Noordeuropareizen

Rondreis Schotse Hooglanden & (buiten) Hebriden 2018

Een 11-daagse rondreis
U kunt kiezen voor reizen met eigen auto en DFDS Seaways IJmuiden-Newcastle v.v of een flydrive.

 

 • Verblijf in middenklasse hotels
 • exclusief flydrive of DFDS Seaways ferryovertocht
 • incl. verschillende ferry's naar de eilanden in Schotland

De Schotse eilanden spreken tot ieders verbeelding. De ruige landschappen waar u mysterieuze steencirkels en oude kasteelruÔnes aantreft, zorgen voor een onvergetelijk verblijf. Keer terug naar het vasteland en ontdek de Schotse Hooglanden en de leuke hoofdstad Edinburgh. Een unieke rondreis die u nog lang zal bijblijven.

Excursies
- Glasgow
- Glencoe
- Isle of Lewis
- Ullapool-Beauly
- Edinburgh

Reisschema:

 • Dag 1:Glasgow
 • Dag 2 en 3:Glencoe
 • Dag 4 en 5:Via Isle of Skye naar Isle of Lewis
 • Dag 6:Per ferry naar Ullapool
 • Dag 7: Naar Beauly
 • Dag 8 en 9: Naar Pitlochry voor 2 nachten
 • Dag 10:
 • Naar Edinburgh
 • Dag 11: Einde rondreis na ontbijt en terugreis als door u gekozen.

Routebeschrijving

Dag 1: Glasgow

U reist op eigen gelegenheid naar Glasgow waar de rondreis start. (Reis naar Schotland niet inbegrepen, maar kan wel naar uw eigen keuze worden bijgeboekt). De moderne stad Glasgow is een stad van contrasten waar het industriŽle verleden en een flitsend nieuw imago naast elkaar staan. Glasgow Cathedral, diverse musea, winkelcentra en de werken van Mackintosh maken deze stad een bezoek waard.

Dag 2 en 3: Glasgow - Glencoe, ca. 150 km

U verlaat Glasgow en rijdt door het heuvelachtige Trossachs langs het mooie Loch Lomond naar Glencoe bij Fort William. Fort William is een leuk en drukbezocht toeristenstadje met de hoogste berg van Schotland, de Ben Nevis (1340 meter) op de achtergrond. Dit gebied staat hoog op het lijstje van wandelaars en natuurliefhebbers.
U kunt op dag 2 of 3 optioneel de beroemde Jacobite Stoomtrein reserveren. Deze nostalgische 'Harry Potter' trein rijdt van Fort William naar Mallaig en weer terug

Dag 4 en 5: Glencoe (Fort William) - Uig, ca 225 km en Tarbet - Stornoway, ca 60 km

U verlaat Glecoe en rijdt via Isle of Skye richting Lewis & Harris. Als u vroeg vertrekt heeft u nog de mogelijkheid om Isle of Skye te verkennen. U kunt op eigen gelegenheid met de ferry van Mallaig naar Armadale varen of over de brug langs het Eilean Donan Castle rijden. Vervolgens vaart u in ca. 1 uur en 3 kwartier van Uig naar Tarbert (inbegrepen) waarna u bent aangekomen op de buitenste Hebriden. U verblijft twee nachten in Stornoway op het eiland Lewis. De eilanden hebben een ongekende schoonheid. Schilderachtige havenplaatsjes worden afgewisseld met hoge kliffen. Hoogtepunt zijn de mysterieuze Standing Stones of Callanish, een prehistorisch monument dat in verband wordt gebracht met de maancyclus.

Dag 6: Stornoway - Ullapool per ferry

Uitgewaaid en tot rust gekomen? Vandaag staat u een rustige reisdag te wachten. U vertrekt 's middags naar de haven van Stornoway om de oversteek naar Ullapool op het vasteland te maken (vaartijd ca. 2,5 uur). Met een beetje geluk kunt u dolfijnen, vinvissen en zeehonden zien. U overnacht nabij de haven van Ullapool.

Dag 7: Ullapool - Beauly, ca 75 km

Vandaag vervolgt de route zich richting Beauly wat vrij vertaald 'Mooie plaats' betekend. Op slechts enkele kilometers van Inverness, de hoofdstad van de Highlands aan de zeearm Moray Firth gelegen. Hier worden regelmatig dolfijnen gespot. Bezoek het Urquhart Castle aan de westkant van Loch Ness. Dit meer is vooral beroemd geworden vanwege Nessie, het monster van Loch Ness, waarvan vage foto's in omloop zijn, maar waarvan het bestaan nooit officieel is vastgesteld.

Dag 8 en 9: Beauly -Pitlochry, ca. 160 km

U rijdt door het 'whiskygebied', de Spey Valley en het Cairngorms Nationaal Park richting het graafschap Perthshire. De aankomende 2 nachten verblijft u in het pittoreske dorpje Pitlochry. Neem een kijkje bij de Killiecrankie kloof, bezoek Blair Castle of Blair Atholl Distillery en de zalmtrap.

Dag 8 en 9: Dinnet - Edinburgh, ca. 195 km

U verlaat Dinnet en gaat op weg naar de hoofdstad van Schotland, Edinburgh. De stad wordt beschouwd als een van de mooiste steden van Europa en bestaat uit een Old Town en een New Town, gescheiden door de winkelstraat Princess Street. Edinburgh Castle torent hoog boven alles uit. De Royal Mile bestaat uit vier middeleeuwse straten en verbindt het Edinburgh Castle met het Holyrood Palace.

Dag 10: Pitlochry-Edinburgh, ca 115 km.

Vandaag gaat u op weg naar de hoofdstad van Schotland, Edinburgh. De stad wordt beschouwd als ťťn van de mooiste steden van Europa en bestaat uit een Old Town en een New Town, gescheiden door de winkelstraat Princess Street. Edinburgh Castle torent hoog boven alles uit. De Royal Mile bestaat uit vier middeleeuwse straten en verbindt het Edinburgh Castle met het Holyrood Palace.

Dag 11: Einde rondreis

De rondreis eindigt na het ontbijt. U reist op de door u gekozen wijze van reizen terug naar Nederland of gaat op eigen gelegenheid naar uw volgende reisdoel

Accommodatie omschrijving

Voor deze rondreis verblijft u in  middenklasse hotels in of in de omgeving van de genoemde plaatsen. De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien een hotel volgeboekt is, reserveren we een gelijkwaardig alternatief in de omgeving.

Vervoersmogelijkheden (kunnen door ons worden gereserveerd)

 Flydrive (vlucht met huurauto) of met eigen auto en ferryovertocht DFDS Seaways IJmuiden-Newcastle v.v.

Prijzen in euro's

Prijzen per persoon 2018
Schotlandrondreis Hooglanden & Hebriden
Hotels 2-pers.kamer lo
01/04-30/04  995
01/05-31/07  1009
01/05-31/07  1089
01/08-31/08  1129
01/09-30/09  1089
01/10-30/10  995

Reserveringskosten: euro 27,00
Calamiteitenfonds: euro 2,50


Inbegrepen

- 10 overnachtingen in een 2-pk met bad of douche en toilet o.b.v. logies en ontbijt
- Ferry-overtochten als genoemd in de rondreisbeschrijving.
- Uitgebreide reisbeschrijving
- ANWB Reisgids en wegenkaart

 

Niet inbegrepen
- Optioneel: reis naar Schotland flydrive of ferryovertocht. (Op verzoek te boeken. Vraag naar de mogelijkheden.)
- Entree- en parkeergelden


Vertrekmogelijkheden: dagelijks

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis: 11-daagse Schotse rondreis Hooglanden & Hebriden. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.