Noordeuropareizen

Rondreis Klassiek Groot-Brittannië 2018

17-daagse autorondreis exclusief ferry naar Engeland.
(Of 19-daagse reis incl Stena Line Hoek van Holland-Harwich v.v. nachtboot)

 

Een zeer complete autorondreis langs alle klassieke hoogtepunten van Groot-Brittannië! Ontdek Engeland, Wales en Schotland, elk gebied heeft z'n eigen taal of dialect, met andere mensen en andere gewoonten. Van schilderachtige dorpjes en gezellige marktstadjes tot bijzondere kustlijnen en prachtige nationale parken met bergen en meren. U verblijft naar keuze in B&B's, Inns of Hotels (catg. 3/4).

 • Complete rondreis
 • Veel historie en natuur/Typisch Engelse dorpjes
 • Keuze uit verschillende soorten accommodaties
 • U kiest zelf op welke wijze u naar Engeland reist
image

Hoogtepunten

- Kent
- Brighton
- Torquay
- Dartmoor National Park
- Bath
- Brecon Beacons National Park
- Snowdonia National Park
- Chester
- Lake District
- Edinburgh
- York
- Cambridge

Reisschema:

 • Dag 1: Nederland-verblijf omgeving Tunbridge Wells
 • Dag 2: Kent-Bournemouth, ca 195 km
 • Dag 3 en 5: Bournemouth - Torquay, ca 160 km
 • Dag 6 en 7: Torquay - Zuid Wales, ca 240 km
 • Dag 8 en 9: Zuid Wales - Snowdonia N.P., ca 260 km
 • Dag 10 en 11: Snowdonia N.P. - Lake District, ca 220 km
 • Dag 12 en 13: Lake District - omgeving Edinburgh, ca 220 km
 • Dag 14 en 15: Omgeving Edinburgh - Yorkshire, ca 335 km
 • Dag 16: Yorkshite - Colchester, ca360 km
 • Dag 17: Einde rondreis. Naar eigen keuze naar Nederland
 • U kunt de reis ook boeken incl retour Stena Line hoek van Holland-Harwich v.v.

 

Terug naar andere Engeland rondreizen.  Terug naar home.

 

Routebeschrijving

Dag 1: Kent

De rondreis start in Tunbridge Wells. U bent in het graafschap Kent, ook wel de 'Tuin van Engeland' genoemd vanwege de vele kastelen, landhuizen en karakteristieke Engelse tuinen. U kiest zelf op welke wijze u naar Kent reist. Uiteraard kunnen wij een overtocht naar Engeland voor u reserveren.

Dag 2: Kent - Bournemouth, ca. 195 km

Onderweg naar Bournemouth komt u langs het pittoreske Rye en Brighton, de bekende badplaats met als opvallendste bouwwerk het Royal Pavillion.

Dag 3 t/m 5: Bournemouth - Torquay, ca. 160 km

Door het mooie landschap van het graafschap Dorset gaat de route verder naar Devon. De komende drie nachten verblijft u in de omgeving van Torquay, een leuke badplaats rond de baai van Torbay. U kunt naar het Dartmoor National Park, waar woeste heidegrond, rivieren en granieten rotsen elkaar afwisselen of naar Land's End, het uiterste puntje in Cornwall.

Dag 6 en 7: Torquay - Zuid-Wales, ca. 240 km

Op naar het mystieke Wales. Maar breng eerst een bezoek aan Bath, het eerste Engelse kuuroord. In het zuiden van Wales liggen vele romantische middeleeuwse kastelen, zoals Caerphilly Castle met zijn beroemde scheve toren, Cardiff Castle en de romantische Tintern Abbey in de Wye Valley.

Dag 8 en 9: Zuid-Wales - Snowdonia National Park, ca. 260 km

Via het Victoriaanse stadje Llandrindod Wells rijdt u naar het Snowdonia National Park. Een onovertroffen gebied met een woest landschap, waarin oude middeleeuwse kastelen her en der verspreid liggen.

Dag 10 en 11: Snowdonia National Park - Lake District, ca. 220 km

U verlaat Wales en rijdt via de historische stad Chester, met de beroemde vakwerkhuizen (Chester Rows), naar het Lake District. Hier worden meren, bergen, watervallen en beboste valleien afgewisseld met pittoreske dorpjes als Ambleside, Windermere en Bowness.

Dag 12 en 13: Lake District - omgeving Edinburgh, ca. 220 km

Via Gretna Green, waar men zonder ouderlijke toestemming kon trouwen, passeert u de grens met Schotland op weg naar de hoofdstad Edinburgh. Blikvanger van de stad is Edinburgh Castle, waar o.a. de kroonjuwelen worden bewaard. Andere bezienswaardigheden zijn de Royal Mile, Holyrood Palace en winkelparadijs Princes Street.

Dag 14 en 15: omgeving Edinburgh - Yorkshire, ca. 335 km

York heeft haar middeleeuwse karakter zeer goed behouden en het lijkt alsof u in een openluchtmuseum loopt. De belangrijkste bezienswaardigheid is York Minster met de grootste verzameling glas-in-lood ramen van Engeland. Vanuit York kunt u een dagtocht maken door het schitterende landschap van de Yorkshire Dales.

Dag 16: Yorkshire - Colchester, ca. 360 km

De stad Cambridge ligt aan de rivier de Cam en is bekend vanwege de wereldberoemde universiteit die in 1441 werd gesticht. De King's College kapel is een indrukwekkend bouwwerk, maar ook de glas-in-lood ramen, het altaarstuk van Rubens en de kopie van de beroemde 'Brug der Zuchten' uit Venetië zijn een bezichtiging waard. U overnacht in de omgeving van Colchester.

Dag 17: Einde rondreis

De rondreis eindigt na het ontbijt. U kunt uw reis verlengen of u gaat op eigen gelegenheid naar Nederland. Uiteraard kunnen wij een ferryovertocht voor u verzorgen.

 

U kunt de reis boeken incl retour Stena Line Hoek van Holland-Harwich v.v. in een 2-pers.binnenhut d/t op basis van logies.

 

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Accommodatie omschrijving

U verblijft naar keuze in Bed & Breakfasts, of in Inns of Hotels (cat. 3/4) in of in de omgeving van de genoemde plaatsen. In het begin van het seizoen is er nog veel keuze en zullen de meest centrale (gangbare) accommodaties worden geboekt. Naarmate het seizoen vordert, raken accommodaties volgeboekt en zijn we genoodzaakt uit te wijken waarbij afstanden tot 60/70 km mogelijk zijn. Wij raden u dan ook aan om vroeg te boeken.

Overnachtingen

1 x omgeving Tunbridge Wells
1 x omgeving Bournemouth
3 x omgeving Torquay
2 x omgeving Zuid-Wales
2 x Snowdonia National Park
2 x omgeving Lake District
2 x omgeving Edinburgh
2 x omgeving York
1 x omgeving Colchester


Bed & Breakfasts
U overnacht bij de mensen thuis. Uw gastfamilie heeft 1 tot enkele kamers beschikbaar. Uw kamer heeft een eigen badkamer met bad of douche en toilet. Deze is niet altijd direct aangrenzend aan uw kamer. Indien u met meer dan 2 personen boekt en/of 2 of meer kamers nodig heeft, kan het voorkomen dat u de badkamer wel moet delen met elkaar of dat we uitwijken naar een Inn of Hotel (tegen een toeslag). Dit, aangezien het aantal kamers in een Bed & Breakfast beperkt is.

Hotels & Inns
U verblijft in kleinschalige Inns of hotels. De vrije vertaling van een 'Inn' is 'herberg'. De accommodaties zijn soms ondergebracht in oude gebouwen en hebben daardoor hun authentieke sfeer behouden. Bij de meeste Hotels & Inns is een pub of restaurant faciliteit, echter dit is niet altijd het geval. De categorie aanduiding staat niet gelijk aan het aantal sterren. Ook locatie en ligging telt mee.

De accommodaties liggen zowel in het centrum als er buiten. Restaurants en winkels zijn derhalve niet altijd op loopafstand. Het verschil tussen de drie soorten accommodaties is soms erg klein. Zo kan het voorkomen dat u een rondreis boekt op basis van Inns, maar dat er een enkele keer een Bed & Breakfast of hotel wordt gereserveerd. Dit kan in alle categorieën voorkomen.

 

Prijzen 2018

17-daagse rondreis Klassiek Groot Brittannië
Keuze B&B's of combinatie van Inns en hotels excl. ferry naar Engeland
per persoon
2-pk l/o
B&B's Inns/hotels
01/01-31/03-2018 € 945 € 1079
01/04-31/10-2018 € 945 € 1079
01/11-30/12-2018 € 945 €  1079

Reserveringskosten: € 27,00
Calamiteitenfonds: €2,50

 

Inbegrepen:

 • 16 Overnachtingen in een 2-persoonskamer met bad of douche en toilet o.b.v. logies met ontbijt in gekozen type accommodatie .
 • Reisgids, ANWB landkaart (niet bij last minte boekingen).

Niet inbegrepen:

 • Vervoer van en naar Groot Brittannië
 • Overige maaltijden
 • Parkeer-, tol- en entreegelden

Vertrekmogelijkheden: dagelijks

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreizen Engeland/Wales, 17-daagse rondreis Klassiek Groot-Brittannië. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.