Noordeuropareizen

Rondreis naar Devon & Cornwall 2018

13-daagse autorondreis exclusief retour naar Zuid Oost Engeland

U verblijft naar keuze in B&B's, Of een combinatie van Inns en hotelletjes.

 

Devon & Cornwall behoren beide tot de populairste graafschappen van Engeland. Deze magische hoek van Engeland wordt gedomineerd door de lange, afwisselende kust. Het landschap is er mooi met glooiende groene heuvels, schilderachtige dorpjes en gezellige marktstadjes. Dit is een rondreis die u het hele zuiden van Engeland laat zien. De kastelen en tuinen in Kent, de mooie natuur en leuke dorpjes in Devon & Cornwall en historische steden als Bath en Canterbury.

Hoogtepunten
- Canterbury
- Brighton
- Exeter
- Dartmoor National Park
- Land's End
- Tintagel Castle
- Exmoor National Park
- Bath
- Stonehenge

 • Veel historie en natuur/Typisch Engelse dorpjes
 • Canterbury, Stonehenge, Bath, Land's End
image

Reisschema:

 • Dag 1 en 2: verblijf omgeving Canterbury
 • Dag 3:Bournemouth/New Forest
 • Dag 4 en 5: Verblijf omgeving Dartmoor National Park
 • Dag 6 en 7: Verblijf omgeving Cornwall
 • Dag 8 en 9: Verblijf omgeving Noord-Devon
 • Dag 10 en 11: Verblijf omgeving Bath/Bristol
 • Dag 12: Verblijf omgeving Maidstone
 • Dag 13: Einde rondreis en terugreis naar Nederland

 

Terug naar andere Engeland rondreizen.  Terug naar home.

 

Routebeschrijving

Dag 1 en 2: Naar Canterbury

U reist op eigen gelegenheid en een door uzelf gekozen route naar Engeland. Uiteraard willen wij u helpemn met het boeken van uw keuze. De rondreis start in Canterbury waar u komende twee nachten verblijft. De imposante kathedraal met prachtige glas-in-lood ramen domineert het autoluwe, kleine centrum van Canterbury. Slenter door de straatjes met de leuke winkeltjes en bezoek ook zeker de Canterbury Tales. Hier proeft, ziet en ruikt u het Engeland uit de 14e eeuw in een prachtige reconstructie met licht- en geluidseffecten. Kent wordt ook wel de 'Tuin van Engeland' genoemd, o.a. vanwege de prachtig aangelegde tuinen Doddington Gardens en Marle Place Gardens. Bovendien vindt u hier vele kastelen en landhuizen waarvan het Leeds Castle misschien wel het mooiste voorbeeld is.    

Dag 2: Canterbury

De imposante kathedraal met prachtige glas-in-lood ramen domineert het autoluwe, kleine centrum van Canterbury. Slenter door de straatjes met de leuke winkeltjes en bezoek ook zeker de Canterbury Tales. Hier proeft, ziet en ruikt u het Engeland uit de 14e eeuw in een prachtige reconstructie met licht- en geluidseffecten. Kent wordt ook wel de 'Tuin van Engeland' genoemd, o.a. vanwege de prachtig aangelegde tuinen Doddington Gardens en Marle Place Gardens. Bovendien vindt u hier vele kastelen en landhuizen waarvan het Leeds Castle misschien wel het mooiste voorbeeld is.

Dag 3: Canterbury - Bournemouth, ca. 345 km

Onderweg naar Bournemouth raden we u aan een stop te maken in de typisch Engelse badplaats Brighton, bekend vanwege de pier en het opvallende Royal Pavillion.

Dag 4 en 5: Bournemouth - Dartmoor N.P., ca. 220 km

Door het mooie landschap van het graafschap Dorset gaat de route verder naar de historische stad Exeter eveneens met een prachtige kathedraal. U verblijft in de omgeving van het Dartmoor National Park, het grootste beschermde landschap in Zuid-Engeland, bekend vanwege de Dartmoor pony's. Brengt u ook een bezoek aan de leuke badplaats Torquay, een van de vele kustplaatsjes die Devon & Cornwall hebben. Het landschap van Devon is uniek, een lappendeken van weiden die doorsneden worden door smalle weggetjes.

Dag 6 en 7: Dartmoor N.P. - Falmouth, ca. 130 km

Vanuit Devon rijdt u Cornwall binnen. Alhoewel de graafschappen vaak in 1 adem worden genoemd, zult u toch duidelijke verschillen in het landschap ontdekken. U overnacht in het uiterste puntje. Bezienswaardig zijn het eilandje St. Michaels Mount, Land's End en de diverse havenplaatsjes. Tuinenliefhebbers brengen natuurlijk een bezoek aan de Trebah Gardens in de omgeving van Falmouth. Ook het Eden Project is een interessante excursie. Dit is 's werelds grootste botanische tuin. In de kenmerkende koepels loopt u als het ware door een overdekt regenwoud.

Dag 8 en 9: Falmouth - North Devon, ca. 295 km

De route langs de noordkust van Cornwall brengt u bij Tintagel, een aardig dorpje met een middeleeuws kasteel en een bijzonder oud postkantoor uit de 14e eeuw. Noordelijker ligt Clovelly, een pittoresk vissersdorpje, als het ware tegen de heuvels aangeplakt. In de omgeving ligt ook het kleine, maar afwisselende Exmoor National Park met prachtige kliffen, bossen, hooggelegen heidegebieden, Exmoor-pony's, schapen en edelherten. Een andere optie is lekker uitwaaien langs het prachtige goudgele strand van Bude.

Dag 10 en 11: North Devon - Bath/Bristol, ca. 160 km

U verlaat Cornwall en via de kust en een stukje binnenland rijdt u naar Bath. Bath is het bekendste Engelse kuuroord en u kunt de Romans Baths en Bath Abbey bezoeken. De Royal Crescent, een boog van zo'n 30 huizen, is de meest prestigieuze straat van Engeland. Bath is een goede en moderne winkelstad en het is dan ook niet verwonderlijk dat hier het Fashion Museum ligt. Typische voorbeelden van huisjes in Cotswold-natuursteen staan in Bradford-on-Avon en Corsham, net buiten Bath gelegen. In de Cheddar Gorge ontdekt u alles over het proces van het vervaardigen van Cheddar kaas, die hier oorspronkelijk vandaan komt.

Dag 12: Bath/Bristol - Maidstone, ca. 230 km

Vanuit Bath rijdt u naar het centrum van de prehistorie, Stonehenge, vlakbij het mooie stadje Salisbury. De stenen overblijfselen zijn vanaf de weg te bezichtigen maar het is ook leuk om een ticket te kopen en met een audiotour een rondleiding rondom het monument te maken. Voor de laatste overnachting van deze reis rijdt u naar de omgeving van Maidstone, wederom in het mooie graafschap Kent.

Dag 13: Einde rondreis

U rondreis eindigt na het ontbijt en u kiest zelf via welke route u terugreist naar Nederland. Uiteraard helpen wij u graag bij het boeken van uw keuze.

 

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Accommodatie omschrijving

U verblijft naar keuze in Bed & Breakfasts of in een combinatie van Inns en Hotels (cat. 2/3/4) in of in de omgeving van de genoemde plaatsen. In het begin van het seizoen is er nog veel keuze en zullen de meest centrale (gangbare) accommodaties worden geboekt. Naarmate het seizoen vordert, raken accommodaties volgeboekt en zijn we genoodzaakt uit te wijken waarbij afstanden tot 60/70 km mogelijk zijn. Wij raden u dan ook aan om vroeg te boeken.

Overnachtingen
Bed & Breakfasts
U overnacht bij de mensen thuis. Uw gastfamilie heeft 1 tot enkele kamers beschikbaar. Uw kamer heeft een eigen badkamer met bad of douche en toilet. Deze is niet altijd direct aangrenzend aan uw kamer. Indien u met meer dan 2 personen boekt en/of 2 of meer kamers nodig heeft, kan het voorkomen dat u de badkamer wel moet delen met elkaar of dat we uitwijken naar een Inn of Hotel (tegen een toeslag). Dit, aangezien het aantal kamers in een Bed & Breakfast beperkt is.

Hotels & Inns
U verblijft in kleinschalige Inns of hotels. De vrije vertaling van een 'Inn' is 'herberg'. De accommodaties zijn soms ondergebracht in oude gebouwen en hebben daardoor hun authentieke sfeer behouden. Bij de meeste Hotels & Inns is een pub of restaurant faciliteit, echter dit is niet altijd het geval. De categorie aanduiding staat niet gelijk aan het aantal sterren. Ook locatie en ligging telt mee.

De accommodaties liggen zowel in het centrum als er buiten. Restaurants en winkels zijn derhalve niet altijd op loopafstand. Het verschil tussen de drie soorten accommodaties is soms erg klein. Zo kan het voorkomen dat u een rondreis boekt op basis van Inns, maar dat er een enkele keer een Bed & Breakfast of hotel wordt gereserveerd. Dit kan in alle categorieën voorkomen.

Overnachtingen
2 x omgeving Canterbury
1 x Bournemouth/New Forest
2 x omgeving Dartmoor National Park
2 x omgeving Cornwall
2 x omgeving Noord-Devon
2 x omgeving Bath/Bristol
1 x omgeving Maidstone

 

Prijzen 2018

13-daagse rondreis Devon & Cornwall
Keuze B&B's of combinatie van Inns en hotelletjes excl. ferry naar Engeland
per persoon
2-pk l/o
B&B's Inns+hotelletjes
01/01-31/03-2018 € 715 € 889
01/04-31/10-2018 € 715 € 889
01/11-23/12-2018 € 715 € 889

Reserveringskosten: € 27,00
Calamiteitenfonds: €2,50

Inbegrepen:

 • 12 Overnachtingen in een 2-persoonskamer met bad of douche en toilet o.b.v. logies met ontbijt in aangeboden type accommodatie .
 • Reisbeschrijving, ANWB Reisgids en landkaart

Niet inbegrepen:

 • Overige maaltijden
 • Parkeer-, tol- en entreegelden

Vertrekmogelijkheden: dagelijks

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreizen Engeland/Wales, 13-daagse rondreis Devon & Cornwall. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.