.

In het hoofdgebouw vindt u de receptie met kleine souvenirwinkel, een kleine kroeg en het restaurant 'Kiela' waar heerlijke lokale specialiteiten worden geserveerd.

 

Fell Centre Kiilopää in Saariselkä

Sfeer

De Kiilopää Fell Centre is vóór en dóór natuurliefhebbers. Alles is gebouwd op traditionele wijze van hele boomstammen. Het ademt letterlijk natuur.

Ligging

Fell Centre Kiilopää - op ca. 20 minuten rijden van Saariselkä - is uitgestrekt. De bungalows liggen verspreid over de heuvels. Het hoofdgebouw is de centrale ontmoetingsplek. Hier bevindt zich de receptie en een restaurant.

Faciliteiten

Vanuit uw knusse 44m2 grote houten bungalow heeft u een geweldig uitzicht. De bungalow heeft een slaapkamer en een aparte woonkamer inclusief een kitchenette met kookplaat magnetron, koelkast en koffiezetapparaat. Naast de badkamer met sauna/douche is er ook een tv. U kunt deelnemen aan verschillende natuur gerelateerde activiteiten.

 

Scandic Hotel bij de Noordkaap

Sfeer

Het hotel ademt de Noordkaap in deze surrealistische omgeving. Reizigers uit alle windstreken komen hier samen om de laatste etappe naar de Noordkaap te volbrengen óf zijn weer onderweg richting het zuiden. In de hal brand het vuurtje.

Ligging

Op ca. 30 minuten rijden vóór de Noordkaap, bevindt zich het plaatsje Honningsvåg. Dit is het belangrijkste laatste vertrekpunt voor reizigers die de Noordkaap willen bezoeken. Uw hotel bevindt op ca. 10 minuten rijden buiten het centrum van Honningsvåg, al in de richting van de Noordkaap. Het is het ideale rustpunt tijdens uw reis naar de Noordkaap.

Faciliteiten

Alle kamers zijn comfortabel ingericht en voorzien van een badkamer met douche en toilet. Het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet gebruikt u in het restaurant van het hotel. Het hotel heeft gratis WiFi. U kunt uw auto gratis parkeren.

 

Hotel in Alta

Sfeer

Het Scandic of Thon Hotel in Alta biedt een heerlijk rustpunt in uw reis langs de fjorden. Alta is een studentenstad en biedt daardoor verschillende mogelijkheden om een bar of restaurant te bezoeken.

Ligging

Uw hotel bevindt zich in het centrum van deze kleine, maar grootste stad in het graafschap Finnmark. Alta heeft een mooie ligging aan de kop van de Altafjord en de monding van de Alta rivier. Steile kliffen, zandstranden, bossen en kale hoogvlaktes zijn binnen bereik.

Faciliteiten

Alle kamers zijn comfortabel ingericht en voorzien van tv, telefoon en een badkamer met douche en toilet. Het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet gebruikt u in het restaurant van het hotel. De kamers hebben gratis WiFi. Meestal is er een minibar op de kamer en soms zijn er ook thee- en koffiefaciliteiten aanwezig. U kunt nabij het hotel uw auto tegen betaling parkeren. Kosten: tussen de € 10 en € 15 per dag.

 

Hotel in Tromsø

Sfeer

U verblijft in het Scandic of Thon Hotel. Doordat het hotel in het centrum ligt, krijgt u helemaal de sfeer mee van deze bijzondere stad. Tromsø is echt een universiteitsstad en van oudsher de stad waar de poolreizigers vertrokken naar de Noordpool. Een plaats waar handelaren, reizigers en locals bij elkaar komen. Het hotel is modern en biedt een comfortabele nachtrust tijdens uw reis langs de fjorden.

Ligging

Uw hotel bevindt zich midden in het centrum van Tromsø, met ca. 63.000 inwoners de grootste Scandinavische stad boven de poolcirkel. Het grootste gedeelte van de stad ligt op het eiland Tromsøya en is middels de beroemde brug van 1016 meter lang verbonden met het vasteland.

Faciliteiten

Alle kamers zijn comfortabel ingericht en voorzien van tv, telefoon en een badkamer met douche en toilet. Het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet gebruikt u in het restaurant van het hotel. De kamers hebben gratis WiFi. Meestal is er een minibar op de kamer en soms zijn er ook thee- en koffiefaciliteiten aanwezig. U kunt nabij het hotel uw auto tegen betaling parkeren. Kosten: tussen de € 25 en € 35 per dag.

 

Hotel in Svolvær

Sfeer

U verblijft in het Scandic of Thon Hotel in Svolvær. Proef midden in Svolvær de sfeer van de Lofoten. Misschien ruikt u nog de stokvis aan de rekken, ziet u de Hurtigruten boot aan het begin van de avond binnenvaren of ziet u de RIB-boten uitvaren op zoek naar de zeearenden. Het hotel biedt een sfeervol verblijf, aan het water.

Ligging

Uw hotel in Svolvær bevindt zich midden in het centrum van deze grootste plaats op de Lofoten, met eilanden aan elkaar verbonden.

Faciliteiten

Alle kamers zijn comfortabel ingericht en voorzien van tv, telefoon en een badkamer met douche en toilet. Het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet gebruikt u in het restaurant van het hotel. De kamers hebben gratis WiFi. Meestal is er een minibar op de kamer en soms zijn er ook thee- en koffiefaciliteiten aanwezig. U kunt nabij het hotel in de straten van Svolvær uw auto gratis parkeren.

 

Camp Ripan in Kiruna

Sfeer

U bevindt zich op een plek waar drie culturen samenkomen: die van de Zweden, de Sami en de Torne Finish (met een Fins dialect sprekende bewoners in de Tornio delta). Deze culturen en de contrasterende kleurrijke seizoenswisselingen hebben de eigenaren van Camp Ripan geïnspireerd. U voelt zich hier gegarandeerd thuis. Een zeer welkome overnachting onder de Zweedse middernachtzon.

Ligging

Camp Ripan is gelegen aan de rand van het bijzondere mijnstadje Kiruna in Zweeds Lapland.

Faciliteiten

De geschakelde 4-persoonscabins liggen op loopafstand van de receptie en uw auto kunt u direct naast uw cabin parkeren. De Giron beschikt over twee kamers en een kleine keuken. De kleine slaapkamer heeft twee bedden, waarvan één kan worden uitgevouwd tegen de muur. De andere kamer is een gecombineerde kitchenette, woonkamer en slaapkamer met een 2-persoonsbed met 2 losse bedden van 90x200 cm.

Alle cabins hebben 2 kookplaten, magnetron, koelkast, droogrek, kabeltelevisie, telefoon, internet en een badkamer met douche en toilet.

 

Vervoer ter plaatse

Eigen auto en autoslaaptrein

Prijzen 2018

 

20-daagse Noordkaapreis incl Finnlines en autoslaaptrein 2018 prijs pp
Vertrek tussen 1/6-2018 en 26/8-2018  
Vertrek: dagelijks behalve op donderdag en zondag Bij 2 personen
01/06-2018 t/m 13/06-2018 € 2095
14/06-2018 t/m 29/06-2018 € 2295
30/06-2018 t/m 01/08-2018 € 2395
02/08-2018 t/m 13/08-2018 € 2245
14/08-2018 t/m 25/08-2018 € 1995
26/08-2018 t/m 12/09-2018 € 1895

Reserveringskosten: € 27,00
Calamiteitenfonds: €2,50

 

Volpension aan boord tijdens de Oostzeepassage: Speciaal  tarief: € 120 per persoon

Reserveer nu vooraf extra voordelig uw volpension aan boord. De buffetten aan boord zijn zeer uitgebreid en het is een feest om hier aan te kunnen schuiven!

 

Het volpension bestaat uit de volgende overheerlijke buffetten:

 • Heenreis: brunch, diner, ontbijt
 • Terugreis: diner, brunch, diner

 

Kinderkorting

Kinderen van 0 t/m 1 jaar betalen enkel een vaste reissom van € 50 per kind (wanneer geen extra bed is gewenst)
In het algemeen geldt dat kinderen van 2 jaar en ouder voor een gereduceerd tarief kunnen reizen maar dit is helemaal afhankelijk van de samenstelling van de reis, om hoeveel kinderen het gaat en of er bijplaatsing van een extra bed mogelijk is. U kunt bij Scan Britain om een exacte prijsopgave vragen.

 

Bijkomende kosten

 • Eventuele parkeergelden
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering

 

Niet inbegrepen:

 • Parkeer- tol en entreegelden
 • Reis-en annuleringsverzekering

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis: 20-daagse Noordkaap, Lofoten en Lapland rondreis met Finnlines en autoslaaptrein. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.