Noordeuropareizen

Busreis Schotse Hooglanden 2024

10-daagse busreis Schotland
Vanaf € 979,00

 

Whisky, kilts, clans, doedelzakken en de stille hooglanden, het zijn de bekende clichés van het raadselachtige Schotland. De Schotten zijn dan ook trots op hun eigenzinnige land en houden tradities in ere. Tijdens deze reis maken we mooie tochten door fascinerende landschappen en bezoeken we indrukwekkende bezienswaardigheden. We gaan opzoek naar het legendarische monster Nessie bij Loch Ness, wandelen door de bijzondere Inverewe Gardens en genieten van pittoreske stadjes.

 

 • Historisch Edinburgh en havenstadje Oban
 • Queens View, één van 's lands mooiste uitzichtpunten!
 • VBezoek Blair Castle en Dunrobin Castle
 • Prachtige tocht door de Cairngorm Mountains
 • Loch Ness en Loch Lomond
 • Dag 1: Met DFDS Seaways naar Newcastle
 • Dag 2: Edinburgh-Pitochry
 • Dag 3: Pitlochry, Queens View, Blair Castle
 • Dag 4: Cairngorm Mountains
 • Dag 5: Dagtocht door de Highlands en Inverewe Gardens
 • Dag 6: Bezoek aan Dunrobin Castle
 • Dag 7: Caledonian Canal en Loch Ness
 • Dag 8: Oban
 • Dag 9: Loch Lomond en Gretna Green
 • Dag 10: Weer thuis

Routebeschrijving

Dag 1: Met DFDS Seaways naar Newcastle

Vertrek naar IJmuiden voor de nachtovertocht met DFDS Seaways naar Newcastle.Aan boord begint uw vakantie al, want u kunt genieten van de vele faciliteiten van de ferry. U hebt de mogelijkheid een maaltijdenpakket voor aan boord te rserveren. Geef dity op in het tekstvak van het offerte/boekingsformulier.

Dag 2: Edinburgh-Pttlochry, ca 300 km

Na aankomst in Newcastle rijden we via de Schotse Borders naar Edinburgh, de karaktervolle Schotse hoofdstad, prachtig gelegen op de Schotse heuvels. We maken een stadsrondrit onder leiding van onze chauffeur, waarbij u uiteraard Edinburgh Castle te zien krijgt. In het kasteel worden de Schotse kroonjuwelen bewaard, bestaande uit een kroon, een scepter en een zwaard. Hierna heeft u vrije tijd om de stad op eigen gelegenheid te verkennen. Bezoek onder andere de gezellige winkelstraat Princes Street en de andere oude straatjes, met de Royal Mile en het Palace of Holyroodhouse. Overnachting nabij Pitlochry voor 2 nachten. (ca. 300 km)
 

Dag 3: Pitlochry, Queens View en Blair Castle, ca 40 km

Bezoek aan Victoriaans Pitlochry. We zien onder andere de waterkrachtcentrale van Centraal Schotland en de zalmtrap waarlangs de zalm in het voor- en najaar zijn weg vind. Later vertrek naar het bekende uitkijkpunt Queens View met haar koninklijke uitzicht over Loch Tummel. Volgens velen is dit één van de mooiste uitzichtpunten van Schotland. We bezoeken Blair Castle, waar we kennismaken met ruim 700 jaar Schotse geschiedenis. Het strategisch gelegen kasteel is vanuit de verte al te zien en is met zijn witte torentjes een lust voor het oog. (ca. 60 km
 

Dag 4: Cairngorm Mountains, ca 250 km

Een prachtige tocht door de Cairngorm Mountains, de hoogste bergketen van Groot-Brittannië, Onderweg zien we het dorp Tomintoul, één van de hoogst gelegen dorpen in Schotland. Vanaf hier rijden we een deel van de beroemde Whisky Trail en via Grantown-on-Spey richting Culloden Battlefield. Hier werd in februari 1746 definitief een einde gemaakt aan de Schotse droom van een onafhankelijke natie. De tv-serie Outlander geeft de sfeer rondom de Schots-Engelse veldslagen prachtig weer. Aansluitend rijden we naar ons hotel in Strathpeffer. Hier verblijven we 3 nachten.

Dag 5: West Highlands en Inverewe Gardens, ca 190 km

Vandaag staat er weer een dagje natuur op het programma! Bezoek aan de westkust met een schitterende dagtocht door de Highlands en een stop bij de watervallen van Rogie. Vanaf de hangbrug ziet u het water naar beneden storten in een spectaculaire kloof. Aansluitend bezoek aan de kleurrijke Inverewe Gardens, waar dankzij de warme golfstroom subtropische planten uit alle delen van de wereld groeien. Vooral de rododendrons en palmbomen zijn hier bekend.
 

Dag 6: Een dagtocht met bezoek Dunrobin Castle, ca 200 km of een dag ter vrije besteding

Vandaag neemt de chauffeur u mee naar de overweldigende natuur van de Higlands. Een prachtige route brengt ons via Bonar Bridge en Lairgnaar Golspie voor een bezoek aan het indrukwekkende Dunrobin Castle, het kasteel van de Sutherland familie. Hoog op een plateau gelegen kijkt u vanaf het terras uit over de Noordzee en ontvouwt zich aan uw voeten de gemanicuurde tuin. In deze tuin verzorgt de valkenier twee keer per dag (in de zomermaanden) een show met zijn indrukwekkende roofvogels. In het voormalige tuinhuis is nu een museum gevestigd waar u de meest vreemdsoortige objecten kunt bekijken, die de hertogen in de loop der eeuwen buit hebben gemaakt tijdens hun wereldreizen. Na dit bezoek rijden we via Dornoch Firth naar Tain, waar we met een beetje geluk een kolonie zonnende zeehonden kunnen bewonderen. Via Cromarty Firth en Moray Firth rijden we terug naar Strathpeffer. U kunt er uiteraard ook voor kiezen om deze dag naar eigen wens in te vullen; maak een wandeling in de mooie omgeving of strijk neer op een terrasje. U heeft vandaag een dag om naar eigen wens in te vullen! Gaat u wandelen in de mooie omgeving of strijkt u neer op een terrasje?
 

Dag 7: Caledonian Canal en Loch Ness, ca 200 km

We verlaten Strathpeffer en gaan op zoek naar Nessie, het lieftallige monster van Loch Ness. Een mooie route via Beauly brengt ons naar het bezoekerscentrum in Drumnadrochit. Hier komt u alles te weten over ’s werelds bekendste monster. We volgen het Caledonian Canal, het kanaal dat de Noordzee met de Atlantische Oceaan verbindt; in het kanaal zijn 29 schutsluizen gebouwd om de hoogte te overbruggen. In Fort Augustus kunt u een blik werpen op een aantal van deze trapsgewijs aangelegde sluisjes. Via Spean Bridge en Fort William bereiken we één van de mooiste Schotse glens: Glen Coe; hier werd in 1692 de MacDonald clan uitgemoord door de Engelsen, waardoor de glen ook wel Tranendal wordt genoemd. In films als Braveheart, Harry Potter en Skyfall werd Glen Coe als decor gebruikt. Onze volgende twee overnachtingen zijn in de omgeving van Tyndrum.
 

Dag 8: Oban, ca 125 km

Bezoek aan het mooie havenstadje Oban, gebouwd op een steile heuvel. Alleen al voor de vergezichten over zee en het uitzicht op de kust van Argyll is een bezoek de moeite waard! Ook kunt u hier de prominent aanwezige McCaig’s Tower bewonderen, een onvoltooide imitatie van het Colosseum in Rome. Langs de drukke pier in Oban wordt volop verse vis verkocht. 
T
Dag 9: Loch Lomond en Gretna Green terug naar Newcastle (DFDS SEAWAYS), ca 400 km

Via het pittoreske plaatsje Luss gelegen aan Loch Lomond, het grootste zoetwatermeer van Groot-Brittannië, rijden we naar Newcastle. Hier schepen we in aan boord van DFDS Seaways voor de nachtovertocht richting Nederland. Aan boord heeft u volop de gelegenheid om met uw reisgenoten na te praten over de indrukken die u in Schotland heeft opgedaan.

 

Dag 10: Weer thuis

Na een goede nachtrust arriveren we in de ochtend in IJmuiden. U kunt terugkijken op een mooie reis door de Schotse Hooglanden.

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.
 

Informatie overtocht

We maken de overtocht met DFDS Seaways vanuit IJmuiden naar Newcastle en v.v.. Deze overtocht is een nachtovertocht, wat betekent dat u de nacht aan boord doorbrengt. Daarnaast hoeft u zich ook absoluut niet te vervelen aan boord van DFDS Seaways, want er is voldoende entertainment. Van live muziek tot een bioscoop, een casino en natuurlijk barretjes en restaurants. Voor het verblijf aan boord kunt u kiezen uit een 1- of 2-persoons binnen- of buitenhut, beide te boeken met stapelbed of benedenbedden. Alle hutten zijn sfeervol en maritiem ingericht.

Hotels

Uw hotels Tijdens deze rondreis verblijft u in goede middenklasse hotels, waarvan de kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet. Het verblijf is op basis van halfpension (Schots ontbijt en 2- of 3-gangendiner). De meeste hotels hebben een lift of over kamers op de begane grond en beschikken over wifi. Aan boord van de ferry van DFDS verblijft u op basis van halfpension in een 2-persoonsbinnenhut met bedden boven elkaar (bedden naast elkaar zijn tegen meerprijs en op aanvraag mogelijk)

 

 De hotel- en accommodatiebeschrijvingen zijn onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten. Er kunnen variaties voorkomen in kamerindeling en vorm.

Prijzen 2024

Vertrekdata & Prijzen p.p. obv 2p kamer obv 1p kamer
di 23-04-2024 € 1253 € 1529
di 07-05-2024 € 1434 € 1719
di 21-05-2024 € 1434 € 1719
di 18-06-2024 € 1473 € 1749
di 02-07-2024 € 1743 € 2229
di 16-07-2024 € 1743 € 2229
di 30-07-2024 € 1843 € 2369
di 13-08-2024 € 1843 € 2369
di 27-08-2024 € 1653 € 2009
di 10-09-2024 € 1543 € 1819
di 24-09-2024 € 1473 € 1749
di 08-10-2024 € 1059 € 1319
di 22-10-2024 € 979 € 1239

Reserveringskosten: € 35,00

SGR-bijdrage per persoon: € 5,00

Calamiteitenfonds: € 2,50

Inbegrepen

 • Luxe comfort class touringcar
 • Deskundige chauffeur tevens reisleider
 • Overtochten met de DFDS in een 2-persoons binnenhut
 • 2 Overnachtingen in Pitlochry
 • 3 Overnachtingen in Strathpeffer
 • 2 Overnachtingen in Arrochar
 • 9x Ontbijt en 9x diner
 • tovertochten DFDS
   (2x diner, 2x ontbijt): € 75

Niet inbegrepen

Entreegelden: Tenzij anders vermeld, zijn entreegelden voor bijvoorbeeld kastelen en musea niet inbegrepen. Wij willen u tot niets verplichten, u bepaalt zelf waar u aan deelneemt. Niet vermelde extra’s zijn te allen tijde facultatief en nooit verplicht


Overtocht
Tijdens de nachtafvaart met DFDS Seaways kunt u in een andere hutaccommodatie verblijven. Hieronder de mogelijke huttypes en bijhorende toeslagen per persoon:

 • 1 pers. buitenhut (bij 1-pers.)
 • 2 pers. buitenhut
 • 2 pers. buitenhut bedden naast elkaar.
  Prijs op aanvraag

Reisdocumenten

Geldig paspoort

 

Valuta

Britse Pond

Opstapschema

  • Weert - 10.15 uur
  • Eindhoven - 11.00 uur
  • Breda - 12.00 uur
  • Rotterdam - 12.45 uur
  • Utrecht - 13.30 uur
  • Amsterdam - 14.00 uur
  • Haarlem. 14.30 uur
  • IJmuiden- 15.00 uur

  N.b. Bovengenoemde tijden zijn indicatief en onder voorbehoud van wijzigingen, de exacte vertrektijd vindt op op uw reisbescheiden.

  Parkeren

  U kunt bij de opstapplaatsen in Weert, Eindhoven, Utrecht, Amstelveen, Haarlem en IJmuiden tegen betaling uw auto parkeren. Bij de opstapplaatsen in Rotterdam en Breda kunt u uw auto gratis parkeren

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Busrondreis de 10-daagse rondreis Schotse Hooglanden. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.