Noordeuropareizen

Great Glen Way Wandelvakantie, 8-daagse individuele reis 2020

 • Populaire wandelroute in mooi gebied in Schotland.
 • Bagagevervoer en overnachtingen zijn inbegrepen.

De Great Glen Way in Schotland staat bekend als een mysterieuze wandeltocht. Een populaire wandelroute langs diverse kastelen, door een groen en in de ochtend vaak nevelig landschap en langs uitgestrekte meren waaronder het beroemde Loch Ness. Iedereen kent de verhalen over het monster Nessy dat in het meer zou leven en waarvan soms vage afbeeldingen verschijnen. Een ideale reis voor zowel wandel- als Schotlandliefhebber. Indien u fit bent en van wandelen houdt, is deze reis een absolute aanrader.

Hoogtepunten
- Neptune Stair Case sluizen
- Fort Augustus
- Loch Ness
- Drumnadrochit
- Inverness Castle

Uw overnachtingen
U verblijft in guesthouses en Bed & Breakfasts in of in de omgeving van de genoemde plaatsen. Uw kamer heeft een badkamer met douche en toilet (soms niet direct aangrenzend aan uw slaapkamer). In een zeer uitzonderlijk geval kan het voorkomen dat u een badkamer deelt met andere gasten in de accommodatie. U verblijft op basis van logies en ontbijt. Bij het reserveren van alternatieve adressen wordt altijd aan de wandelafstand gedacht.

Terug naar andere wandelvakanties.

Overnachtingen:

 • 1 x Fort William
  1 x Gairlochy
  1 x South Laggan
  1 x Fort Augustus
  1 x Invermoriston
  1 x Drumnadrochit
  1 x Inverness

Routebeschrijving 

Dag 1: Fort William

U reist op eigen gelegenheid naar het startpunt van de wandelreis in Fort William, dat aan de voet van de Ben Nevis ligt.(U kunt in de ochtend vliegen van Amsterdam naar Glasgow en daar de trein of bus  nemen).

Dag 2: Fort William – Gairlochy, ca. 17 km

Uw wandelvakantie begint met een vlakke tocht. U verlaat Fort William en wandelt via Corpach, waar het Caledonial Canal begint en de Neptune Stair Case sluizen een bezienswaardigheid zijn. Het sluizencomplex zorgt voor 26 meter verschil in waterniveau.  Onderweg kunt u een korte omweg maken en een bezoek brengen aan de Ben Nevis Distillery. Door het prachtige landschap boven de River Lochy wandelt u tot aan het gehucht Gairlochy aan de monding van Loch Lochy.

Dag 3: Gairlochy – South Laggan, ca. 19 km

Over rustige weggetjes en bospaden wandelt u naar Loch Lochy naar South Laggan. Onderweg heeft u de mogelijkheid een museum te bezoeken waar u informatie krijgt over de historie van deze mooie streek.

Dag 4: South Laggan – Fort Augustus, ca. 17 km

Net als gisteren gaat de route ook vandaag langs één van de vele meertjes die de streek rijk is, namelijk Loch Oich. U wandelt door ongerepte bossen en vogelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Vervolgens via rustige paden langs het Caledonial Canal en het Kytra Loch om uiteindelijk te overnachten in Fort Augustus, een gezellig maar druk plaatsje aan de route.

Dag 5: Fort Augustus – Invermoriston, ca. 13 km

Vanuit het gezellige Fort Augustus, genoemd naar de oude militaire barakken die in 1746 werden opgeblazen, wandelt u via het noordelijk gedeelte van de Great Glen naar Invermoriston. Een wandeling langs de oever van Loch Ness, met doorlopend prachtige uitzichten over get donkere meer. Wellicht heeft u het geluk om een glimp van Nessy op te vangen.

Dag 6: Invermoriston – Drumnadrochit, ca. 22 km

Het beroemde Loch Ness bepaalt het gezicht van de wandeling op weg naar Drumnadrochit, het centrum van de verhalen over het mysterieuze monster.

Dag 7: Drumnadrochit – Inverness, ca. 29 km

De laatste wandeldag is vrij lang maar zeer de moeite waard. De route leidt u hoog boven Loch Ness door bos en heidvelden naar Inverness Castle. De uitzichten zijn spectaculair.

Dag 8: Einde wandelreis

Vandaag neemt u afscheid van het mooie Schotse landschap en reist u op eigen gelegenheid terug naar Nederland. (Neem de trein naar Glasgow om vandaar terug te vliegen naar Nederland).

Prijzen

Prijzen per persoon
8-daagse Great Glen Way Wandelvakantie Schotland 2020
Prijs p.p. in 2-pers.kamer  incl. vlucht  naar Glasgow v.v./ excl en bus/trein in Schotland
01/04 - 30/09 Prijs op aanvraag. (Prijs afhankelijk van vluchtmogelijkheid).

Reserveringskosten: € 27,00
Calamiteitenfonds: € 2,50

Inbegrepen
- 7 overnachtingen in een 2-pk met douche en toilet op basis van logies en ontbijt
- Bagageservice tussen de overnachtingsadressen
- Engelstalig informatiepakket en kaart
-Vlucht Amsterdam-Glasgow, indien gewenst. (vraag de juiste prijs op via boekings/offerteformulier).

Niet inbegrepen
- Vervoer naar en van Groot-Brittannië, indien u geen vlucht boekt
   (uiteraard kunnen wij het vervoer voor u regelen).
- Eventuele taxikosten onderweg
- Trein en buskosten
- Overige maaltijden
- Eventuele entreegelden
NB: het is niet mogelijk huisdieren mee te nemen

Vertrekmogelijkheden: dagelijks mogelijk

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij outdoorreizen voor de Great Glen Way Wandelvakantie. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.