Noordeuropareizen

image

14-daagse Vlieg/Bus Rondreis "Hoogtepunten van Noorwegen 2018"

Deze reis is zo samengesteld dat u in alle rust kennis kunt maken met de machtige natuur van Noorwegen. U ziet de beroemdste fjorden zoals de Geirangerfjord, de Sognefjord en de Hardangerfjord, de prachtige bergwereld met imposante passen als de Trollstigen en de Sognefjellsweg, vruchtbare dalen in het binnenland en de grillige Noorse kust. Bovendien worden op deze reis Oslo, Bergen en Trondheim, de drie grootste steden van het land aangedaan. Al jaren wordt deze reis terecht de Hoogtepunten van Noorwegen genoemd. Alles wat Noorwegen zo mooi maakt komt aan bod en wel op een rustig tempo. Een echte aanraden.

Excursies
- Lillehammer
- Trondheim
- Sognefjord
- Trollstigen
- Ålesund
- Geirangerfjord
- Briksdalsbreen
- Flåmsbanen
- Bergen
- Hardangerfjord
- Oslo

 • Prachtige natuur en veel bezienswaardigheden
 • Nederlandse reisleiding
 • Verblijf in uitstekende 3* en 4* hotels
 • U vliegt naar van Schiphol naar Oslo v.v.
 • Rustig reistempo
 • Ruime keuze aan vertrekdata met veretrekgarantie
 • Dag 1: Vlucht Schiphol - Oslo Verblijf \lillehamar (ca 190 km)
 • Dag 2: Lillehamer - Oppdal (ca 220 km)
 • Dag 3: Dagtocht naar Trondheim (ca 250 km)
 • Dag 4: Oppdal - Molde (ca 350 km)
 • Dag 5: Molde - Ålesund (ca 230 km)
 • Dag 6: Ålesund via Geirangerfjord naar Stryn (ca 170 km)
 • Dag 7: Dagtocht naar de Briksdalbreen (ca 40 km)
 • Dag 8: Stryn - Sognedal (ca 280 km)
 • Dag 9: Sognedal - Flåm - Bergen (ca 120 km)
 • Dag10: Bezoek Bergen (ca 55 km)
 • Dag 11: Bergen - Rauland (ca 290 km)
 • Dag 12: Vrije dag of optionele excursie
 • Dag 13: Rauland - Oslo (ca 260 km)
 • Dag 14: Terugvlucht naar Nederland.

Routebeschrijving

Dag 1: Woensdag: Oslo en Lillehamar, ca. 190 km

Op eigen gelegenheid reist u naar Schiphol waar uw vakantie begint met de vlucht naar Oslo. Op het vliegveld wordt u welkom geheten door onze Nederlandssprekende reisleid(st)er en lokale chauffeur. We rijden langs de oevers van het uitgestrekte Mjøsameer naar Hamar, bekend vanwege de Olympische schaatshal in de vorm van een omgekeerd Vikingschip. Hier en in Lillehamer, waar we overnachten, vonden in 1994 de Olympische Winterspelen plaats.

Dag 2: Donderdag: Lillehammer en Oppdal, ca. 220 km

In de ochtend heeft u de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan het openluchtmuseum Maihaugen. Hier krijgt u een goede indruk van hoe men vroeger leefde in het Gudbrandsdal. Als de omstandigheden het toelaten rijden we over de Peer Gyntveien, de beroemde weg over één van de mooiste hoogvlaktes. We vervolgen onze rit door het prachtige Gudbrandsdal. We steken tevens de Dovrefjell over en komen aan in de omgeving van Oppdal.

Dag 3: Vrijdag: Dagtocht Trondheim, ca. 250 km

Oppdal is de beste uitvalsbasis om de derde stad van Noorwegen, Trondheim, te bezoeken. De houten huizen op palen langs de rivier Nidelva, het gezellige centrum en de grootste kathedraal van Noorwegen, de Nidarosdom, zullen u zeker aanspreken.

Dag 4: Zaterdag: Molde, ca. 350 km

Vandaag staat de schitterende Westkust op het programma. We rijden over de Sunndalsöra,  aan het einde van het Sunndalsfjord,  en bereiken Kristiansund. Bezienswaardig is de moderne Kirkeland kerk met haar 320 kleurige glasvenster. Via de Atlantische Weg,  rijden we door de oceaan,  langs diverse fjorden en bereiken we de rozenstad Molde. In het zachte klimaat, veroorzaakt door de warme Golfstroom, gedijen hier lindebomen, paardenkastanjes en rozenstruiken zoals nergens anders op deze breedtegraad. ’s Avonds wordt Molde door twee cruiseschepen van de Hurtigruten aangedaan. U kunt een kijkje aan boord nemen.

Dag 5: Zondag: Ålesund, ca. 230 km

Met de ferry steken we de Langfjord over en vervolgens rijden we naar Åndalsnes. Daar beginnen we aan de klim van een zeer spectaculaire bergpas met 11 haarspeldbochten, die bekend staat onder de naam Trollstigen. Het uitzicht alsmede de afdaling naar de Norddalsfjord is adembenemend. Via Linge en Sjøholt naar het prachtig gelegen stadje Ålesund.

Dag 6: Maandag: Geiranger, boottocht Geirangerfjord en Stryn, ca. 170 km

We verlaten het in Jugendstil gebouwde stadje Ålesund. We varen de Storfjord over en rijden naar Hellesylt. Daar beginnen we aan een prachtige boottocht over de beroemde Geirangerfjord, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. We varen tussen hoge, steile rotswanden en langs klaterende watervallen. We overnachten in Stryn.

Dag 7: Dinsdag: Dagtocht Briksdalbreen, ca. 40 km

Vandaag een rustige dag. We maken een tocht door het prachtige Oldendal, waar meren, bossen, watervallen en wellicht een eland u opwachten tegen de achtergrond van het Jostedalsbreen berg- en gletsjermassief. Aan het einde van het dal kunt u een wandeling maken naar de Briksdalsbreen gletsjertong die tot in het dal uitkomt, maar de mogelijkheid bestaat ook om met een zogeheten Trollbiler te gaan (excl. ca. NOK 210 p.p.).

Dag 8: Woensdag: Sogndal, ca. 280 km

De majestueuze bergwereld staat op het programma! In Lom is er gelegenheid de mooie staafkerk te bezoeken. Daarna beginnen we aan de hoogste bergpas van Noorwegen (1434 m), de Sognefjellsweg. U zult versteld staan van de schoonheid van dit gebied met zijn besneeuwde bergtoppen. De prachtige afdaling brengt ons naar de oever van de Sognefjord.

Dag 9: Donderdag: Sognefjord, Flåm en Bergen, ca. 120 km

Vanmorgen maken we een korte oversteek per boot over de Sognefjord naar Fodnes. Vervolgens rijden we via de Laerdaltunnel naar Flåm. Vanuit Flåm maken we een prachtige treinreis met de wereldberoemde Flåmsbanen naar Myrdal en weer terug waarbij we onderweg een tussenstop maken bij de imposante waterval Kjosfossen (treinreis inclusief). De trein overbrugt over een afstand van 20 km een hoogteverschil van 865 meter en is daarmee het steilste treintraject ter wereld! Vervolgens rijden we via Voss naar Bergen.

Dag 10: Vrijdag: Bergen, ca. 55 km

We hebben de hele dag om deze schilderachtige stad aan de zee te bezoeken. Na een korte rondrit kunt u op eigen gelegenheid de levendige stad verkennen. Bryggen, de houten pakhuizen aan de kade en de vismarkt mogen natuurlijk niet op het programma ontbreken. Het winkelaanbod is groot en we raden u aan met de kabelbaan Fløybanen (excl. ca. NOK 85 p.p.) naar de 300 meter hoge bergtop Fløyen te gaan vanwaar u een prachtig uitzicht heeft.

Dag 11: Zaterdag: Bergen en Rauland, ca. 290 km

Bij Nordheimsund bereiken we de op één na grootste fjord, de Hardangerfjord, die we oversteken van Kvanndal naar Utne. Door 'de boomgaard' van Noorwegen rijden we langs de Sørfjord naar Odda waar we afscheid nemen van de fjorden. Voordat we over de hoogvlakte richting Setesdal gaan, maken we nog een stop bij één van de mooiste watervallen van Noorwegen, de Låtefoss.

Dag 12: Zondag: Vrije dag of excursie door Telemarken

Vandaag kunt u in alle rust genieten van de omgeving en mooie wandelingen maken. Maar ook een optionele excursie door Telemarken is zeker de moeite waard (excl. ca. NOK 250 p.p.).

Dag 13: Maandag: Oslo, ca. 260 km

We nemen afscheid van de provincie Telemark. We maken een stop bij Heddal, de grootste staafkerk van het land en rijden dan door naar Oslo. Daar staan de belangrijkste bezienswaardigheden op het programma, zoals het fraaie Frognerpark met de honderden beelden van Gustav Vigeland. Ook het Fram museum, gewijd aan de Noorse poolexpedities is een interessante stopplaats.

Dag 14: Dinsdag: Nederland

Helaas komt er alweer een einde aan deze prachtige reis. U wordt naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam.

 

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Hotel omschrijving

Tijdens deze reis verblijft u in goede middenklasse hotels. Uw kamer is uiteraard voorzien van badkamer met bad of douche en toilet.

Overnachtingen
- 1x Lillehamar Hotel****Lillehamer
- 2x Skifer Hotel Oppdal****Oppdal
- 1x Scandic Seilet Hotel****Molde
- 1x Scandic Parken Hotel****Alesund
- 2x Stryn Hotel****Stryn
- 1x Eikum Hotel***Hafslo/omgeving Sogndal
- 2x Scandic Bergen Hotel**** rand van Bergen
- 2x Hogfjellshotel Raland***Rauland
- 1x Scandic Fornebul**** Oslo

 

De hotel- en accommodatiebeschrijvingen zijn onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten. Er kunnen variaties voorkomen in kamerindeling en vorm.

Prijzen 2018

Vertrekdata & Prijzen p.p. obv 2p kamer obv 1p kamer
06-06-2018 € 2093 € 2592
20-06-2018 € 2093 € 2592
04-07-2018 € 2010 € 2509
18-07-2018 € 2067 € 2566
01-08-2018 € 2067 € 2566
15-08-2018 € 1999 € 2498

Reserveringskosten: € 27,00
Calamiteitenfonds: €2,50

Bij deze reis inclusief!

 • Vlucht van Amsterdam naar Oslo v.v. met KLM
 • Luchthavenbelasting, brandstofheffing en veiligheidstoeslagen
 • Lokale touringcar met chauffeur
 • Deskundige Nederlandssprekende reisleiding
 • 1 Overnachting in Lillehammer
 • 2 Overnachtingen in Oppdal
 • 1 Overnachting in Molde
 • 1 Overnachting in Aalesund
 • 2 Overnachtingen in Stryn
 • 1 Overnachting in Hafslo
 • 2 Overnachtingen in Bergen
 • 2 Overnachtingen in Rauland
 • 1 Overnachtingen in Oslo
 • 13x Ontbijt en 13x diner
 • Ferry overtochten
 • Inclusief treinreis met de Flåmsbanen

 

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 18 en max. 38.

Niet inbegrepen

 • Tenzij anders vermeld, zijn entreegelden voor bijvoorbeeld kastelen en musea niet inbegrepen. Wij willen u tot niets verplichten, u bepaalt zelf waar u aan deelneemt. Niet vermelde extra’s zijn te allen tijde facultatief en nooit verplicht.
 • Ruimbagage

 

Annuleringstermijn
Met minder deelnemers dan het minimum behouden wij ons het recht voor om de reis te annuleren. In voorkomende gevallen ontvangt u hierover tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit: reisduur t/m 7 dagen; uiterlijk 7 dagen voor vertrek; reisduur vanaf 8 dagen; uiterlijk 14 dagen voor vertrek.

Bagageregling vlucht (onder voorbehoud van wijzgingen)

Het meenemen van ruimbagage op Europese vluchten van KLM (m.u.v. Italië en Rusland) is een betaalde keuzemogelijkheid.
Het meenemen van handbagage (1 stuk per persoon) is gratis. Dit stuk mag max. 12 kg zijn en de afmetingen 55 x 35 x 25 cm (LxBxH) hebben.

De kosten voor het meenemen van ruimbagage kunnen worden vermeden als u Flying Blue deelnemer bent. Indien u u geen Flying Blue deelnemer bent, dan betaalt u – mits vooraf aangemeld – € 15 per koffer per enkele reis (1 koffer van max. 20 kg per persoon). Zonder aanmelding van uw bagage voor vertrek betaalt u bij check-in op Schiphol € 30 per koffer per enkele reis. Voor aanmelding van uw bagage verwijzen wij u naar de website van KLM, www.klm.nl.

Voor KLM vluchten naar Rusland en Italië kunt u de volgende stuks bagage gratis meenemen:
Handbagage: 1 stuk per persoon. Dit stuk mag max. 12 kg zijn en de afmetingen 55 x 35 x 25 cm (LxBxH) hebben.
Ruimbagage: 1 stuk per persoon, max. 20 kg zijn.

Deze informatie is onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen.

 

Reisdocumenten

Geldig paspoort of identiteitskaart

Valuta

Noorse Kroon

 

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Busrondreis: 14-daagse Vlieg/Bus Rondreis Hoogtepunten van Noorwegen op uw gemak. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.