Noordeuropareizen

Rondreis Parels van het zuiden van Engeland 2018

8-daagse autorondreis met verblijf op 2 lokaties

 

Verblijf in Looe en in Dunster.

Het zuidwesten van Engeland is al vele jaren een populair vakantiegebied. Prachtige tuinen, een heerlijk klimaat, plattelandsdorpjes en historische monumenten wisselen elkaar regelmatig af. U bent hier nooit ver van de zee verwijderd en de invloed ervan is overal terug te zien: eeuwenoude vissersdorpen, mooie badplaatsen, vele inhammen en prachtige stranden kenmerken de streek.
Hoogtepunten
- Looe
- Polperro
- Eden Project
- Plymouth
- Dartmoor National Park
- Falmouth
- Truro
- Dunster Castle
- Exmoor National Park

 • Veel cultuur en historie
 • Leuke visserhaventjes
 • Prachtige tuinen en heerlijk klimaat
image

Reisschema:

 • Dag 1: Op eigen gelegenheid naar Looe
 • Dag 2 en 2: Omgeving Looe
 • Dag 4: Looe-Dunster, ca 175 km
 • Dag 5 t/m 7: Omgeving Dunster
 • Dag 8:Einde rondreis na ontbijt.
 • Wij verzorgen op uw verzoek de reis naar zw Engeland. (Ferry of flydrive)

 

Routebeschrijving

Dag 1: Looe

U gaat op eigen gelegenheid naar Looe in zuidwest Cornwall waar u de komende drie nachten in de Jubilee Inn (of gelijkwaardig) verblijft. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 2 en 3: Omgeving Looe

Ontdek de omgeving van Looe de komende dagen. Bezoek bijvoorbeeld Totnes met haar Normandische kasteel, de havenplaats Plymouth met de indrukwekkende Royal Citadel en het leuke plaatsjes Polperro. Liefhebbers van Botanische Tuinen kunnen naar het beroemde Eden Project. In het zuiden ligt Truro, met een prachtige kathedraal, en Falmouth met de beroemde Trebah Gardens. Iets verder naar het noordoosten ligt het Dartmoor National Park, een schitterend beschermd natuurgebied.

Dag 4: Looe - Dunster, ca. 175 km

U rijdt naar uw volgende verblijfplaats, Dunster in het graafschap Somerset. U kunt via de oostkust, langs het Dartmoor National Park en de stad Exeter. U kunt ook via de westkust met de leuke kustplaatsjes zoals Tintagel en Clovelly die steil op de hellingen zijn gelegen. Doet u rustig aan en geniet van de omgeving. U verblijft de komende 4 nachten in het Yarn Market Hotel in Dunster.

Dag 5 t/m 7: Omgeving Dunster

Het Dunster Castle met prachtige tuinen is de blikvanger van het stadje. De 'achtertuin' van Dunster is het Exmoor National Park waar diverse wandroutes zijn uitgezet. Houdt u van nostalgie, dan is een ritje met de West Somerset Stoomtrein een aanrader. De ouderwetse trein rijdt ca. 37 km tussen Minehead en Bishops Lydeard langs en door leuke dorpjes. Iets verder weg ligt de Cheddar Gorge, een schitterend ravijn.

Dag 8: Einde rondreis

Uw rondreis eindigt na het ontbijt. U gaat op eigen gelegenheid naar uw volgende reisdoel. De afstand naar de haven van Harwich is ca. 500 km, naar Dover ca. 490 km

 

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Accommodatie omschrijving

U verblijft 3 nachten in de Jubilee Inn in Looe (graafschap Cornwall) en 4 nachten in het Yarn Market Hotel in Dunster (graafschap Somerset) in een 2-persoonskamer op basis van logies en ontbijt. Indien een van deze hotels is volgeboekt, dan reserveren wij een gelijkwaardig alternatief in de omgeving.

Overnachtingen
3x Looe, Jubilee Inn***
4x Dunster, Yarn Market Inn***

Prijzen 2018

8-daagse rondreis Parels van het zuiden van Engeland
Verblijf in 2 leuke Inns
per persoon
2-pk l/o
Inns
01/01-31/03-2018 €  535
01/04-31/10-2018 € 535
01/11-23/12-2018 € 535

Reserveringskosten: € 27,00
Calamiteitenfonds: €2,50

 

Inbegrepen:

 • 7 Overnachtingen in een 2-persoonskamer met bad of douche en toilet o.b.v. logies met ontbijt in type accommodatie naar keuze.
 • Reisbeschrijving en ANWB-wegenkaart en reisgids

Niet inbegrepen:

 • Vervoer naar Engeland
 • Overige maaltijden
 • Parkeer-, entree- en tolgelden

Vertrekmogelijkheden: dagelijks

 

Uiteraard kunnen wij een overtocht op uw verzoek voor u boeken.

Ook een flydrive met vluchten van en naar Bristil is mogelijk, incl. autohuur.

Vraag naar de mogelijkheden door middel van invullen van boekings/offerteformulier en stel uw vraag in het tekstvak.

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis de 8-daagse rondreis Parels van het zuiden van Engeland. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.