Noordeuropareizen

image

Rondreis Ragnhild, culinaire autorondreis 2018

13-daagse hotelrondreis langs goede Noorse Hotels

 • Echte verwen rondreis langs aantrekkelijke hotels
 • Seightseeing, wandelen, fjorden, bergen en mooie natuur
 • Colorline Kiel-Oslo v.v. inbegrepen in de reis
image

Dit is echt een verwenvakantie langs de mooiste en aantrekkelijkste hotels en restaurants van Noorwegen op unieke locaties met vele mogelijkheden voor wandelen of sightseeing. Geniet van de spectaculaire fjorden, bergen en prachtige natuur in combinatie met verblijf in historische hotels die tot de meest uitgebreide resort hotels van Scandinavië behoren. Laat u verwennen met diners in restaurants van wereldklasse! Ga met ons mee en geniet van deze 13-daagse culinaire reis.


Reisschema:

 • Dag 1: Reis naar Kiel voor overtocht naar Oslo met Colorline.
 • Dag 2: Na aankomst in Oslo, Oslo–Heggenes, 212 km
 • Dag 3: Heggenes–Lom, 129 km
 • Dag 4: Lom–Balestrand, 182 km
 • Dag 5: Verblijf Balestrand
 • Dag 6: Balestrand–Os, 270 km
 • Dag 7: Verblijf Solstrand/Os
 • Dag 8: Os–Lofthus, 181 km
 • Dag 9: Verblijf Lofthus
 • Dag 10: Lofthus–Dalen, 189 km
 • Dag 11: Dalen–Oslo, 228 km
 • Dag 12: Vertrek vanuit Oslo naar Kiel
 • Dag 13: Aankomst Kiel  terugreis Nederland

Routebeschrijving

1e dag: Kiel–Oslo

Vertrek om 14.00 uur met een van de luxe schepen van de Color Line vanuit Kiel. U vaart in 19 uur naar de Noorse hoofdstad Oslo.

2e dag: Oslo–Heggenes, 212 km

Tijdens het ontbijt vaart u het Oslofjord in. Het ms Color Fantasy of ms Color Magic legt om 14.00 uur middenin Oslo aan. Vanaf Oslo gaat uw reis langs de Tyrifjord naar Sundvollen. Diner en overnachting in het Sundvolden Tijdens het ontbijt vaart u het Oslofjord in. Het ms Color Fantasy of ms Color Magic legt om 14.00 uur middenin Oslo aan. Vanaf Oslo gaat uw reis via weg 16 en Fagernes naar Heggenes. U verblijft in het prachtige Herangtunet Boutique Hotel, Heggenes omgeven door de mooie natuur van het Jotunheimen Nationaal Park. Een werelds hotel in een sprookjesachtige omgeving, waar stilte nog echt stilte is

3e dag: Heggenes–Lom, 129 km

Vandaag rijdt u een afwisselende route door het vruchtbare en bosrijke Valdresgebied, via Fagernes, naar de poort van de Jotunheimen. Over de Valdresflya-pas via Randen naar Lom. Diner en overnachting in Fossheim Hotell, Lom. Het in 1897 door de familie Garmo begonnen hotel wordt inmiddels al door de derde en vierde generatie van dezelfde familie geleid. De harmonie van de houten huizen en de kunst en antiek genereren een unieke sfeer. Op de grote binnenplaats met een aantal oude houten huisjes staat ook de Gaukstadstugu cottage - één van Noorwegen's best bewaarde 17e-eeuwse houten huizen.

4e dag: Lom–Balestrand, 182 km

Een prachtige tocht staat u vandaag te wachten over de hoogst berijdbare bergpas in Noorwegen, de Sognefjell. U rijdt van Lom via de Sognefjell naar Sogndal en via de ferry Hella-Dragsvik naar Balestrand. 2x diner en overnachting in het Kviknes Hotel, Balestrand, prachtig gelegen aan de Sognefjord.

5e dag: Verblijf Balestrand

Een schilderachtig en gezellig fjorddorp omringd door imposante bergen en gletsjers. Mooie wandelmogelijkheden en/of excursies naar de gletsjers of naar Flåm.

6e dag: Balestrand–Os, 270 km

Over de langste fjord van Noorwegen de Sognefjord met de ferry Dragsvik–Vangsnes langs het Vikafjellet naar Voss. Via Granvin en weg 7 over de National Tourist Route Hardanger naar Bergen. Vanaf Bergen de E39 naar Os. 2x diner en overnachting in het schitterend aan de fjord gelegen Solstrand Fjordhotel, Bergen/Os.

7e dag: Verblijf Solstrand/Os

Een heerlijk hotel - met een spa-afdeling, zwembad, sauna's en een whirlpool - in een prachtige omgeving. Bergen, de hoofdstad van het fjordengebied is van hier ook bereikbaar per boot. Bezoek de beroemde vismarkt waar je je ogen uitkijkt, bezoek 'Bryggen' en wandel rond de oude koopmanshuizen langs de haven en door de schilderachtige wijk 'Gamle Bergen' met goed bewaard gebleven huizen van vroeger. Maak een rit met de Fløienbaan naar de top van de berg Fløien, van waaruit je een prachtig uitzicht hebt op de stad. Op weg naar Bergen vind je de Fantoft Stavkerk en 'Troldhaugen', het huis van de beroemde Noorse componist Edvard Grieg, een bijzonder museum.

8e dag: Os–Lofthus, 181 km

De toeristische route gaat vandaag via de ferry's Hatvik–Venjaneset en Tørvikbygd–Jondal en langs de fjord naar het mooie fjorddorp Utne. Dan zuidwaarts langs de Sørfjord richting Odda. We passeren Hardangermuseum 'Agatunet' en de Folgefonngletsjer. Vanaf Odda rechts langs de fjord omhoog naar Lofthus. 2x diner en overnachting in het luxe Ullensvang Hotel, Lofthus.

9e dag: Verblijf Lofthus

Opnieuw een fantastisch plekje, een prachtig hotel, een mooie fjord en een grote tuin met terras. Dichtbij het water vind je er nog de 'componistenhut' van Edvard Grieg, die hier zomers vaak vertoefde. In het voorjaar is de Hardanger bekleed met een prachtige bloesempracht van de honderdduizenden fruitbomen, een lust voor het oog.

10e dag: Lofthus–Dalen, 189 km

Vandaag rijdt u via de fjord zijdwaardsen vervolgt u de route via Røldal en Haukeligrend naar het gezellige dorp Dalen. Overnachting in het Dalen Hotel.

11e dag: Dalen–Oslo, 228 km

Viawegnummer E134 rijdt u richting Drammen en door naar Oslo. Diner en overnachting in het Losby Gods Hotel, Oslo/Lørenskog.

12e dag: Oslo–Kiel

Vertrek om 14.00 uur vanuit Oslo per Color Line.

13e dag:

Aankomst Kiel om 10.00 uur en terugreis naar Nederland.

 

 Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Informatie overtocht

Color Line Oslo-Kiel (inbegrepen in de reis)

De schepen ms Color Fantasy en ms Color Magic vertrekken dagelijks vanuit Kiel en Oslo. Reistijd: 20 uur, inclusief overnachting. De supermoderne schepen hebben comfortabele hutten (verplicht een hut te boeken voor de nacht) in diverse prijsklassen, sfeervolle lounges, bars, entertainment, zwemparadijs, spa en taxfree shop. Er zijn verschillende restaurants o.a. met Scandinavisch buffet en een à la carte restaurant. Er wordt gedineerd in twee zittingen. Indien je graag aan het buffet wilt deelnemen raden we aan bij boeking hiervoor een reservering te maken voor de 1e of 2e zitting. Een overtocht met deze schepen is beslist een geslaagd begin of afsluiting van de vakantie.

Accommodatie omschrijving

U verblijft in uitstekende Noorse hotels met goede keukens.

 

Vervoer

Eigen auto

 

Prijzen 2018

Rondreis Ragnhild, Culicaire rondreis Noorwegen
01/05-30/09 2018
prijs p.p. in euro
13 dagen incl. ferry overtochten met Colorline v.v. 1/5 - 15/9
2 persoonskamer douche/toilet incl. halfpension v.a. € 1852
Toeslag Superieur kamer € 375 p.p.
De v.a. prijs is de laagste prijs in de aangeboden periode.
Vraag de juiste prijs op via het offerte/boekingsformulier. Wijz enden u dan de prijs welke geldt voor de door u gewenst reisdatum.

Reserveringskosten: € 27,00
Calamiteitenfonds: € 2,50

Inbegrepen:

 • hotelverblijf inclusief logies en ontbijt en diner (halfpension)
 • Bootverbinding Colorline Kiel-Oslo v.v. in 2-pers. binnenhut en vervoer personenauto

Niet inbegrepen:

 • De binnenlandse ferry's.

 

Vertrekmogelijkheden: dagelijks

.

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis: 13-daagse rondreis Ragnhild, Culinaire rondreis Noorwegen. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.