Noordeuropareizen

Rondreis Mooi Engeland 2022

8-daagse auto rondreis

U verblijft in een combinatie van kleinschalige hotels, Inns en B&B's.

 

Ontdek de schoonheid van het Engelse landschap. U rijdt over smalle wegen die u door leuke plattelandsdorpjes leiden waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Snuffel in oude antiekwinkeltjes, bewonder de kunst en cultuur en geniet van een echte Engelse high-tea aan het einde van een bijzondere dag.

 • Veel bezienswaardigheden/Typisch Engelse dorpjes en studentenstadjes
 • Oxford, Stratford-upon-Avon, Chester, York, Cambridge
 • Eigen keuze welke overtocht u wilt boeken (via Scan Britain uiteraard mogelijk)
 

Reisschema:

 • Dag 1: U reist naar Oxford
 • Dag 2: Oxford-Stratford-upon-Avon, ca 75 km
 • Dag 3 en 4: Stratford-upon-Avon-Chester, ca 185 km
 • Dag 5: Chester-Whitby/York, ca 250 km
 • Dag 6 en 7: York/Whitby-Cambridge, ca 395 km
 • Dag 8: Na ontbijt einde rondreis.
  Naar eigen keuze terug naar Nederland

U hebt de mogelijkheid de reis te boeken incl. retourovertocht met Stena Line, Hoek van Holland-Harwich v.v.

Terug naar andere Engeland rondreizen.  Terug naar home.

Routebeschrijving

Dag 1: Oxford

U gaat op eigen gelegenheid naar Oxford waar de rondreis start. Oxford wordt dikwijls in één adem genoemd met Cambridge vanwege de universiteiten. Oordeelt u zelf, aan het einde van de reis, welke u het mooiste vindt. De universiteit in Oxford telt 36 gebouwen, alle rondom het stadscentrum gebouwd.

Dag 2: Oxford - Stratford-upon-Avon, ca. 75 km

Na het ontbijt vervolgt u uw route naar Shakespeare's geboorteplaats, Stratford-upon-Avon. Zijn geboortehuis en andere huizen in de befaamde zwart-witte Tudor-stijl zijn nog steeds te bezichtigen.

Dag 3 en 4: Stratford-upon-Avon - Chester, ca. 185 km

Gaat u beslist niet voorbij Warwick Castle: naast een middeleeuws kasteel is het tevens één van de mooiste adellijke landhuizen van Engeland. U rijdt verder dwars door de streek waar het Staffordshire aardewerk vandaan komt: 'The Potteries'. De kans is groot dat u uw kopje thee of koffie in Wedgewood-servies geserveerd krijgt. Chester is een historische stad met als blikvanger de hoofdstraten, die omgeven worden door vakwerkhuizen en de 'Chester Rows' genoemd worden. Aan de noordkant ligt het Romeinse amfitheater, de kathedraal en de goed bewaarde stadswallen.

Dag 5: Chester - York/Whitby, ca. 250 km

York is het pronkstuk onder de Engelse domsteden. Nergens anders zijn er zoveel middeleeuwse en andere historische schatten te vinden. Opvallend is de York Minster met de grootste verzameling glas-in-lood ramen van Engeland.

Dag 6 en 7: York/Whitby - Cambridge, ca. 395 km

U verlaat de middeleeuwse stad en rijdt in zuidelijke richting naar Lincoln, waar u de prachtige kathedraal kunt bezichtigen en Lincoln Castle, de vroegere stadsgevangenis. U verblijft in de omgeving van Cambridge of in Braintree. Op dag 8 kunt u een leuke dagexcursie maken naar Bury St. Edmunds en Cambridge. De universiteit werd in 1441 gebouwd en telt maar liefst 31 gebouwen, met een diversiteit aan bouwstijlen. Het is leuk om in Cambridge te 'punteren' op de rivier de Cam of om de stad per fiets te ontdekken. Snuffel in de oude boek- en antiekwinkeltjes en koop uw laatste souvenirs.

Dag 8: Einde rondreis

De rondreis eindigt na het ontbijt. U gaat op eigen gelegenheid verder naar uw volgende reisdoel.

 

Indien u de reis incl. een retourobertocht met Stena Line boekt, ontstaat een 10-daagse reis. U verblijft dan 2 nachten aan boord van Stena Line in een 2-pers.binnenhut stapelbed d/t op baasis van logies.

Accommodatie omschrijving

Gedurende de reis verblijft u in leuke Bed & Breakfasts, traditionele Inns en kleinschalige hotels. De accommodaties liggen in of in de omgeving van de genoemde plaatsen. U verblijft in een 2-persoonskamer op basis van logies en ontbijt. De adressen liggen in of in de omgeving van de genoemde plaatsen. In het begin van het seizoen is er nog veel keuze en zullen de meest centrale (gangbare) accommodaties worden geboekt. Naarmate het seizoen vordert, raken accommodaties volgeboekt en zijn we genoodzaakt uit te wijken waarbij afstanden tot 60/70 km mogelijk zijn. Wij raden u dan ook aan om vroeg te boeken.

Overnachtingen
- 2 x omgeving Stratford-upon-Avon
- 2 x omgeving Chester
- 1 x omgeving York
- 2 x omgeving Cambridge

Bed & Breakfasts
U overnacht bij de mensen thuis. Uw gastfamilie heeft 1 tot enkele kamers beschikbaar. Uw kamer heeft een eigen badkamer met bad of douche en toilet. Deze is niet altijd direct aangrenzend aan uw kamer. Indien u met meer dan 2 personen boekt en/of 2 of meer kamers nodig heeft, kan het voorkomen dat u de badkamer wel moet delen met elkaar of dat we uitwijken naar een Inn of Hotel (tegen een toeslag). Dit, aangezien het aantal kamers in een Bed & Breakfast beperkt is.

Hotels & Inns
U verblijft in kleinschalige Inns of hotels. De vrije vertaling van een 'Inn' is 'herberg'. De accommodaties zijn soms ondergebracht in oude gebouwen en hebben daardoor hun authentieke sfeer behouden. Bij de meeste Hotels & Inns is een pub of restaurant faciliteit, echter dit is niet altijd het geval. De categorie aanduiding staat niet gelijk aan het aantal sterren. Ook locatie en ligging telt mee.

De accommodaties liggen zowel in het centrum als erbuiten. Restaurants en winkels zijn derhalve niet altijd op loopafstand. Het verschil tussen de drie soorten accommodaties is soms erg klein. Zo kan het voorkomen dat u een rondreis boekt op basis van Inns, maar dat er een enkele keer een Bed & Breakfast of hotel wordt gereserveerd. Dit kan in alle categorieën voorkomen

Prijzen 2022

8-daagse rondreis Mooi Engeland 2022
in een combi van hotelletjes, Inns en B&B's
per persoon
2-pk l/o
B&B's/ Hotelletjes/Inns
01/04-22/12-2022 € 677
Indien u de 10-daagse reis incl. Stena Line wilt boeken prijs op aanvraag

Reserveringskosten: € 27,00

SGR-bijdrage per persoon: € 5,00
Calamiteitenfonds: €2,50

Inbegrepen:

 • 7 Overnachtingen in een 2-persoonskamer met bad of douche en toilet o.b.v. logies met ontbijt in aangeboden type accommodatie .
 • Reisbeschrijving en ANWB-wegenkaart
 • Bij boeken met overtocht, retour Stena Line Hoek van Holland-Harwich v.v.

Niet inbegrepen:

 • Reis naar Engeland (uiteraard wel mogelijkheid om via Scan Britain te boeken)
 • Parkeer-, entreegelden

Vertrekmogelijkheden: dagelijks

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis de 8-daagse rondreis Mooi Engeland. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.