Noordeuropareizen

Rondreis Op en Top Engels 2018

10-daagse autorondreis exclusief reis naar Engeland

U verblijft in een mix van hotels, Inns of B&B's.

Een rondreis langs de typische Engelse dorpjes en bezienswaardigheden, met onder andere Stonehenge, Bath en Cambridge. Ontdek het historische hart van Engeland.
Let op! Gedurende de reis verblijft u in leuke Bed & Breakfasts, traditionele Inns en kleinschalige hotels. De accommodaties liggen in de regio rondom de genoemde plaatsen. U verblijft in een 2-persoonskamer met douche en toilet op basis van logies en ontbijt. In het begin van het seizoen is er nog veel keuze en zullen de meest centrale (gangbare) accommodaties worden geboekt. Naarmate het seizoen vordert, raken accommodaties volgeboekt en zijn we genoodzaakt uit te wijken waarbij afstanden tot 60/70 km mogelijk zijn. Wij raden u dan ook aan om vroeg te boeken.

Excursies
- Leeds Castle
- New Forest
- Stonehenge
- Bath
- The Cotswolds

 • Veel historische bezienswaardigheden/Typisch Engelse dorpjes
 • Canterbury, Stonehenge, Bath, Cambridge
 • Overtocht naar Engeland kiest uzelf. Uiteraard helpen wij u, indien gewenst, met inboeken.
image

Reisschema:

 • Dag 1: Reis naar Engeland naar eigen keuze.
 • Dag 1 en 2: verblijf omgeving Canterbury
 • Dag 3 en 4: Verblijf omgeving New Forest
 • Dag 5 en 6: Verblijf omgeving Clevedon
 • Dag 7 en 8: Verblijf omgeving Stratford-upon-Avon
 • Dag 9: Verblijf omgeving Colchester.
 • Dag 10: Einde rondreis en terugreis naar keuze.

Terug naar andere Engeland rondreizen.  Terug naar home.

 

De reis is ook met de overtocht Stena Line Hoek van Holland-Harwich v.v. te boeken. Er ontstaat dan een 12-daagse rondreis. Uiteraard kunnen wij dan ook andere overtochten voor u reserveren, zoals heen en terug Duinkerken-Dover, of een combinatie van Heen Duinkerken-Dover en en terug via Harwich-Hoek van Holland.

Routebeschrijving

Dag 1 en 2: Harwich - Canterbury.

U reist op eigen gelegenheid naar Canterbury waar de rondreis start. U verblijft hier twee nachten. Canterbury is een oude stad met een ommuurde binnenstad, nauwe straatjes, authentieke vakwerkhuizen en een prachtige kathedraal. De derde dag bevindt u zich in de lieflijke landschappen van Kent, gekenmerkt door tuinen, kastelen, weiden met schapen en pittorske dorpjes. Een bezoek aan Leeds Castle is zeker de moeite waard.

Dag 3 en 4: Canterbury - New Forest, ca. 255 km

Langs de zuidkust rijdt u naar New Forest National Park. U komt dan langs het voormalig smokkelaarsstadje Rye en de badplaatsen Hastings en Brighton. In Lyndhurst kunt u een bezoek brengen aan het New Forest museum. De vijfde dag geeft meerdere mogelijkheden, u kunt naar het National Park waar u mooie wandelingen kunt maken. Ook de havenplaats Portsmouth en de kustplaats Bournemouth zijn leuk om te bekijken.

Dag 5 en 6: New Forest - Clevedon, ca. 125 km

Vandaag rijdt u via het indrukwekkende Stonehenge, een prehistorisch monument, richting het kuuroord Bath en Bristol. U verblijft twee nachten in Clevedon, aan de kust. Op dag 7 kunt u een dagexcursie maken naar Bath. Bath staat bekend vanwege het Romeinse badhuis wat hier is gebouwd. De Assembly Rooms en Royal Crescent zijn schitterende monumenten. De stad is omgeven door heuvels en is naast Londen de drukst bezochte plaats in Engeland.

Dag 7 en 9: Clevedon - Stratford-upon-Avon, ca. 130 km

U rijdt door The Cotswolds, een prachtig landschap richting de marktplaats Stratford-upon-Avon voor twee overnachtingen. The Cotswolds, het hart van Engeland, is een mooi gebied met cottages, glooiende heuvels en kenmerkende vakwerkhuizen. In de plaats Stratford-upon-Avon is William Shakespeare geboren in 1564. Het plaatsje is vol met herinneringen aan Engelands meest beroemde schrijver en dichter. Mocht u nog tijd over hebben in uw planning, dan kunt u een bezoek brengen aan Warwick Castle.

Dag 9: Stratford-upon-Avon - Colchester, ca. 255 km

U rijdt via de beroemde universiteitsstad Cambridge richting Colchester. In Cambridge kunt u de mooie universiteitsgebouwen zoals St. John's College of de prachtige kapel bewonderen. Een tocht over de rivier de Cam is ook zeker de moeite waard. Colchester is de oudste stad van Engeland met o.a. de High Street of het "Dutch Quarter" als bezienswaardigheid.

Dag 10: Eide rondreis

Na het ontbijt reist u op eigen gelegenheid huiswaards. Wij kunnen uiteraard voor u de door u gekozen ferry overtocht  boeken.


Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Accommodatie omschrijving

U verblijft in diverse accommodatievormen: Gedurende de reis verblijft u in leuke Bed & Breakfasts, traditionele Inns en kleinschalige hotels. De accommodaties liggen in de regio rondom de genoemde plaatsen. U verblijft in een 2-persoonskamer met douche en toilet op basis van logies en ontbijt. In het begin van het seizoen is er nog veel keuze en zullen de meest centrale (gangbare) accommodaties worden geboekt. Naarmate het seizoen vordert, raken accommodaties volgeboekt en zijn we genoodzaakt uit te wijken waarbij afstanden tot 60/70 km mogelijk zijn. Wij raden u dan ook aan om vroeg te boeken.

Overnachtingen
2 x omgeving Canterbury
2 x omgeving New Forest
2 x omgeving Clevedon
2 x omgeving Stratford-upon-Avon
1 x omgeving Colchester

Bed & Breakfasts
U overnacht bij de mensen thuis. Uw gastfamilie heeft 1 tot enkele kamers beschikbaar. Uw kamer heeft een eigen badkamer met bad of douche en toilet. Deze is niet altijd direct aangrenzend aan uw kamer. Indien u met meer dan 2 personen boekt en/of 2 of meer kamers nodig heeft, kan het voorkomen dat u de badkamer wel moet delen met elkaar of dat we uitwijken naar een Inn of Hotel (tegen een toeslag). Dit, aangezien het aantal kamers in een Bed & Breakfast beperkt is.

Hotels & Inns
U verblijft in kleinschalige Inns of hotels. De vrije vertaling van een 'Inn' is 'herberg'. De accommodaties zijn soms ondergebracht in oude gebouwen en hebben daardoor hun authentieke sfeer behouden. Bij de meeste Hotels & Inns is een pub of restaurant faciliteit, echter dit is niet altijd het geval. De categorie aanduiding staat niet gelijk aan het aantal sterren. Ook locatie en ligging telt mee.

Prijzen 2018

10-daagse reis Op en Top Engels
Vanafprijs mix van hotels, Inns of B&B's
per persoon
2-pk l/o
10-daagse reis excl. reis Engeland
01/01-31/03 € 589
01/04-30/06 € 589
01/07-31/08 € 589
01/09-31/10 € 589
01/11-23/12 € 589

Reserveringskosten: € 27,00
Calamiteitenfonds: €2,50

Inbegrepen:

 • 9 Overnachtingen in een 2-persoonskamer met bad of douche en toilet o.b.v. logies met ontbijt in aangeboden type accommodatie .
 • Reisbeschrijving en ANWB-wegenkaart

Niet inbegrepen:

 • Parkeer-, entreegelden
 • Vervoer naar Engeland v.v.

Vertrekmogelijkheden: dagelijks

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis: 10-daagse rondreis Op en Top Engels excl. ferryovertocht. Geef in tekstvak uw overtochtwensen op. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.