Noordeuropareizen

Rondreis door Groot Brittannië,Yorkshire, Lake District & Schotland 2022

14-daagse autorondreis incl. of excl. retour met P&O-Ferries Rotterdam Europoort-Hull v.v.
Zonder overtocht ontstaat een 12-daagse rondreis.

Keuze uit een combinatie van hotelletjes en Inns of B&B's.

Een mooie en complete rondreis door het noorden van Groot-Brittannië. Geniet van het landschap in het Lake District, van oude middeleeuwse en Romeinse overblijfselen en maak kennis met het unieke Schotland. De twee steden York en Edinburgh geven iets extra's aan de reis. De reis is ook te boeken met of zonder P&O-Ferries of met andere overtochten.

 • Yorkshire met York, Lake District & Schotland met Edinburgh
 • Afwisselende reis, rustig programma met keuze uit type accommodatie.
 • Keuze: overtocht Rotterdam Europoort-Hull v.v. of IJmuiden-Newcastle v.v.
 

Reisschema (incl. ferry overtocht):

 • Dag 1:Retourovertocht Rotterdam Europoort-Hull met P&O-Ferries
 • Dag 2 en 2: Aankomst in Hull. Yorkshire en bezoek York
 • Dag 4, 5 en 6: Lake Disrtict
 • Dag 7 en 8:Omgeving Ayr en Glasgow
 • Dag 9 en 10: Edinburgh of omgeving
 • Dag 11 en 12: Hexham, omgeving Hadrian Wall
 • Dag 13:Hexham-Hull, Vertrek vanuit Hull terug naar Nederland.
 • Dag 14:Aankomst Rotterdam Europoort met P&O Ferries en einde rondreis


Terug naar andere Engeland rondreizen.  Terug naar home.

Routebeschrijving

Dag 1: Rotterdam - Hull

U rijdt naar Rotterdam-Europoort waar u aan het einde van de middag kunt inschepen op een van de luxe cruiseferry van P&O Ferries. Uw vakantie begint al aan boord, want er zijn winkels, bars, lounges en restaurants. U overnacht aan boord in een comfortabele hut. De hut is voorzien van bedden boven elkaar, douche en toilet. Handdoeken zijn aanwezig. 'Premier' hutten hebben soms ook bedden naast elkaar en zijn iets beter gelegen op het schip. De maaltijden aan boord kunnen vooraf worden gereserveerd.

Dag 2 en 3: Yorkshire

Indien u met P&O-Ferries naar Hull vaart, komt u uitgerust aan en rijdt u over een afstand van ca. 60 km naar het graafschap Yorkshire met de hoofdstad York. Het middeleeuwse karakter van York is zeer goed behouden, waardoor de stad net een groot openluchtmuseum is. Blikvanger is de York Minster met de grootste verzameling glas-in-lood ramen van Engeland. Andere bezienswaardigheden zijn Jorvik Viking Centre, York Castle Museum, York treinmuseum en Stonegate. De Yorkshire Dales heeft een schitterend landschap met diepe dalen en hoge weiden. Leuke bezienswaardigheden zijn Bolton Castle en de ruïne van Middleham Castle.

Dag 4 t/m 6: Yorkshire - Lake District, ca. 195 km

Een ander prachtig natuurgebied is het Lake District. Meren, bergen, watervallen en beboste valleien worden afgewisseld met pittoreske dorpjes als Ambleside, Windermere en Bowness. Northern Fells and Lakes is het noordelijke deel van het Lake District National Park. Hier kunt u naar hartelust wandelen of een boottochtje maken over bijvoorbeeld Derwent Water.

Dag 7 en 8: Lake District - omgeving Glasgow, ca. 275 km

Via Carlisle steekt u de grens over naar Schotland. Voor de komende twee overnachtingen gaat u op weg naar de omgeving van Ayr, aan de westkust van Schotland. De haven van Ardrossan ligt hier niet ver vandaan. U kunt per boot de oversteek maken naar het eiland Arran, ook wel "Schotland in het klein" genoemd.

Dag 9 en 10: omgeving Glasgow - Edinburgh, ca. 140 km9

Edinburgh, de hoofdstad van Schotland, is één van de mooiste steden van Europa. In deze bruisende stad is van alles te doen en te bezichtigen. In het imposante Edinburgh Castle liggen de Schotse kroonjuwelen tentoongesteld. De Royal Mile is een lange straat die het kasteel met het Holyrood House verbindt, de koninklijke residentie. Het Georgian House is prachtig en u kunt één van de vele musea bezoeken die de stad telt. De meest bekende winkelstraat is Princes Street.

Dag 11 en 12: Edinburgh - Hexham ca. 165 km

De route gaat via Jedburgh met de Jedburgh Abbey naar het marktstadje Hexham. U rijdt dwars door de Borders, bekend om zijn zalm en tweed. Het wol van de schapen werd tot tweed geweven en was een belangrijk export product van Schotland. Het gebied is uniek in Schotland, geen bergen maar ronde heuvels en heidevelden. Via de Borders rijdt u Northumberland binnen.Vanaf hier kunt u een mooie rondrit door de North Pennines maken. De rit begint ten zuiden van de Hadrian's Wall en leidt door de South Tyne Valley en Upper Weardale. In het landschap zijn nog sporen terug te vinden van o.a. de Kelten en Romeinen.

Dag 13: Hexham- Hull, ca. 270 km

Na het ontbijt heeft u nog de rest van de dag om op uw gemak terug te rijden naar Hull. Vanuit hier maakt u de terugreis naar Rotterdam. Aan het einde van de middag kunt u inschepen voor uw overtocht naar Rotterdam. U overnacht wederom aan boord.

Dag 14: Einde rondreis

De rondreis eindigt in de ochtend  in Rotterdam Europoort waar u van boord gaat en richting uw woonplaats rijdt

 

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

 

Er is ook een mogelijkheid de reis te boeken zonder P&O-Ferries en daarbij een andere wijze van reizen naar Engeland kiest. (Bijvoorbeeld met DFDS Seaways< IJmuiden-Newcastle v.v.)

.

Accommodatie omschrijving

U verblijft naar keuze in Bed & Breakfasts, of in een combinatie van Inns en Hotels (categorie 2/3) in of in de omgeving van de genoemde plaatsen. In het begin van het seizoen is er nog veel keuze en zullen de meest centrale (gangbare) accommodaties worden geboekt. Naarmate het seizoen vordert, raken accommodaties volgeboekt en zijn we genoodzaakt uit te wijken waarbij afstanden tot ca. 60/70 km mogelijk zijn. Wij raden u dan ook aan om vroeg te boeken.

Bed & Breakfasts
U overnacht bij de mensen thuis. Uw gastfamilie heeft 1 tot enkele kamers beschikbaar. Uw kamer heeft een eigen badkamer met bad of douche en toilet. Deze is niet altijd direct aangrenzend aan uw kamer. Indien u met meer dan 2 personen boekt en/of 2 of meer kamers nodig heeft, kan het voorkomen dat u de badkamer wel moet delen met elkaar of dat we uitwijken naar een Inn of Hotel (tegen een toeslag). Dit, aangezien het aantal kamers in een Bed & Breakfast beperkt is.

Hotels & Inns

U verblijft in kleinschalige Inns of hotels. De vrije vertaling van een 'Inn' is 'herberg'. De accommodaties zijn soms ondergebracht in oude gebouwen en hebben daardoor hun authentieke sfeer behouden. Bij de meeste Hotels & Inns is een pub of restaurant faciliteit, echter dit is niet altijd het geval. De categorie aanduiding staat niet gelijk aan het aantal sterren. Ook locatie en ligging telt mee.

De accommodaties liggen zowel in het centrum als erbuiten. Restaurants en winkels zijn derhalve niet altijd op loopafstand. Het verschil tussen de drie soorten accommodaties is soms erg klein. Zo kan het voorkomen dat u een rondreis boekt op basis van Inns, maar dat er een enkele keer een Bed & Breakfast of hotel wordt gereserveerd. Dit kan in alle categorieën voorkomen.

Overnachtingen
- 2 x aan boord P&O Ferries, indien gewenst
- 2 x Yorkshire
- 3 x Lake District
- 2 x omgeving Glasgow
- 2 x omgeving Edinburgh
- 2 x omgeving Hexham

De accommodaties liggen zowel in het centrum van plaatsen als erbuiten. Restaurants en winkels zijn derhalve niet altijd op loopafstand. Het verschil tussen de drie soorten accommodaties, is soms erg klein. Zo kan het voorkomen dat u een rondreis boekt op basis van Inns, maar dat er een enkele keer een Bed & Breakfast of hotel wordt gereserveerd. Dit kan in alle categorieën voorkomen

Prijzen 2022

14-daagse reis Yorkshire, Lake District en Schotland 2022
incl. retour P&O-Ferries Rotterdam Europoort-Hull v.v.
Keuze uit Hotels, Inns of B&B's
per persoon
2-pk l/o
B&B's Inns/Hotels
01/04-2022 -30/06-2022
05/09-2022 -31/10-2022
€ 1203 € 1313
01/07-2022 -04/09-2022 € 1219 € 1329
Meerprijs per auto bij afvaart P&O-Ferries op vrijdag of zaterdag,
 zowel heen als terug
€ 127 per afvaart
12-daagse reis Yorkshire, Lake District en Schotland 2022
inclusief autohuur en vlucht naar Manchester
Keuze uit  Hotels, Inns of B&B's
per persoon
2-pk l/o
B&B's Inns/Hotels
01/07-23/12-2021  € prijs op aanvraag € prijs op aanvraag

 Reserveringskosten: € 27,00

SGR-bijdrage per persoon: € 5,00
Calamiteitenfonds: €2,50

 

Inbegrepen 14-daagse reis:

 • Retourovertocht P&O-Ferries Rotterdam Europoort-Hull v.v.inclusief vervoer personenauto.
 • 11 Overnachtingen in een 2-persoonskamer met bad of douche en toilet o.b.v. logies met ontbijt.
 • Reisbeschrijving en ANWB-wegenkaart

Inbegrepen 12-daagse reis:

 • 11 Overnachtingen in een 2-persoonskamer met bad of douche en toilet o.b.v. logies met ontbijt.
 • Reisbeschrijving en ANWB-wegenkaart

 

Niet inbegrepen:

 • Parkeer-, entree- en tolgelden
 • Op uw verzoek kan de reis ook geboekt worden zonder de ferryovertocht.

Vertrekmogelijkheden: dagelijks

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis (Engeland): 12-daagse of 14-daagse Yorkshire, Lake Disrtict, Schotland met P&O Ferries. Wij zenden u dan spoedig een prijsopgave.