Noordeuropareizen

Schotland Rondreis Schotse Charme 2018

Een 9-daagse rondreis door Schotland exclusief retour DFDS Seaways of flydrive

U hebt zelf de keuze op welke wijze u naar Schotland wilt reizen, wat wij uiteraard voor u willen verzorgen. U verblijft in Schotse kastelen en landhuizen, welke nog alle charme van vroeger hebben, toen ze als vesting dienden of als buitenverblijf van de Schotse aristocraten. Enkele statige gebouwen hebben de tand des tijds doorstaan en zijn omgetoverd tot schitterende hotels. Geniet van een goed boek bij een knapperend haardvuur, maak een wandeling in de prachtige tuinen en overnacht in een kamer waar ooit wellicht een Schotse edelman heeft geslapen. Een mooie rondreis langs de omgeving Glasgow,Loch Lomond National Park, Glencoe, Fort William, Schotse Hooglanden, Loch Ness, Cairngorms National Park, Pitlochry en Edinburgh. Een perfecte kennismaking met het echte Schotland.

  • U kiest zelf de wijze van reizen naar Schotland, welke we uiteraard wel voor u willen verzorgen
  • Mooie routes door Schotland
  • Verblijf in bijzondere hotels met fijne ambiance en hoge klantenwaardering
  • ANWB gids en landkaaret inbegrepen

Een mooie rondreis langs de Hooglanden, Edinburgh, Loch Ness, kilts, whisky en doedelzakken. Een perfecte kennismaking met Schotland. Liefhebbers van Schotland kunnen niet om deze mooie rondreis heen. In twee weken tijd laten we u alle mooie plekjes van de Hooglanden, de steden en de ruige natuur zien en u ontmoet overal de uiterst vriendelijke bevolking.

Reisschema:

Overnachtingen

1 x Langbank, Gleddoch House Hotel****,ca 1 uur vanaf Glasgow
2 x Glencoe, Ballachulish Hotel***, ca 140 km
2 x Contin, Coul House Hotel****, ca 140 km
1 x Pitlochry, Atholl Palace****, ca 165 km
2 x Dalkeith, Melville Castle Hotel****, ca 125 km

   

Uw hotels
U verblijft in bijzondere 3*/4* hotels in een 2-persoonskamer op basis van logies en ontbijt in of in de omgeving van de genoemde plaatsen. De hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien een hotel is volgeboekt, dan reserveren we een alternatief of we passen de route van de rondreis iets aan.

Routebeschrijving

Dag 1: Langbank

U gaat op eigen gelegenheid naar Langbank, dat op een klein uurtje westelijk van Glasgow ligt. Het Gleddoch House Hotel is prachtig gelegen op een groot landgoed met uitzicht over de Clyde rivier en beschikt over een wellnessafdeling en diverse lounges waar u heerlijk kunt ontspannen. Afhankelijk van uw wijze van reizen naar Schotland, kunt u vandaag nog een bezoek brengen aan Glasgow, de tweede stad van Schotland. Glasgow is een stad van contrasten met een industriëel verleden én een flitsend nieuw imago. Glasgow Cathedral, diverse musea, winkelcentra en de werken van Mackintosh maken deze stad een bezoek zeker waard.

Dag 2 en 3: Langbank - Glencoe, ca. 140 km

Na het ontbijt maakt u een mooie tocht in noordelijke richting, langs het Loch Lomond en door de Trossachs Nationaal Park. Een gebied met fraaie 'lochs' (waarvan het Loch Lomond de grootste is), bossen, heuvels en op de achtergrond de bergen van de zuidelijke Hooglanden.Stop voor een korte wandeling bij Luss, gelegen aan Loch Lomond.  U verblijft 2 nachten in het statige Ballachulish Hotel in Glencoe waarvandaan u de volgende dag Oban kunt bezoeken of het leuke toeristenplaatsje Fort William. De ligging van het hotel is adembenemend.

Dag 4 en 5: Glencoe - Contin, ca. 140 km

Vandaag gaat de route langs het beroemde Loch Ness met het monster Nessie. Het donkere meer is in het Great Glen dal gelegen en doet mysterieus aan. U verblijft komende 2 nachten in het Coul House Hotel, dat wederom prachtig gelegen is in de heuvels op een groot en statig landgoed. Bezienswaardigheden in de buurt zijn Dunrobin Castle, Cawdor Castle, Inverness en whiskyliefhebbers kunnen de distilleerderij Glen Ord bezoeken. Geniet 's avonds in het hotel, dat over diverse lounges beschikt én een bekroond restaurant heeft met gastronomische (streek)gerechten.

Dag 6: Contin - Pitlochry, ca. 165 km

Na het ontbijt rijdt u via Inverness het Cairngorms National Park in. De route gaat door prachtig natuurlandschap en leuke dorpjes als Aviemore en Newtonmore naar Pitlochry waar u in het Atholl Palace Hotel verblijft. Dit hotel is een begrip in de omgeving. Spectaculaire tuinen, een luxe spa en prachtig uitzicht zorgen voor een relaxed verblijf. Vlakbij het leuke toeristendorpje Pitlochry ligt de Killiecrankie kloof en vergeet de zalmtrap van Pitlochry niet.

Dag 7 en 8: Pitlochry - Dalkeith, ca. 125 km

U verlaat Pitlochry en rijdt naar Dalkeith, op ca. 20 minuten zuidelijk van de hoofdstad Edinburgh. Het Melville Castle hotel is ondergebracht in een 18e eeuws kasteel, omgeven door landerijen. Edinburgh is een verrassend leuke stad. De blikvanger is het Edinburgh Castle, hoog boven de stad op een heuvel gelegen. Hier worden de kroonjuwelen bewaard. Het kasteel staat in verbinding met het Holyrood Palace via de Royal Mile, een aaneenschakeling van oude middeleeuwse straten met kinderkopjes. De stad heeft ook een New Town, waar prachtige neoklassieke gebouwen uit de 18e en 19e eeuw te bewonderen zijn. Edinburgh is ook een uitstekende winkelstad. 's Avonds is het gezellig in een van de vele restaurants en pubs.

Dag 9: Einde rondreis

Er is een einde gekomen aan een prachtige rondreis. U gaat opde door u gekoze reiswijze terug naar huis

 Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Informatie overtocht of flydrive

U kunt kiezen voor een ferryovertocht met DFDS Seaways IJmuiden-Newcastle v.v. of een flydrive (vlucht met autohuur). Vraag naar de prijs, indien u de rondreis wilt boeken.

Bekijk en profiteer van de Vroegboekkorting DFDS Seaways bij boeken voor 28/2-2017

Vervoer

Eigen auto of huurauto

 

Prijzen 2018

 

9-daagse Rondreis door Schotland
Schotse Charme
Prijzen per persoon
exclusief reis naar Schotland
  luxe hotels
1/4-2018 t/m 30/4-2018  € 859
1/5-2018 t/m 31/7-2018 € 945
1/8-2018 t/m 31/8-2018 € 985
1/9-2018 t/m 30/9-2018 € 945
1/10-2018 t/m 31/10-2018 € 859

Reserveringskosten: € 27,00
Calamniteitenfonds:  € 2,50

Inbegrepen:

  • 8 overnachtingen in 2-pers,kamer met bad en/of douche en toilet op basis logies met ontbijt
  • Uitgebreide routebeschrijving
  • ANWB-gids en wegenkaart

Niet inbegrepen:

  • Vervoer naar en van Schotland. (Op verzoek boeken wij uw keuze. Vraag naar de prijs).
  • Entree, tol en p[arkeergelden
  • Vertrekmogelijkheden: dagelijks

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis, de 9-daagse rondreis, Schotse Charme in bijzondere hotels. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.