Noordeuropareizen

image

Kampeerhutten rondreis Forlandet 2018

16-daagse rondreis langs de mooiste plekken in Noorwegen.

  • Hightlights, veel natuurschoon
  • Bezoek Bergen
  • Flåm, Geiranger en nog veel meer
image

Mooie route die vanuit Bergen langs imposante fjorden en bruisende watervallen naar de indrukwekkende bergen van het binnenland voert. Het verblijf is op enkele plaatsen iets langer zodat u voldoende tijd heeft om actief deel te nemen aan de vele verschillende activiteiten.

Routebeschrijving

16 dagen - 1126 km

 

1e dag: Hirtshals–Bergen

Vertrek per Fjord Line van Hirtshals naar Bergen.

2e dag: Bergen

Na aankomst in Bergen, de hoofdstad van het fjordengebied rijdt u naar Lone Camping waar u 1 nacht verblijft.

3e dag: Bergen–Flåm, 221 km

U vertrekt richting Voss. U rijdt langs 'De Steinsdalsfossen', één van de bekendste watervallen van Noorwegen. Via Norheim­sund komt u in het badplaatsje Øystese, bekend om zijn goudvismeer waarin 5 soorten vis voorkomen. De meest bijzondere is de goudwinde, die in 1914 vanuit Bergen - in een emmer - naar dit destijds vrijwel visloze meer vervoerd werd. De goudwinde is nu beschermd en kan wel 50 jaar oud worden. U vervolgt de weg via Granvin naar Voss. Via Tvinde met zijn tweelingwaterval rijdt u via de Gudvangentunnel naar Flåm. 3 Nachten verblijf op Flåm Camping .
Activiteiten: Dagtocht naar Bergen. Wandelen, kajakken, mountainbiken, bierbrouwerij Flåmsbrygga, treinrit Flåmsbanen, excursie 'Noorwegen in een notendop', boottocht op de Nærøyfjord, bezoek de originele boerderijen zoals Otternes Bygde­tun of Undredal.

6e dag: Flåm–Jolstraholmen, 152 km

Over de mooie Aurlandsweg via Aurland naar Lærdal. Oversteek naar Mannheller en langs de Sognefjord en de gletsjers via Skei naar Jølster. 2 Nachten verblijf op Jølstraholmen Camping.
Activiteiten: Deze camping ligt schitterend aan de Jølstrarivier en aan het forelrijke Jølstermeer. Activiteiten: Mooie tocht naar Fjærland (gletsjermuseum) en naar de gletsjers. Vissen.

8e dag: Jolstraholmen–Geiranger, 204 km

Een spectaculaire route door een uniek fjordenlandschap. Via de mooie fjorddorpjes Olden en Loen, langs de zalmrijke Strynrivier langs het meer naar Hjelledalen. Over de Strynefjell pas -  de oude zomerweg - door een indrukwekkende bergwereld met sneeuw en ijs naar Grotli en Djupvasshytta. Geniet van het uitzicht tijdens de afdaling naar Geiranger. Onderweg passeert u Flydalsjuvet één van de meest bekende uitzichtpunten van Noorwegen. 3 Nachten verblijf op Hole Camping, Geiranger.
Activiteiten: cruise door de Geirangerfjord, kajakken, wandelen. Dagtocht naar Molde.

10e dag: Geiranger–Måsåplasssen, 293 km

Via de Ørneveien - Adelaarsweg - en de ferry Eidsdal–Linge over de Trollstigen met zijn 11 haarspeldbochten naar Åndalsnes. Via Lesja en Dombås naar Måsåplassen. Het laatse stukje van de dagetappe rijdt u over de Frissvegen, een prachtige weg door de wildernis van Noorwegen. 2 Nachten verblijf  in Frissvegen Turistsenter.
Activiteiten: Viewpoint Snøhetta, Muskusossensafari, Elandsafari, raften, kanoën, wandeltochten, nordic walking, fietsen, golfen.

12e dag: Måsåplassen-Vang, 241 km

Vandaag via wederom een mooie toeristische route, ditmaal over de Valdresflya.U dient eerts een stukje terug te rijden richting Sjoa. Via weg 257 bereikt u het bergplateau ten oosten van de Jotunheimen. U rijdt zuidwaarts naar fagernes voor 2 nachten. Verblijf op Bøfloten Camping.
Activiteiten: Goede wandel- en fietsmogelijkheden in het Valdresgebied. Een dagtocht over de zomerweg naar het gezellige stadje Lillehammer of een bezoek aan Fagernes en het openluchtmuseum is zeer de moeite waard. Openluchtmuseum Maihaugen of Hunderfossen familiepark.

15e dag: Vang–Oslo, 241 km

Via GFagernes naar Oslo.  Vertrek om 14.00 uur per Color Line.

16e dag:

Aankomst Kiel om 10.00 uur.

 

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

 

Informatie overtocht

Fjordline: Hirtshals-Bergen:

De 2 nieuwe, milieuvriendelijke schepen ms Stavangerfjord en ms Bergenfjord vertrekken dagelijks vanuit Hirtshals via Stavanger naar Bergen voor een oversteek van 16¼ uur. Voor overnachting is er een ruime keuze, variërend van economy- tot luxe Fjordclass hutten. Een heerlijk Scandinavisch ontbijt en dinerbuffet. De auto, caravan, camper of motor kan gewoon mee aan boord.

 

Color Line Kiel/Oslo

De schepen ms Color Fantasy en ms Color Magic vertrekken dagelijks vanuit Kiel en Oslo. Reistijd: 20 uur, inclusief overnachting. De supermoderne schepen hebben comfortabele hutten (verplicht een hut te boeken voor de nacht) in diverse prijsklassen, sfeervolle lounges, bars, entertainment, zwemparadijs, spa en taxfree shop. Er zijn verschillende restaurants o.a. met Scandinavisch buffet en een à la carte restaurant. Er wordt gedineerd in twee zittingen. Indien je graag aan het buffet wilt deelnemen raden we aan bij boeking hiervoor een reservering te maken voor de 1e of 2e zitting. Een overtocht met deze schepen is beslist een geslaagd begin of afsluiting van de vakantie.

Accommodatie omschrijving

Voor informatie over de kampeerhutten klik op deze link

Vervoer

Eigen auto

Prijzen 2018

16-daagse kampeerhuttenrondreis Forlandet 2018 prijs pp
Vertrek dagelijks van 15/5-15/9 2 pers 4 pers
mei t/m september 856 441
Vanafprijs is de laagste prijs. Door flexibele prijzen overtochten kan de prijs hoger zijn. Vraag de prijs op via het offerte/boekingsformulier. Indien u uw gewenste vertrekdatum opgeeft, zenden wij u spoedig en vrijblijvend een prijsopgave.

 

Reserveringskosten: € 27,00
Calamiteitenfonds: €2,50

Inbegrepen:

  • Verblijf in genoemde kampeerhutten
    De bootovertocht Hirtshals–Bergen met Fjordline in binnenhut en vervoer personenauto
  • De bootovertocht Oslo–Kiel in binnenhut en verv oer personenauto

Niet inbegrepen:

  • De binnenlandse ferry's.

 

Vertrekmogelijkheden: dagelijks

Bijzonderheden:

Extra overnachting in Denemarken mogelijk

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies Rondreis: 16-daagse kampeerhuttenrondreis Forlandet Noorwegen. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.