Zweden 11 daagse Zweedse Charme|Noordeuropareizen

Noordeuropareizen

Zweedse Charme 2017

11-daagse autorondreis langs Zweedse Herregårds, bijzondere hotels die onder andere bekend staan om hun uitstekende service en goede keuken

Vroegboekkorting

Indien u boekt voor 28/2/2017 ontvangt u 10% vroegboekkorting op uw autorondreis (excl. ferry-overtocht

 

Tijdens deze rondreis ontdekt u het Zweden van de bijzondere hotels en culinaire verrassingen. De "Herregård" hotels ademen de sfeer van vroegere tijden uit en u komt hier tot rust in een prettige ambiance. Uiteraard zijn de hotels dusdanig gekozen, dat u in de omgeving veel kunt zien en bezoeken.

Hoogtepunten
- Göteborg
- Värmland
- Vadstena
- Göta Kanal
- Glasriket

 • Verblijf in luxe speciale Zweeds accommodaties
 • Vrijheid keuze ferry of via de bruggen
image
kaartje

Reisschema:

 • Dag 1: Vargön
 • Dag 2 en 3: Vargön - Torsby
 • Dag 4 en 5: Torsby - Gimo
 • Dag 6 en 7: Gimo - Eskilstuna
 • Dag 8 t/m 10: Eskilstuna - Diö
 • Dag 11: Einde rondreis

Routebeschrijving

Dag 1: Vargön
U gaat op eigen gelegenheid naar de zuidpunt van het Vänernmeer, naar uw overnachtingshotel in Vargön.Uw hotel ligt in een prachtig parklandschap aan de voet van de Halleberg en de Hunneberg. Dit gebied staat bekend om de prima wandelmogelijkheden én er zijn vele elanden in de omgeving te vinden.

Dag 2 en 3: Vargön - Torsby, ca. 235 km
Langs de westoever van het Vänernmeer rijdt u naar de groene provincie Värmland. Hier in de natuur kunt u heerlijk wandelen en fietsen. De beroemde rivier de Klarälven slingert zich door het landschap en nodigt uit tot het maken van een boottochtje. Cultuur treft u in het Selma Lagerlöf museum, de beroemde Zweedse schrijfster die Sunne gewoond heeft. U verblijft twee nachten in het Sahlströmsgården Hotel.

Dag 4 en 5: Torsby - Gimo, ca. 435 km
U verlaat de bossen van Värmland en rijdt naarGimo, ten noorden van Stockholm waar utwee nachten in het Gimo Herrgård hotel verblijft. Het hotel is omgeven door bossen, meren en glooiend landschap. Het 250 jaar oude gebouw biedt u een uitstekende combinatie van traditie methedendaags comfort.U kunt hier heerlijk tot rust komen en op en top genieten, van bijvoorbeeld culinaire verrassingen en wellnessfaciliteiten in de spa. U kunt heerlijk wandelen langs de oevers van het Gimo meer. De Baltische Zee ligt op een kwartiertje rijden en pittoreske vissersdorpjes als Östhammar en Öregrund zorgen in de zomermaanden voor het echte vakantiegevoel.

Dag 6 en 7: Gimo - Eskilstuna, ca. 291 km
Onderweg naarEskilstunakomt u na een uurtje in Uppsala.Wij raden uaan een bezoek te brengen aan de kathedraal, de grootste van Zweden. De kerk is gebouwd in de 13e en 14e eeuwingotische stijl met rode bakstenen. Kenmerkend zijn de hoge spitsen.Via Enköpingrijdt u naarhet pittoreske Eskilstuna, waar u komende twee nachten verblijft.

Dag 8 t/m 10: Eskilstuna - Diö, ca. 419 km
Een langere tocht vandaag, maar u heeft de tijd. Door het groene landschap rijdt u naar Småland in het zuiden van Zweden, het centrum van de Zweedse designindustrie. In de omgeving van Växjö vindt u veel toonaangevende meubelfabrikanten. Maar het 'Glasriket', het hart van de Zweedse glasindustrie is het meest bekend. Hier liggen vijftien kleinere en grotere glasfabrieken, die u kunt bezoeken en waar u glasblazers aan het werk kiunt zien. U verblijft drie nachten in Möckelsnäs Herrgård.

Dag 11: Einde rondreis
U rijdt na het ontbijt eindigt uw rondreis en gaat u op eigen gelegenheid verder naar uw volgende reisdoel.

 

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Accommodatie omschrijving

U verblijft in sfeervolle hotels, "Herregårds", die vaak landelijk gelegen zijn. U verblijft in een kamer op basis van logies en ontbijt. Aangezien de hotels kleinschalig zijn en bijvoorbeeld voor trouwerijen worden gereserveerd, kan het voorkomen dat een hotel is volgeboekt. We reserveren dan een passend alternatief hotel in de omgeving.

Overnachtingen

 • 1 x Vargön, Ronnums Herrgård
 • 2 x Torsby, Sahlströmsgården Hotel
 • 2 x Gimo, Gimo Herrgård
 • 2 x Eskilstuna, CC Hotel Bolinder****
 • 3 x Diö, Möckelsnäs Herrgård

Vervoer

De rondreis wordt aangeboden zonder ferryovertochten. Op uw verzoek kunnen wij ferryovertochten voor u reserveren. Wij kunnen u uiteraard daarover advieseren.

Prijzen 2017

Vroegboekkorting

Indien u boekt voor 28/2/2017 ontvangt u 10% vroegboekkorting op uw autorondreis (excl. ferry-overtocht

 

prijzen per persoon 2017
11-daagse reis Zweedse Charme langs Herregårds, excl. ferries 2-pk l/o
01/06-31/08 € 1039
01/09-30/09 € 1009
1-pers. of 3-pers.kamer op aanvraag

Reserveringskosten: € 27,00
Calamiteitenfonds: €2,50

Inbegrepen:

 • 10 Overnachtingen in een standaard 2-persoonskamer met bad of douche en toilet op basis van logies en ontbijt
 • Reisbeschrijving en ANWB-wegenkaart

Niet inbegrepen:

 • Vervoer naar en van Zweden (optioneel bij te boeken)
 • Entree- en parkeergelden

Vertrekmogelijkheden: Dagelijks.

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis de 11-daagse rondreis Zweedse Charme. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.

image image
image image