Noordeuropareizen

Rondreis Land van Duizend Meren

12-daagse reis Finland 2018 langs hotels
Rondreis Finland langs hotels De reis naar Finland is op naar eigen keuze. U kiest zelf voor reizen met de ferry en eigen auto. of voor een flydrive, dus met vlucht en huurauto.

 

 • Oost-, Zuid- en West-Finland in één prachtige rondreis
 • Betoverende en onaangetaste natuur
 • Kom tot rust de Scandinavische natuur

Reisschema:

 • Dag 1: Aankomst Helsinki en rijden naar Jyväskylä (ca 300 km)
 • Dag 2: Jyväskylä - Oulu (ca 350 km)
 • Dag 3 en 4: Oulu - Rovaniemi (ca 225 km)
 • Dag 5 en 6: Rovaniemi - Kusaamo (ca 230 km)
 • Dag 7: Kuusamo - Kajaani (ca 245 km)
 • Dag 8 en 9: Kaajani - Mikkeli (ca 330 km
 • Dag 10 en 11: Mikkeli - Helsinki )ca 230 km)
 • Dag 12: Einde rondreis en terugreis naar Nederland

De rondreis start in Jyväskylä waarna u in noordelijke richting via Jyväskylä en Oulu aan de kust in Lapland komt. Hier ontdekt u de cultuur van de Samen, de oorspronkelijke bewoners. U steekt de poolcirkel over en reist via Kuusamo en het oosten van Finland met haar Russisch-Orthodoxe invloeden naar het immens grote Saimaa merengebied. Langs de 'Koningsweg' rijdt u vervolgens naar Helsinki, een stad waar heden en verleden hand in hand gaan. Deze bijzondere reis is een echte aanrader voor degene die alle aspecten van Finland in korte tijd wil ontdekken.

Hoogtepunten
- Jyväskylä
- Oulu
- Fins Lapland
- Oulanka nationaal park
- Kuusamo
- Koli natuurpark
- Saimaa merengebied
- Helsinki

Terug naar andere Finland rondreizen.  Terug naar home.

Routebeschrijving

Dag 1: Helsinki/Turku - Jyväskylä, ca. 300 km

U reist naar Finland met een rechtstreeks vlucht naar Helsinki, waar uw auto klaar staat. Op eigen gelegenheid rijdt u naar het vriendelijke stadje Jyväskylä, in de heuvels en bij het Päijänne-meer gelegen, waar uw rondreis begint.

Dag 2: Jyväskylä - Oulu, ca. 350 km

Vandaag rijdt u in noordelijke richting naar Oulu aan de Botnische Golf. De ruïnes van de vesting Linnansaari op het gelijknamige eiland zijn interessant, alsmede een collectie over de Samen-cultuur in het streekmuseum.

Dag 3 en 4: Oulu - Rovaniemi, ca. 225 km

De hoofdstad van Fins Lapland is Rovaniemi, iets ten zuiden van de poolcirkel. U bent in het land van de middernachtzon waar de zon in de zomer niet onder gaat. Hier leeft de oorspronkelijke nomaden bevolking van Lapland, de Samen. Toeristische trekpleister is het dorp van de kerstman, precies op de poolcirkel, met werkplaats, winkel en postkantoor. Bij de herbouw van de stad liet de architect Alvar Aalto zich inspireren door de vorm van een rendiergewei.

Dag 5 en 6: Rovaniemi - Kusaamo, ca. 230 km

Via Kemijärvi reist u naar Kuusamo, in het noordoosten van Finland. U komt in een prachtige omgeving met canyons, watervallen en stroomversnellingen. In het Oulanka nationaal park zijn diverse wandelroutes uitgezet.

Dag 7: Kuusamo - Kajaani, ca. 245 km

Onderweg naar Kajaani kunt u een stop maken in het Suomussalmi Museum, waar een tentoonstelling is over de slag tussen de Finnen en de Russen in 1939, de Winteroorlog.  Kajaani ligt aan het Ruuhijärvi meer met uitstekende vismogelijkheden. Het is een leuk, cultureel stadje met diverse dans-, poëzie- en muziekfestivals. Het heeft een leuk centrum met winkels en restaurants, de ruïne van het Kajaani Castle en in de omgeving liggen een aantal mooie natuurgebieden.

Dag 8 en 9: Kajaani - Mikkeli, ca. 330 km

U rijdt in zuidelijke richting via Kuopio naar Mikkeli, de 'hoofdstad' van Oost-Finland in het Saimaa merengebied. Dit gebied heeft een oppervlakte zo groot als België en Nederland samen. Vanuit Mikkeli zijn diverse uitstapjes mogelijk. In Kerimäki staat de grootste houten kerk ter wereld. Imatra is slechts vijf kilometer vanaf de Russische grens gelegen en bekend vanwege de watervallen van de Vuoksi rivier. En natuurlijk mag de operastad Savonlinna niet op uw programma ontbreken.

Dag 10 en 11: Mikkeli - Helsinki, ca. 230 km

Via de zuidwestkust daalt u af naar de hoofdstad van Finland. Helsinki is een opvallend schone stad en ruim gebouwd. De stad bestaat uit veel groen en water en heeft prachtige gebouwen zoals het Raadhuis, het Paleis, de Uspenski kathedraal en de Tuomiokirkko Dom. Het levendige Kauppatori marktplein aan het havenfront en de in rotsen uitgehouwen Temppeliaukiokerk zijn ook leuk om te bezoeken.

Dag 12: Einde rondreis

De reis eindigt na het ontbijt. U kunt uw reis verlengen met extra nachten in Helsinki of u reist terug naar Nederland.

 

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Accommodatie omschrijving

U verblijft in middenklasse hotels in of in de omgeving van de plaatsen die in de beschrijving vermeld staan. De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien een hotel is volgeboekt, bieden wij u een gelijkwaardig alternatief aan voor wij definitief inboeken.

Overnachtingen
1 x Jyväskylä, Sokos Hotel Alexandra
1 x Oulu, Sokos Hotel Arina
2 x Rovaniemi, Sokos Hotel Vaakuna
2 x Kuusamo, Holiday Club Tropiikki
1 x Kajaani, Scandic Kajanus
2 x Mikkeli, Sokos Hotel Vaakuna
2 x Helsinki, Sokos Hotel Presidentti

Vervoer

Deze reis is naar eigen keuze wijze reizen naar Finland.

(Op uw verzoek verzorgen wij een prijsopgave incl.  flydrive met huurauto en vlucht naar Helsinki v.v. of met een ferryovertocht Travemunde-Helsinki v.v. met Finnlines)

Prijzen 2018

 

Prijzen per persoon 2018 2-pk l/o
01-05-2018 - 15-06-2018
16-08-2018 - 31-10-2018
€ 665,00
16-06-2018 - 15-08-2018 € 640,00

Reserveringskosten: € 27,00
Calamiteitenfonds: €2,50

Inbegrepen:
- 10 Overnachtingen volgens beschrijving op basis van logies/ontbijt
- Reisbeschrijving

Niet inbegrepen:
- Reis naar Finland (op verzoek verzorgen wij een prijsopgave).- Parkeer-, entree- en tolgelden. Richtlijn: ca € 160 - € 190.

Vertrekmogelijkheden: dagelijks

 

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis de 12-daagse Rondreis Land van Duizend Meren Finland. En geef ik het tekstvak aan op welke wijze u naar Finland wilt reizen. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.