Noordeuropareizen

Rondreis Finse meren, steden en cultuur 2018

9-daagse autoreis langs steden en meren in hotels 2018

Vroegboekkorting

De 'Koningsroute' is de oude postweg die sinds de veertiende eeuw de verbinding vormde tussen de Zweedse koningen in Stockholm en de Russische tsaren in Sint Petersburg. Er zijn nog enkele stukken goed bewaard gebleven. De hele weg is rijk bezaaid met tal van bezienswaardigheden en behoort tot belangrijkste toeristische routes in Scandinavië. U rijdt een groot deel van de route vanaf Lappeenranta op weg naar Helsinki.


Hoogtepunten
- Turku
- Scherenkust
- Tampere
- Jyväskylä
- Saimaa merengebied
- Lappeenranta
- Porvoo
- Helsinki

  • Leuke rondreis door Zuidoost Finland (Koningsroute)
  • Exclusief retourferry naar Helsinki of flydrive
  • U kiest zelf de wijze van reizen naar Finland, welke wij uiteraard voor u kunnen boeken
kaartje

Reisschema:

  • Dag 1 en 2: Start reis in Turku
  • Dag 3: Turku - Hämeenlinna (ca 170 km)
  • Dag 4: Hämeenlinna - Jyväskylä (ca 230 km)
  • Dag 5 en 6: Jyväskylä - Lappeenranta (ca 220 km)
  • Dag 7 en 8: Lappeenranta - Helsinki (ca 225 km)
  • Dag 9:Terugreis vanuit Helsinki naar eigen keuze (ferry of vliegtuig)

Terug naar andere Finland rondreizen.  Terug naar home.

Routebeschrijving

Dag 1 en 2: In de ochtend komt u rond 8.00 uur aan in Helsinki, indien u met Finlines naar Travemünde- Helsinki vaart of u komt in de loop van de dag aan per vliegtuig en haalt uw huurauto op.
Helsinki-Turku, ca 165 km.
Turku is de oudste stad van Finland, aan de monding van de rivier de Aurajoki gelegen. Bezienswaardig is het kasteel Turunlinna en de domkerk Tuomiokirkko. De scherenkust bij Turku, met de talloze eilandjes, is een prachtig natuurgebied waar het goed vertoeven is.
U verblijft 2 nachten in Turku in het Sokos Hotel Hamburger Börs

Dag 3: Turku - Hämeenlinna, ca. 170 km
U verlaat Turku aan de kust en rijdt naar het vriendelijke provinciestadjeHämeenlinna waar de beroemde glasfabriek van Iittala ligt.
U verblijft 1 nacht in Hämeenlinna in het Sokos Hotel Vaakuna

Dag 4: Hämeenlinna - Jyväskylä, ca. 230 km
U rijdt via Tampere met de Tammerkoskiwatervallen, de oude textielfabrieken waarin nu winkeltjes, restaurants en cafés zijn ondergebracht en diverse interessante musea naar Jyväskylä, aan de noordkant van het Päijännemeer. Onderweg kunt u een stop maken bij de houten kerk van Petäjävesi. U kunt een cruise het meer maken en een bezoek brengen aan het saunadorp Muurame, waar u alles te weten komt over deze eeuwenoude Finse traditie. Liefhebbers van architectuur kunnen enkele gebouwen bekijken van de beroemde architect Alvar Aalto.
U verblijft 1 nacht in Jyväskylä in het Sokos Hotel Alexandra.

Dag 5 en 6: Jyväskylä - Lappeenranta, ca. 220 km
Onderweg naar het Saimaa merengebied kunt u een stop maken in Mikkeli, de hoofdstad van Oost-Finland met mooie musea. De oude vestingstad Lappeenranta is prachtig gelegen in het Saimaa merengebied, met een oppervlakte zo groot als Belgie en Nederland samen. De stad ligt slechts 30 km vanaf de Russische grens.
U verblijft 2 nachten in Lappeenranta in het Sokos Hotel Lappee.

Dag 7 en 8: Lappeenranta - Helsinki, ca. 225 km
Een mooie route over de 'Koningsweg', een Middeleeuwse handelsroute die de Scandinavische steden met St. Petersburg verbond. Onderweg een stop in Porvoo, één van de oudste en mooiste steden van Finland met de kenmerkende houten huizen. De laatste twee overnachtingen zijn in Helsinki, de hoofdstad van Finland. Hier bezoekt u o.a. het Senaatsplein, de Esplanadi, de Uspenski kathedraal, de Tuomiokirkko Dom, het Sibelius monument en de in rotsen uitgehouwen Temppeliaukiokerk.
U verblijft 2 nachten in Helsinki in het Scandic Grand Marina.

Dag 9: Einde rondreis na het ontbijt.
Indien met Finnlines reist, scheept u in de middag in bij Finnlines. Vertrek is om 17.30 voor deze mooie overtocht en u maakt wederom gebruik van uw 2-pers.buitenhut met benedenbedden en uw auto vaart mee terug.

Of u levert uw huurauto in en vliegt in de loop van de dag terug naar Nederland.

 

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Accommodatie omschrijving

U verblijft in middenklasse hotels in of in de omgeving van de plaatsen die in de beschrijving vermeld staan. De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien een hotel is volgeboekt, bieden wij u een gelijkwaardig alternatief aan voor wij definitief inboeken.

Vervoer

Deze reis is op basis van eigen vervoer.
Optioneel: U reist met eigen auto en een ferryovertocht van Finnlinens Travemünde - Helsinki v.v. of vliegt van Amsterdam naar Helsinki en reist met een huurauto. (Prijs op aanvraag voor de door u gewenste reisdata).

Prijzen 2018

Prijzen per persoon exclusief reis naar Finland 2017 2-pk l/o
01/05-31/05 € 563
01/06-31/08 €  629
01/09-31/10 € 563

Reserveringskosten: € 27,00
Calamiteitenfonds: €2,50

Inbegrepen: 8 Overnachtingen in 2-pk met bad of douche en toilet o.b.v. logies met ontbijt, reisbeschrijving.

Niet inbegrepen: Parkeer-, entree- en tolgelden (richtlijn, ca € 140 - € 170.
Retourovertocht met Finnlines Travemünde-Helsinki v.v. in een 2-pers.buitenut met benedenbedden en met douche en toilet en vervoer van uw auto of flydrive naar Helsinki.(prijs op aanvraag)

Vertrekmogelijkheden: dagelijks

Uw rondreis aanpassen en/of verlengen?

Deze rondreis kan  verlengd worden in Helsnki.  Wij helpen u graag verder bij het plannen van uw ideale rondreis. Laat het ons weten in het tekstvak van uw offerteaanvraag.

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis de 9-daagse rondreis Finse meren, steden en cultuur. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.