Noordeuropareizen

Hotelrondreis door Denemarken

10-daagse reis langs leuke hotels "Beleef Jutland" in Denemarken 2024

 

  • Bezoek Esbjerg, Aalborg, Århus, Silkeborg en Kolding

Een 10-daagse autorondreis met eigen auto langs de mooiste plekjes van Jutland. Ontdek de dynamische steden en geniet van de mooie en rustige natuur. U verblijft steeds twee nachten op de bestemming, dus het reistempo is relaxed. Laat u 's avonds culinair verrassen in een restaurant en ontmoet de vriendelijke Denen. Deze rondreis laat u kennis maken met alle facetten van het Deense, goede leven.

Terug naar andere Denemarken rondreizen.   Terug naar home.

Reisschema:

  • Dag 1 en 2: Nederland- Esbjerg (ca 750 km)
  • Dag 3 en 4: Esbjerg-Skørping (ca 265 km)
  • Dag 5: Skórping -Skagen (ca 140 km)
  • Dag 6 en 7: Skagen-Århus (ca 250 km)
  • Dag 8 en 9: Århus - Kolding (ca 100 km)
  • Dag 10: Einde rondreis en terugreis (ca 675 km)

Routebeschrijving

Dag 1 en 2: Nederland - Esbjerg, ca. 750 km

Uw vakantie op het langgerekte schiereiland Jutland begint in Esbjerg, waar u twee nachten verblijft. De stad ligt aan zee en heeft mooie stranden in de omgeving. Opvallend is het monument "Mennesket ved Havet", ontmoeting tussen mens en zee. Het is een beeldengroep van vier witte figuren, elk negen meter lang, die in de richting van de zee kijken. In het centrum van Esbjerg liggen een aantal gezellige cafe's en restaurants en het visserij- en zeevaartmuseum, met aquaria en een zeehondenbassin. U kunt ook een dagexcursie naar Ribe maken, het middeleeuwse vikingstadje.

Dag 3 en 4: Esbjerg - Skørping, ca. 265 km

Na het ontbijt gaat u op uw gemak dwars door het mooie landschap van Jutland richting het noorden. Het eindpunt van vandaag is Skørping, dat schitterend is gelegen in het Roldskov, het grootste bosgebied van Denemarken. U verblijft hier twee nachten dus er is voldoende tijd voor een mooie wandeling in de natuur. Natuurlijk kunt u ook naar Aalborg, een dynamische stad vol contrasten. Wandel door het centrum met mooie (design)winkels, laat u culinair verrassen in de vele gezellige pubs en restaurants en ontdek kunst en cultuur in het Museum van Moderne Kunst.

Dag 5: Skørping - Skagen, ca. 140 km

Na het ontbijt rijdt u naar het meest noordelijke puntje vanDenemarken, Skagen. Kunstenaars uit heel Denemarken reisden vroegernaar Skagen om geïnspireerd te raken. Het oude vissersdorp Skagenis inmiddels hippe badplaats. In de typisch gele huisjes met rodedaken zitten nu allerlei leuke winkeltjes, galeries, restaurantjesen cafés. Niet ver van het centrum ligt het brede zandstrand en eenuitgestrekt duingebied. Bezoek ook het bijzondere strand van Grenen.Dit is de plek waar het water van het Skagerrak en het Kattegatsamenkomen. Een spectaculair schouwspel.

Dag 6 en 7: Skagen - Århus, ca. 250 km

Wij raden u aan vroeg op pad te gaan, zodat uop tijd in Århus bent. De bekendste attractie indeze stad is het openluchtmuseum Den Gamle Bywaar ca. 75 huizen en gebouwen uit degeschiedenis zijn opgebouwd en waar men hetvroegere leven zo goed mogelijk probeert na tebootsen. Århus is een jonge en levendige stad.Aan de rivier ligt de Vadestedet, een gezelliggebied met winkels, restaurants en bars.Kunstliefhebbers zouden eigenlijk niet voorbijmogen gaan aan het ARoS Kunstmuseum. De volgendedag kunt u een dagtocht maken in de streek Djursland,dat ook wel de neus van Denemarken wordt genoemd.Lekker uitwaaien op het strand of naar Grenå aande kust, met het Kattegat centrum, waar deonderwaterwereld op een unieke manier getoondwordt.

Dag 8 en 9: Århus - Kolding, ca. 100 km

Onderweg naar Kolding kunt u een omweg maken via Silkeborg. De omgeving van deze stad is schitterend met vele bossen en meren. Ideaal voor een koffiestop gevolgd door een mooie wandeling. Het eindpunt van de reis is Kolding. Kolding heeft als blikvanger het Koldinghus. U kunt een uitstapje maken naar het Givskud Leeuwenpark of naar het eiland Funen met sprookjesstad Odense en het mooie Egeskov Kasteel.

 

Dag 10: Einde rondreis

Uw rondreis eindigt na het ontbijt. U kunt uw verblijf nog verlengen, bijvoorbeeld in Ribe of met een stedentrip Kopenhagen, of terugkeren naar Nederland. De afstand van Kolding naar Nederland is ca. 675 km.

 

Uw hotels
Gedurende deze reis verblijft u in goede middenklasse hotels op basis van logies en ontbijt. De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien een hotel is volgeboekt dan reserveren wij een gelijkwaardig alternatief in de omgeving.

Overnachtingen
2 x Esbjerg, Scandic Hotel Olympic
2 x Skørping, Comwell Rebild Bakker Hotel

1 x Skagen, Color Hotel Skagen
2 x Århus, Comwell Århus
2 x Kolding, Comwell Hotel Kolding

 

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Prijzen 2024

 

10-daagse hotelrondreis Ontdek Jutland in Denemarken
prijzen per persoon 2024
start op zondag 2-pers. kamer d/t 1-pers.kamer d/t
 01/04-30/04 v.a. € 823 v.a.. € 1209
01/05-31/05 v.a. € 917 v.a. € 1359
01/06-30/06 v.a. € 929 v.a. € 1377
01/07-20/08 v.a. € 941 v.a.. € 1395
21/08-31/08 v.a. € 954 v.a. € 1414
01/09-30/09 v.a. € 942 v.a. € 1396
 01/10-31/10 v.a. € 929 v.a.. € 1378

Reserveringskosten: € 35,00

SGR-bijdrage per persoon: € 5,00
Calamiteitenfonds: €2,50


Inbegrepen: 9 hotelovernachtingen in Denemarken op basis van logies en ontbijt.

Uitgebreide reisbeschrijving en ANWB Gids.


Niet inbegrepen: vervoer naar Denemarken,
Parkeer, tol- en entreegelden en lokale veerdiensten.
Reken op parkeergeld bij de hotels een totaalbedrag van ca € 100 tot € 150.

 

Vertrekmogelijkheden: dagelijks

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis de 10-daagse Hotelrondreis Beleef Jutland Denemarken. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.