Noordeuropareizen

Het voetbalseizoen 2016/17 gaat van start. Voetbalreizen naar Newcastle United, Sunderland en Middlesbrough met DFDS Seaways van IJmuiden naar Newcastle v.v. voor het seizoen 2016/20167 nu al inboekbaar.

De voetbalreizen van het seizoen ’16 – ’17 zijn te boeken! De teams van Newcastle en Sunderland hebben tot het eind gestreden om uit de degradatie zone te blijven. Sunderland is de grote winnaar en blijft in de Premier League. Newcastle bewijst zich dit seizoen in de Championshi​p. Nieuw in ons aanbod is Middlesbrough vers gepromoveerd uit de Championship. Boro zal zich willen bewijzen in de Premier League. Welk team ga jij aanmoedigen?​ Hieronder zie je de speelschema’s van Newcastle United, Sunderland en Middlesbrough. Kies jouw favoriete wedstrijd en scoor je topweekend! Een voetbalervaring om niet te vergeten.

Voetbalreizen Engeland: beleef ze met een cruiseferry van DFDS Seaways.

Een voetbalreis naar Engeland is een veelzijdig, voordelig en compleet weekendje weg, vooral met DFDS. Stap aan boord van de luxe ferry voor een heerlijk avondje uit met vrienden én andere supporters. De volgende dag is het tijd voor een daverende Premier League wedstrijd van Newcastle United, Sunderland of Middlesbrough. Duik daarna het uitgaansleven en geniet na van de wedstrijd.

Newcastle United

Newcastle speelt komend seizoen in de Championship. Maar toch blijven wij ‘onze club’ steunen en bieden we deze wedstrijden nog steeds aan! Het is nog niet zeker welke Nederlandse spelers er blijven, maar één ding is zeker: Newcastle United wilt komend seizoen terug naar de Premier League. Steun Newcastle live in deze uitdaging en kijk hoe zij hun plek terug verdienen.

Newcastle United (NUFC), ook wel "The Magpies" genoemd, is opgericht in het jaar 1881 onder de naam Stanley. Al snel veranderde de naam naar Newcastle West End. In het jaar 1892 veranderde de naam definitief naar het huidige Newcastle United. De bijnaam Magpies (Ekster) is gebaseerd op de kleuren van de club: zwart met wit. Newcastle United behoort tot de grootste ploegen van de Premier League, hoewel deze maar één keer door de club gewonnen is. De FA-cup is vijf keer bemachtigd. De club heeft zware tijden gekend.

In het jaar 1992 dreigde Newcastle United zelfs naar de derde divisie te degraderen, maar werd gered door Kevin Keegan. In 1993 keerde Newcastle United gelijk weer terug naar de Premier League. In 2009 degradeerde Newcastle United opnieuw naar de tweede divisie, maar in het seizoen 2010/2011 keerde het team weer terug in de Premier League en het jaar daarop eindigde het zelfs op de vijfde plek. Afgelopen seizoen belandde Newcastle United op de vijftiende plaats. Wat gaan ze dit jaar doen? Beleef het live tijdens een voetbalreis Newcastle United.

Newcastle United speelt zijn wedstrijden in het St. James’ Park. Het stadion heeft plek voor ongeveer 50.000 toeschouwers en is een van de meest kenmerkende stadions van Engeland. Het bijzondere aan dit stadion is dat het midden in de stad ligt. De voetbalsfeer is tijdens speeldagen dan ook goed te proeven. Fans drinken voor de wedstrijd vaak nog een biertje in één van de pubs voordat ze naar de wedstrijd gaan.

Sunderland

Sunderland heeft zich weten te handhaven in de Premier League. Dat betekent dat we weer voetbalreizen voor hun wedstrijden in de Premier League kunnen aanbieden het komende seizoen. De Nederlanders Lens en van Aanholt blijven bij de club. Hopelijk kunnen zij ervoor zorgen dat Sunderland hoger in de ranglijst eindigt. Welke voetbalreis maak jij het live mee?

Sunderland (SAFC) dankt haar bijnaam "The Black Cats" aan de twee zwarte leeuwen in het clublogo. De club is opgericht in 1879 en kreeg de naam Sunderland & District Teachers Association. Deze naam is ontstaan omdat leraren uit de omgeving in de club speelden. Kort daarna veranderde het naar Sunderland Association Footbal Club en werden er ook profspelers aangenomen. In 1885 ging Sunderland op professioneel niveau spelen en in 1887 werd de club in tweeën opgesplitst. De professionele spelers die de club aantrok vervingen de lokale spelers en deze kregen weinig kans om door te dringen tot ​het eerste team. Daarom richtte deze groep hun eigen team op: Sunderland Albion FC. De twee teams moesten een play-off spelen om te beslissen wie er in de Football League mocht spelen. Het team ​Sunderland AFC won en het team Albion bleef een amateurclub.

Sunderland won in​ haar beginjaren drie keer op rij de Football League in 1891/92, 1892/93 en 1894/95. In zijn totaliteit heeft Sunderland zes keer de titel van de hoogste competitie veroverd. Vijf keer werd de Championship gewonnen, twee keer de FA cup en één keer de Community Shield. In 2005/2006 degradeerde Sunderland voor het laatst en de moed zakte in de schoenen. Maar onder leiding van Roy Keane bloeide de club op en promoveerde hetzelfde seizoen weer naar de Premier League, waar het tegenwoordig een vaste waarde is gebleken. Afgelopen seizoen kwam Sunderland bijna in de degradatiezone. Gaan ze dit jaar overleven? Beleef het live tijdens een voetbalreis Sunderland.

Middlesbrough

Boro is back in town. Middlesbrough, één van de oudste clubs uit Engeland,​ speelt dit seizoen weer in de Premier League. Na een aantal magere jaren in de Championship is het eindelijk weer gelukt om tot de hoogste competitie door te dringen. Lukt het ze om dit jaar in de Premier League te blijven?

Middlesbrough werkt zijn wedstrijden af in het Riverside Stadium d​at zich bevindt in de gelijknamige stad Middlesbrough. De huidige trainer van de club is Aitor Karanka. Enkele bekende mensen die bij Boro hebben gespeeld zijn: Jimmy Floyd Hasselbaink, Michael Reiziger en Boudewijn Zenden.
Voor dit seizoen zijn er (oude) bekenden uit de Eredivisie aangetrokken namelijk Marten de Roon en Viktor Fischer. De grootste verrassing tot nu toe: Barcelona legende Victor Valdez is aangetrokken als eerste keeper. Daarnaast zijn er twee sterke Spanjaarden bijgekomen: Negredo en Barragan. Het team is dus al aanzienlijk versterkt. Zeker is dat Middlesbrough in de Premier League wilt blijven. Gaat het met de huidige selectie lukken?

 

 

Speeldatum: Wedstrijd: Prijs v.a.
​01 april 2017 ​Newcastle United - Wigan Athletic ​€ 172,-
​15 april 2017 ​Newcastle United - Leeds United ​€ 172,-
​22 april 2017 ​​Newcastle United - Preston North End ​€ 172,-
​07 mei 2017 ​Newcastle United - B​arnsley​ ​€ 172,-​
Speeldatum: Wedstrijd:​ Prijs v.a.
​18 maart 2017 Sunderland - Burnley​​​ € 151,-
​08 april 2017 Sunderland - Manchester United​ € 21​7,-
​29 april 2017 ​Sunderland - Bournemouth ​ € 170,-
​13 mei 2017 ​Sunderland - Swansea City ​€ 170,-​

 

Speeldatum: Wedstrijd: Prijs v.a.
15 april 2017 Middlesbrough-Arsenal € 236,-
29 april 2017 Middlesbrough - Manchester City
227,-
​13 mei 2017 ​Middlesbrough - Southampton 199​,-​

 

De v.a. prijzen zijn flexibele prijzen. Hoe eerder u boekt, hoe voordeliger de prijs.

De meeste Voetbalreisjes zijn 4-daagse reisjes.
Mocht afwijken, dan berichten wij dit bij de offerteaanvraag.

Inbegrepen bij een 4-daagse voetbalreisjes naar Newcastle in Engeland:

 • Retourovertocht van IJmuiden naar Newcastle
 • Voetbalticket voor een wedstrijd van Newcastle United of Sunderland
 • Bustransfer van de haven naar het centrum van Newcastle en v.v.
 • Overnachting in een hotel in Newcastle inclusief ontbijt

Reisschema (bij de meeste reisjes)

 • Dag 1
  • 15:00 - 17:00 Inchecken aan boord DFDS Seaways
  • 7:30 Het schip vertrekt vanuit IJmuiden
 • Dag 2
  • 09:00 Het schip komt aan in Engeland (Engelse tijd)
  • 09:45 De eerste bussen vertrekken vanaf de haven
  • 10:00 De eerste bussen komen aan in Newcastle
  • Dag ter vrije besteding
  • U bezoekt de voetbalwedstrijd
  • U overnacht in een hotel naar keuze
 • Dag 3
  • Dag ter vrije besteding
  • 14:30 - 15.45 inchecken aan boord van DFDS Seaways
  • 17:00 Het schip vertrekt vanuit Newcastle
 • Dag 4
  • 9:30 Het schip komt aan in IJmuiden

Inbegrepen bij uw voetbalreisjes:

 • 2 overnachtingen aan boord in 2-persoons binnenhut met eigen douche en toilet
 • 1 overnachting in hotel in Newcastle in een 2-persoonskamer o.b.v. logies & ontbijt
 • 1 voetbalticket p.p. standaard categorie
 • Bustransfer van de terminal naar Newcastle en v.v.
 • Brandstoftoeslag
 • Live avondentertainment aan boord van DFDS Seaway

Extra's bij Premium ticket (tegen meerprijs)

 • Toegang tot de Platinum Club Bar of Black Cats Bar
 • Comfortabele, zachte zitplaatsen​ in Platinum Club
 • Programmaboekje

 

Stadion regels

 • Het is niet toegestaan tenues en/of attributen in clubkleuren anders dan de thuisspelende ploeg te dragen of mee te brengen in of om het stadion, op de dag van de wedstrijd.
 • Het is niet toegestaan om alcoholische dranken te nuttigen op de tribunes.
 • Roken is verboden in het stadion.
 • Bij niet naleven van deze regels kan toegang tot het stadion worden ontzegt en een boete worden opgelegd aan de overtreden
 • DFDS Seaways kan niet aansprakelijk gesteld worden na het overtreden van de huisregels van de club.

Reserveringeskosten éénmalig € 27,00

Deze voetbalreisjes zijn ook zeer geschikt als groepsreis.
Vraag inlichtingen per e-mail indien u met 20 personen of meer wenst te reizen.

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Aanbiedingen voor Voetbalreis met DFDS en schrijf bij opmerkingen om welke wedstrijd het gaat. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.