Noordeuropareizen

Rondreis IJsland, Land van Vuur & IJs 2017

14-daagse rondreis IJsland langs eenvoudige hotels en guesthouses in een standaard kamer. U deelt een badkamer met douche en toilet. Tegen een toeslag kunt u een kamer met eigen badkamer reserveren.

U verblijft altijd in het gebied rondom de genoemde plaatsen en niet noodzakelijk in de plaats zelf.
Ideale rondreis voor de reiziger die op zijn gemak alle facetten van IJsland wil ontdekken. Goede rondreis incl. autohuur en vlucht naar IJsland.

 

Deze complete rondreis is gebaseerd op de populaire korte rondreis Rondje IJsland. In iedere overnachtingsplaats is een extra nacht gereserveerd, waardoor het reisprogramma rustiger wordt en u wat meer tijd heeft om de gebieden te ontdekken. Reykjavik, de Golden Circle, de gletsjers, vulkanen en geisers zijn de absolute hoogtepunten.

 • De ideale rondreis voor uw IJsland Vakantie
 • Veel hoogtepunten van IJsland langs de route
 • Een zeer complete IJsland reis in 14 dagen.
image

Maak kennis met alle hoogtepunten van IJsland in 14 dagen. U volgt eenvoudig de ringweg nr. 1 en stopt bij meerdere belangrijke bezienswaardigheden onderweg. Zo kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de Blue Lagoon, de Gullfoss waterval, de geiser Strokkur, de enorme Vatnajökull gletsjer bewonderen, een boottocht maken over het ijsbergenmeer Jökulsárlón en genieten van de fjorden langs de oostkust. Meer noordwaarts maakt u kennis met de grillige lavaformaties van Mývatn en indien u tijd genoeg hebt, kunt u op walvissafari gaan bij Húsavík. Uw reis eindigt in trendy Reykjavik.

Excursies
- Blue Lagoon
- Reykjavik
- Thingvellir
- Geysir gebied
- Eyjafjellajokull
- Skaftafell
- Egilssadir
- Lake Myvatn
- Husavik (walvissafari- optioneel)
- Akureyri

Reisschema:

 • Dag 1: Amsterdam-Reykjavik/Keflavik
 • Dag 2: Reykjavik
 • Dag 3: Vik
 • Dag 4: Eyjafjallajökul
 • Dag 5 en 6: Höfn
 • Dag 7 en 8: Egisstadir
 • Dag 9 en 10: Mývatn
 • Dag 11 en 12: Skagafjördur
 • Dag 13: Reykjavik/Keflavik
 • Dag 14: Reykjavik/Keflavik-Amsterdam

Routebeschrijving

Dag 1: Amsterdam - Reykjavik/Keflavik

Na aankomst op de luchthaven van Reykjavik, Keflavik, neemt u de huurauto in ontvangst en rijdt u in zuidelijke richting naar de Blue Lagoon, de wereldberoemde lagune met warm mineraalrijk en geothermisch water. Het water is licht zout, niet gechloreerd en heeft een gemiddelde temperatuur van ongeveer 37 tot 39°C. Indien u een bad wilt nemen, dient u dit van te voren te reserveren. De prijzen liggen tussen ca. € 40 - € 80 per persoon, afhankelijk van dag en tijdstip. U rijdt naar  Reykjavik voor uw overnachting.

Dag 2: Reykjavik

U heeft vandaag de hele dag om Reykjavik te ontdekken. Start bij de blikvanger van de stad, de Hallgrimmskerk en bezoek daarna het Nationaal museum, het Cultuurhuis, de Pearl of maak een walvissafari vanuit de haven. Uiteraard kunt u ook vandaag naar de Blue Lagoon, zeker als u gisteren met een late vlucht bent aangekomen.

Dag 3: Reykjavik - Vik, ca. 300 km

Na het ontbijt heeft u een volle dag om de 'Golden Circle' te ontdekken, waarmee het gebied wordt aangeduid ten oosten van Reykjavik. Hier liggen een aantal mooie bezienswaardigheden dicht bij elkaar. Via het Thingvellir Nationaal Park gaat u naar de Gullfoss waterval en het geothermische gebied van Geysir, waar de geiser Strokkur trouw iedere vijf minuten het water 25 meter de lucht in spuit. Ook het prachtige kratermeer Kerid zal uw aandacht trekken. U vervolgt uw reis langs de zuidkust. De eindbestemming is het gebied rondom Vik.

Dag 4: Eyjafjallajökull

In april 2010 waren alle ogen gericht op IJsland, toen de vulkaan met de onuitsprekelijke naam Eyjafjallajökull met haar uitbarsting het volledige vliegverkeer stillegde. In het bezoekerscentrum komt u meer te weten over deze vulkaan en het gebied er om heen. In de middag kunt u naar de twee watervallen Seljalandsfoss en Skogarfoss.

Dag 5 en 6: Vik - Höfn, ca. 275 km

In de ochtend kunt u de rotsformaties bij Dyrholaey (niet toegankelijk tussen eind mei en half juni om de broedvogels te beschermen) bezoeken, waarna u langs zwarte lavastranden richting het Skaftafell Nationaal Park rijdt. Onderweg komt u voorbij het sprookjesachtige Jökulsarlon gletsjermeer waar de ijsbergen richting zee drijven. Skaftafell ligt tussen twee gletsjertongen van de gletsjer Vatnajökull. Het park wordt gekenmerkt door mooie uitzichten, bijzondere berg- en rotsformaties, watervallen, gletsjers en veel bossen. U verblijft twee nachten in de omgeving van Höfn, een klein vissersdorpje aan een fjord. Het Skaftafell National Park is het beste wandelend te ontdekken. Zelfs gletsjerwandelingen zijn in dit gebied mogelijk. Een excursie naar de vogelrots Inolfshofdi zorgt voor een steile klim naar boven, maar u wordt beloond met een schitterend uitzicht op de honderden, duizenden vogels, waaronder de bekende papegaaiduiker.

Dag 7 en 8: Höfn - Egilsstadir, ca. 250 km

Na het ontbijt gaat de reis verder naar Egilsstadir aan de mooie oostkust van IJsland. De steile rotsen die hier uit zee oprijzen, zorgen voor een aantal mooie fotomomenten. Op de achtste dag kunt u met uw huurauto (niet perse een 4-wheeldrive) de hooglanden in. Even ten westen van Egilsstadir ligt het IJslandse 'Loch Ness'. In het Lagarfljotmeer zou een slangachtig beest zitten wat voor het eerst in het jaar 1345 werd beschreven. Verdere bezienwaardigheden zijn de Hengifoss waterval.

Dag 9 en 10: Egilsstadir - Lake Myvatn, ca. 175 km

U rijdt via de Mödrudalur route door het binnenland richting het gebied van Myvatn waar u de komende twee nachten verblijft. Myvatn is een zeer actief vulkanisch gebied. In de buurt ligt ook de Dettifoss waterval, de meest krachtige waterval van Europa. Vanaf 44 meter hoogte en over een breedte van 100 meter stort het modderige water de diepte in. Bezoek ook de grimmige lavaformaties van Dimmuborgir. Nog meer indrukwekkends treft u aan bij de explosiekrater Hverfjall met een diameter van ongeveer 1 km. Om de dag ontspannen af te sluiten kunt u ook hier een natuurlijk warmwaterbad nemen. Vergelijkbaar met de Blue Lagoon, maar een stuk rustiger.

Dag 11 en 12: Myvatn - Skagafjördur, ca. 275 km

's Ochtends besteedt u in het vissersplaatsje Husavik met het Walvis museum. Wellicht heeft u de tijd om een walvissafari te maken. De kans dat u de zeedieren ziet, is groot. In de loop van de dag vertrekt u dan naar het Skagafjördur gebied. Hier ligt de grootste stad van het noorden, Akureyri. Dit gebied staat bekend om de fokkerij van de IJslandse paarden en deze zijn zo tam dat u het wellicht aandurft om op de vrije dag een paardrijtochtje te maken. Bent u avontuurlijk aangelegd dan is een rafting tocht in een van de gletsjerrivieren een mogelijke invulling van de dag.

Dag 13: Skagafjördur - Reykjavik/Keflavik, ca. 250 km

Via de kust rijdt u terug naar Reykjavik waar u de rest van de dag ter vrije besteding heeft. De stad is verrassend trendy en u kunt er goed winkelen, eten en uitgaan. Blikvanger is de Hallgrimskerk. Uw laatste overnachting is nabij de luchthaven in Keflavik (ca. 50 km westelijk van Reykjavik) aangezien de terugvlucht naar Nederland vaak reeds om 07.00 uur vertrekt.

Dag 14: Reykjavik/Keflavik - Amsterdam

Vandaag rijdt u terug naar de luchthaven, waar u de huurauto kunt inleveren en kunt inchecken voor uw rechtstreekse terugvlucht naar Amsterdam.


Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Accommodatie omschrijving

U verblijft in hotels en guesthouses in een standaard kamer. U deelt een badkamer met douche en toilet. Tegen een toeslag kunt u een kamer met eigen badkamer reserveren. U verblijft altijd in het gebied rondom de genoemde plaatsen en niet noodzakelijk in de plaats zelf.

Overnachtingen

 • 2 x Reykjavik
 • 2 x Vik
 • 2 x Höfn
 • 2 x Egilsstadir
 • 2 x Lake Myvatn
 • 2 x Skagafjördur
 • 1 x Reykjavik/Keflavik

Vervoer

Uw vliegt met Icelandair. Op IJsland krijgt u een huurauto van catergorie A (Op verzoek en tegen meerprijs, is een luxere auto of een 4wheeldrive mogelijk)

Prijzen 2017

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis: 14-daagse rondreis IJsland Land van Vuur & IJs. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.