Noordeuropareizen

Busreizen Engeland

Busrondreis Isle of Wight, Devon en Cornwall Engeland 2024

10-daagse busrondreis door de mooiste Engelse graafschappen. Bezoek aan Isle of Wight, Stonehenge, Dartmoor National Park, Plymouth, Tintagel, Boscastle en Land's End.
Vanaf € 1279,00

Breng tijdens deze prachtige rondreis een bezoek aan de magische hoek van Engeland, aan de twee graafschappen die bij velen favoriet zijn! Devon en Cornwall, de twee graafschappen van Engeland die bij velen favoriet zijn. En terecht! Deze magische hoek van Engeland wordt gedomineerd door zijn lange, afwisselende kust. Populaire badplaatsen, als bijvoorbeeld Torquay, worden afgewisseld door authentieke vissersdorpjes met een rijke geschiedenis en woeste heidegronden bezaaid met rotspunten en historische overblijfselen.


Excursies
- Isle of Wight
- Stonehenge
- Darthmoor Nat.Park
- Bezoek Plymouth
- Tintagel Castle
- Boscastle
- Land's End
- Bath

 • Dag 1: Via Duinkerken/Calais-Dover met DFDS Seaways naar Reading
 • Dag 1 t/m 2: Verblijf in Reading
 • Dag 2: Bezoek Isle of Wight
 • Dag 3: Bezoek Stonehenge
 • Dag 3 t/m 4: Verblijf in Taunton
 • Dag 4 Bezoek Dartmoor Nat. Park, Princetown en Haytor Rock
 • Dag 5:Bezoek Plymouth en Bideford
 • Dag 5 t/m 8: Verblijf in Bideford
 • Dag 6: Bezoek Tintagel Castle en Boscastle
 • Dag 7: Bezoek Land's End en St. Ives.
 • Dag 8: Ter vrije besteding in Bideford
 • Dag 9: Bezoek Bath en terugreis richting Londen. Overnachting omgeving Londen.
 • Dag 10: Terugreis via Dover-Calais of Duinkerken naar Nederland

Routebeschrijving

Dag 1: Vertrek: Vrijdag: Ferryovertocht en Reading, ca 495 km

Via de verschillende opstapplaatsen rijden we naar Frankrijk, waar we de oversteek naar Dover maken. Via de graafschappen Kent en Surrey rijden we naar ons eerste hotel in of bij Reading voor de eerste 2 overnachtingen

Dag 2: Zaterdag: Isle of Wight, ca 240 km

We varen vandaag over naar het bijzondere eiland Wight met ca. 130.000 inwoners. Het eiland heeft enkele pittoreske plaatsjes en is tevens beroemd vanwege the Needles, een reeks van kalksteen-speerpunten oprijzend uit de zee. Op Wight bevindt zich tevens het zomerpaleis van Koningin Victoria. We maken een mooie rondrit over het eiland. Aan het eind van de middag varen we weer terug naar het vasteland

Dag 3: Zondag: Stonehenge, Bournemouth en Taunton, ca. 250 km

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan het meest beroemde prehistorische verschijnsel in Europa: Stonehenge. Vervolgens rijden we Bournemouth. In deze badplaats vinden verschillende prachtig aangelegde parken en tuinen en vandaar dat deze stad ook wel de 'tuinstad aan zee' wordt genoemd. De komende 2 nachten verblijven we Taunton.

Dag 4: Maandag: Dartmoor National Park, ca. 235 km

 We rijden vanaf Exeter via de prachtige kustlijn naar Dawlish, 'de stad van de zwarte zwaan', voor een koffiepauze. Vervolgens rijden we naar het gezellige stadje Princetown in het hart van het Dartmoor National Park. Hier heeft u de gelegenheid om te lunchen. In de middag rijden we door het mooie natuurgebied met zijn bruisende rivieren, oude bruggetjes, uitgestrekte heidevelden en prehistorische overblijfselen via ‘Clapper Bridge en Wildcombe-in-the-Moor terug naar ons hotel.

Dag 5: Dinsdag: Plymouth en Bideford, ca. 150 km

We verlaten Torquay en rijden naar de gezellige stad Plymouth, waar u eventueel een rondvaart door de haven kunt maken. De boulevard van Plymouth is erg leuk om te bezoeken. Er zijn vele cafeetjes, restaurants, antiek- en kunstnijverheid winkeltjes. Maar ook de oude visserswijk ‘Barbican’ met oude koopmanshuizen en smalle straatjes is een bezienswaardigheid. Beklim de vuurtoren voor een magnifiek uitzicht over stad en zee. Na ons uitgebreid bezoek rijden we naar Bideford waar we 4 nachten onze intrek zullen nemen.

Dag 6: Woensdag: Tintagel en Boscastle ca. 100 km

Vandaag staat de Noordkust van Cornwall gelegen aan de Celtic Sea op het programma. In Tintagel brengen we een bezoek aan de romantische en mysterieuze ruïnes van het Tintagel Castle. Volgens oude overleveringen zou King Arthur hier zijn geboren. Na de lunchstop rijden we naar het leuke plaatsje Boscastle, dat schilderachtig gelegen is aan een natuurlijke haven.

Dag 7: Vrijdag: Rondrit Cornwall en Land`s End, ca 400 km

We maken vandaag een prachtige dagtocht door de overweldigende natuur van Cornwall.Een lange dag dus we vertrekken vroeg en gaan op weg naar het uiterste puntje van Engeland: Land’s End, met zijn adembenemende kliffen. Hier heeft u uitgebreid de tijd om te lunchen, een wandeling te maken langs de indrukwekkende kustlijn en te genieten van prachtige uitzichten over de oceaan. Vol indrukken keren we terug naar ons hotel.

Dag 8: Donderdag: Vrije dag of dagtocht Clovelly, 40 km

Vandaag is er geen gezamelijk programma en kunt u genieten van een vrije dag in Bideford. Maak een wandeling langs de oever van de rivier Torridge en breng een bezoek aan het Maritiem museum. U kunt er ook voor kiezen om mee te gaan naar het charmante Clovelly, gelegen aan de kust van Noord Devon. Een voormalig vissersdorpje waar de ezeltjes nog voor houten karren worden gespannen, hun hoeven op oude straatstenen weerklinken en de vissers op ambachtelijke wijze in de haven naar kreeft vissen. Slenter door de romantische steile straatjes met prachtige witte cottages en geniet van een prachtig uitzicht op de baai. In het bezoekerscentrum komt u meer te weten over de geschiedenis van het dorp. Daarnaast vindt u er twee musea en de Clovelly Court Gardens. U heeft hier tevens tijd om te lunchen. Deze dagtocht is optioneel en kost € 15 p.p. (opgave en betaling ter plaatse). Vanwege de steile straatjes en vele keien is deze dagtocht niet geschikt wanneer u slecht ter been bent.

Dag 9: Zaterdag: Bath en omgeving Londen, ca 425 km

Een lange vandaag maar zeker de moeite meer dan waard. We rijden naar het oosten en brengen een bezoek aan Bath. Al tweeduizend jaar staat Bath bekend om haar geneeskrachtige thermen. De Romeinen ontdekten de bronnen al en hebben hun indrukken achter gelaten. De gezellige stad straalt nog steeds een Italiaanse sfeer uit. We vervolgen onze reis naar de omgeving van Londen voor onze overnachting.

Dag 10: Zondag Terugreis naar Nederland, ca 400 km

's Morgens gaan we in Dover aan boord voor de oversteek naar het vaste land. Na aankomst in Frankrijk rijden we via België terug naar de uitstapplaatsen in Nederland.

Informatie overtocht

U maakt met DFDS de overtocht van Duinkerke of Calais naar Dover. Deze relatief korte overtocht over het Kanaal duurt slechts twee uur. De faciliteiten aan boord zijn uitstekend, met een groot aanbod aan restaurants, bars en winkels. Voordat u het in de gaten heeft, bent u in Engeland aangekomen!

 

Hotel omschrijving

Tijdens deze rondreis verblijft u in goede middenklasse hotels, waarbij de kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet. Het verblijf is op basis van halfpension (Engels ontbijt en 2- of 3-gangendiner). De meeste hotels hebben een lift of kamers op de begane grond en beschikken over wifi.

 

Alle getoonde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De lijst met definitieve accommodaties ontvangt u bij uw reisbescheiden.

 

Groepsgrootte
min. 25

Annuleringstermijnl
Met minder deelnemers dan het minimum behouden wij ons het recht voor om de reis te annuleren. In voorkomende gevallen ontvangt u hierover tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit: reisduur t/m 7 dagen; uiterlijk 7 dagen voor vertrek; reisduur vanaf 8 dagen; uiterlijk 14 dagen voor vertrek. 

Prijzen 2024

Vertrekdata & Prijzen p.p. obv 2p kamer obv 1p kamer
do 23-05-2024 € 1279 € 1499
do 13-06-2024 € 1279 € 1499
do 27-06-2024 € 1369 € 1589
do 11-07-2024 € 1369 € 1589
do 15-08-2024 € 1369 € 1589
do 05-09-2024 € 1279 € 1499l

Reserveringskosten: € 35,00

SGR-bijdrage per persoon: € 5,00
Calamiteitenfonds: €2,50

Inbegrepen

 • - Reis per luxe Comfort Class Touringcar
  - Deskundige chauffeur tevens reisleider
  - Overnachtingen volgens programma
  - 9 x Ontbijt en 9 x diner

  Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 25
  max. aantal deelnemer: 44

  Annuleringstermijn
  Met minder deelnemers dan het minimum behouden wij ons het recht voor om de reis te annuleren. In voorkomende gevallen ontvangt u hierover tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit: reisduur t/m 7 dagen; uiterlijk 7 dagen voor vertrek; reisduur vanaf 8 dagen; uiterlijk 14 dagen voor vertrek

Niet inbegrepen:

 • Excursietreegelden

Reisdocumenten

Geldig paspoort


Valuta

Britse Pond

Opstapschema

 • Bij deze reis kunt u kiezen uit de volgende opstapplaatsen:

  - Amsterdam
  - Utrecht
  - Rotterdam
  - Breda

  U kunt de opstapplaats van uw keuze opgeven in het tekstvak van het offerte/boekingsformulier.

  De exacte opstaptijden vindt u terug in de reisbescheiden.

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Busrondreis de 10-daagse Busrondreis Isle of Wighth, Devon en Cornwall. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.