Noordeuropareizen

Hotelrondreis door Denemarken

8-daagse reis langs 4****hotels "Deens Drieluik" in Denemarken 2018
Prijs vanaf € 451 per persoon

 

  • Bezoek 3 mooie steden
  • Bezoek Kolding, Egeskov kasteel, Odense, Kopenhagen, Århus
  • Verblijf in 4***hotels

Tijdens deze rondreis ontdekt u de drie grootste (schier)eilanden van Denemarken: Jutland, Seeland en Funen. Grote steden, boerendorpjes, uitgestrekte stranden en in iedere regio leuke en interessante bezienswaardigheden vormen de ingrediënten die deze reis zo interessant maken.

Reisschema:

  • Dag 1 en 2: Nederland- Middelfaart (ca 700 km)
  • Dag 3 t/m 5Middelfart - Kopenhagen (ca 210 km)-Skørping (ca 265 km)
  • Dag 6 en 7 Kopenhagen -Århus (ca 150 km)
  • Dag 8: Einde rondreis en terugreis (ca 770 km)

Terug naar andere Denemarken rondreizen.   Terug naar home.

Routebeschrijving

Dag 1 en 2: Utrecht - Middelfart, ca. 700 km

U rijdt vanuit Nederland in een kleine dag naar Middelfart, op het eiland Funen, waar u de komende twee nachten verblijft. Vanuit hier kunt u de 'Tuin van Denemarken' prima verkennen. Bezoek Odense, de geboortestad van H.C. Andersen, de bekende sprookjesschrijver. Ook het Egeskov kasteel is interessant; een landgoed uit 1554, dat geopend is voor het publiek. Het is een van de best bewaarde Renaissance kastelen met prachtige thematische tuinen. In westelijke richting kunt u ook naar Kolding, waar u het middeleeuwse slot Koldinghus kunt bezichtigen.

Dag 3 t/m 5: Middelfart - Kopenhagen, ca. 210 km

U rijdt richting Kopenhagen, waar u drie nachten verblijft. Uw hotel ligt in Holte, op ca. 18 km noorderlijk vanaf het centrum in een rustig natuurgebied. Vanaf het hotel zijn regelmatige en goede verbindingen met het openbaar vervoer naar de stad. Wilt u toch liever in het centrum van de bruisende hoofdstad verblijven, dan kan dit tegen een toeslag. U kunt dit gaandeweg het boekingsproces aangeven bij de extra's. Houdt u naast de toeslag van € 95 p.p. rekening met parkeerkosten van ca. € 25-30 per 24 uur. De hoofdstad van Denemarken is een mix van oud en modern. Traditioneel is de wisseling van de wacht bij het koninklijk paleis Amalienborg en modern zijn de winkels in Strøget, de langste winkelstraat van Europa. Musea, de Kleine Zeemeermin, het pretpark Tivoli, de gezelligheid van Nyhavn, er is teveel om op te noemen. Uiteraard heeft Seeland nog meer te bieden. Bijvoorbeeld de kastelen Frederiksborg en Kronborg, waar Shakespeare's Hamlet zich afspeelde of het Vikingschip museum in Roskilde.

Dag 6 en 7: Kopenhagen - Århus, ca. 150 km

U gaat per ferry (niet inbegrepen, vanaf ca. € 60) van Odden naar Århus op Jutland. De overtocht duurt ca. 1 uur en gaat meerdere keren per dag. U hoeft niet te reserveren maar in het hoogseizoen wordt het wel aangeraden. Århus is een leuk en gezellig havenstadje aan de oostkust van het eiland. De bekendste bezienswaardigheid is het openluchtmuseum Den Gamle By, een stad in een stad. Ontdek Århus op een van de gratis fietsen die van mei t/m oktober beschikbaar zijn. U kunt in de voetsporen van de Vikingen treden in het Viking museum en wij raden u aan ook de oude kerk in het centrum te bezichtigen. Uiteraard zijn in de omgeving ook diverse uitstapjes mogelijk naar bijvoorbeeld: Skanderborg, Silkeborg en Horsens.

Dag 8: Einde rondreis

Uw rondreis eindigt na het ontbijt. U kunt verlengen met een ander arrangement of terugkeren naar huis. De afstand vanaf Århus naar Utrecht is ca. 770 km.

 

Uw hotels
Gedurende deze reis verblijft u in goede middenklasse hotels op basis van logies en ontbijt. De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien een hotel is volgeboekt dan reserveren wij een gelijkwaardig alternatief in de omgeving.

Overnachtingen
2 x Middelfart, Comwell Hotel Middelfart****
3 x omgeving Kopenhagen, Comwell Holte Hotel****
2 x Århus, Comwell Århus****

 

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Prijzen 2018

8-daagse hotelrondreis Deens Drieluik door Denemarken
prijzen per persoon
  2-pers. kamer d/t 1-pers.kamer d/t
01/05-31/10 v.a. € 451 v.a. € 740
Toeslag halfpension per persoon v.a. € 331 v.a. € 331

Reserveringskosten: € 27,00
Calamiteitenfonds: €2,50

Inbegrepen: 7 hotelovernachtingen in Denemarken op basis van logies en ontbijt. Routebeschrijving.

Niet inbegrepen: vervoer naar Denemarken, Parkeer, tol- en entreegelden en lokale veerdiensten.
In Århus zijn de parkeerkosten ca. € 20 per dag. In het centrum van Kopenhagen ca. € 30 per dag.
Tolgeld en lokale veerdiensten. Richtprijs ferry Odden - Aarhus vanaf ca. € 65 en tol Storebaeltburg ca. € 33 per auto

Vertrekmogelijkheden: dagelijks

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis de 8-daagse Hotelrondreis Deens Drieluik. Indien u halfpenion wenst, kunt u dat opgeven in het tekstvak in het offerteformulier. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.