Noordeuropareizen

Wintersport Fins Lapland

Winterreis De Magie van het Noorden
in Fins Lapland, Saariselkä in hotel
8- of 9-daagse reis
in Spa Hotel Holiday Club Saariselkä 2016/2017

 • Verblijf aan de piste in een modern hotel
 • Incl. vluchten naar Fins Lapland met Transavia Amsterdam-Ivalo
 • Incl. sneeuwscootersafari en huskysledetocht

Dit is een reis die je eens in je leven gemaakt moet hebben! Spring op de rendierslede en ga op zoek naar het magische Noorderlicht. Een unieke manier om dit wonderschone landschap te ervaren.
Ook verder is deze reis een prachtige winterbelevenis. En wat dacht je van een ritje op de sneeuwscooter? Na deze reis begrijp je waarom de Finnen 40 woorden voor sneeuw hebben!
In het uiterste noorden van Fins Lapland ligt Saariselkä, omgeven door heuvels en ongerepte natuur waar zo'n 20.000 rendieren leven. Het is een van de oudste wintersportplaatsen van Finland. Je verblijft in Spa Hotel Holiday Club Saariselkä, midden in het gezellige centrum. Zodra je het dorp verlaat, begint de wildernis. Op de sneeuwscooter ga je de schitterende omgeving van Saariselkä verkennen!

Zwemmen en wellness

In dit hotel staat alles in het teken van ontspanning. Geniet na een dag in de buitenlucht van het tropisch zwembad, de jacuzzi of sauna of maak gebruik van de verschillende wellness behandelingen of een ontspannende massage.

Eten en drinken

Het hotel heeft een uitstekend resdtaurant met een uitgebreide kaart en een gezellige bar.

Tweepersoonskamer

Netjes ingerichte kamer voorzien van tweepersoonsbed of twee éénpersoonsbedden. Verder is er in de kamer een televisie, waterkoker, strijkijzer met strijkplank, een haardroger, badjassen en gratis wifi. Badkamer met douche en toilet.

Inbegrepen:

Vervoer:

 • retourvlucht Amsterdam - Ivalo met Transavia (rechtstreeks)
 • luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen zoals bekend april 2016
 • maximaal 20 kg ruimbagage en 1 stuk handbagage per persoon max. 10 kg en afmetingen max. 55 x 35 x 25 cm
 • retourtransfer luchthaven - hotel
 • gratis vervoer van ski's aan boord (indien van toepassing, vooraf aan te melden).
 

Verblijf:

 • 7 x overnachting in Spa Hotel HolidayClub Saariselkä in Saariselkä op basis logie met uitgebreid Scandinavisch ontbijt
 • Bij aankomst vrij 30 december 2016, 1 nacht extra verblijf, dus totaal 8 overnachtingen.
 • Kerst aankomst op vrijdag 23/12

Activiteitenpakket:

 • Gebruik thermo overall, winterlaarzen, sokken en handschoenen tijdens uw gehele verblijf (mits voldoende beschikbaar, ook buiten excursies te gebruiken)
 • Introductie sneeuwscootersafari** van ca. 2,5 uur 2 personen per scooter. Incl. helm, brandstof en instructies, excl. eigen risico bij schade aan de sneeuwscooter van ca. € 980,-
 • Husky slede excursie van ca. 3 uur - huskytocht is ca. 1 uur (Eén persoon zit op de slee terwijl de ander ‘m bestuurt)
 • Met rendierslede op zoek naar het Noorderlicht! Duurt ca. 2 uur

Verblijfsperiode
Deze vakantie kan gemaakt worden in de periode 23 december 2016 tot en met 17 maart 2017. Aanvang van de reis is op zaterdag behalve met Kerst en Oud & Nieuw, dan is aanvang op vrijdag. Bij aanvang op vrijdag 30 december 2016 is dit een 9 daagse reis.

Alternatief:
Verblijf je liever in een appartement, dan is dit ook mogelijk. Wij bieden je dan graag de optie in Riekonraito appartementen in Saariselkä aan. Vraag een offerte aan.

Reisbeschrijving

Het dag tot dag programma is een suggestie en kan wijzigen. Dit betekent dat alle activitieten aan bod komen maar misschien in een andere volgorde, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bezetting.

Alle safari excursies (muv van de avondsafari) vinden tussen 10 en 16 uur plaats.
Er is dus voldoende (dag)licht om volop te genieten van de activiteiten. De activiteiten worden begeleid door gediplomeerde en zeer ervaren Finse wildernisgidsen die goed Engels spreken.

Dag 1: Zaterdag Amsterdam - Lapland (Ivalo)

U vliegt 's ochtends vroeg vanuit Amsterdam naar Ivalo in Lapland met Transavia. Na aankomst heeft u een transfer van de luchthaven naar Spa Holtel Holiday Club Saariselkä. Meteen na aankomst heeft u de informatiebijeenkomst waar u alles te weten komt over de excursies en hoe laat u opgehaald wordt vanaf uw accommodatie

Dag 2: Zondag Sneeuwscooter

U wordt in de ochtend opgehaald bij het hotel en gaat dan naar het Safari Centre. Hier krijgt u de thermokleding: een overall, winterlaarzen*, sokken en handschoenen tijdens uw gehele verblijf (* mits voldoende beschikbaar, ook buiten excursies te gebruiken).
Dan kunt u aan de sneeuwscootersafari beginnen van  ca. 2 uur wel geheel afhankelijk van het tempo en weersomstandigheden. Minimale leeftijd is 5 jaar en om zelf te rijden is een rijbewijs verplicht. Twee personen per scooter inclusief helm, bivakmuts, brandstof en instructies. Exclusief eigen risico bij schade aan de sneeuwscooter van ca. € 980,-.
Maak kennis met het indrukwekkende Lapse landschap tijdens deze sneeuwscootersafari. Een geweldige belevenis voor jong én oud!

Dag 3: Maandag Skiën (optioneel)

Vandaag heeft u een dag ter vrije besteding.

Dag 4:  Dinsdag Huskysafari

Een sledetocht met enthousiaste husky’s van ca. 5 km. Eén persoon zit op de slee terwijl de ander ‘m bestuurt. De huskysafari duurt ca 2,5 uur. inclusief uitleg en kennismaking met de husky honden.

Dag 5:  Woensdag Skiën (optioneel)

Dag 6: Donderdag Noorderlichtexcursie met rendierslede

Ervaar een sprookjesachtige winteravond in Lapland, op de rendierslede. Er wordt een stop gemaakt om te genieten een warm drankje bij het kampvuur. Deze excursie duurt circa 2 uur.

Dag 7: Vrijdag Skiën (optioneel)

Vandaag heeft u een dag ter vrije besteding.

Dag 8: Zaterdag Terugvlucht Ivalo - Amsterdam

Vandaag reist u na het ontbijt weer terug naar Nederland. U gaat met een transfer van uw hotel naar de luchthaven vanIvalo. Hier vandaan vliegt u met Transavia terug naar Amsterdam

 

 • Extra informatie

  Bij transavia.com begint de vakantie helemaal goed. Aan boord kunt u genieten van een breed assortiment dranken, broodjes en snacks tegen betaling. Op alle vluchten een uitgebreid audioprogramma en afhankelijk van de vluchtduur vertoning van een recente speelfilm. Hoofdtelefoons zijn aan boord te koop.

  Bagageregeling transavia.com: (onder voorbehoud)
  · 20 kg per persoon ruimbagage

  - eventueel een opvouwbare paraplubuggy van max. 7 kg* voor jonge kinderen
  *deze opvouwbare paraplubuggy (met een maximumgewicht van 7 kg) mag je meenemen tot aan de gate. Daarna wordt deze vervoerd als ruimbagage.
  · 1 stuk handbagage per persoon van maximaal 10 kg,
  - maximaal 55x35x25 cm (LxBxH)
  .  kinderen tot 2 jaar geen handbagage

  Wintersportuitrusting/ski's-schoenen-stokken/snowboards
  Een ski-uitrusting mag gratis mee aan boord, mits deze niet meer dan 15 kg weegt en vooraf is aangemeld. Deze regeling wijkt af van de overige wintersportbestemmingen in Europa. Indien de uitrusting meer dan 15 kg weegt, geldt het overbagagetarief.

  Onder een wintersportuitrusting verstaat transavia.com:
  · 1 paar ski's, 1 paar schoenen, 1 paar stokken en een skihelm
  · 1 snowboard met 1 paar schoenen en een skihelm
  · 1 slee van maximaal 120 x 50 x 40 cm

  Voor baby's zonder eigen zitplaats geldt een bagagevrijdom van maximaal 10 kg en geen handbagage.

  Als je met meerdere passagiers binnen 1 boeking reist, mag je het gewicht over de bagage verdelen. Dit geldt alleen voor de bagage die je meeneemt in het ruim, niet voor je handbagage. Bijvoorbeeld: reis je totaal met 2 passagiers die beide 1 koffer van max. 20 kg mee mogen nemen, dan mag je in de ene koffer 25 kg en in de andere 15 kg vervoeren, zolang het totaalgewicht niet hoger is dan 40 kg.

  Transfers
  Deze reis is inclusief een retourtransfer van Ivalo naar Spa Hotel Holiday Club Saariselkä.

  Informatiebijeenkomst
  Meteen na aankomst heb je de informatiebijeenkomst die ca. 30 minuten zal duren. Hier wordt verteld over de excursies en hoe laat je opgehaald wordt vanaf de accommodatie. Ter plaatse zal namelijk gekeken worden naar de weersomstandigheden en de bezetting.

   

  Bagage overgewicht (onder voorbehoud)
  Indien u meer bagage meeneemt dan de bagagevrijdom toestaat, worden de kosten voor deze overbagage aan u doorberekend. De kosten bedragen € 10,00 per kilo per enkele reis. U betaalt deze kosten op Schiphol.

  Bovendien geldt bij vertrek vanaf Amsterdam Airport Schiphol dat bagagestukken niet zwaarder dan 32 kilo per stuk mogen wegen.

  - U mag per persoon maximaal 20 kg ruimbagage meenemen, die verdeeld mag worden over maximaal 5 bagagestukken. Bovendien mag u 1 stuks handbagage per persoon meenemen van maximaal 10 kg en afmetingen 55 x 35 x 25 cm.

  - U mag gratis ski's meenemen aan boord, maar deze moeten wel van te voren worden aangemeld.

  Bekijk hier uw vluchtgegevens voor uw winterreis naar Finland met Transavia.

  - Alle tijden en data van excursies worden ter plaatse definitief vastgesteld. Wellicht dient u bij boeking een datum op te geven, maar dat is een systeemvereiste en derhalve niet bindend.

  - De duur en lengte van excursies is altijd afhankelijk van de weerstomstandigheden, de grootte van de groep en de mate van ervaring/bekwaamheid van de personen.Indien erdieren bij betrokken zijn,kunnenzij ook vooreen andere invulling van het programma zorgen. Het Noorderlicht is een natuurfenomeen en derhalve kan er geen garantie worden gegeven dat u het Noorderlicht ookdaadwerkelijk ziet.

  - De thermokleding is in alle maten aanwezig, van zeer klein tot zeer groot. Op maandag, maar soms ook vrijwel direct na aankomst kunt u beschikken over de thermokleding. Deze bestaat uit een overall, winterlaarzen, sokken en handschoenen. Indien u de kleding niet draagt, is het verstandig om u in 3 lagen te kleden waarbij de onderlaag het vocht moet afvoeren, de tussenlaag het vocht moet doorvoeren en tegelijkertijd de warmte moet vasthouden en de bovenlaag ademend, water- en winddicht moet zijn. Bij de betere outdoor- en wintersportzaken kan men u van goed advies voorzien. 50% van de lichaamswarmte gaat verloren via het hoofd, dus een goede muts is noodzakelijk. Ook zijn wanten in het algemeen beter dan vingerhandschoenen. Een goede zonnebril tenslotte beschermt uw ogen tegen de UV-straling die weerkaatst wordt in de sneeuw.

  - De winters in Lapland zijn lang, koud en met veel sneeuw. De temperaturen lopen uiteen van –2º tot –20ºC en een enkele keer daalt het kwik nog verder onder nul. Toch voelt het minder koud aan dan de thermometer aangeeft. Lapland heeft een landklimaat en dat zorgt voor een'droge' kou, waardoor degevoelstemperatuurveel aangenamer is dan in Nederland.Er is een grote kans op droog, helder weer en er is in het algemeen weinig wind.

  Noorderlicht:

  De 'Aurora Borealis', zoals het noorderlicht ook wel genoemd wordt, wordt al sinds de oudste tijden als een magisch verschijnsel beschouwd. Sommige volkeren zagen het als een dans van de geesten van overleven voorouders, andere als een teken van de goden. Inmiddels heeft de wetenschap verklaard wat de achtergronden van het poollicht zijn, toch blijft het zien van dit licht ook voor de moderne mens een overrompelende ervaring.

  Het licht is alleen te zien als het donker genoeg is: dat betekent in praktijk dat de herfst en de winter de beste periodes zijn om het noorderlicht te zien. Dat wil zeggen: als het helder weer is. Bovendien is het ene jaar geschikter dan het andere, afhankelijk van de zonne-activiteit.

   

  Prijzen

  Prijs per persoon in Spa Hotel Holiday Club Saariselkä incl. vliegreis (onder voorbehoud)
   8-(9)daagse winterreis De Magie van het Noorden in Fins Lapland Saariselkä 
  incl. excursies 2016/2017
  Prijs afhankelijk van reisdatum op basis van 2 personen per kamer incl. ontbijt
  Bezetting Bij 2 personen
  in 2-pers.kamer
  vrijdag 30 dec 2016 € 1395
  vrijdag 23 dec 2016 € 1365
  zaterdag 7 jan jan 2017
  € niet beschikbaar
  zaterdag 14 jan 2017
  € 1195
  zaterdag 21 jan 2017
  € 1195
  zaterdag 28 jan 2017
  € 1195
  zaterdag 4 febr 2017
  € 1245
  zaterdag 11 febr 2017
  € 1245
  zaterdag 18 febr 2017 € 1375
  zaterdag 25 febr 2017 € 1375
  zaterdag 4 mrt 2017 € 1285
  zaterdag 11 mrt 2017 € 1285

   

  Calamiteitenfonds € 2,50
  Reserverings- en verzendkosten per boeking € 27,00

   

  Niet inbegrepen:
  - Optionele excursies

  - Maaltijden

  - Eigen risico bij de sneeuwscootersafari van ca €  980 per gebeurtenis.

  Aankomstmogelijkheden: zondag

  Boeken

  Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij winterreis, 8-dg De Magie van het Noorden in Spa Hotel Holiday Club Saariselkä incl vlucht. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.