Noordeuropareizen

Highlands & Lowlands IJsland

9-daagse autorondreis IJsland 2017 per 4-Wheeldrive langs eenvoudige hotels en guesthouses met standaard kamers.
Rondreis voor avontuurlijk ingestelde mensen incl. autohuur en vlucht naar IJsland.

Vroegboekkorting

Indien u boekt voor 28/2/2017 ontvangt u 10% vroegboekkorting op uw autorondreis (excl. vlucht en huurauto).

 

 • Veel hoogtepunten van IJsland op de route
 • Een 4-WD reis, zodat u IJsland werkelijk ziet
 • Een complete IJsland reis in 9 dagen, incl huur 4-WD
image

Een 9-daagse rondreis voor de avontuurlijk ingestelde reiziger. Per 4-wheel drive verlaat u af en toe de geasfalteerde ringweg en rijdt u 'off the road' het woeste binnenland in. De reis is uitsluitend geschikt voor 4-wheeldrives, aangezien sommige onverharde wegen in het binnenland (F-wegen) alleen begaanbaar zijn en mogen worden bereden met dit type auto. Een reis vol uitdagingen en met prachtige fotomomenten.

Hoogtepunten

- Thingvelllir Nationaal park
- Geysir & Gullfoss
- Akureyri
- Myvatn
- Dettifoss waterval
- Vatnajökull gletsjer
- Skaftafell Nationaal Park
- Landmannalaugar

Reisschema:

 • Dag 1: Amsterdam-Reykjavik
 • Dag 2: Reykjavik-Geysir, ca 125 km
 • Dag 3: Geysir-Skagafjördur, ca 300 km
 • Dag 4: Skagafjördur-Myvatn, ca 220 km
 • Dag 5: Myvatn-Egisstadir, ca 165 km
 • Dag 6: Egilsstadir-Höfn, ca 250 km
 • Dag 7: Höfn-Kirkjubæjarklaustur, ca 200 km
 • Dag 8: Kirkjubæjklaustu-Reykjavik, ca 260 km
 • Dag 9: Reykjavik-Amsterdam

Routebeschrijving

Dag 1: Amsterdam - Keflavik/Reykjavik

U vliegt met Icelandair vanaf Amsterdam rechtstreeks naar Reykjavik. U neemt de huurauto in ontvangst en rijdt naar het eerste overnachtingsadres in of in de omgeving van Reykjavik.

Dag 2: Reykjavik - Geysir, ca. 125 km

Na het ontbijt vertrekt u naar het Thingvellir Nationaal Park. Historisch gezien is Thingvellir een belangrijke plaats; onder andere werd hier in 1944 de onafhankelijkheid van IJsland uitgeroepen. Het bijzondere aan het park is het feit dat hier de breuklijn ligt van het Amerikaanse en Europese continent. De aardplaten schuiven jaarlijks enkele millimeters uit elkaar en dat maakt van Thingvellir een steeds veranderend park. Niet ver hiervandaan ligt het geisergebied waar de geiser Strokkur trouw iedere 5-15 minuten het water 25 meter omhoog spuit én de Gullfoss waterval, de 'gouden' waterval.

Dag 3: Geysir - Skagafjördur, ca. 300 km

De route gaat via het woeste en ruige binnenland over de Kjölur hoogvlakte. Een 4-wheeldrive is noodzakelijk op deze weg. U passeert het schitterend gekleurde gebied Hveravellir, dat tussen de gletsjers Langjökull en Hofsjökull ligt. Aan het einde van de dag komt u in de Skagafjördur fjord, die zo bekend is vanwege de vele IJslandse paarden die hier leven.

Dag 4: Skagafjördur - Myvatn, ca. 220 km

U gaat op weg naar Akureyri, de tweede stad van IJsland en op slechts 40 kilometer van de poolcirkel gelegen. Daarom is het verwonderlijk dat Akureyri een botanische tuin heeft. Toch is dit mogelijk vanwege het milde klimaat. De stad kent een aantal oude huizen en gebouwen en de meeste bezienswaardigheden liggen ten zuiden van de rivier de Gleri de die de stad splitst. Vervolgens naar het wonderlijke gebied rondom het Myvatn meer. In dit vulkaangebied ruikt, voelt en ziet u wat IJsland zo bijzonder maakt: de damp spuit uit de gaten, overal zijn pruttelende modderpoelen en u ruikt de doordringende geur van de zwavel. Hete bronnen, lavagrotten, de bijzondere rotsformaties bij Dimmuborgir, het vulkanische gebied bij Krafla en de pseudo-kraters van Skutustadir maken dit gebied compleet. Houdt uw camera bij de hand want u zult hem vaak gebruiken.

Dag 5: Myvatn - Egilsstadir, ca. 165 km

Vanuit Myvatn gaat u richting het Tjörnes schiereiland. Via Husavik rijdt u naar het Jökulsargljufur Nationaal Park, met de imposante Asbyrgi canyon, die de vorm van een hoefijzer heeft. Volgens de oude IJslandse sagen en mythen is de hoefijzervormige Asbyrgi kloof ontstaan door een hoef-afdruk van Sleipnir, het achtbenige paard van de germaanse god Odin. U rijdt verder naar de Dettifoss waterval. Deze waterval is 44 meter hoog en 100 meter breed en daarmee de meest krachtige van IJsland met een enorme verplaatsing van water en modder. De dag eindigt in Egilsstadir aan de oostkust. Ooit stond hier de Egilsstadir boerderij waar verschillende wegen samenkwamen. Men besloot een dorpje te stichten. Het stadje wijkt af van andere IJslandse plaatsen aangezien het niet aan de kust ligt.

Dag 6: Egilsstadir - Höfn, ca. 250 km

Via de Oostfjorden met leuke vissersdorpjes en steile rotsen die uit de zee oprijzen, rijdt u naar Almannaskard, vanwaar u een magnifiek uitzicht heeft over de Vatnajökull gletsjer en de kust. Uw eindbestemming is Höfn, een van de weinige dorpjes aan de zuidoostkust van IJsland. Höfn is een ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de Vatnajökull gletser en het Nationale Park Skaftafell. Höfn is lange tijd afgesloten geweest van de buitenwereld. Pas toen in de jaren '70 de ringweg werd aangelegd, werd Höfn beter bereikbaar.

Dag 7: Höfn - Kirkjubæjarklaustur, ca. 200 km

De Jökulsarlon gletsjer lagune biedt een schitterend uitzicht over de gletsjer en de drijvende ijsbergen maken indruk op iedere bezoeker. De stukken ijs breken af van een uitloper van de Vatnajökull gletsjer. Slechts ongeveer 10% is zichtbaar, de rest van de brokstukken is onder water. Via de lagune drijven ze richting de oceaan. Het is mogelijk om -optioneel- een boottocht te maken over het gletsjermeer. U gaat verder naar het Skaftafell Nationaal Park, een groene oase met uitstekende wandelmogelijkheden.

Dag 8: Kirkjubæjarklaustur - Reykjavik, ca. 260 km

Vanaf Kirkjubaejarklaustur rijdt u door het avontuurlijke binnenland. U verlaat de geasfalteerde ringweg en gaat het onverharde binnenland in, met zand- en grindwegen met vuistgrote stenen. Hier ligt het gebied van Landmannalaugar dat gekenmerkt wordt door bijzondere geologische eigenschappen. Het meest opvallend zijn de gekleurde rhyoliet bergen: in roze, bruin, groen, geel en zelfs blauw en paarstinten. Slechts een klein zonnestraaltje is nodig om de bergen te doen 'oplichten'. Een bijzonder natuurverschijnsel. Optioneel kunt u een wandeling maken, eventueel gevolgd door een warm, natuurlijk bad. Uw laatste overnachting is in Reykjavik.

Dag 9: Keflavik/Reykjavik - Amsterdam

Uw rondreis eindigt na het ontbijt. Afhankelijk van uw vertrektijd, kunt u de stad nog ontdekken. De Hallgrimmskerk is kenmerkend en de spitse toren steekt overal boven uit. Reykjavik is een hippe en trendy stad met uitstekende winkelmogelijkheden, voor de laatste souvenirs. U rijdt terug naar de luchthaven Keflavik waar u de huurauto weer inlevert en terug naar Amsterdam vliegt met Icelandair.

 

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Accommodatie omschrijving

U verblijft in hotels en guesthouses in een standaard kamer. U deelt een badkamer met douche en toilet. Tegen een toeslag kunt u een kamer met eigen badkamer reserveren. U verblijft altijd in het gebied rondom de genoemde plaatsen en niet noodzakelijk in de plaats zelf.

Overnachtingen

 • 1 x Reykjavik
  1 x Geysir
  1 x Skagafjördur
  1 x Myvatn
  1 x Egilsstadir
  1 x Höfn
  1 x Kirkjubæjarklaustur
  1 x Reykjavik

Vervoer

Uw vliegt met Icelandair.
Op IJsland krijgt u een 4 wd auto (Suzuki Jimny 4WD of Toyota RAV4-wheeldrive of gelijkwaardig)

Prijzen 2017

Vroegboekkorting

Indien u boekt voor 28/2/2017 ontvangt u 10% vroegboekkorting op uw autorondreis (excl. vlucht en huurauto).

 

prijzen per persoon 2017
v.a. prijzen i.v.m. flexibele vluchtprijzen
2-persoons kamer l/o 2-persoons kamer l/o
Kamertype* A B
25/05-05/06 v.a. € 1951 v.a. € 2307
16/06-18/07 v.a. € 2228 v.a. € 2564
19/07-18/08 v.a. € 2347 v.a. € 2703
19/08-09/09 v.a. € 2228 v.a. € 2564
10/09-20/09 v.a. € 1708 v.a. € 1982
* A= kamer zonder faciliteiten,(faciliteiten op de gang)
* B= kamer met faciliteiten (kamer met douche/toilet)
De prijs is flexibel i.v.m. de vluchtprijzen. Deze kan hoger maar soms ook iets lager zijn.

Reserveringskosten: € 27,00
Calamiteitenfonds: €2,50

Inbegrepen:

 • Vlucht Amsterdam-Reykjavik v.v. met Icelandair*
 • Luchthavenbelasting en brandstofheffing
 • Huurauto Suzuki Jimny 4WD of Toyota RAV4 4-wheeldrive (of gelijkwaardig) incl. CDW, diefstalverzekering, ongelimiteerd aantal kilometers en tax. Zie Voorwaarden autohuur IJsland
 • 8 Overnachtingen in een 2-persoonskamer, naar keuze standaard of met bad/douche/toilet. - U verblijft op basis van logies en ontbijt
 • Reisbeschrijving (deels Engelstalig)

*Goedkope vluchten kunnen enkel geannuleerd worden tegen 100% kosten. Indien u dit niet wilt, dient u een hogere boekingsklasse te boeken (met toeslag). Vraag hier naar bij uw offerteaanvraag/boekingsopdracht.

Niet inbegrepen:

 • Entree- en parkeerkosten
 • Luchthavenbelasting huurauto, ca. 5400 ISK (ca. € 33), ter plaatse te voldoen.
 • Toeslag andere type auto

Vertrekmogelijkheden: Dagelijks, indien vluchten beschikbaar.

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis: 9-daagse rondreis Highlands & Lowlands met 4-WD in IJsland. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.

image