Noordeuropareizen

image

Cruisereis Naar de Middernachtzon 2018

Een 15 dagen/14 Nachten Cruise naar de Noordkaap

  • Hightlights

Schip: ms Koningsdam
Vertrekhaven: Amsterdam, Nederland
Ontscheping: Amsterdam, Nederland
Datum: vertrekdata 2018: 10 juni en 8 juli

Schip: ms Rotterdam
Vertrekhaven: Rotterdam
Ontscheping: Rotterdam Nederland
Datum: vertrekdata 2018: 18 mei

Terug overige cruisereizen

Reisschema: (onder voorbehoud)
Elke afvaartdatum kan een iets afwijkende route hebben.

Dag 0 Amsterdam/Rotterdam, Nederland   04:00 PM
Dag 1 Op zee    
Dag 2 Stavanger, Noorwegen 07:00 AM 03:00 PM
Dag 3 Flam, Noorwegen 07:00 AM 07:00 PM
Dag 3 Schilderachtig cruisen langs de Sognefjord    
Dag 4 Alesund, Noorwegen 10:00 AM 07:00 PM
Dag 5 Trondheim, Noorwegen 08:00 AM 04:00 PM
Dag 5 Schilderachtig cruisen in de Trondheimsfjord    
Dag 6 Op zee    
Dag 7 Hammerfest, Noorwegen 11:00 AM 06:30 PM
Dag 8 Honningsvag, Noorwegen 08:00 AM 06:00 PM
Dag 8 Toeristische cruise langs de Noordkaap    
Dag 9 Op zee    
Dag 10 Op zee    
Dag 11 Geiranger, Noorwegen 07:00 AM 04:00 PM
Dag 11 Cruisen door de Geirangerfjord    
Dag 12 Bergen, Noorwegen 08:00 AM 005:00 PM
Dag 13 Op zee    
Dag 14 Amsterdam/Rotterdam, Nederland 07:00 AM  

Routeinformatie

Eidfjord

In Eidfjord ligt de nadruk op de natuur en het buitenleven. Hier vindt u de spectaculaire waterval Vøringsfossen, een van de Noorse natuurattracties die het vaakst wordt bezocht. Voor trektochtplezier is er Hardangervidda, een bergplateau met spectaculair uitzicht. Of ervaar het landschap op minder avontuurlijke schaal in het uitstekende natuurcentrum waarin cultuur, klimaat en landschap van Noorwegen worden getoond.

Bergen

Als toegang tot het land van de fjorden is het mooie Bergen omgeven van stijle, beboste bergen en heeft het de levendige sfeer van een universiteitsstad.

Alesund

Deze pittoreske vissershaven aan de monding van Stor Fjord verbindt twee eilanden en heeft een betoverende art nouveau architectuur, stenen torens, torenspitsen en middeleeuwse gevels.

Cruise naar Trondheim

Trondheim (destijds Nidaros) werd gesticht in 997 na Chr. als het machtscentrum van de Vikingen. Hier staat de Nidaros Kathedraal waar alle Noorse kroningen plaatsvinden en waar de kroonjuwelen bewaard worden.

Cruise naar Honningsvåg

Inspirerend en prachtig Honningsvåg, 's werelds meest noordelijke dorp is uw toegangspoort tot de Noordkaap.

Geiranger

Op de schitterende Geirangerfjord, één van de meest indrukwekkende zichten van Noorwegen, vormt Gieranger een beeldschone fjord-stad. Dichtbij stort de Seven Sisters-waterval zich 5,000-voet omlaag.

Cruise naar Flam

De Aurlandsfjord is een adembenemende fjord, met glasheldere wateren en met sneeuw bedekte toppen die meer dan 3.000 meter boven het water uit torenen. Een nog opzienbarender feit is dat de fjord slechts een aftakking van een nog grotere, massievere fjord is: de Sognefjord. Die fjord is de langste in Noorwegen, maar u draait tijdens uw cruise naar het zuiden, naar Flam. De kliffen staan steeds dichter op elkaar als u het dorpje nadert en als u er eenmaal bent, hebt u het gevoel dat u alleen naar boven kunt kijken. Het dorpje is prachtig; het landschap wordt doorkruist door rivieren en watervallen en omhuld door weides. Ga eens voor een ritje op de legendarische, steile Flam-spoorlijn.

Cruise naar Stavanger

Geplaveide straatjes kronkelen langs kleurrijke huizen in deze prachtige stad. In het nabijgelegen Lysefjord moet u niet vergeten een bezoek te brengen aan de vaak gefotografeerde Preikestolen.

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Informatie Schip

MS Koningsdam

Het is altijd spannend wanneer een nieuw schip deel gaat uitmaken van de geweldige vloot van Holland America Line. Maar het is vooral spannend wanneer de nieuweling de eerste is van een nieuwe scheepsklasse. Want als het ms Koningsdam, dat ruimte biedt aan 2.650 gasten, in april 2016 gaat varen, is het niet alleen het eerste schip met deze naam, maar luidt het ook een nieuw tijdperk in van cruises in de Pinnacle-klasse. Inmiddels is het schip gedoopt door onze Koningin Maxima op vrijdag 20 mei 2016 en in de vaart gegaan.

Pinnacle betekent 'hoog punt' en het debuut van de Koningsdam is een hoogtepunt in de geschiedenis van Holland America Line. Maar in veel opzichten was de Koningsdam al 143 jaar in de maak. Als erfgenaam zal dit schip de traditie, het nautische erfgoed en de befaamde service en stijl waar Holland America Line om bekend staat voortzetten, terwijl de meetlat hoger wordt gelegd voor 21e-eeuwse elegantie.

Zijn naam zet de toon. De herkomst ervan is net als het schip zelf een mix van hedendaags en klassiek: 'Koning' is bedoeld als saluut aan Koning Willem-Alexander, de eerste Nederlandse koning in meer dan 100 jaar. En 'dam' omdat dit tenslotte een Holland America Line-schip is en de gewoonte om 'dam' in de naam op te nemen gaat terug tot 1883.

De thuishaven wordt Amsterdam bij afvaarten vanuit Nederland.

Het Dekkenplan

Accommodatie omschrijving**

De schepen van Holland America Line staan bekend als elegante middelgrote schepen met veel persoonlijke ruimte.

Er zijn verschillende catergorieën met ieder zijn eigen prijs voor ieder type stateroom. De verschillen kunnen zitten in de locatie op het schip, grote van de stateroom en het zicht vanuit de stateroom.

Afhankelijk van het schip kan elk type verschillende categorieën staterooms omvatten.

Interior

De 2 bedden zijn om te vormen tot 1 queen-size bed, douche. Ongeveer 182-293 vierkante voet (1 vierkante voet = 0,09 m².)

Oceanview

De 2 bedden zijn om te vormen tot 1 queen-size bed, bad, douche. Ongeveer 140-319 vierkante voet (1 vierkante voet = 0,09 m²).

Oceanview Gezins stateroom

2 benedenbedden die om te vormen zijn tot 1 queen-sizebed, 1 bankbed voor 2 personen en 1 bovenbed. 2 badkamers, waarvan een met bad, douche, wastafel en toilet, en een met douche en wastafel. Ongeveer 222-231 vierkante voet.

Veranda

2 benedenbedden die om te vormen zijn tot 1 queen-sizebed, douche, zitgedeelte, een eigen veranda, ramen van vloer tot plafond. Ongeveer 228-420 vierkante voet inclusief veranda (1 vierkante voet = 0,09 m²).

Vista Suite

2 benedenbedden om te vormen tot 1 queen-size bed, douche, zitgedeelte, privéveranda, koelkast, ramen van vloer tot plafond. Ongeveer 260-356 vierkante voet inclusief veranda.

Signature Suite

2 benedenbedden die om te vormen zijn tot 1 king-sizebed, 1 opklapbed voor 1 persoon, badkamer met dubbele wastafel, grote jacuzzi met douche en extra douchehokje, grote zithoek, een eigen veranda, ramen van vloer tot plafond.
Ongeveer 393-400 vierkante voet inclusief veranda.

 

Neptune Suite

De 2 bedden kunnen omgevormd worden tot 1 king-size bed, jacuzzi en douche, grote zithoek, kleedkamer, eigen balkon, 1 slaapbank voor 2 personen, minibar, koelkast, ramen van plafond tot vloer. Ongeveer 571-653 vierkante voet inclusief veranda (1 vierkante voet = 0,09 m²).

Prijzen 2018

15 dagen/14 nachten Cruise naar de Noordkaap/Middernachtzon
v.a. prijs zolang de voorraad strekt
Prijzen per persoon MS Koningsdam
10/6-2018
MS Koningsdam
8/7 -2018
Interior (binnenhut) € 2199 € 2449
Oceanview € 2599 € 2799
Veranda(belemmerd zicht) € 2999 € 2999
Verandah € 3059 € 3199
Vista Suite € 3999 € 4199
Signature Suite € 5699 € 5999
Neptune Suite € 6699 € 6899
15 dagen/14 nachten Cruise naar de Noordkaap/Middernachtzon
v.a. prijs zolang de voorradig strekt
Prijzen per persoon MS Rotterdam
19/5-2018
MS Rotterdam
27/5-2017
reeds vertrokken
Interior (binnenhut) €2399
Oceanview (lemmerd zicht) € 2499
Lanai € 3349
Vista Suite € 3999
Neptune Suite €6199

Reserveringskosten: € 27,00
Calamiteitenfonds: €2,50

*Prijzen zijn vanaf per persoon, alleen voor de cruise en gebaseerd op een dubbele bezetting. De aangeduide prijzen geven de goedkoopste vervoerprijs weer voor elke passagiershut. De prijzen zijn inclusief overheidstoeslagen en belastingen. Prijzen en beschikbaarheid zijn onderhevig aan niet vooraf meegedeelde veranderingen.

Voor actuele prijzen en beschikbaarheid kunt uw het boekingformulier invullen

De HAL behoudt zich het recht voor om de brandstoftoeslag voor alle gasten in te voeren.

Inbegrepen:

  • Cruise volgens bovenstaande route
  • Alle maaltijden aan boord (Volpension)
  • Havengelden
  • Belastingen met betrekking tot de cruise
  • Activiteiten die gratis aan boord worden georganiseerd

Niet inbegrepen:

  • Uitgaven van persoonlijke aard zoals b.v. excursies, massages etc
  • Fooien (gebruikelijk rond de 12 euro per dag per persoon).

Schip: ms Koningsdam
Vertrekhaven: Amsterdam, Nederland
Ontscheping: Amsterdam, Nederland
Datum: vertrekdata 2018: 10 juni en 8 juli

Schip: ms Rotterdam
Vertrekhaven: Rotterdam
Ontscheping: Rotterdam Nederland
Datum: vertrekdata 2018: 19 mei

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Cruise voor de 15-daagse HAL cruise Naar de Middernachtzon. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.

**De beschikbaarheid van passagiershutten verschilt per schip en per categorie. De getoonde afbeeldingen zijn representatief voor een passagiershut in die categorie. De weergegeven afmetingen van de kamers kunnen enigszins van de werkelijkheid afwijken, kamers in dezelfde categorie kunnen in grootte verschillen en/of anders ingericht zijn qua meubels, ramen of decoratie dan op de afbeeldingen is weergegeven.