Noordeuropareizen

Rondreis Parels van Zweden

15-daagse autorondreis langs hotels 2018

 

Laat u iedere dag verrassen tijdens deze rondreis langs o.a. Stockholm, Kalmar, Kristianstad, Växjö en Göteborg. Een absolute aanrader.

 • Bezoek Stockholm
 • Bezoek Gotland
 • Rustig reistempo
 • U kunt zelf kiezen op welke wijze u naar Zweden reist
image

Terug naar rondreizen Zweden

Een nieuwe rondreis door het zuiden van Zweden met als hoogtepunt een verblijf van 3 nachten op het populaire eiland Gotland. Er is ook voldoende tijd om het kleinere Öland te bezoeken, een andere parel in de Zweedse archipel. Op het vasteland zijn het mooie historische steden als Kalmar, Karlstad en Stockholm die iedere dag tot een verrassing maken.

Excursies
- Göteborg
- Skåne
- Karlskrona
- Kalmar
- Öland
- Gotland

Reisschema 15-daagse reis

 • Dag 1: Start in Båstad (Zuidwestkusdt Zweden)
 • Dag 2: Båstad-Lund (ca 100 km)
 • Dag 3: Lud-Karlskrona (ca 155 km)
 • Dag 4 en 5: Karlskrona-Kalmar (ca 85 km)
 • Dag 6: Kalmar-Visby/Gotland per ferry (ca 3,5 uur varen)
 • Dag 7 en 8: Gotland
 • Dag 9 en 10: Visby/Gotland-Stockholm per ferry
 • Dag 11 en 12:Stockholm-Linköping (ca 200 km)
 • Dag 13:Linköping-Mullsjö (ca 160 km)
 • Dag 14: Mullsjö-Göteborg (ca 150 km)
 • Dag 15: Terugreis op eigen gelegenheid vanaf Göteborg

Routebeschrijving

Dag 1:  Båstad, ca. 175 km

De rondreis start in Båstad aan de zuidwestkust van Zweden. U gaat op eigen gelegenheid naar uw eerste overnachtingshotel.

Dag 2: Båstad - Lund, ca. 100 km

Na het ontbijt rijdt u door het idyllische landschap van Skåne, gekenmerkt door eindeloze gele koolzaadvelden en glooiende heuvels. Wanneer u via de kust rijdt, rij dan via Helsingborg en Landskrona naar Malmö waar u lekker kunt lunchen op het gezellige pleintje Lilla Torg en 's middags de compacte stad kunt bekijken. Aan het einde van de dag kunt u inchecken in uw hotel in Lund.

Dag 3: Lund - Karlskrona, ca. 155 km

Kristianstad heeft een historische stadskern en is omgeven door een vestinggracht. Blikvanger is de prachtige renaissancekerk Trefaldighetskyrkan. Een perfecte stop om even te stoppen voor een lunch. Daarna gaat u op weg naar uw eindbestemming Karlskrona, bekend vanwege de vlootbasis, die op de werelderfgoedlijst staat.

Dag 4 en 5: Karlskrona - Kalmar, ca. 85 km

Nadat u in Karlskrona bent uitgekeken, gaat u op uw gemak naar Kalmar. Het Kalmar Kasteel is het best bewaarde renaissance kasteel van Noord Europa en ligt op een schiereilandje, dat door een slotgracht is gescheiden van het vasteland. Het heeft zelfs nog dienst gedaan als gevangenis maar uiteindelijk is men begonnen met de renovatie die tot vandaag de dag duurt. De zuidoostkust, de archipel, is bezaaid met honderden eilanden en eilandjes, die allemaal hun eigen schoonheid hebben. Het grootste is Öland, favoriet bij de vakantieganger vanwege de zon, de zee en de mooie witte stranden. Op dag 6 rijdt u de 6 km lange brug over die het eiland met het vasteland verbindt. Bezoek het kasteel Borgholm, maak gebruik van het Allemansrecht en geniet van de natuur en de prachtige stranden. Ga de koninklijke familie achterna en bekijk hun verblijfplaats Solliden of bezoek een van de vele historsiche plaatsen op het eiland.

Dag67: Kalmar - Visby/Gotland, per ferry

Op naar het volgende eiland. In Oskarshamn gaat u aan boord van de ferry die u naar het eiland Gotland brengt. De overtocht duurt ca. 3,5 uur. Bij mooi weer kunt u lekker op het dek van de zon en het uitzicht genieten. Er is een Food Market, een bistro en restaurant voor ieder budget en verschillende wensen. In het winkeltje kunt u terecht voor boeken, koffie, snoep, ijs en drankjes en uiteraard wat souvenirs en lokale producten uit Gotland. Als het eiland in zicht komt, ziet u de oude, middeleeuwse en ommuurde stad Visby. Hier verblijft u de komende drie nachten.

Dag 7 en 8: Gotland

De komende dagen kunt u deze "Parel" onder de Zweedse eilanden ontdekken. U zult al snel merken waarom dit prachtige eiland zo populair is. Visby is de enige stad op het eiland en bestaat uit lage huisjes met rode daken, kleine straten en steegjes, met kinderkopjes geplaveid en vele winkels die sinds tientallen jaren niet veranderd lijken te zijn. Wandel in de stad, maar zeker ook er omheen via de 2 km lange middeleeuwse stadsmuur. Een kopje koffie met een Gotlandse specialiteit is een heerlijke onderbreking. Andere bezienswaardigheden in Visby zijn de St. Maria kerk en het Gotland Museum. Buiten de stad zijn de kalksteenpilaren van Sudret en Fåri aan de kust een must-see en natuurliefhebbers genieten op de mooie stranden en het Gotska Sandön Nationale park. Ook de Vikingen hebben hun stempel achtergelaten en een bezoek aan het 10e eeuwse Vikingdorp Tofta laat zien hoe.

Dag 9 en 10: Visby/Gotland - Stockholm, per ferry

Vanuit Visby gaat de ferry naar het vasteland. Na wederom ca. 3,5 uur op het water komt u aan in Nynäshamn, vanwaar het nog een klein uurtje rijden is naar Stockholm. U verblijft in een hotel buiten het centrum, maar met goede verbindingen met het openbaar vervoer. De hoofdstad van Stockholm is prachtig. Het oude centrum Gamla Stan, de Riddarholmskerk, het Koninklijk Paleis, de artistieke wijk Södermalm, de archipel, het Drottningholmpaleis en het (museum) eiland Djurgården zijn enkele van de vele interessante bezienswaardigheden.

Dag 11 en 12: Stockholm - Linköping, ca. 200 km

U laat de hoofdstad achter u en rijdt naar het verrassend leuke Linköping. De stad is knus van opzet, heeft een rijke historie en heeft een natuurlijke ligging. Net buiten de stad ligt het beroemde Götakanaal met een trap van zeven sluizen achter elkaar. U kunt met een rondvaartboot het kanaal bevaren.

Dag 13: Linköping - Mullsjö, ca. 160 km

Na het ontbijt rijdt u voor een deel langs het grote Vätternmeer richting uw volgende bestemming, Mullsjö. Een aanrader onderweg is het plaatsje Gränna, waar de bekende rood-witte zuurstokken worden gemaakt, die de Zweden aanduiden met polkagris. In sommige snoep- en zuurstokkenwinkeltjes kunt u het proces bekijken. U komt ook voorbij de grotere stad Jönköping en aan het einde van de dag kunt u heerlijk ontspannen in uw hotel in Mullsjö, dat mooi natuurlijk gelegen is.

Dag 14: Mullsjö - Göteborg, ca. 150 km

Dwars door het mooie Småland gaat de route verder naar de tweede stad van Zweden, Göteborg. Göteborg heeft de laatste jaren een gedaanteverwisseling ondergaan. Het havengebied is geheel opgeknapt en het nieuwe Operagebouw is prachtig. Het centrum is ideaal om te winkelen en ook op culinair gebied heeft Göteborg een inhaalslag gemaakt.

Dag 15: Göteborg

De rondreis eindigt rna het ontbijt. Hierreist op de door u gekozen weijze terug naar Nederland.

 

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Uiteraard kunnen wij u helpen bij het reserevren van een door u gekozen ferryovertocht.

Accommodatie omschrijving

Gedurende deze reis verblijft u in goede 3* en 4* hotels op basis van logies en ontbijt. De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien een hotel is volgeboekt dan reserveren wij een gelijkwaardig alternatief in de omgeving.

Overnachtingen

 • 1 x Båstad, Hovs Hallar Hotel
  1 x Lund, Scandic Star Hotel
  1 x Karlskrona, First Statt
  2 x Kalmar, Clarion Collectiuon Packhuset Hotel
  3 x Visby, Clarion Hotel
  2 x omgeving Stockholm, BW Hotel Royal Star Hotel
  2 x Linköping, Scandic Linköping City Hotel
  1 x Mullsjö, Mullsjö Hotel
  1 x Göteborg, Quality Hotel 11

Prijzen 2018

prijzen per persoon 2018
15-daagse reis Parels van Zweden in hotels excl. ferry naar Zweden 2-pk l/o
01/05-31/05 v.a. € 1575
01/06-31/08 v.a. € 1575
01/09-30/09 v.a. € 1575

Reserveringskosten: € 27,00
Calamiteitenfonds: €2,50

Inbegrepen:

 • - 14 Overnachtingen volgens beschrijving op basis van logies/ontbijt
  - Reisbeschrijving
  - ANWB-wegenkaart Noorwegen/Zweden (na boeking online te bestellen via een link die u van ons ontvangt)

Niet inbegrepen:

 • Ferryovertochten naar Zweden.
  Vraag nar de prijs indien u ook de overtochten wilt boeken.

 • Entree-, parkeer- en tolgelden

Vertrekmogelijkheden: Dagelijks

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis de 15-daagse autorondreis Parels van Zweden. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.

image