Noordeuropareizen

Hotelrondreis door Denemarken

9-daagse reis langs leuke hotels "Beleef Jutland" in Denemarken 2018
Prijs vanaf € 603 per persoon

 

  • Bezoek Esbjerg, Aalborg, Århus, Silkeborg en Kolding

Een 9-daagse autorondreis met eigen auto langs de mooiste plekjes van Jutland. Ontdek de dynamische steden en geniet van de mooie en rustige natuur. U verblijft steeds twee nachten op de bestemming, dus het reistempo is relaxed. Laat u 's avonds culinair verrassen in een restaurant en ontmoet de vriendelijke Denen. Deze rondreis laat u kennis maken met alle facetten van het Deense, goede leven.

Terug naar andere Denemarken rondreizen.   Terug naar home.

Reisschema:

  • Dag 1 en 2: Nederland- Esbjerg (ca 750 km)
  • Dag 3 en 4: Esbjerg-Skørping (ca 265 km)
  • Dag 5 en 6: Skórping - Århus (ca 110 km)
  • Dag 7 en 8: Århus - Kolding (ca 100 km)
  • Dag 9: Einde rondreis en terugreis (ca 675 km)

Routebeschrijving

Dag 1 en 2: Nederland - Esbjerg, ca. 750 km

Uw vakantie op het langgerekte schiereiland Jutland begint in Esbjerg, waar u twee nachten verblijft. De stad ligt aan zee en heeft mooie stranden in de omgeving. Opvallend is het monument "Mennesket ved Havet", ontmoeting tussen mens en zee. Het is een beeldengroep van vier witte figuren, elk negen meter lang, die in de richting van de zee kijken. In het centrum van Esbjerg liggen een aantal gezellige cafe's en restaurants en het visserij- en zeevaartmuseum, met aquaria en een zeehondenbassin. U kunt ook een dagexcursie naar Ribe maken, het middeleeuwse vikingstadje.

Dag 3 en 4: Esbjerg - Skørping, ca. 265 km

Na het ontbijt gaat u op uw gemak dwars door het mooie landschap van Jutland richting het noorden. Het eindpunt van vandaag is Skørping, dat schitterend is gelegen in het Roldskov, het grootste bosgebied van Denemarken. U verblijft hier twee nachten dus er is voldoende tijd voor een mooie wandeling in de natuur. Natuurlijk kunt u ook naar Aalborg, een dynamische stad vol contrasten. Wandel door het centrum met mooie (design)winkels, laat u culinair verrassen in de vele gezellige pubs en restaurants en ontdek kunst en cultuur in het Museum van Moderne Kunst.

Dag 5 en 6: Skørping - Århus, ca. 110 km

Wij raden u aan vroeg op pad te gaan, zodat u op tijd in Århus bent. De bekendste attractie in deze stad is het openluchtmuseum Den Gamle By waar ca. 75 huizen en gebouwen uit de geschiedenis zijn opgebouwd en waar men het vroegere leven zo goed mogelijk probeert na te bootsen. Århus is een jonge en levendige stad. Aan de rivier ligt de Vadestedet, een gezellig gebied met winkels, restaurants en bars. Kunstliefhebbers zouden eigenlijk niet voorbij mogen gaan aan het ARoS Kunstmuseum. De volgende dag kunt u een dagtocht maken in de streek Djursland, dat ook wel de neus van Denemarken wordt genoemd. Lekker uitwaaien op het strand of naar Grenå aan de kust, met het Kattegat centrum, waar de onderwaterwereld op een unieke manier getoond wordt.

Dag 7 en 8: Århus - Kolding, ca. 100 km

Onderweg naar Kolding kunt u een omweg maken via Silkeborg. De omgeving van deze stad is schitterend met vele bossen en meren. Ideaal voor een koffiestop gevolgd door een mooie wandeling. Het eindpunt van de reis is Kolding. Kolding heeft als blikvanger het Koldinghus. U kunt een uitstapje maken naar het Givskud Leeuwenpark of naar het eiland Funen met sprookjesstad Odense en het mooie Egeskov Kasteel.

Dag 9: Einde rondreis

Uw rondreis eindigt na het ontbijt. U kunt uw verblijf nog verlengen, bijvoorbeeld in Ribe of met een stedentrip Kopenhagen, of terugkeren naar Nederland. De afstand van Kolding naar Nederland is ca. 675 km.

 

Uw hotels
Gedurende deze reis verblijft u in goede middenklasse hotels op basis van logies en ontbijt. De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien een hotel is volgeboekt dan reserveren wij een gelijkwaardig alternatief in de omgeving.

Overnachtingen
2 x Esbjerg, Scandic Hotel Olympic
2 x Skørping, Comwell Rebild Bakker Hotel
2 x Århus, Comwell Århus
2 x Kolding, Comwell Hotel Kolding

 

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Prijzen 2018

9-daagse hotelrondreis Beleef Jutland in Denemarken
prijzen per persoon
start op zondag 2-pers. kamer d/t 1-pers.kamer d/t
01/05-22/06, 23/08-31/10 v.a. € 603 v.a. € 1044
23/06-22/08 v.a. € 545 v.a. € 935

Reserveringskosten: € 27,00
Calamiteitenfonds: €2,50

Inbegrepen: 8 hotelovernachtingen in Denmemarken op basis van logies en ontbijt.

\Uitgebreide reisbeschrijving.

Niet inbegrepen: vervoer naar Denemarken, Parkeer, tol- en entreegelden en lokale veerdiensten. Reken op parkeergeld bij de hotels een totaalbedrag van ca. 500 DKK (ca. € 75).

Vertrekmogelijkheden: dagelijks

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis de 9-daagse Hotelrondreis Beleef Jutland Denemarken. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.